Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
Legolas
Vuk Bačanović, kao apsolvent na Odsjeku za historiju Filozofskog Fakulteta u Sarajevu (informacija provjerljiva), državljanin Bosne i Hercegovine, građanin Sarajeva, tvrdi, i stoji iza svojih riječi, da je cijela priča oko "piramide" jeftina prevara, što će se uskoro i pokazati.
Last edited by Legolas on 17/04/2006 14:20, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Hahahaha ajde polako, ocito da ne citas sam sebe. Pa ti nas ubi ovdje pisanjem kako nas ova "ubleha" pokrade, pa o 600.000 KM i onda meni kazes kako ja o parama razmisljam a nisam ih spomenuo. Tebi stvarno nije dobro. Jesi li ti nosio kapicu kad si bio mali?ludost wrote:ti hrasno samo u parama razmisljas i mislis da su svim ljudima na svijetu kao i tebi na pameti samo materijalni aspekti stvari. vec ti rekoh da nije sve na ovom svijetu tezga i pijaca.hrasno38 wrote:Vidis kako si ti lijepo upoznat sa detaljima svega vezanog za piramidu i ljude koji se bave time. Sto fino ne priznas da si i ti bio dio toga pa si iz nekog razloga nogiran sa tog projekta ili su ti pomrsili neke tvoje racune.
naravno da znam detalje svega vezanog za piramidu, jer za razliku od takvih kao ti koji ne pitaju nista nego samo kao ovcice vjeruju, citam malo detaljnije ono sto bude objavljeno u novinama i na internetu.
- terapija
Obrazuj se ti burazeru, ako si zaista tako "skromnih mentalnih sposobnosti" da nisi shvatio da nije u pitanju sama starost ploca kamena, vec vrijeme kada je kamen postavljen na to mjesto. Nije kostur mogao sam da se zavuce pod te ploce, a narocito nije moglo vise njih to da urade.ludvig wrote:Pa ploce su starije bar milion godina od kostiju.ludost wrote: ...DNA iz kostiju može odrediti starost i porijeklo ploča. Ako su te kosti bile između ploča, kako piše u izvještaju Fondacije, onda su ploče iste starosti kao i kosti.Obrazuj se, obrazuj se
Normalno je da je kamen kao prirodni materijal stariji od kostiju, medjutim poenta je u vremenskom periodu kada je taj kamen postavljen tu gdje je danas nadjen.
I mojne mi vise tih banalnosti ba...
Zdraooo
-
ludost
Hrasno38, evo da te upoznam s procesom koji se zove čitanje informacija i razmišljanje te postavljanje pitanja svojom glavom.
U ovom broju Dana, u ovom tekstu: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... e&p=771593 piše:
Na službenoj stranici Fondacije, na linku o uplaćenim donacijama možeš naći informaciju da je jedan od donatora i Vanjskotrgovinska komora BiH, dakle, državni organ koji finansiraju obični ljudi, tj. sirotinja, kako je tvoja omiljena riječ.
A danas u Avazu izlazi tekst koji jos jednom tvrdi da Osmanagić sve plaća iz svoga džepa: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&.
Prema tome, Hrasno38, 1+1+1+... =? Vidiš da ne treba biti insajder u Fondaciji, samo treba znati čitati i razmišljati svojom glavom, da bi se došlo do sljedećeg pitanja:
AKO VISOČICU KOPAJU VOLONTERI, ČEMU BUDŽET OD PREKO POLA MILIONA MARAKA?
Ali sumnjam da će iko odgovoriti na ovo pitanje
U ovom broju Dana, u ovom tekstu: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... e&p=771593 piše:
300.000 eura je 600.000 maraka. To je budžet Fondacije za prvu godinu. To je sam Osmanagić rekao londonskom magazinu The Art Newspaper.Osmanagić je za The Art Newspaper izjavio da će očekivani budžet za prvu godinu iznositi oko 300.000 eura (358.000 dolara). Brzo su se okupili poslovni sponzori, a pripremljen je i niz promotivnih događaja za početak iskopavanja 14. aprila, uključujući koncerte popularnih rok-grupa i seriju umjetničkih instalacija s temom piramide.
Na službenoj stranici Fondacije, na linku o uplaćenim donacijama možeš naći informaciju da je jedan od donatora i Vanjskotrgovinska komora BiH, dakle, državni organ koji finansiraju obični ljudi, tj. sirotinja, kako je tvoja omiljena riječ.
