Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
fatamorgana

#4051 Re: Ljubav je....

Post by fatamorgana »

sour cherry wrote:Nemoj više pokušavati :lol: :lol: :lol:
ma neka ga, na greškama se uĆi, ;-)
sour cherry

#4052 Re: Ljubav je....

Post by sour cherry »

Sarajevo1946 wrote:Okreni se ti jaro sebi, preče ti je.
:) :thumbup:
EselamAlejk

#4053 Re: Ljubav je....

Post by EselamAlejk »

Sarajevo1946 wrote:Okreni se ti jaro sebi, preče ti je.
A ti kibletu.
Zovem se Zelena

#4054 Re: Ljubav je....

Post by Zovem se Zelena »

EselamAlejk wrote:
sour cherry wrote:
EselamAlejk wrote:
Kada se jednom partneru omakne i onda se vjenčaju, je li to to?
Ne.To mi ni na kraj pameti nije bilo :)
On se okrene vehabizmu a ona se pokrije zbog njega, je li to to?
Ih, nije to ništa! Prava ljubav je kad on ostavi ženu, pređe na vehabizam, oženi zamotanu, dobiju dijete, onda se on vrati starom načinu života a žena otkrije! Znam ovaj par :-D
tendzera

#4055 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

Ja volim krompirušu i to je ljubav,dal' ona mene voli-ne znam. :oops:
Nemoj da ko slucajno posta i pocne pametovat' da to nije ljubav. :angry:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4056 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

tendzera wrote:Ja volim krompirušu i to je ljubav,dal' ona mene voli-ne znam. :oops:
to je iskrena ljubav :mrgreen:
tendzera

#4057 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

plain vanilla wrote:
tendzera wrote:Ja volim krompirušu i to je ljubav,dal' ona mene voli-ne znam. :oops:
to je iskrena ljubav :mrgreen:
Tako je spajalice. :kiss:
WildRedRose

#4058 Re: Ljubav je....

Post by WildRedRose »

to nije ljubav aftobuse.... :nokti:
plain vanilla

#4059 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

WildRedRose wrote:to nije ljubav aftobuse.... :nokti:
'ta ti znas sta je ljubav :evil:
tendzera

#4060 Re: Ljubav je....

Post by tendzera »

WildRedRose wrote:to nije ljubav aftobuse.... :nokti:
Tebi je oprošteno,ti jos uvijek nisi spoznala sta je ljubav. :|
Great Cornholio

#4061 Re: Ljubav je....

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote: evo da ti onda kazem da grijesis

previse se drzis teorije...tvoje price bi bile dobre kad ne bi bilo emocija koje zeznu sve ono sto zamislimo :mrgreen:

trebas se malo opustiti i uzivati :)
Pa u pravu si, treba se čovjek opustiti da bi mogao uživati, i ja vjerujem da je to dobar savjet, ali ne može se čovjek opustiti samo ako mu kažeš "Hajde, opustiti se", treba se nešto promijeniti u čovjeku, ili njegovoj okolini da bi se mogao opustiti, a uglavnom u obje sfere. Npr. ja znam da ću biti opušteniji kad nađem posao, kad riješim neke konflikte u samom sebi, riješim se nekih moralnih dilema, kad u svemu tome uspijem onda ću biti spreman za vezu, jer ako nisam dobar sebi ne mogu biti dobar ni drugome.

Nemoj samo reći da nađem neku bogatu, jer ne bi ja da budem domaćica, pa da mi neko komanduje i govori " Dok te ja hranim, oblačim, i dok živiš pod mojim krovom biće kako ja kažem :twisted: :D

A onog Amora ću upozoriti da se ne šali, da se ne igra sa mojom slobodnom voljom,da mi ne smanjuje uračunjivost, da ne bi polomio i njega, i luk mu i strijele :twisted: :D

