Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
video

#4051 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by video »

Ista prica kao za cijene plina i nafte u EU.
Kome je krivo nek crkne :izet:
I da, zalbe prima Sadzida na salteru 5 ako nije na pauzi.
kobe_meh

#4052 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kobe_meh »

Ima li ikakva informacija o novom tramvajskom stajalištu na Stupu kod naselja Bulevar, Gazprom pumpe? Ili će se praviti kada se bude pravila raskrsnica?
The BEN10

#4053 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by The BEN10 »

tramvajtrojka wrote: 17/06/2022 17:47 a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlasti :oops: :oops:

nije ti u prošlosti bila zabrinutost za pare gdje su ljudi kasnili zbog sporog i neredovnog prevoza gdje je manja produktivnost u gradu bila jer tramvaj ide 15 km/h umjesto 70 , u starim i orunulim tramvajima tad nisi bio nesto namah zabrinut

normalno da je politicko pitanje jer je tas na vagi veoma jednostavan hoces li imati najmoderniju prugu na Balkanu il nikakvu prugu jer ova nema ama bas nikakvih sigurnosnih uvjeta i na nivou je kisnjeva a ne nekog normalnog grada

za normalnog gradjanina izbor je lagan a za vas lafo zabrinute ostaje da spinujete i pisete ublehe :kiss:
:thumbup: :kiss:
kakotakonikako

#4054 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kakotakonikako »

tramvajtrojka wrote: 17/06/2022 17:47
kakotakonikako wrote: 17/06/2022 17:38

To sto ti citas sto je napisano , pa onda prevodis kako ti mislis, to je tvoj problem.

Nisam ja lafo, nego STVARNO zabrinut za MOJE pare koje mi sve vlasti uzimaju kroz razne poreze i doprinose. Zar nemam pravo na to ?????

Btw- i tvoja reakcija pokazuje da si ti jedan od onih koji politiku stavlja na prvo mjesto a rekonstrukcija pruge je privredno i tehnicko pitanje.

:bih:
a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlasti :oops: :oops:

nije ti u prošlosti bila zabrinutost za pare gdje su ljudi kasnili zbog sporog i neredovnog prevoza gdje je manja produktivnost u gradu bila jer tramvaj ide 15 km/h umjesto 70 , u starim i orunulim tramvajima tad nisi bio nesto namah zabrinut

normalno da je politicko pitanje jer je tas na vagi veoma jednostavan hoces li imati najmoderniju prugu na Balkanu il nikakvu prugu jer ova nema ama bas nikakvih sigurnosnih uvjeta i na nivou je kisnjeva a ne nekog normalnog grada

za normalnog gradjanina izbor je lagan a za vas lafo zabrinute ostaje da spinujete i pisete ublehe :kiss:
Opet ti citas a onda prevodis kako tebi odgovara i kako ti zamisljas sta je napisano, i skontas pogresno.

Odakle tebi da ja nisam ni u proslosti bio zabrinut za SVOJE pare. To ti neki vidovnjak. Mozda te zabolilo sto sam ispravno napisao da ti ovo gledas kao politicko pitanje a ponovicu ti opet - REKONSTRUKCIJA TRAMVAJSKE PRUGE JE PRIVREDNO I TEHNICKO PITANJE. I ponovicu sve dok se tako gleda politicki, oni koji su na vlasti ( a ja nikada nisam niti cu ikada reci da su svi isti ) mogu raditi sto i kako zele, jer ce ih uvijek podrzavati bar njihova politicka opcija.

Zadnja recenica govori vise o tebi.

Ja nisam niti sam ikada bio protiv necega sto doprinosi dobrobiti sire zajednice, ne gledajuci na politiku, a pogotovo licnu korist , sto ti mozda tesko mozes da shvatis i tvrdis, bez osnove, suprotno.

tramvajtrojka

#4055 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

kakotakonikako wrote: 18/06/2022 11:30
tramvajtrojka wrote: 17/06/2022 17:47

a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlasti :oops: :oops:

Opet ti citas a onda prevodis kako tebi odgovara i kako ti zamisljas sta je napisano, i skontas pogresno.

