Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
SanskiBiser

#4051 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:hmm, izgleda da se vise ne moze podesiti kao prije da banka radi konverziju valute (nikako naci i doci do onog Set Available Funding sources/Conversion Options na novom UI...) :roll:

EDIT:

Nasao :thumbup:
Ide se na :
Payments > My Preapproved Payments> Set Available Funding sources > Conversion options

a Prije se islo na My money > My Preapproved payments > update ...
cek je li ovo samo za placanje jer po ovome sto pise ovo se odnosi kad ti kupujes robu putem paypala. Mene vise interesuje da li se moze kad primas ti u banku ali cisto sumnjam zar ne, oni salju stranu valutu a banka prema efektivnoj kupovnoj stopi vrsi konverziju i -1% od pristiglog iznosa. Prevedeno, uzimaju nas lopatom :D
u Manage Funding Sources, kliknes na Conversion Options,

i odaberes ovo i onda submit dole stisnes:
Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.
neka te ne buni ovo Bill me in the currency listed...vec ti je ovaj dio bitan "my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer. "

Dakle izdavac kartice radi konverzije, pisalo se o tome puno ranije na temi - a vremenom su ustede velike.
free_too

#4052 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

[quote="SanskiBiser"][/quote]

Da da nasao sam tu opciju, samo ovjde se radi o konverziji prilikom kupovine? Citao sam na njihovim forumima da se mora nazvati zapravo njih i reci im da zelis conversiju u lokalnu valutu (bas neko za Kune pitao na forumu) prilikoM POVLACENJA. Evo cekam da mi kolega javi se kasnije da uporedimo kurseve za prosli mjesec dok sam jos bio u UC, i on je, i on bas ima tu opciju ukljucenu koju navodis a ja nemam .

Cudna je paypal zvijer mogu ti to samo reci :D :izet:
SanskiBiser

#4053 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:
Da da nasao sam tu opciju, samo ovjde se radi o konverziji prilikom kupovine? Citao sam na njihovim forumima da se mora nazvati zapravo njih i reci im da zelis conversiju u lokalnu valutu (bas neko za Kune pitao na forumu) prilikoM POVLACENJA. Evo cekam da mi kolega javi se kasnije da uporedimo kurseve za prosli mjesec dok sam jos bio u UC, i on je, i on bas ima tu opciju ukljucenu koju navodis a ja nemam .

Cudna je paypal zvijer mogu ti to samo reci :D :izet:

nista ja nisam morao zvati, samo ovo promjenis gore, kod povlacenja dok sam kao primary currency imao dolar ustede su bile sa ovom opcijom da ti banka radi konverzije do 10-15 KM (nisam nikad tacno sracunao ali znacajna razlika) po povlacenju max sume do limita 500$. Inace kod placanja tj. kupovine, npr. neki dan dodam 5 Eura na Steam Wallet skine mi tacno oko 10 KM sa kartice...

Oni su cak i upakovali da ljepse zvuci kad se cita ova njihova In Da Haus konverzija samo da ne bi odabrao drugu opciju koja je kao puna nepoznanica :D
Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.
roki

#4054 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by roki »

greska
lijek-za-sve

#4055 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by lijek-za-sve »

:? radi li vama paypal?
SanskiBiser

#4056 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

lijek-za-sve wrote::? radi li vama paypal?
radi normalno bez problema... :roll:
free_too

#4057 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
de ukljuci PM ili posalji meni, ne mogu ti poslati PM a trebas mi nesto da ne spamam thread ;-)
quarterback

#4058 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

bio sam danas u uc jer mi visa istice za 2 mjeseca a necu master iz ovdje navedenog razloga

potvrdjeno mi je sve sto je ovdje pisano, navodno pp ne omogucava prijem para na master ne globalno nego u nekim zemljama medju kojima smo i mi
navodno kao pregovaraju oko toga

hoce li biti ili nece ostaje da se vidi

trik je u tome sto bih rado zadrzao uc karticu jer se moze koristiti po bankomatima u evropi bez placanja provizija, placa se samo konverzija valute ali ne bih zelio da moram radi PPa otvarati jos dodatni karticu u drugoj banci
free_too