Nego čitam ovo što ste pisali, i mogu reći da ste svi u pravu, jer ljubav je sastavljena i od emocija kojima se ne možeš oduprijeti, i od riječi, i od djela, i motiviše čovjeka da se "bori", i da bude hrabar, i još svašta nešto, nek' dodaju pjesnici, nisam ja umjetnička duša, oni znaju o kapljici kiše pisati 100 stranica :-) :D

Ali, nemojte vi mene slušati, jer meni je otac rekao da ne zna na kog' sam se ja tako naopak bacio, ništa mi, kaže on,na ovom svijetu ne valja, sve bi prepravlj'o, dorađivao, oduzimo, dodav'o, pa eto i ova Tomina pjesma mi je dobra samo u prvoj strofi, ovu kuknjavu poslije treba prepravit' :D

Al' sa prvom strofom ćemo se vi složiti, to je normalno, tako to treba :)

Peace of mind

#4062 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

:D E to je već bezuslovna ljubav, kad pored vrućeg bureka voliš krompirušu :?
Great Cornholio

#4063 Re: Ljubav je....

kiki-miki wrote:Teška filozofija opet na repertoaru :roll:
Znam, niko ne voli filozofiju, al' halalite im, nije njima ni malo lako, voljeli bi i oni da da manje dumaju, al' ne mogu, to je jače od njih. Najgore je živjet s ljudima koji puno pričaju i pametuju, meni otac često kaže " ja ne znam šta sam ja Bogu toliko skrivio pa me je kaznio s "prepametnom djecom", jer i buraz je isto tako sklon da "ispravlja krive Drine", nije ni onoj njegovoj ženi ni malo lako :sad: :D
Peace of mind

#4064 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

dita von teese wrote: Nije opsesija...jer takva ljubav koja se ne hrani, vremenom se i sama od sebe ugasi...ali je ne treba cupati iz sebe. @Sarajevo1946 pa ne vrijedi. Ako si uradio nesto racunajuci da ce ti se to vratiti, to je vec kalkulisanje. A da me pogresno ne shvatite, naravno da se okruzujem odnosima u kojima se osjecam prijatno i lijepo, ali to sto sam spremna uciniti ili osjetiti za drugog...nemam pravo traziti nazad. :) A ako nisam zadovoljna svojim statusom u odnosu, necu ni biti u tom odnosu, to je jasno.
:oops: Objasnila pošten odnos prvo prema sebi i svojim osjećanjima iz kog proizilazi odnos prema partneru, jer ako lažeš sebe, kako biti iskren prema drugome. :-D

Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim."
plain vanilla

#4065 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
Pa u pravu si, treba se čovjek opustiti da bi mogao uživati, i ja vjerujem da je to dobar savjet, ali ne može se čovjek opustiti samo ako mu kažeš "Hajde, opustiti se", treba se nešto promijeniti u čovjeku, ili njegovoj okolini da bi se mogao opustiti, a uglavnom u obje sfere. Npr. ja znam da ću biti opušteniji kad nađem posao, kad riješim neke konflikte u samom sebi, riješim se nekih moralnih dilema, kad u svemu tome uspijem onda ću biti spreman za vezu, jer ako nisam dobar sebi ne mogu biti dobar ni drugome.

Nemoj samo reći da nađem neku bogatu, jer ne bi ja da budem domaćica, pa da mi neko komanduje i govori " Dok te ja hranim, oblačim, i dok živiš pod mojim krovom biće kako ja kažem :twisted: :D

A onog Amora ću upozoriti da se ne šali, da se ne igra sa mojom slobodnom voljom,da mi ne smanjuje uračunjivost, da ne bi polomio i njega, i luk mu i strijele :twisted: :D

Nego čitam ovo što ste pisali, i mogu reći da ste svi u pravu, jer ljubav je sastavljena i od emocija kojima se ne možeš oduprijeti, i od riječi, i od djela, i motiviše čovjeka da se "bori", i da bude hrabar, i još svašta nešto, nek' dodaju pjesnici, nisam ja umjetnička duša, oni znaju o kapljici kiše pisati 100 stranica :-) :D

