Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
nauticamid

#4051 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by nauticamid »

hatemondays wrote: 18/10/2024 18:54 Meni ovi svi atentati smrde na iranska posla. Iran ih zavalio za vise interese, dobice nuklernu a pustiti Palestinu niz vodu. Usput ce ove monstruozne monarhije biti egzistencijalno ugrozene od istog Izraela, dakle prvo Jordan, pa Saudija iUAE. Mnogi su propustili cinjenicu da su Iran i Saudija imali pregovore u Kini. Pokusali su isti trik kao Gadafi sa Rusima i to je bio njegov kraj tj. ne prodavti naftu u dolarima. Saudija se opasno razmahala, svuda su uvukli svoje prljave prste, Hollywood, golf, fudbal, poceli su kupovati ports po svijetu a najveca greska je bilo asikovanje sa Kinom. Dakle na middle East ce samo ostati 2 super sile Iran i Izrael dok se stvari ne rasciste sa Kinom i USA. Ove drzave su u stvari samo proxys ovih 2 supersila. Jebena vremena su dosla...
Sve je moguce. Meni je to prvi put palo na pamet kad je ubijen onaj iz Hezbolaha u po' Teherana.

Nevjerovatno je da su ih sve ubili.
mehoxy

#4052 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mehoxy »

Benjo34 wrote: 18/10/2024 02:37 Nije ozbiljno tvrditi da Hamas nije teror organizacija I da Izrael nije drzava. Da se ne lazemo, metode koje koriste su cesto diskutabilne, recimo taj Oktobar, dosta civila je stradalo..da ne ulazimo u to uglavnom nisu cvijece, nisu ni Izraelci ali zlocin se ne smije pravdat zlocinim.

Da se ne lazemo, pozivanje na unistenje Izraela...znamo svi cemu to vodi, zlocinima..kompleksno pitanje a da se ne potezu novi zlocini, genocidi..mislim ja to ne podrzavam, privatno, nikakvo ubijanje..

Izrael trenutno jedini moze zaustaviti da im svi ovi ratovi postanu previse po pitanju zivota, a itekako vidimo da I tu ima itekako normalnih ljudi, 50k je otislo, ne zele rat.. ali dzaba kad na vlasti kao I kod nas imas saku budala...
Slusao sam i citao razgovore sa nekoliko izraelaca koji su pozivali na primirje i odbijali mobilizaciju, i svaki put sam stekao dojam, da to nije zbog zlocina i stradanja palestinaca nego zato sto se boje vlastitoj zadnjici. Mislim da je njihovo drustvo mozda i u gorem k..cu nego srpsko 90-ih.
narcisaa

#4053 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by narcisaa »

apsidejzi wrote: 18/10/2024 12:04
BiBi911 wrote: 18/10/2024 07:18
apsidejzi wrote: 18/10/2024 00:55 Mene mozda mnogi na ovoj temi vide kao proizraelskog (iako to nisam) jer nisam za hamas. Ja sam vise agnostik po tom pitanju. I koliko god ne volio Hamas i koliko god ne volio palestinsko koketiranje sa srbima, ja ne volim ni izrael. A evo i razlog zasto:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/idf- ... /241017211

Pa mamicu vam vasu, ne morate ponizavat covjeka ako ste ga vec ubili. Svaka cast na obavjestajnim podacima. Svaka cast na profesionalnosti. Al ste govna kao ljudi tj neljudi. Tacno vidis da se izivljavaju nad njim.
Da smo mi mogli ovako uhvatit radovana, aliju, milosevica, onog iz hrvatske, cele i slicne tereoriste isto bi im radili. Ovaj terorista je zasluzio da citav svjet vidi kako je zavrsio i sta ostale slicne ceka. To sto dron operator malo oklijeva je jbga ceka "odobrenje".

Da li je previse pa nije imas ovdje bruku bradonja koji postavljaju i uzivaju dok teroristi snimaju ubijanje vojnika.

ovaj terorista bi sutra po naredbi iz beograda kreno na nas sa sssr zastavom. Oni su zajedno i sto vise ovakvih Video upisa to nama bolje, mi smo sigurniji.

Ps.. ja svaku vece pred spavanje od Madjara pregledam Video kako putinove ruse gonja, evo mozda i IDF pocne slicno jer sve te sto oni snime su ljudski otpad.