#4059 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

quarterback wrote:bio sam danas u uc jer mi visa istice za 2 mjeseca a necu master iz ovdje navedenog razloga

potvrdjeno mi je sve sto je ovdje pisano, navodno pp ne omogucava prijem para na master ne globalno nego u nekim zemljama medju kojima smo i mi
navodno kao pregovaraju oko toga

hoce li biti ili nece ostaje da se vidi

trik je u tome sto bih rado zadrzao uc karticu jer se moze koristiti po bankomatima u evropi bez placanja provizija, placa se samo konverzija valute ali ne bih zelio da moram radi PPa otvarati jos dodatni karticu u drugoj banci
Moraces drug, ja sam presao u RF i zadovoljan sam do sad (jedna uplata bila). Naime radi se to vise o paypalu i da omogucuje za bosnu samo Vise, tako da bi UC morao urgirati kod PP da to promjeni a od toga nema nista lol
adis204

#4060 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adis204 »

Ja primam paypal sredstva na karticu kod Unicredit banke.
Radi se o kartici deviznog racuna (eur), mastercard je u pitanju. Bez problema.
free_too

#4061 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

adis204 wrote:Ja primam paypal sredstva na karticu kod Unicredit banke.
Od kad tako primas?
adis204

#4062 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by adis204 »

free_too wrote:
Od kad tako primas?
Ne znam, godina i po.
Najvise iskustava sa refundiranjima, ali to ti je to. Jer legne mi na paypal, a onda za 3 dana na karticu.
Last edited by adis204 on 19/05/2016 17:42, edited 1 time in total.
quarterback

#4063 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

free_too wrote: Moraces drug, ja sam presao u RF i zadovoljan sam do sad (jedna uplata bila). Naime radi se to vise o paypalu i da omogucuje za bosnu samo Vise, tako da bi UC morao urgirati kod PP da to promjeni a od toga nema nista lol
e vidis to je dobra informacija jer od ranije imam na pp dodanu visu od raifajzena samo sto je nisam koristio za prijem para, dakle moze se koristiti za to :thumbup:
free_too

#4064 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

adis204 wrote:
free_too wrote:
Od kad tako primas?
Ne znam, godina i po.
Najvise iskustava sa refundiranjima, ali to ti je to. Jer legne mi na paypal, a onda za 3 dana na karticu.

Eh to je druga stvar, REFUND funkcionise, ali standalone transkacije ne 100%
quarterback wrote:
free_too wrote: Moraces drug, ja sam presao u RF i zadovoljan sam do sad (jedna uplata bila). Naime radi se to vise o paypalu i da omogucuje za bosnu samo Vise, tako da bi UC morao urgirati kod PP da to promjeni a od toga nema nista lol
e vidis to je dobra informacija jer od ranije imam na pp dodanu visu od raifajzena samo sto je nisam koristio za prijem para, dakle moze se koristiti za to :thumbup:
Moze visa od RF, cak mi se cini da je transakcija legla u roku nekih 24h-30h za razliku od UC gdje je trajalo 48h-72h.

Uglavnom mjesec do kojeg ti vrijedi visa je taj koji pise na kartici, npr 06/16, znaci mozes je cijeli sesti mjesec koristit
quarterback

#4065 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

free_too wrote:
hvala drug !
free_too

#4066 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
jos uvijek ne mozes ga primit, mislim na PM :D mozes slati ali ne mogu ti reply -.-
SanskiBiser

#4067 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

adis204 wrote:
free_too wrote:
Od kad tako primas?
Ne znam, godina i po.

Mislim da se moze naci i na drugim forumima, samo refundiranjem moze na Mastercard, inace moglo je jedno vrijeme povuci se novac sa PPal na Virtuelni US Bank Account na Payoneer pa onda sa tog account na Payoneer Debit Mastercard ali je to PayPal nakon nekog vremena onemogucio, tj. prekinuo je saradnju sa Payoneer....
SanskiBiser

#4068 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:
jos uvijek ne mozes ga primit, mislim na PM :D mozes slati ali ne mogu ti reply -.-

Probaj sad, pa da ugasim opet ... :mrgreen:
saric900

#4069 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by saric900 »

Imam problem sa paypalom :? . Do sada sam kupovao iskljucivo i slao preko paypala. Sada sam trebao dobiti jednu uplatu ali pise kao da racun moze samo slati novac. Imam povezanu UniCredit Visa debitnu karticu na paypalu. Znal netko do cega je. Pise za primanje da postavim racun da unesem karticu ali sve unesem i opet nista. Mislim da bi ih mozda trebalo nazvati ali nit znam broj nit znam koji drugi jezik osim naseg. Imal tko da zna do cega je ? Tko rijesi da mogu primati uplate ima 50 KM na kavu.
maida95

