Hajde na Hayatu,tamo može sve i svašta,ali AJ Tito te jebo.
Jedino ako ima neku govornu manu ili je neki poremecaj,onda mu je halal.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
pa dorasti znaci imati dovoljan kvalitet da vodis neku selekciju koja spava medju 30tak najboljih na svijetu, selekciju koja pretenduje da ucestvuje na evropskom ili svjetskom prvenstvu, dakle da bude u grupu sa vrhunskim i najboljim. budimo realni. neko kome je premijer liga vrhunac trenerske karijere nije dorastao tome.BHF_Manijak wrote:Sta znaci "dorasti"?! Biti prethodno veoma uspjesan/veoma dobar fudbaler? Bazdarevic nam je pokazao da je taj argument kita Musanova. Voditi neke klubove, iako su sljam, koji su van granica BiH, samo da bi se reklo da si vani radio? Pa i tu nam je Bazdarevic pokazao da je to kita Musanova od reference/argumenta.SSemir wrote: ne bi da sam na ivicinom mjestu. obraz je obraz...
a radio bi se bacio u miljacku nego spao na to da me u tim godinama bolesni otac mora da uvaljuje i nalazi mi posao.
a pogotovo ne da me uvaljuje na nesto cemu nisam dorastao, jer bi me tad bilo stid biti toliko bezobrazan...
Tako da apsolutno ne kontam sto je to recimo Mesa "bio dorastao" za tu funkciju, a recimo Osim nije. I unaprijed osudjujes nekoga na propast, po cemu ti to znas je li dorastao ili ne? Gore navedenim argumentima? Njah, izlizana prica...
Izvini Capelo,nisam te prepoznaoSSemir wrote:pa dorasti znaci imati dovoljan kvalitet da vodis neku selekciju koja spava medju 30tak najboljih na svijetu, selekciju koja pretenduje da ucestvuje na evropskom ili svjetskom prvenstvu, dakle da bude u grupu sa vrhunskim i najboljim. budimo realni. neko kome je premijer liga vrhunac trenerske karijere nije dorastao tome.BHF_Manijak wrote:Sta znaci "dorasti"?! Biti prethodno veoma uspjesan/veoma dobar fudbaler? Bazdarevic nam je pokazao da je taj argument kita Musanova. Voditi neke klubove, iako su sljam, koji su van granica BiH, samo da bi se reklo da si vani radio? Pa i tu nam je Bazdarevic pokazao da je to kita Musanova od reference/argumenta.SSemir wrote: ne bi da sam na ivicinom mjestu. obraz je obraz...
a radio bi se bacio u miljacku nego spao na to da me u tim godinama bolesni otac mora da uvaljuje i nalazi mi posao.
a pogotovo ne da me uvaljuje na nesto cemu nisam dorastao, jer bi me tad bilo stid biti toliko bezobrazan...
Tako da apsolutno ne kontam sto je to recimo Mesa "bio dorastao" za tu funkciju, a recimo Osim nije. I unaprijed osudjujes nekoga na propast, po cemu ti to znas je li dorastao ili ne? Gore navedenim argumentima? Njah, izlizana prica...
ko je uopce rekao da je bazdarevic dorastao tome? naravno da je amater cisti, a to se dokazalo vec u dvomecu protiv irske..
Pa upravo u tome i jeste poenta. Sto je nikakav trener, uzasan, a ne sjecam se da si bio glasan i negodovao prilikom njegovog imenovanja. Ni ti ni ostali ovi jebaci majki na temi. Sto? Pa jer ste se vodili onim sto sam prethodno napisao, a to je "hajde bio je odlican igrac, valjda valja i k'o trener".SSemir wrote: pa dorasti znaci imati dovoljan kvalitet da vodis neku selekciju koja spava medju 30tak najboljih na svijetu, selekciju koja pretenduje da ucestvuje na evropskom ili svjetskom prvenstvu, dakle da bude u grupu sa vrhunskim i najboljim. budimo realni. neko kome je premijer liga vrhunac trenerske karijere nije dorastao tome.
ko je uopce rekao da je bazdarevic dorastao tome? naravno da je amater cisti, a to se dokazalo vec u dvomecu protiv irske..
