Točno da nisam našla novac na putu, greška je što mu nisam rekla da je cigan i da će prodavati priču 'u Bosni ovako, u Bosni onako' za tri km.medjutim wrote:Ok je to sto ti se nije dalo peglati, ali nisi ni ti taj novac na ulici nasao, tako da je to cista otimacina isto kao da te neko zaustavio na ulici i pod prijetnjom ti oteo marku.Perdita_Durango wrote:Pa navodim primjer kako se ponašaju i kako iskoriste situaciju (što je i tema ovdje također). Kako sam mogla znati da će se tako ponašati? I ne žalim se na to, samo kažem da je ružno bilo od njega. I meni se doista nije radi par maraka dalo sa njim natezati, jer mi je to jako smiješno i žalosno.un1ted wrote:Ko ti je kriv. Sama si sjela u cigansko auto bez oznaka i pristala na ciganski nacin vracanja para. Jos se zalis na to?
Sarajevski taksisti- dno dna
- Perdita_Durango
#4051 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
InvestmentSLO
#4052 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Danas ko ima 5 minuta taxira u papučama i kratkim gačama!
Zanimiljvo bi bilo videt taxiste u ispeglanim odjelom i cipelama
Imal takvih u BH?
Zanimiljvo bi bilo videt taxiste u ispeglanim odjelom i cipelama
-
Avetinho
#4053 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema, ali ima iskompleksiranih u Sloveniji.InvestmentSLO wrote:Danas ko ima 5 minuta taxira u papučama i kratkim gačama!![]()
Zanimiljvo bi bilo videt taxiste u ispeglanim odjelom i cipelamaImal takvih u BH?
- Ommadawn
#4054 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da ali to je ipak voznja na crno - dakle ocekuj svastaPerdita_Durango wrote:
Skinuo znak - sam se ponudi , ja nisam njega zvala, nego se on ponudio.
Priča o stanju u Bosni - počinje priču sa riječima 'a vi niste odavde a ? A ovdje vam je od danas do sutra, preživljava se, šta da vam kažem , tamo je drugačije malo, znate bolje, nego tu... ovdje smo od danas do sutra...'
On kaže 7, ja dajem 10, on vraća dvije - da sam ja davala na to možda 6 km, jer nije imao da mi vrati sitno , misliš da bi on na to pristao kao ja na vraćanje 2 km? Opet napominjem, navodim primjer po meni ciganluka, koji će iskoristiti ljude koji nisu odavde.
I pouka je da niti jednog taksija nije bilo tad, da nismo mogli čekati i da ne očekujem takvo ponašanje od taksista. I jeste, moja je krivica jer vjerujem da ljudi ipak nisu takvi
A to sto si navela sto se tice price i ciganluka - pricaju i regularni taksisti. Dobro gledaj da pale taksimetar kad te voze!
-
cove41
#4055 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima u Tuzli jedan gospodin, mislim da ga zovu Hadžija, vozi sivog "okonju" čini mi se.. Odijelo, kravata, cipelice, fino pozdravi, i ono što je mene baš "kupilo", čovjek vam izadje otvori vrata da udjete/izadjete, kad god je to moguće. A vožnja 1,5 KM...InvestmentSLO wrote:Danas ko ima 5 minuta taxira u papučama i kratkim gačama!![]()
Zanimiljvo bi bilo videt taxiste u ispeglanim odjelom i cipelamaImal takvih u BH?
- Adriatic
#4056 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A "Adin i Benjo" (koji su sad u Žutom taksiju), čekaju da sam izvadiš torbu i zatvoriš gepek, dok oni sjede u kolima.cove41 wrote:Ima u Tuzli jedan gospodin, mislim da ga zovu Hadžija, vozi sivog "okonju" čini mi se.. Odijelo, kravata, cipelice, fino pozdravi, i ono što je mene baš "kupilo", čovjek vam izadje otvori vrata da udjete/izadjete, kad god je to moguće. A vožnja 1,5 KM...InvestmentSLO wrote:Danas ko ima 5 minuta taxira u papučama i kratkim gačama!![]()
Jer, gospoda su to.