A danas u Avazu izlazi tekst koji jos jednom tvrdi da Osmanagić sve plaća iz svoga džepa: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&.
Prema tome, Hrasno38, 1+1+1+... =? Vidiš da ne treba biti insajder u Fondaciji, samo treba znati čitati i razmišljati svojom glavom, da bi se došlo do sljedećeg pitanja:
-
ludvig
Ja ga pocinjem zalithrasno38 wrote: Hahahaha ajde polako, ocito da ne citas sam sebe. Pa ti nas ubi ovdje pisanjem kako nas ova "ubleha" pokrade, pa o 600.000 KM i onda meni kazes kako ja o parama razmisljam a nisam ih spomenuo. Tebi stvarno nije dobro. Jesi li ti nosio kapicu kad si bio mali?
- Drvosjeca iz Dejcica
Ti pitanje postavljas pogresnim osobama. Pitanje bi trebao uputiti naludost wrote:
Fondacija Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca
PP 290
71000 Sarajevo
BiH
Tel.: ++387 33 556 841
Fax.: ++387 33 556 842
- Alfons Kauders
eto, prodje pola godine i nikom nista...
slusamo kako su stranice "piramide" duzine 365 metara... dakle koliko dana u godini...na stranu sto metara tada nije bilo, slusamo da stranice tvore jednakostranicni trougao, te da su nasli tri piramide koje tvore, opet, jednakostranicni trougao... katastar, geometri, ovo ono... ako je to vec istina, zar to nisu mogli skontat u proteklih pola godine ? haman nisu... haman nisu ni pogledali kako treba karte tog kraja... haman im nije palo na pamet da naprave 3d prikaz cijele doline i pokazu to svijetu, prije no sto pocnu kopat... eto, ako su vec to skontali, neka naprave 3d, ostave na netu u bilo kom formatu, pa nek raja vidi... ali ne, prije no sto je bilo sta uradjeno, piramide su dobile ime, napravili su 3d prikaz iskopane piramide (na osnovu cega to vjerovatno ni oni ne znaju), dali su "piramidama" i ime, na osnovu necega... carbon klix naravno nisu ni spomenuli, jer da su sta radili, vjerovatno bi skontali da je rijec o kamenju i kostima iz srednjeg vijeka, ali ni to nije bitno... bitno je da 90% ljudi vjeruje u bilo sta bez ikakvih jebenih dokaza, zato i jesmo gdje jesmo zadnjih 15 godina, jednostavno takvi smo... evo gledam s balkona brdo iznad grada, bila tu osmatracnica un-a u ratu... isto piramida... idem sutra s rajom da bacimo rostilj i otkopamo je...
slusamo kako su stranice "piramide" duzine 365 metara... dakle koliko dana u godini...na stranu sto metara tada nije bilo, slusamo da stranice tvore jednakostranicni trougao, te da su nasli tri piramide koje tvore, opet, jednakostranicni trougao... katastar, geometri, ovo ono... ako je to vec istina, zar to nisu mogli skontat u proteklih pola godine ? haman nisu... haman nisu ni pogledali kako treba karte tog kraja... haman im nije palo na pamet da naprave 3d prikaz cijele doline i pokazu to svijetu, prije no sto pocnu kopat... eto, ako su vec to skontali, neka naprave 3d, ostave na netu u bilo kom formatu, pa nek raja vidi... ali ne, prije no sto je bilo sta uradjeno, piramide su dobile ime, napravili su 3d prikaz iskopane piramide (na osnovu cega to vjerovatno ni oni ne znaju), dali su "piramidama" i ime, na osnovu necega... carbon klix naravno nisu ni spomenuli, jer da su sta radili, vjerovatno bi skontali da je rijec o kamenju i kostima iz srednjeg vijeka, ali ni to nije bitno... bitno je da 90% ljudi vjeruje u bilo sta bez ikakvih jebenih dokaza, zato i jesmo gdje jesmo zadnjih 15 godina, jednostavno takvi smo... evo gledam s balkona brdo iznad grada, bila tu osmatracnica un-a u ratu... isto piramida... idem sutra s rajom da bacimo rostilj i otkopamo je...