#4070 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

saric900 wrote:.
Probaj ovo, ako nisi

send & request payments > create and manage invoices. Tu bi trebala da ti bude opcija da dodaš karticu, pa klikni tu. Nećeš čekati onaj kod kao pri povezivanju kartice sa paypalom, odma' će se povezati i moći ćeš primati novac :zoka:

sad tek vidim da si možda ovo i uradio :hm:
free_too

#4071 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

saric900 wrote:Imam problem sa paypalom :? . Do sada sam kupovao iskljucivo i slao preko paypala. Sada sam trebao dobiti jednu uplatu ali pise kao da racun moze samo slati novac. Imam povezanu UniCredit Visa debitnu karticu na paypalu. Znal netko do cega je. Pise za primanje da postavim racun da unesem karticu ali sve unesem i opet nista. Mislim da bi ih mozda trebalo nazvati ali nit znam broj nit znam koji drugi jezik osim naseg. Imal tko da zna do cega je ? Tko rijesi da mogu primati uplate ima 50 KM na kavu.
evo recu ti ja rijesenje 100%

Uplatis na skype 5 eura. Nadjes nekoga ko zna engleski pa makar natucavao ga.

Odes na contact i vidis njihov onaj broj i usput svoj code koji ce ti trazit. Nazoves ih, kazes code, ime i odakle zoves (to pitaju). Kazes da si verifikao karticu ali da ne moze da prima tj nece da prihvati. Support ti sredi u roku 5 minuta. To je to. Isti problem imao i rijesen za 5 minuta.

Ako neces preko telefona, probaj preko support ticketa. Imas google translate pa si prevedi ili samo ovo napises:

"Hi my card is 100% verified, but It seems that i can't receive any money even after i set my Visa to recive money in the options. Not sure what's happening, but can you check and see if this is a technical bug.

Thx"

Uglavnom telefon odmah rijesi stvar, support ticket moze trajati i par dana ili cak da ti ne odgovore, ne znam sta je to u zadnje vrijeme da ne odgovaraju na tickete...
saric900

#4072 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by saric900 »

maida95 wrote:
saric900 wrote:.
Probaj ovo, ako nisi

send & request payments > create and manage invoices. Tu bi trebala da ti bude opcija da dodaš karticu, pa klikni tu. Nećeš čekati onaj kod kao pri povezivanju kartice sa paypalom, odma' će se povezati i moći ćeš primati novac :zoka:

sad tek vidim da si možda ovo i uradio :hm:
[img]http://i.imgur.com/bZeblDf.png[/img]

Unidem ali nema nigdje za karticu nisam nasao , samo ovo.
maida95

#4073 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

sve izgleda u redu :| ne znam šta bi moglo da bude :roll:
saric900

#4074 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by saric900 »

evo recu ti ja rijesenje 100%

Uplatis na skype 5 eura. Nadjes nekoga ko zna engleski pa makar natucavao ga.

Odes na contact i vidis njihov onaj broj i usput svoj code koji ce ti trazit. Nazoves ih, kazes code, ime i odakle zoves (to pitaju). Kazes da si verifikao karticu ali da ne moze da prima tj nece da prihvati. Support ti sredi u roku 5 minuta. To je to. Isti problem imao i rijesen za 5 minuta.

Ako neces preko telefona, probaj preko support ticketa. Imas google translate pa si prevedi ili samo ovo napises:

"Hi my card is 100% verified, but It seems that i can't receive any money even after i set my Visa to recive money in the options. Not sure what's happening, but can you check and see if this is a technical bug.

Thx"

Uglavnom telefon odmah rijesi stvar, support ticket moze trajati i par dana ili cak da ti ne odgovore, ne znam sta je to u zadnje vrijeme da ne odgovaraju na tickete...[/quote]

Nije problem uplatiti na skype ali kad slabo itko zna engleski od prijatelja mi. Uvijek bjezali sa sati engleskog haha.
A ticket sam poslao prije dan dva ali sto kazes tesko da ce i odgovorit , najradije bi nazvao ali moram vidjet nekog tko zna jezik da pronadem ga.
butterfly991

#4075 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by butterfly991 »

Zdravo, Pokušavam dodati Visa Electron karticu RF banke na paypal račun, ali mi izbacuje grešku: This card is not accepted. Please use a different card. Zna li neko o čemu se radi?
Post Reply