A rat Izrael moze sutra zaustavit ali kakvu mu garanciju daje Iran i njihove teroristicke organizacije. Isto kao u Ukraini nek se rusi povuku i rat je gotov. Tako i Izrael/Ukraina dok ne uniste zlo zvano rusija/iranske teroristicke organizacije bum gledali krvoprolice na sve strane
Imam dvije misli kad je ovaj dogadjaj u pitanju:

1) Izrael do sada nije objavljivao atentate na hamasovce ili hezbolovce. Jednostavno zavrsi posao i to je to. Ovaj snimak mi naginje na "slabost". Cinizam: gledaj koga smo ubili hahahaha. I gledaj ga u kakvom je stanju. Svi cete ovako zavrsiti gubari. meni su ovdje presli granicu jer imam i razlog br dva:

2) Razumijem ja da je on terorista po definiciji ali situacija je malkice delikatna jer kad pogledas sta Izrael radi i za sta se ovaj borio... ispada da je lik bio upravu. Da pojasnim. Nakon 7/10 Izrael je ovjavio da se Gaza podijeli u dva dijela i oni ce napasti jedan dio, drugi ce ostati netaknut. Niko nije posminjao Zapadnu obalu. Medjutim danas vidimo da to nije tako. Gaza je manje vise sravnjena sva a jucer dolazi vijest da se planira napad na drugi dio Palestine. Ocito su namirisali krv i sada se probudio instikt zvijeri. Idemo zavrsiti posao. A citava ideja ovog "teroriste" je bila da se Izraelu ne moze vjerovat nego se mora boriti protiv njih. I sad ispada da je lik bio upravu. Izrael laze zapad i zapad to uvidja polako. To ce im se obiti o glavu.

Ne znam da li sam objasnio dovoljno dobro... Ovaj lik jeste naredio 7/10 ali ga je naredio iz nepovjerenja prema Izraelu, pogotovo sto znamo da su imali spreman dogovor sa Saudijom gdje su rijesili pitanje Palestine bez da su palestinci bili na dogovorima. I ja bih bio nepovjerljiv pogotovo kada vidimo kako se stvari razvijaju. Eh sad, jel on terorista sto je naredio 7/10 i ostale slicne napade? Jeste. Je li Izrael teroristicka drzava i jesu li lazovi? Jesu. Treba li im davati podrsku? odgovor na ovo pitanje sve vise naginje 50:50 na zapadu. Po inerciji ce mnogi kazati: DA, ali sve vise uvidjamo da njihovo maslo definitivno nije za ramazana (ako smijem da se narodski izrazim).

Da su ga uklonili i neobjavljivali snimak... sasvim OK i legitimno. Ali ovim su pokazali da im namjera nije samo eliminisati teroristicku pretnju nego da je naum genocid, pogotovo kad uzmes ostale dogadjaje ovih dana.

Slucajno mi zapara usi izvjestavanje dvije razlicite tv kuce u kojima jedni kazu znali su da je Sinwara u toj zgradi, pretrazili su rusevine kamera dronom gdje su uocili osobu koja, je vojnicima licila na Sinwara, pa su na to mjesto i njega ispalili raketu, uzeli dnk materijal od njega i u laboratoriju uradili DNA analizu (lezao je 20tak god. u izraelskom zatvoru) i kada su bili sigurni da su njega ubili to su objavili da niko od njih nije siguran, da im se niko ne moze sakriti. Dok drugi izvjestavaju da nisu znali da je on u toj zgradi, poslali su dron kameru da pregleda rusevine...ostatak price je identican ovoj gore.
Last edited by narcisaa on 18/10/2024 20:08, edited 1 time in total.
narcisaa

#4054 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by narcisaa »

nauticamid wrote: 18/10/2024 19:06
hatemondays wrote: 18/10/2024 18:54 Meni ovi svi atentati smrde na iranska posla. Iran ih zavalio za vise interese, dobice nuklernu a pustiti Palestinu niz vodu. Usput ce ove monstruozne monarhije biti egzistencijalno ugrozene od istog Izraela, dakle prvo Jordan, pa Saudija iUAE. Mnogi su propustili cinjenicu da su Iran i Saudija imali pregovore u Kini. Pokusali su isti trik kao Gadafi sa Rusima i to je bio njegov kraj tj. ne prodavti naftu u dolarima. Saudija se opasno razmahala, svuda su uvukli svoje prljave prste, Hollywood, golf, fudbal, poceli su kupovati ports po svijetu a najveca greska je bilo asikovanje sa Kinom. Dakle na middle East ce samo ostati 2 super sile Iran i Izrael dok se stvari ne rasciste sa Kinom i USA. Ove drzave su u stvari samo proxys ovih 2 supersila. Jebena vremena su dosla...
Sve je moguce. Meni je to prvi put palo na pamet kad je ubijen onaj iz Hezbolaha u po' Teherana.