- Drvosjeca iz Dejcica
Jara moj, u ovoj zemlji u zadnjih 15 godina desavale mnogo, mnogo vece prevare, veca zla pa nikom nista. Mislim ako ne vjerujes to je svakako tvoje pravo, samo pusti onda one koji zele da vjeruju, neka vjeruju, pa makar bila i ubleha. Cemu tolika frka?ludost wrote:Fair,Fair Life wrote:Zaboravljeno... i BiH telekom je donator.
Poskupice impulsi...![]()
Ne znam da li da se smijem ili plačem..
Ili, kako bi Grunf rekao, "Od ovoga ćete se prvo pet minuta smijati, a onda cijeli život plakati."
-
radeljas
jakog diplomate i jake podrske. kao poslace oni ljude u egipat da uce o piramidama. sta ima da idu tamo kad ih semir moze nauciti sve sto treba da se zna. a za 5 godina tu ce biti arheoloski park gdje ce svi svjetski arheolozi dolaziti da uce od bosanskih koje ce opet amater i prodavac magle i lijepih zelja, semir, "obrazovati" ...zmijaIzmaj wrote:ovaj lik do semira, radi u egipatskoj ambasadi, treci sekretar, 'vako nesto...mnoooogo dobar![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
I upravo ovo dokazuje moj predhodni post. Ko ovdje prica o parama? Ti ili ja!! I u danasnjem Avazu pise "da ne trazi novac od drzave" sto znaci da covjek nije rekao "DAJ". Ako je drzava prepoznala to kao nesto sto bi bilo interesantno mogla je izdvojiti sredstva. Ocito je da je covjek imao prezentaciju i na osnovu nje dobio te pare sto apsolutno ne znaci da ih je kamcio. Ali sve je vise ocita stvar da tebe najvise ovdje bole te pare sto opet kod mene potvrdjuje da ti i te kako si imao ili imas veze sa tim projektom pa velis "kad ja nisam od toga imao nista e necete ni vi". Postajes vec pomalo providan, prvo sa onim nickom "Znanje" a sad sa svim ovim matematickim formulacijama.ludost wrote:Hrasno38, evo da te upoznam s procesom koji se zove čitanje informacija i razmišljanje te postavljanje pitanja svojom glavom.
300.000 eura je 600.000 maraka. To je budžet Fondacije za prvu godinu. To je sam Osmanagić rekao londonskom magazinu The Art Newspaper.Osmanagić je za The Art Newspaper izjavio da će očekivani budžet za prvu godinu iznositi oko 300.000 eura (358.000 dolara). Brzo su se okupili poslovni sponzori, a pripremljen je i niz promotivnih događaja za početak iskopavanja 14. aprila, uključujući koncerte popularnih rok-grupa i seriju umjetničkih instalacija s temom piramide.
-
ludvig
Kakve ba finansijske komisije?Fair Life wrote:Ne zagovara se dzaba ukidanje finansijske komisije...
Pa samo se nadleznost prebacuje na drzavni nivo, tj. SIPI, konkretnije njihovom FOO-u. Zar to nije pozitivno da drzava uzima nadleznosti entita?
A sto odosmo sa teme u .....
- terapija
Ludost nemoj se ti meni sekirati, ionako ne mozes nista, kao ni ja.. Ne voli raja ovdje glas razuma, ...dok ih ne opali po glavi i dodje im za vrat. Iskreno receno, puca mi ona stvar za levatima sto vjeruju u ov sranje i sto ce ih izlevatiti. Samo mi krivo sto ce odgovorni za prevaru opet ostati nekaznjeniludost wrote:Fair,Fair Life wrote:Zaboravljeno... i BiH telekom je donator.
Ili, kako bi Grunf rekao, "Od ovoga ćete se prvo pet minuta smijati, a onda cijeli život plakati."
...Uh sto se iznervirah
- Alfons Kauders
oprosti care, nase pravo je da se pita gdje idu pare telecoma, pravo je da ljudima objasne ko su i sta su, sta rade, ako ti je izgovor to sto je bilo vecih prevara, onda ok, ne treba se buniti ni za kojekakve energopetrole, postanske banke, jer se u ratu definitivno pokralo i unistilo vise, ne treba se brinuti ni za poneko ubistvo, silovanje, jer je i tog bilo jos i vise u proteklih 15 godina... kontas...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jara moj, u ovoj zemlji u zadnjih 15 godina desavale mnogo, mnogo vece prevare, veca zla pa nikom nista. Mislim ako ne vjerujes to je svakako tvoje pravo, samo pusti onda one koji zele da vjeruju, neka vjeruju, pa makar bila i ubleha. Cemu tolika frka?ludost wrote:Fair,Fair Life wrote:Zaboravljeno... i BiH telekom je donator.
