Inace,ko hoce da se odvikne od pusenja,ovo je prava knjiga za to
Tu se puno kaslje,hripa....
Moderator: Chloe
Uzmi Kvaku22.....Utokkha wrote:Može preporuka za neke komične knjige?
Autostoperski ima xtra folova
ja sam to u ratu čitao, sa 8 godina...Miš mekinjaš wrote:Eborg wrote:Dobar, dobar!Miš mekinjaš wrote:Adriana, sam iščitala 3 puta kompletno.![]()
Presjajno...![]()
Ono što me najviše fasciniralo je da se sa tim knjigama može paralelno odrastati, tj. što je nekada počelo kao djelo za mlade pretvorilo se u literaturu za odraslu populaciju koja zna čitati između redova.
![]()
![]()
13 i 1/2 zadnji dio knjige, kad obavještava starog na je počeo rat čini mi se Falkand-skim ostrvima, kad mu se zalijepio avion za nos, pa doktor napiše kako je snifao ljepilo...
Doba cappuchina, kad je kuhar.... o bože još uvijek je vrhunsko![]()
![]()
![]()
![]()
Vrhunska literatura...
Chmoljo wrote:
ja sam to u ratu čitao, sa 8 godina...kroz maglu se sjećam nekih stvari, bar onih koje sam mogao razumjeti: njegovog havera koji je na sred časa odalamio: s*anje kroz gusto granje, upravo tog snifanja ljepila, Pandore, onog nekog starog lika kojeg je... čuvao
pazio? znam kad mu je stara bila trudna i ona scena, ona ulazi, a stara drtina: još se nisi otelila?
![]()
sestri su dali ime Rose...
ispravite me ako griješim... bilo bi to super opet pročitati u svakom slučaju
Milan Kundera, Nepodnošljiva lakoća postojanja, i 100 puta da se pročita.... još jednom nije viškasenada99 wrote:sta preporucujete da citam kad se covjek osjaca praznim, potonulim i pun negativne energije???
Autostoperskog vodiča kroz galaksiju da te malo popraviMiš mekinjaš wrote:senada99 wrote:sta preporucujete da citam kad se covjek osjaca praznim, potonulim i pun negativne energije???
Milan Kundera, Nepodnošljiva lakoća postojanja, i 100 puta da se pročita.... još jednom nije viška
nista. izadji na cist vazduh i dobro se fizicki izmori.senada99 wrote:sta preporucujete da citam kad se covjek osjaca praznim, potonulim i pun negativne energije???
callmethebreeeze wrote:nista. izadji na cist vazduh i dobro se fizicki izmori.senada99 wrote:sta preporucujete da citam kad se covjek osjaca praznim, potonulim i pun negativne energije???

kokaj wrote:Idiot , Dostojevski
ja je sinoc zavrsio, mislim da cu nakon nje potraziti jos koju od Puza.male_okice wrote:Mario Puzo-Omerta