Ovaj Žuti se stvarno profanisao otkad je njih doveo u svoje redove.
-
Bajs
#4057 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zena, dijete i ja uzmemo taksi iz Hrasnog do BBI i platimo 5KM.
A da uzmemo tranvaj kostalo bi nas isto 5KM.
Pa gdje ima na svijetu tako jeftin taksi? Ja kad dodjem u SA samo se vozam taksijem posto je prejeftin.
Ne kontam sta se vise bunite protiv SA taksija
koliko para toliko i muzike 
Mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti
A da uzmemo tranvaj kostalo bi nas isto 5KM.
Pa gdje ima na svijetu tako jeftin taksi? Ja kad dodjem u SA samo se vozam taksijem posto je prejeftin.
Ne kontam sta se vise bunite protiv SA taksija
Mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti
- VenomousV
#4058 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Adriatic wrote: A "Adin i Benjo" (koji su sad u Žutom taksiju), čekaju da sam izvadiš torbu i zatvoriš gepek, dok oni sjede u kolima.
Jer, gospoda su to.
Bogme i jedan taksista Sa taksija, nije toliko star da ne moze podici kofer a ni kofer nije bio onaj veliki... Sve sam sama, i ubacila u gepek (on samo otvorio gepek i cekao) i izvadila iz gepeka, cak mi nije ni ruksak dodao, nego sve ja
Sreca ja mogu podici svoj kofer ali ne znam kako bi bilo da je neka "djevojcica" od metar i zilet i 30 kila
- Adriatic
#4059 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma kako rekoh, gospoda je to.VenomousV wrote:Adriatic wrote: A "Adin i Benjo" (koji su sad u Žutom taksiju), čekaju da sam izvadiš torbu i zatvoriš gepek, dok oni sjede u kolima.
Jer, gospoda su to.
Bogme i jedan taksista Sa taksija, nije toliko star da ne moze podici kofer a ni kofer nije bio onaj veliki... Sve sam sama, i ubacila u gepek (on samo otvorio gepek i cekao) i izvadila iz gepeka, cak mi nije ni ruksak dodao, nego sve ja![]()
Sreca ja mogu podici svoj kofer ali ne znam kako bi bilo da je neka "djevojcica" od metar i zilet i 30 kila
Vidi im samo predsjednika (SA taksi).
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4060 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
meni je dovoljno kad ih vidim na benzinskoj,mrsko im izac da otvore poklopac da im radnik naspe gorivo....
- Optimist
#4061 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
VenomousV wrote:
Bogme i jedan taksista Sa taksija, nije toliko star da ne moze podici kofer a ni kofer nije bio onaj veliki... Sve sam sama, i ubacila u gepek (on samo otvorio gepek i cekao) i izvadila iz gepeka, cak mi nije ni ruksak dodao, nego sve ja![]()
Ko vam je kriv sto nosite stvari vise nego sto mozete ponijeti.
- VenomousV
#4062 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mislis ko IM je kriv 
- _mufljuz_
#4063 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taximetar?
zuti taxi - al u pragu
nisu se ovog sjetili jos
nisu se ovog sjetili jos
- medjutim
#4064 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Oprosti, mislio sam da si musko, pa sam te oslovljavao u postu u muskom rodu. Uglavnom, bilo pa proslo, sljedeci put ako se ponovi slicno, malo se ispeglaj, ali uzmi sav svoj novac nazad.Perdita_Durango wrote:Točno da nisam našla novac na putu, greška je što mu nisam rekla da je cigan i da će prodavati priču 'u Bosni ovako, u Bosni onako' za tri km.
- medjutim
#4065 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hahah, joj uzasa, kako ga nakuca kralj, malo prsticem dole i hop sa 140 na 175_mufljuz_ wrote:taximetar?zuti taxi - al u pragu
![]()
nisu se ovog sjetili jos
-
Eniac
#4066 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zato ja gdje god odem iskljucivo koristim gradski prevoz._mufljuz_ wrote:taximetar?zuti taxi - al u pragu
![]()
nisu se ovog sjetili jos
Sreca je pa u vecini normalnih gradova u koje se najcesce ide turisticki gradski prevoz je rijesen tako da ti taksi i ne treba, osim ako zelis sto prije i udobnije doci na odrediste.