I Husref je bio fantastican igrac pa koliko je titula osvojio sa Sarajevom a koliko Osim koji nije bio fantastican igrac sa Zeljom. Koliko je kroz trenersku klupu Sarajeva prodefilovalo zaista oslicnih igraca i kita Marjanova....kakav je to igrac bio Murinjo? Eto Pape je bio najbolji moguci igrac sa ovih prostora koji je sjeo na klupu BiH pa u dvoje kvalifikacija kada smo imali ozbiljne protivnike odveo nas na devina muda a na SP em sto smo imali najlaksu grupu ikada em smo opet na jadevite jade prosli. Koji su to trenerski uspjesi Prosineckog?? Zvezda u kojoj je popio nugu ili Azarbejdzan koji po prirodi stvari mora napredovati jer do prije godinu ih nije nigdje bilo. Prosinceki ili Amar....ja sam uvijek za kupujmo domace i isto bi napisao da je umjesto Amara Husref ili Vinko Marinovic!BHF_Manijak wrote:Pa upravo u tome i jeste poenta. Sto je nikakav trener, uzasan, a ne sjecam se da si bio glasan i negodovao prilikom njegovog imenovanja. Ni ti ni ostali ovi jebaci majki na temi. Sto? Pa jer ste se vodili onim sto sam prethodno napisao, a to je "hajde bio je odlican igrac, valjda valja i k'o trener".SSemir wrote: pa dorasti znaci imati dovoljan kvalitet da vodis neku selekciju koja spava medju 30tak najboljih na svijetu, selekciju koja pretenduje da ucestvuje na evropskom ili svjetskom prvenstvu, dakle da bude u grupu sa vrhunskim i najboljim. budimo realni. neko kome je premijer liga vrhunac trenerske karijere nije dorastao tome.
Pa ako ste niste uvjerili na Bazdarevicevom primjeru da je apsolutno nebitno kakav si kao igrac bio tj. da nije garant da ces i kao trener biti dobar, onda ne znam sta vam vise treba?!
Ovo u kontekstu price o Amaru.
Navijate za Prosineckog iskljucivo zbog igrackog imena, jer siguran sam da vas 90% sto navijate za njega, nije njegoih 5 utakmica kao trenera pogledalo. Doslovno.
Nebitno je za koga navijas, ciji si i slicno, nego je rezon na nivou srednje skole. Objasnio sam ti gore i zasto. Mesa vrh (prilikom izbora), jer je k'o igrac bio vrh. Na kraju nas je sviju popisao, a vas sa takvim rezonovanjem posebno.SSemir wrote:Hajd makar me nisi svrstao u navijace sarajeva samo zato sto smatran da amar nije dovoljno kvalitetan trener da odvede nasu selekciju na svjetsko
Na osnovu kojih vlastitih referenci ti mozes da tvrdis??? Ko si ti....ko sam ja.....u biti ko smo mi svi ovdje i koliko imamo odigranih utakmica i trenerskog staza da tvrdimo da je neko karina a neko nije. Jebo vise i Zelju i Sarajevo ali hajde daj mi svoj fudbalski CV ili pisi argumentima....ako ih uopste imas. Ja se ne bih bunio da bude ili Prosinceki ili Kek ili Rajevac pa evo da iskreno kazem da opet bude i Pape jer sve je to kao i Amar u 5 deka ali recimo da dodje jedan Bilic jedan Ericson....to su vec velike glave iza kojih stoje veliki fudbalski uspjesi i svi ovi su iza. Steta sto je Ciro u godinama on je ubjedljivo najbolje rjesenje|!SSemir wrote:Hajd makar me nisi svrstao u navijace sarajeva samo zato sto smatran da amar nije dovoljno kvalitetan trener da odvede nasu selekciju na svjetsko
