Kome je krivo nek crkne
I da, zalbe prima Sadzida na salteru 5 ako nije na pauzi.
tramvajtrojka wrote: ↑17/06/2022 17:47 a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlasti![]()
![]()
nije ti u prošlosti bila zabrinutost za pare gdje su ljudi kasnili zbog sporog i neredovnog prevoza gdje je manja produktivnost u gradu bila jer tramvaj ide 15 km/h umjesto 70 , u starim i orunulim tramvajima tad nisi bio nesto namah zabrinut
normalno da je politicko pitanje jer je tas na vagi veoma jednostavan hoces li imati najmoderniju prugu na Balkanu il nikakvu prugu jer ova nema ama bas nikakvih sigurnosnih uvjeta i na nivou je kisnjeva a ne nekog normalnog grada
za normalnog gradjanina izbor je lagan a za vas lafo zabrinute ostaje da spinujete i pisete ublehe![]()
Opet ti citas a onda prevodis kako tebi odgovara i kako ti zamisljas sta je napisano, i skontas pogresno.tramvajtrojka wrote: ↑17/06/2022 17:47a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlastikakotakonikako wrote: ↑17/06/2022 17:38
To sto ti citas sto je napisano , pa onda prevodis kako ti mislis, to je tvoj problem.
Nisam ja lafo, nego STVARNO zabrinut za MOJE pare koje mi sve vlasti uzimaju kroz razne poreze i doprinose. Zar nemam pravo na to ?????
Btw- i tvoja reakcija pokazuje da si ti jedan od onih koji politiku stavlja na prvo mjesto a rekonstrukcija pruge je privredno i tehnicko pitanje.
![]()
![]()
![]()
nije ti u prošlosti bila zabrinutost za pare gdje su ljudi kasnili zbog sporog i neredovnog prevoza gdje je manja produktivnost u gradu bila jer tramvaj ide 15 km/h umjesto 70 , u starim i orunulim tramvajima tad nisi bio nesto namah zabrinut
normalno da je politicko pitanje jer je tas na vagi veoma jednostavan hoces li imati najmoderniju prugu na Balkanu il nikakvu prugu jer ova nema ama bas nikakvih sigurnosnih uvjeta i na nivou je kisnjeva a ne nekog normalnog grada
za normalnog gradjanina izbor je lagan a za vas lafo zabrinute ostaje da spinujete i pisete ublehe![]()
ne ti si poceo da zbog ovog projekta toboze se brineš za narodne pare a imas dugu i neprekidnu sutnju za brigom zasto federacija ce ulupati 300 miliona maraka vise u rupu kod gorazda, sto se raspada dionica autoceste kod zenice vrijedna pola milijarde maraka, zasto kasni otvorenje terminala sarajevskog aerodroma, zasto federacija mora isplatiti strabagu 30 miliona penala , zasto je propao blok 7 itd itdkakotakonikako wrote: ↑18/06/2022 11:30Opet ti citas a onda prevodis kako tebi odgovara i kako ti zamisljas sta je napisano, i skontas pogresno.tramvajtrojka wrote: ↑17/06/2022 17:47
a nisi bio zabrinut za svoje pare kad su prethodnih dvadesetak godina bili isti budzeti pa se nista nije radilo a pare stavljale u dzep ah ja tad su stranka koju ne podrzavas ali bila na vlasti![]()
![]()
Odakle tebi da ja nisam ni u proslosti bio zabrinut za SVOJE pare. To ti neki vidovnjak. Mozda te zabolilo sto sam ispravno napisao da ti ovo gledas kao politicko pitanje a ponovicu ti opet - REKONSTRUKCIJA TRAMVAJSKE PRUGE JE PRIVREDNO I TEHNICKO PITANJE. I ponovicu sve dok se tako gleda politicki, oni koji su na vlasti ( a ja nikada nisam niti cu ikada reci da su svi isti ) mogu raditi sto i kako zele, jer ce ih uvijek podrzavati bar njihova politicka opcija.