-
azdralovic
#4067 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ovo sam u Bg vidio, pogotovo ovi sto sa splavova voze rajuEniac wrote:Zato ja gdje god odem iskljucivo koristim gradski prevoz._mufljuz_ wrote:taximetar?zuti taxi - al u pragu
![]()
nisu se ovog sjetili jos
Sreca je pa u vecini normalnih gradova u koje se najcesce ide turisticki gradski prevoz je rijesen tako da ti taksi i ne treba, osim ako zelis sto prije i udobnije doci na odrediste.
- glossyB
#4068 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
zna li neko koliko je cijena po pozivu, nisam dugo isla taxijem, a treba mi od relacije Katedrala do Malte...
- corsa
#4069 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ista kao da ga zaustavis na ulici.
- glossyB
#4070 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
aha znaci nekih 6 km, hvala ...
-
quarterback
#4071 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pohvalna prica od prije par dana, iako kako je pocela mogla je komotno biti i druacija
mom dedi je pozlilo i da ne gubim vrijeme na odlazak do garaze nazovem prvi taksi koji sam nasao u mobitelu, javi se samir i emir, pojavi se tip sa srebrnim golfom
ruka kroz prozor, hoce nece, kazem momku - hitno je, da mi nije hitno isao bih svojim autom, de malo...
hajd ko malo ubrza, na pola puta pita imas li sitno, kazem mu imam 10 km (voznja je trebala biti oko 5 KM), kaze on ja nemam... pa rekoh - nisam ja taksista ... kaze on nisam ja kriv, uzela mi zena maloprije svu sicu obuzdava se i on da ne plane
vozi on dalje, ja se hvatam za glavu, kontam sto nisam otrcao do garaze, bijesan pravo ...
nervoza me puca pravo, moram sto prije stici, kad smo dosli blizu kazem mu - slusaj ja radim tu i tu, kada god tuda prodjes u radno vrijeme, daj mi svoj broj mobitela da ti se javim da imas moj broj, nazovi me da sidjem i da ti platim
dade mi tip broj, ja izletim iz taksija i otrcim do svojih
kada sam zavrsio sta sam trebao ponovo nazovem samir i emir i kazem covjeku ja sam taj i taj, prije 15 minuta ste me vozili na toj i toj relaciji, ostao sam momku duzan pare, ne javlja mi se na mobitel koji mi je dao, mozete li ga prozvati na stanicu
uputi me centrala da ce poslati drugi taksi i da njemu mogu dati pare
tako i bi, covjek me vrati kuci, dam covjeku vise para i kazem ovo je za tvoju voznju a ostatak za tvog kolegu koji mi je vjerovao
poslije tip koji me je prvi vozio salje sms da je dobio novac
elem eto, jedna pohvalna prica, znacilo mi je to pravo puno u tom momentu
mom dedi je pozlilo i da ne gubim vrijeme na odlazak do garaze nazovem prvi taksi koji sam nasao u mobitelu, javi se samir i emir, pojavi se tip sa srebrnim golfom
ruka kroz prozor, hoce nece, kazem momku - hitno je, da mi nije hitno isao bih svojim autom, de malo...
hajd ko malo ubrza, na pola puta pita imas li sitno, kazem mu imam 10 km (voznja je trebala biti oko 5 KM), kaze on ja nemam... pa rekoh - nisam ja taksista ... kaze on nisam ja kriv, uzela mi zena maloprije svu sicu obuzdava se i on da ne plane
vozi on dalje, ja se hvatam za glavu, kontam sto nisam otrcao do garaze, bijesan pravo ...