- Alfons Kauders
aha, pozitivno je da nadleznost predje u ruke onih koje trenutno istrazuju... to je isto ko da optuzenog za ubistvo dovedes na sudjenje ko sudiju, vjestaka i porotu... genijalno nema sta, drzi se ti svoje piramide, nemoj plaho u poliiku...ludvig wrote:Kakve ba finansijske komisije?Fair Life wrote:Ne zagovara se dzaba ukidanje finansijske komisije...Policije?
Pa samo se nadleznost prebacuje na drzavni nivo, tj. SIPI, konkretnije njihovom FOO-u. Zar to nije pozitivno da drzava uzima nadleznosti entita?
A sto odosmo sa teme u .....
-
ludost
"Matematičkim formulacijama..."hrasno38 wrote:I upravo ovo dokazuje moj predhodni post. Ko ovdje prica o parama? Ti ili ja!! I u danasnjem Avazu pise "da ne trazi novac od drzave" sto znaci da covjek nije rekao "DAJ". Ako je drzava prepoznala to kao nesto sto bi bilo interesantno mogla je izdvojiti sredstva. Ocito je da je covjek imao prezentaciju i na osnovu nje dobio te pare sto apsolutno ne znaci da ih je kamcio. Ali sve je vise ocita stvar da tebe najvise ovdje bole te pare sto opet kod mene potvrdjuje da ti i te kako si imao ili imas veze sa tim projektom pa velis "kad ja nisam od toga imao nista e necete ni vi". Postajes vec pomalo providan, prvo sa onim nickom "Znanje" a sad sa svim ovim matematickim formulacijama.
Hrasno38, oko moje, zbog takvih k'o ti u ovoj zemlji i jest moguće da nas za nos vuče i krade ko stigne.
Pa bolan, osoba koja radi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH sjedi i u komitetu Fondacije! Da ti pojednostavim, jer očito ne kontaš - sami sebi isplaćuju tvoje pare! Shvaćaš li? Nije ovo, bolan, samo o parama, ovo je korupcija na državnom nivou...
Ajme majko, i onda se čude otkud mi u govnima do grla....
-
ludost
imaš pravo, terapijaterapija wrote:Ludost nemoj se ti meni sekirati, ionako ne mozes nista, kao ni ja.. Ne voli raja ovdje glas razuma, ...dok ih ne opali po glavi i dodje im za vrat. Iskreno receno, puca mi ona stvar za levatima sto vjeruju u ov sranje i sto ce ih izlevatiti. Samo mi krivo sto ce odgovorni za prevaru opet ostati nekaznjeniludost wrote:Fair,Fair Life wrote:Zaboravljeno... i BiH telekom je donator.
Ili, kako bi Grunf rekao, "Od ovoga ćete se prvo pet minuta smijati, a onda cijeli život plakati."i tako u nedogled. Neka poskupi sve i 200% neka skapaju, kad su ovce, boli me kita...
![]()
...Uh sto se iznervirahod sada ne pisem vise (nadam se), puno je zanimljivije citati i pratiti sa strane
pozdrav
dobar ti je nick!
- Drvosjeca iz Dejcica
O.K, ali onda trebate povuci za odgovornost one koji su odobrili donaciju predmetnoj fondaciji, a ne osporavati postojanje necega sto nije dokazano da postoji niti da ne postoji. Nije kriva fondacija sto je neko donirao sumu X, kontas? Opet ako je donacija uradjena po proceduri onda se nema sta prigovoriti.Alfons Kauders wrote: oprosti care, nase pravo je da se pita gdje idu pare telecoma, pravo je da ljudima objasne ko su i sta su, sta rade, ako ti je izgovor to sto je bilo vecih prevara, onda ok, ne treba se buniti ni za kojekakve energopetrole, postanske banke, jer se u ratu definitivno pokralo i unistilo vise, ne treba se brinuti ni za poneko ubistvo, silovanje, jer je i tog bilo jos i vise u proteklih 15 godina... kontas...