Ali, nemojte vi mene slušati, jer meni je otac rekao da ne zna na kog' sam se ja tako naopak bacio, ništa mi, kaže on,na ovom svijetu ne valja, sve bi prepravlj'o, dorađivao, oduzimo, dodav'o, pa eto i ova Tomina pjesma mi je dobra samo u prvoj strofi, ovu kuknjavu poslije treba prepravit' :D

Al' sa prvom strofom ćemo se vi složiti, to je normalno, tako to treba :)

Bit ces opusteniji kad nadjes posao, ali to nema veze s ovom emisijom..jer ljubav ne bira ni mjesto ni vrijeme, a bgm ni socijalni status.
Ne mozes covjeka natjerati da se zaljubi, to je meni jasno zato te ni ne nagovaram u tom smjeru... Bilo bi lijepo da volimo samo kad se sve zvijezde posloze, da volimo samo ako ce ljubav biti uzvracena...ali ne ide to tako

Ponekad zavidim proracunatim ljudima koji su sretni ako se racunica poklopi, pa se zadovolje time i ne traze ljubav, a onda opet pomislim da nema tih para za koje bih mijenjala one leptirice (da ne kazem mucninu) u stomaku :lol:

Samo ti hocu reci da si divan i da se malo opustis, a onda ce se sve posloziti, i ljubav i posao i ...a dotad da nas poducavas sta je normalno :kiss:
Great Cornholio

#4066 Re: Ljubav je....

Peace of mind wrote:
Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim."
Ma nije nenormalno i kad ljubav ima obje te komponente, i to s obje "strane" :)
Great Cornholio

#4067 Re: Ljubav je....

plain vanilla wrote:
Bit ces opusteniji kad nadjes posao, ali to nema veze s ovom emisijom..jer ljubav ne bira ni mjesto ni vrijeme, a bgm ni socijalni status.
Ne mozes covjeka natjerati da se zaljubi, to je meni jasno zato te ni ne nagovaram u tom smjeru... Bilo bi lijepo da volimo samo kad se sve zvijezde posloze, da volimo samo ako ce ljubav biti uzvracena...ali ne ide to tako

Ponekad zavidim proracunatim ljudima koji su sretni ako se racunica poklopi, pa se zadovolje time i ne traze ljubav, a onda opet pomislim da nema tih para za koje bih mijenjala one leptirice (da ne kazem mucninu) u stomaku :lol:

Samo ti hocu reci da si divan i da se malo opustis, a onda ce se sve posloziti, i ljubav i posao i ...a dotad da nas poducavas sta je normalno :kiss:
ljubav možda ne bira, ali ja biram 8-) :D

Nego, u pravu si, jesam, divan sam, krasan sam, pametan sam, znam šta je normalno, i veliki bi to gubitak za forum bio da me smota kakva, zabrani mi da dolazim naforum, pa da vam nema ko pametovat' 8-) :D

Nastavite s definicijama, ako šta pogriješite tu sam da vam na greške skrenem pažnju 8-) :D

A ti pokušaj prvo proračunato, pa onda leptiriće dozvat' , kažu more i tako. :kiss:
Great Cornholio

#4068 Re: Ljubav je....

I opet ću Pervana citirati, a on kaže " nema ništa gore nego kad ti žensko kaže da si normalan ( divan), to je isto k'o da te nema :lol:
plain vanilla

#4069 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

Nego, u pravu si, jesam, divan sam, krasan sam, pametan sam, znam šta je normalno, i veliki bi to gubitak za forum bio da me smota kakva, zabrani mi da dolazim naforum, pa da vam nema ko pametovat' 8-) :D

Nastavite s definicijama, ako šta pogriješite tu sam da vam na greške skrenem pažnju 8-) :D

A ti pokušaj prvo proračunato, pa onda leptiriće dozvat' , kažu more i tako. :kiss:
ne moze se leptirice dozvati, ili ih ima ili ih nema :)
Great Cornholio wrote:I opet ću Pervana citirati, a on kaže " nema ništa gore nego kad ti žensko kaže da si normalan ( divan), to je isto k'o da te nema :lol:
nisi bas toliko divan, ne brini :lol:
Great Cornholio

#4070 Re: Ljubav je....