Nevjerovatno je da su ih sve ubili.
Zar je Iran toliko tehnicki superioran u odnosu na Izrael pa da razotkriju sve spijune kako izraelske koji su se infiltrirali tako i svoje?
Osim toga zar im Izrael nije hakirao nuklearno postrojenje (turbine) prije nekoliko godina?
Na osnovu tvoje tvrdnje ispada Iran beskrupulozniji od Izraela.
alijagoro

#4055 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

ultima_palabra wrote: 18/10/2024 17:40 Kakav god da je bio taj Jahja, on se rodio u izbjeglickom kampu i gulio 20 najboljih godina u izraelskom zatvoru, dok je Bibi studirao na MITu i radio u konsultantskim kucama.

On tesko da je mogao biti drugaciji, dok je Bibi mogao odabrati da ne bude ratni zlocinac i kleptoman.
Jedan odgovoran za ubistvo par stotina civila(od kojih neki,tehnicki i nisu civili)drugi za par hiljada djece.Ovaj drugi dobija milijarde od zapada,da nastavi sa ubijanjem i jos dobije pljesak od par minuta od americkih freedom fightera,bolesno.
alijagoro

#4056 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Sumnjivo sto jest,jest.Iran je odmah obiljezen kao glavni krivac za 7 oktobar,no u zadnjih par sedmica,promjena price i to od zapadnih medija,da Iran nije imao veze sa 7 oktobrom,cudan tajming
AliceInChains

#4057 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by AliceInChains »

Ja teorije. A libanske lidere su kao isto pustili niz vodu.
Dead Man Walking

#4058 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dead Man Walking »

jazzer wrote: 18/10/2024 18:47
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/10/2024 18:20
E cuj dodji na Dobrinju da popricamo, a levat na relaciji Poljska - Njemacka, al sam zapravo iz Svrakinog. Usput, i Seselj je iz Sarajeva :stidljiv:

Nema na cemu sto se tice komplimenta, ne moras se zahvaljivati.
I ja kontam on poziva da se dodje na Dobrinju da nam on licno u facu kaze neke stvari,kad levat u DE.

I to mangup iz Svrakinog :lol:
Haj stisni pa mu s Dobrinje to napisi :izet:
Copper

#4059 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Copper »

alijagoro wrote: 18/10/2024 20:23
ultima_palabra wrote: 18/10/2024 17:40 Kakav god da je bio taj Jahja, on se rodio u izbjeglickom kampu i gulio 20 najboljih godina u izraelskom zatvoru, dok je Bibi studirao na MITu i radio u konsultantskim kucama.

On tesko da je mogao biti drugaciji, dok je Bibi mogao odabrati da ne bude ratni zlocinac i kleptoman.
Jedan odgovoran za ubistvo par stotina civila(od kojih neki,tehnicki i nisu civili)drugi za par hiljada djece.Ovaj drugi dobija milijarde od zapada,da nastavi sa ubijanjem i jos dobije pljesak od par minuta od americkih freedom fightera,bolesno.
Vecina ljudi na zapadu mrzi zidove. I tako je oduvijek bilo prokleti ljudi. Ali poslije drugog svjetskog rata su uvalili Europljanima zakone koji su iznad svih drzava i moraju se pridrzavati takvih zakona. Jos dodaj tu zidove koji su ostali vrlo lako vratili bogotastvo i utjecaj.
Svaki NGO je povezan sa zidovima.
Image
nauticamid

#4060 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by nauticamid »

AliceInChains wrote: 18/10/2024 20:56 Ja teorije. A libanske lidere su kao isto pustili niz vodu.
Tebi nije cudno da su ih sve likvidirali u roku od nekoliko dana?
Ono cini se da rade sta hoce i kad hoce.
Bosanski_kralj

#4061 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

nauticamid wrote: 18/10/2024 21:21
AliceInChains wrote: 18/10/2024 20:56 Ja teorije. A libanske lidere su kao isto pustili niz vodu.
Kako je Iran mogao znati gdje sw krije sinwar a recimo Izrael nije? Zašto bi on uopće iranu otkrivao svoju lokaciju?