Odakle tebi da ja nisam ni u proslosti bio zabrinut za SVOJE pare. To ti neki vidovnjak. Mozda te zabolilo sto sam ispravno napisao da ti ovo gledas kao politicko pitanje a ponovicu ti opet - REKONSTRUKCIJA TRAMVAJSKE PRUGE JE PRIVREDNO I TEHNICKO PITANJE. I ponovicu sve dok se tako gleda politicki, oni koji su na vlasti ( a ja nikada nisam niti cu ikada reci da su svi isti ) mogu raditi sto i kako zele, jer ce ih uvijek podrzavati bar njihova politicka opcija.

Zadnja recenica govori vise o tebi.

Ja nisam niti sam ikada bio protiv necega sto doprinosi dobrobiti sire zajednice, ne gledajuci na politiku, a pogotovo licnu korist , sto ti mozda tesko mozes da shvatis i tvrdis, bez osnove, suprotno.

ne ti si poceo da zbog ovog projekta toboze se brineš za narodne pare a imas dugu i neprekidnu sutnju za brigom zasto federacija ce ulupati 300 miliona maraka vise u rupu kod gorazda, sto se raspada dionica autoceste kod zenice vrijedna pola milijarde maraka, zasto kasni otvorenje terminala sarajevskog aerodroma, zasto federacija mora isplatiti strabagu 30 miliona penala , zasto je propao blok 7 itd itd

svi ovi projekti su skuplji od obnove pruge i na njih su spucane narodne pare a na te projekte nisi ni zakukao gdje idu pare nego ti samo ovaj projekat smeta . Da ti je istinski do toga da se brines za narodne pare upitao bi za ove projekte a ne bjezao od njih kao djavo od krsta . Tako da znamo svi zbog cega pljujete i svi ovi navodi su vam nigdje veze realno :lol: :lol:

Image

i ne nikako nisi pisao da su svi isti :mrgreen:
Login77777

#4056 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Login77777 »

kakotakonikako wrote: 17/06/2022 17:38
tramvajtrojka wrote: 17/06/2022 17:32

jah ne poredis a sve si u svom postu napisao u stilu svi su isti :lol: :lol:

normalno da je politicko pitanje kad zna se koja stranka nije prstom mrdnula u trideset godina da nesto uradi po ovom pitanju i pustila prugu u teritoriju nafake da neko na njoj ne zagine :run:

nije ni da ranije postove nisi imao na ovaj kalup :oops: svi su isti ne mogu biti isti kad se neko uhvatio u kostac sa problemima i rjesava ih al dobar ti je spin lafo zabrinut za narodne pare :mrgreen: :lol: :lol:
To sto ti citas sto je napisano , pa onda prevodis kako ti mislis, to je tvoj problem.

Nisam ja lafo, nego STVARNO zabrinut za MOJE pare koje mi sve vlasti uzimaju kroz razne poreze i doprinose. Zar nemam pravo na to ?????

Btw- i tvoja reakcija pokazuje da si ti jedan od onih koji politiku stavlja na prvo mjesto a rekonstrukcija pruge je privredno i tehnicko pitanje.

Imas pravo. Ali ovdje se zna cijena projekta. Zabrinut trebas biti za Hranjen gdje se tvoje pare bacaju a jos niko ne zna koliko ce jos baciti u taj Hranjen. Autoput od 11 km koji si cekao 12 godina i koji uz to nije napravljen kako treba. Dodatne pare, koje su tvoje se tamo ulazu za popravke. E to te treba brinuti. Ali nesto cudno da tu nista ne govoris. Do cega je…? :mrgreen:
A ne zaboravi pare koje su tvoje a ulazu se samo tamo gdje HDZ vlada. Sve zahvalujuci jedno stranci iz Mehmeda Spahe 14. zasto tu nisi zabrinut za svoje pare?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4057 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Poceli raskrsnicu
Fotke kacite
tramvajtrojka

#4058 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Black swan wrote: 18/06/2022 14:40 Poceli raskrsnicu
Fotke kacite
Image
Image
Image
Image
Image
Image

ide ih jos
Truba

#4060 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Ja kad cujem moje pare nase pare
Proljev dobijem
tramvajtrojka