Zadnja recenica govori vise o tebi.
Ja nisam niti sam ikada bio protiv necega sto doprinosi dobrobiti sire zajednice, ne gledajuci na politiku, a pogotovo licnu korist , sto ti mozda tesko mozes da shvatis i tvrdis, bez osnove, suprotno.
![]()

Imas pravo. Ali ovdje se zna cijena projekta. Zabrinut trebas biti za Hranjen gdje se tvoje pare bacaju a jos niko ne zna koliko ce jos baciti u taj Hranjen. Autoput od 11 km koji si cekao 12 godina i koji uz to nije napravljen kako treba. Dodatne pare, koje su tvoje se tamo ulazu za popravke. E to te treba brinuti. Ali nesto cudno da tu nista ne govoris. Do cega je…?kakotakonikako wrote: ↑17/06/2022 17:38To sto ti citas sto je napisano , pa onda prevodis kako ti mislis, to je tvoj problem.tramvajtrojka wrote: ↑17/06/2022 17:32
jah ne poredis a sve si u svom postu napisao u stilu svi su isti![]()
![]()
normalno da je politicko pitanje kad zna se koja stranka nije prstom mrdnula u trideset godina da nesto uradi po ovom pitanju i pustila prugu u teritoriju nafake da neko na njoj ne zagine![]()
nije ni da ranije postove nisi imao na ovaj kalupsvi su isti ne mogu biti isti kad se neko uhvatio u kostac sa problemima i rjesava ih al dobar ti je spin lafo zabrinut za narodne pare
![]()
![]()
![]()
Nisam ja lafo, nego STVARNO zabrinut za MOJE pare koje mi sve vlasti uzimaju kroz razne poreze i doprinose. Zar nemam pravo na to ?????
Btw- i tvoja reakcija pokazuje da si ti jedan od onih koji politiku stavlja na prvo mjesto a rekonstrukcija pruge je privredno i tehnicko pitanje.
![]()

Vidiš, da ih nisam kritikovao, ne bi ovako išlo. Ne bi pola ovoga napravili.
Da dodam, na potezu Stupska petlja - Energoivest se betoniranje privodi kraju (prošli su Bulevar i primiču se Energoivestu, a armatura je već postavljena), polažu se šine od Ilidže prema Energoinvestu. Skoro na svim dionicama se nešto radi.tramvajtrojka wrote: ↑18/06/2022 14:48
bas su se zadali sa radovima
od okretaljke na cvili do otoke pjeskare i farbaju stubove
od otoke do remize skidaju sine
remiza rtv dom krenulo betoniranje
istovremeno napali tri raskrsnice (rtv dom, alipasino, nedzarici)
postavljenje sine na dio porsche saloni nedzarici
pocelo spajanje i učvršćivanje sina na dijelu nedzarici okretaljka
betonira se okretaljka u nedzaricima![]()
![]()
eto black swan nadam se da si happy
bitno je samo da u ovom ritmu nastave u sto ne sumnjam i nece biti zime koliko je drugačija slika kad u nedzaricima kod McDonald'sa se vide polozene nove šinemirza_15 wrote: ↑18/06/2022 15:40Da dodam, na potezu Stupska petlja - Energoivest se betoniranje privodi kraju (prošli su Bulevar i primiču se Energoivestu, a armatura je već postavljena), polažu se šine od Ilidže prema Energoinvestu. Skoro na svim dionicama se nešto radi.tramvajtrojka wrote: ↑18/06/2022 14:48
bas su se zadali sa radovima
od okretaljke na cvili do otoke pjeskare i farbaju stubove
od otoke do remize skidaju sine
remiza rtv dom krenulo betoniranje
istovremeno napali tri raskrsnice (rtv dom, alipasino, nedzarici)
postavljenje sine na dio porsche saloni nedzarici
pocelo spajanje i učvršćivanje sina na dijelu nedzarici okretaljka
betonira se okretaljka u nedzaricima![]()
![]()
eto black swan nadam se da si happy