Je li to misliš da Iran ima svoje špijune u Gazi, koji jave u Iran gdje je neki hamasovac, pa ovi jave Izraelu. :-)

A po pitanju Hezbolaha, nešto mi je nelogično da Iran se odriče glavnog svog igrača kojim direktno kopneno može prijetiti Izraelu. Decenijama to stvaraju, razvijaju i onda se odluče sve to baciti u vodu, za rad kao nekih obećanja.

A još pride sigurno su svjesni da im niko ne garantuje da bez obzira na ustupke koje naprave, neće biti sljedeći napadnuti.

Zaključak: sva ova priča kako Iran i Izrael potajno sve dogovaraju i saraduju mi vuče na već ranije poznatu selefijsku propagandu
Optimus09

#4062 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Optimus09 »

Prije ce biti da ih eleminisu kad im je najbolji politicki trenutak.Onog tipa Ameri trazili desetljecima,Izraelci ga ubili u par dana.
nauticamid

#4063 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by nauticamid »

Bosanski_kralj wrote: 18/10/2024 21:33
nauticamid wrote: 18/10/2024 21:21
Kako je Iran mogao znati gdje sw krije sinwar a recimo Izrael nije? Zašto bi on uopće iranu otkrivao svoju lokaciju?

Je li to misliš da Iran ima svoje špijune u Gazi, koji jave u Iran gdje je neki hamasovac, pa ovi jave Izraelu. :-)

A po pitanju Hezbolaha, nešto mi je nelogično da Iran se odriče glavnog svog igrača kojim direktno kopneno može prijetiti Izraelu. Decenijama to stvaraju, razvijaju i onda se odluče sve to baciti u vodu, za rad kao nekih obećanja.

A još pride sigurno su svjesni da im niko ne garantuje da bez obzira na ustupke koje naprave, neće biti sljedeći napadnuti.

Zaključak: sva ova priča kako Iran i Izrael potajno sve dogovaraju i saraduju mi vuče na već ranije poznatu selefijsku propagandu
A moras priznati da je.malo cudno da su svi iz komandnog lanca Hezbolaha i Hamasa, a koji ih vode zadnjih 20-30 godina, svi zaplatili glavom unutar mjesec dana.
Bosanski_kralj

#4064 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

Ništa meni više nije čudno, kad se zna sa je sva zapdna mašinerija u službi Izraela. Ne vjerujem da su sami oni otkrili gdje se ove vodje nalaze, sigurno su imali svu pomoć od drugih i da su se zato i desila ova ubistva
skrbavi-admin

#4065 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

Bosanski_kralj wrote: 18/10/2024 21:45 Ništa meni više nije čudno, kad se zna sa je sva zapdna mašinerija u službi Izraela. Ne vjerujem da su sami oni otkrili gdje se ove vodje nalaze, sigurno su imali svu pomoć od drugih i da su se zato i desila ova ubistva
samo rotsild, zidovska porodica vrijede 20 biliona dolara, 20 hiljada milijardi dolara, svi su u njihovim dzepovima i sviju reketare..... ma sta mislili jevrejski novac je motor zaduzivanja svima..... svi im robuju i svi ih moraju slusat inace se aktiviraju mjenice sa dospijecem...... (nesto kao turskoj koja ima koliko toliko jaku ekonomiju, i ine drzave ala Libija i slicne).....
Hakiz

#4066 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

Bosanski_kralj wrote: 18/10/2024 21:45 Ništa meni više nije čudno, kad se zna sa je sva zapdna mašinerija u službi Izraela. Ne vjerujem da su sami oni otkrili gdje se ove vodje nalaze, sigurno su imali svu pomoć od drugih i da su se zato i desila ova ubistva
Ma, prate oni njih godinama, pa ih ubiju kada im odgovara. Nije da odluče da ih ubiju pa tek onda počnu da ih traže.