Pusti ba sad leptiriće, nego sad mi je malo lakše, kad mi reče da nisam baš skroz normalan, jer pošto u ovom nenormalnom svijetu niko ne može biti skroz normalan, a pošto znamo da se sličan sličnom raduje, ima znači nade da ću se i ja nekada "usrećiti" :lol:

Nastavite, veliki brat vas posmatra 8-) :D
Peace of mind

#4071 Re: Ljubav je....

Post by Peace of mind »

Great Cornholio wrote:

Imaš odličnu taktiku - ne interesuje te nijedna, nedostupan si dok ne upoznaš sebe i slične priče, a žene se obično pale na takve oženjene, zauzete, hollywood stars i druge koji su im nedostupni tako da vjerovatno predstavljaš izazov za žensku populaciju - vrlo mudro, ...
ipak igrač ne može biti u formi ako ga nema u igri na terenu, već samo nešto pametuje s klupe ... najbolje kad teorija i praksa idu u paketu
plain vanilla

#4072 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:Pusti ba sad leptiriće, nego sad mi je malo lakše, kad mi reče da nisam baš skroz normalan, jer pošto u ovom nenormalnom svijetu niko ne može biti skroz normalan, a pošto znamo da se sličan sličnom raduje, ima znači nade da ću se i ja nekada "usrećiti" :lol:

pa ja ti neki dan rekoh da niko nije skroz normalan...hama i ti dosao tobe

eno ti se coj'k nagovori, kaze da si skontan i da baris forumasice :mrgreen:
Great Cornholio

#4073 Re: Ljubav je....

Peace of mind wrote:
Imaš odličnu taktiku - ne interesuje te nijedna, nedostupan si dok ne upoznaš sebe i slične priče, a žene se obično pale na takve oženjene, zauzete, hollywood stars i druge koji su im nedostupni tako da vjerovatno predstavljaš izazov za žensku populaciju - vrlo mudro, ...
ipak igrač ne može biti u formi ako ga nema u igri na terenu, već samo nešto pametuje s klupe ... najbolje kad teorija i praksa idu u paketu
Druže, nemam ja nikakve taktike, ja malo ubijam dosadu, i dajem svoj doprinos forumu, jer i mene često neko nasmije ili me potakne na razmišljanje, pa eto i ja to pokušavam, valjda mi ponekad i uspije :)

Ako se bojiš konkurencije, evo ja ću se povući :D
plain vanilla

#4074 Re: Ljubav je....

Post by plain vanilla »

Peace of mind wrote: Imaš odličnu taktiku - ne interesuje te nijedna, nedostupan si dok ne upoznaš sebe i slične priče, a žene se obično pale na takve oženjene, zauzete, hollywood stars i druge koji su im nedostupni tako da vjerovatno predstavljaš izazov za žensku populaciju - vrlo mudro, ...
eno kaze ti GC da i ti baris forumasice :lol: :lol: :lol:
Great Cornholio

#4075 Re: Ljubav je....

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:Pusti ba sad leptiriće, nego sad mi je malo lakše, kad mi reče da nisam baš skroz normalan, jer pošto u ovom nenormalnom svijetu niko ne može biti skroz normalan, a pošto znamo da se sličan sličnom raduje, ima znači nade da ću se i ja nekada "usrećiti" :lol:

pa ja ti neki dan rekoh da niko nije skroz normalan...hama i ti dosao tobe

eno ti se coj'k nagovori, kaze da si skontan i da baris forumasice :mrgreen:
Ja sam naograjiso, pa dok ne skupim pare za hodžu Rasima iz Gornjih Čekanića, valja mi durat' samog sebe :sad: :D

Ma ljubomoran ba, vidio ti mene :kiss:, a ne zna da ti voliš samo Sarajlije :D
Post Reply