#4064 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

Image
Image
Image

bas su se zadali sa radovima
od okretaljke na cvili do otoke pjeskare i farbaju stubove
od otoke do remize skidaju sine
remiza rtv dom krenulo betoniranje
istovremeno napali tri raskrsnice (rtv dom, alipasino, nedzarici)
postavljenje sine na dio porsche saloni nedzarici
pocelo spajanje i učvršćivanje sina na dijelu nedzarici okretaljka
betonira se okretaljka u nedzaricima :thumbup: :thumbup: :thumbup:

eto black swan nadam se da si happy
Login77777

#4065 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Login77777 »

@Hakiz, @PM72 pogledajte slike. :thumbup:
Hakiz

#4066 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 18/06/2022 14:50 @Hakiz, @PM72 pogledajte slike. :thumbup:
Vidiš, da ih nisam kritikovao, ne bi ovako išlo. Ne bi pola ovoga napravili.

Malo će zakasniti, koji mjesec, ali oprostiću im.
thekupus

#4067 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by thekupus »

Hakiz wrote: 18/06/2022 14:53
Login77777 wrote: 18/06/2022 14:50 @Hakiz, @PM72 pogledajte slike. :thumbup:
Vidiš, da ih nisam kritikovao, ne bi ovako išlo. Ne bi pola ovoga napravili.

Malo će zakasniti, koji mjesec, ali oprostiću im.
gahahahahahhaha

kažu svako jutro je Šteta u 7 čekao radnike da im pročita šta je Hakiz pisao, da znaju da ne smiju zabušavati
mirza_15

#4068 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by mirza_15 »

tramvajtrojka wrote: 18/06/2022 14:48

Da dodam, na potezu Stupska petlja - Energoivest se betoniranje privodi kraju (prošli su Bulevar i primiču se Energoivestu, a armatura je već postavljena), polažu se šine od Ilidže prema Energoinvestu. Skoro na svim dionicama se nešto radi.
tramvajtrojka

#4069 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by tramvajtrojka »

mirza_15 wrote: 18/06/2022 15:40
tramvajtrojka wrote: 18/06/2022 14:48

Da dodam, na potezu Stupska petlja - Energoivest se betoniranje privodi kraju (prošli su Bulevar i primiču se Energoivestu, a armatura je već postavljena), polažu se šine od Ilidže prema Energoinvestu. Skoro na svim dionicama se nešto radi.
bitno je samo da u ovom ritmu nastave u sto ne sumnjam i nece biti zime koliko je drugačija slika kad u nedzaricima kod McDonald'sa se vide polozene nove šine 8-) kao drugi grad :thumbup:
drag_gost

#4070 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by drag_gost »

Sta ljudi napravise...

Bravo!
Truba

#4071 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Profurao sam danas pa nisam mogao mogao upraviti
ibizza

#4072 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ibizza »

Strašno dobar osjećaj kada se gledaju ove slike... Uh, kako će tek biti kada krene izgradnja transferzale, GA itd :) :izet:
hare_1989

#4073 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by hare_1989 »

ibizza wrote: 18/06/2022 16:26 Strašno dobar osjećaj kada se gledaju ove slike... Uh, kako će tek biti kada krene izgradnja transferzale, GA itd :) :izet:
Studenti i Eko akcija se već spremaju za proteste. U pripravnosti su Bošnjačka gimnazija, GHB medresa, FIN kao i IZ sa Reisom na čelu.
vjeshalica

#4074 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

hare_1989 wrote: 18/06/2022 16:54
ibizza wrote: 18/06/2022 16:26 Strašno dobar osjećaj kada se gledaju ove slike... Uh, kako će tek biti kada krene izgradnja transferzale, GA itd :) :izet:
Studenti i Eko akcija se već spremaju za proteste. U pripravnosti su Bošnjačka gimnazija, GHB medresa, FIN kao i IZ sa Reisom na čelu.
Nista bez fetve heh
NediM17

#4075 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by NediM17 »

Nece bit' potrebe, svakako rumenko koci.
Post Reply