A za dobar novac će i tjelohranitelj, član porodice itd dati podatke.
anelsol

#4067 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

Postoje indicije da je Iran nedavno testirao nuklearnu bombu pod zemljom (od kada je prave to mi nebi bilo neko posebmo iznenađenje), a time poslao poruku zapadu. Ako se to pokaže tačnim, to automatski mjenja pravila igre.

https://youtu.be/Sjmb8O-fRWI?si=FQmfDU2X9dtkXUz2
JovicSA

#4069 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

anelsol wrote: 18/10/2024 22:00 Postoje indicije da je Iran nedavno testirao nuklearnu bombu pod zemljom (od kada je prave to mi nebi bilo neko posebmo iznenađenje), a time poslao poruku zapadu. Ako se to pokaže tačnim, to automatski mjenja pravila igre.

Bila je vijest neki dan ali nema potvrde da zaista jeste. Ono na šta upućuje je zapravo vrsta podrhtavanja tla koje je karakteristično kod nukleranih proba. Ja zaista želim da Iran napravi funkcionalnu nuklearku jer bi to mijenjalo odnos snaga a isto tako vjerujem da kraljevska saudijska porodica više želi propast Irana i napad od samih IDF nacista.
anelsol

#4070 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

JovicSA wrote: 18/10/2024 22:06
anelsol wrote: 18/10/2024 22:00 Postoje indicije da je Iran nedavno testirao nuklearnu bombu pod zemljom (od kada je prave to mi nebi bilo neko posebmo iznenađenje), a time poslao poruku zapadu. Ako se to pokaže tačnim, to automatski mjenja pravila igre.

Bila je vijest neki dan ali nema potvrde da zaista jeste. Ono na šta upućuje je zapravo vrsta podrhtavanja tla koje je karakteristično kod nukleranih proba. Ja zaista želim da Iran napravi funkcionalnu nuklearku jer bi to mijenjalo odnos snaga a isto tako vjerujem da kraljevska saudijska porodica više želi propast Irana i napad od samih IDF nacista.
Ako je ova informacija prošla u javnosti, mada može biti i pogrešna pretpostavka, zapadne obavještajne službe sigurno znaju o čemi se radi. Možda zbog toga i oklikevaju da udare na Iran.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4071 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

jazzer wrote: 18/10/2024 18:47
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 18/10/2024 18:20
E cuj dodji na Dobrinju da popricamo, a levat na relaciji Poljska - Njemacka, al sam zapravo iz Svrakinog. Usput, i Seselj je iz Sarajeva :stidljiv:

Nema na cemu sto se tice komplimenta, ne moras se zahvaljivati.
I ja kontam on poziva da se dodje na Dobrinju da nam on licno u facu kaze neke stvari,kad levat u DE.

I to mangup iz Svrakinog :lol:
Koji je već napisao da "ih" israel brani od teorrista. :jbt:
banjaluka078

#4072 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

The Israeli soldiers who came across Yahya Sinwar and his two bodyguards were trainee squad commanders from an infantry school unit.

The fact it was a platoon from the infantry commanders and combat training school (Bislamach) that found the Hamas commander and mastermind of the 7 October attacks is all the more ironic in light of the year-long fruitless manhunt conducted by the cream of Israel’s special forces and intelligence units.

Sinwar’s discovery in the Tel al-Sultan refugee camp in Rafah on Wednesday may not have been an entirely random twist of fate, however. After his death was confirmed, the Israel Defense Forces (IDF) revealed that traces of his DNA had been found in the same area in early September, in an underground passageway a few hundred metres from the tunnel where the bodies of six executed Israeli hostages were found.

......

After the area was checked for explosives, Sinwar’s body was removed in a black body bag, and a quick autopsy recorded he had a bullet wound to the head, raising questions over whether it was tank fire or a shot from an Israeli rifle that ended his life.
https://www.theguardian.com/world/2024/ ... d-him-down
skrbavi-admin

#4074 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

ako ga ima i ako uopste je istina - sad mu je vrijeme da se iskobelja...... nema drugog vakta..... ovo je sve budi bog s nama.... eto par postova prije natanjahu nekom urlice Salam Alekum
skrbavi-admin

#4075 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

ragib wrote: 18/10/2024 22:02
ovo treba pogledat svako ko ne razumije zasto se to desava sto se desava.......
nema svrhe komentarisat - kad postoji sljam dio ummeta koji podrzava ovaj sljam...
Post Reply