nervoza me puca pravo, moram sto prije stici, kad smo dosli blizu kazem mu - slusaj ja radim tu i tu, kada god tuda prodjes u radno vrijeme, daj mi svoj broj mobitela da ti se javim da imas moj broj, nazovi me da sidjem i da ti platim
dade mi tip broj, ja izletim iz taksija i otrcim do svojih
kada sam zavrsio sta sam trebao ponovo nazovem samir i emir i kazem covjeku ja sam taj i taj, prije 15 minuta ste me vozili na toj i toj relaciji, ostao sam momku duzan pare, ne javlja mi se na mobitel koji mi je dao, mozete li ga prozvati na stanicu
uputi me centrala da ce poslati drugi taksi i da njemu mogu dati pare
tako i bi, covjek me vrati kuci, dam covjeku vise para i kazem ovo je za tvoju voznju a ostatak za tvog kolegu koji mi je vjerovao
poslije tip koji me je prvi vozio salje sms da je dobio novac
elem eto, jedna pohvalna prica, znacilo mi je to pravo puno u tom momentu
- burekodsira
#4072 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nidje veze pohvala druze, ti si za pohvalu al on te je
nije tvoje da imas sitno, nisi milju imao nego cenera, a sta mu se zena kvarta u biznis
jos si ispushio i kesha za tog drugog dostavljaca a i morao si ganjati kako da ne ostanes duzan...
taj lik je tipican bosanski bizMismen
nije tvoje da imas sitno, nisi milju imao nego cenera, a sta mu se zena kvarta u biznis
jos si ispushio i kesha za tog drugog dostavljaca a i morao si ganjati kako da ne ostanes duzan...
taj lik je tipican bosanski bizMismen
-
quarterback
#4073 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a jbg druze, jest, kad razmislim tako je ali opet mogao se i on praviti lud a meni je bilo pravo vazno da dodjem sto prije
- Ommadawn
#4074 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A u Sarajevu nema nigdje kiosk da bi taksista mogao usitniti novac? Ma htio te navuci to je tipicno. I moze se naci milion nacina da se novac usitni, na kraju krajeva to mu je dio posla.
Ljeto 2007, ljudi peku jaja na asfaltu, trebam od Sebilja do Stupa i staje mi Samir&Emir taxi. Sjedam, kazem destinaciju i picimo. Ne pricamo nista, dok on ne progovori odjednom "Uf, zaboravio sam se svezati, ovdje je kontrola...eno ih! Zaustavljaju ovdje!" na sta ja reagujem "Aha!" i on skonta "dijasporas!". "Hocemo li pisati 10 maraka a da iskljucim taksimetar?" (Vrucina je, mozak mi gori, sve sto zelim je hladno pivo ali kontam, makar je posten toliko da mi kaze koliko je voznja bez taksimetra). "Moze, pisat cemo 10". Ostatak voznje sutimo, on se trudi da vozi komforno, nema brzog ulijetanja, naglog kocenja, auto nije opremljen klima-uredjajom ali i tu se trudi da bar makar rashladi koliko god je to moguce. Stizemo, dajem 10 i covjek se zahvaljuje fino i to je to. Jeste, voznja je bila na crno ali je covjek bio kulturan.
Ljeto 2007, ljudi peku jaja na asfaltu, trebam od Sebilja do Stupa i staje mi Samir&Emir taxi. Sjedam, kazem destinaciju i picimo. Ne pricamo nista, dok on ne progovori odjednom "Uf, zaboravio sam se svezati, ovdje je kontrola...eno ih! Zaustavljaju ovdje!" na sta ja reagujem "Aha!" i on skonta "dijasporas!". "Hocemo li pisati 10 maraka a da iskljucim taksimetar?" (Vrucina je, mozak mi gori, sve sto zelim je hladno pivo ali kontam, makar je posten toliko da mi kaze koliko je voznja bez taksimetra). "Moze, pisat cemo 10". Ostatak voznje sutimo, on se trudi da vozi komforno, nema brzog ulijetanja, naglog kocenja, auto nije opremljen klima-uredjajom ali i tu se trudi da bar makar rashladi koliko god je to moguce. Stizemo, dajem 10 i covjek se zahvaljuje fino i to je to. Jeste, voznja je bila na crno ali je covjek bio kulturan.
-
Eborg
#4075 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne kontam. Zar i redovna voznja ne dodje toliko?