hrasno38 wrote:Na osnoviu kojih vlastitih referenci ti mozes da tvrdis??? Ko si ti....ko sam ja.....u biti kos smo mi svi ovdje i koliko imamo odigranih utakmica i trenerskog staza da tvrdimo da je neko karina a neko nije. Jebo vise i Zelju i Sarajevo ali hajde daj mi svoje fudbalsi CV ili pisi argumentima....ako ih uopste imas. Ja se ne bih bunio da bude ni Prosinceki ni Kek ni Rajevac pa evo da iskreno kazem da opet bude i Pape jer sve je to jao i Amar u 5 deka ali recimo da dodje jedan Bilic jedan Ericson....to su vec velike glave iza kojih stoje veliki fudbalski uspjesi i svi ovi su iza. Steta sto je Ciro u godinama on je ubjedljivo najbolje rjesenje|!SSemir wrote:Hajd makar me nisi svrstao u navijace sarajeva samo zato sto smatran da amar nije dovoljno kvalitetan trener da odvede nasu selekciju na svjetsko
vala nije halal, jer ako ima taj neki problem ne bi se trebao baviti tim poslom. ni meni nikada nece biti jasno kako je on igdje dosao do posla sportskog novinara, a kamo li na ajmali_milojica wrote:Kako,ali pitam se kako,Emir Delić novinar Al Jazeere može raditi na jednoj takvoj tv. Pa frajer guta slova,zamuckuje,ne zna riječ provući kroz padeže. Pa kako?![]()
Hajde na Hayatu,tamo može sve i svašta,ali AJ Tito te jebo.
Jedino ako ima neku govornu manu ili je neki poremecaj,onda mu je halal.
Gledace utakmice na TV sa salom Zelje zavezanim na lijevoj a salom Srbije na desnoj ruci. Pravi navijac.palermo wrote:Pa dobro, izbor Amara Osima, sada je sasvim sigurno ima makar jedan plus.
Naime, u slučaju njegovog izbora, reprezentacija će imati makar jednog navijača više
Vec je jednom izradio Amara sto ga nije poveo da igra na Svjetskom prvenstvu, prosipao neku pravdu tada,udarila sila u glavu, sada se valja vaditi.SSemir wrote:ne bi da sam na ivicinom mjestu. obraz je obraz...Edin H. wrote:Je'l ti ne bi da si u njegovoj situaciji?SSemir wrote: Pa da moze ovcama sutra reci kako on nije izabrao sina vec ostali jer on uopce nije bio u sali. Narod=ovce. A novinari su svakako pokazali karakter tokom ovog izbora..
A to sto ga porodica ovako starog i bolesnog pati vec godina samo da uvali sina...ma zao mi ga bgm
Pa dosad smo mogli shvatiti da je mnogim forumašima, a posebno onima kojima je Amar nabio komplekse, draže strano govno nego domaća pita. Jednostavno, to je u Bosni tako, svako će misliti da "ako se pokažeš vani", pokazaćeš se i kod kuće. Naši ljudi koji odlaze mahom uspijevaju u svim sferama života, ali to nikoga ne interesuje. Umijeće je uspjeti kod nas, a ne u uređenom društvu, gdje nemaš nijedne prepreke.BHF_Manijak wrote:Sta znaci "dorasti"?! Biti prethodno veoma uspjesan/veoma dobar fudbaler? Bazdarevic nam je pokazao da je taj argument kita Musanova. Voditi neke klubove, iako su sljam, koji su van granica BiH, samo da bi se reklo da si vani radio? Pa i tu nam je Bazdarevic pokazao da je to kita Musanova od reference/argumenta.SSemir wrote: ne bi da sam na ivicinom mjestu. obraz je obraz...
Ja bih upravo suprotno.Edin H. wrote:Moze Amar ali da se zakune da nece ni slucajno ubaciti nekog igraca iz Premijer lige u ozbiljnoj utakmici.
Nikada necemo nauciti lekciju, samo se sjetite Vuleta Trivunovica protiv Grcke, jednostavno nasi igraci mogu imati talenat, ali nisu dorasli, iskustvom, fizicki I psihicki da igraju na ozbiljnijem nivou, da ne pogrijese devedeset minuta. Pa vidis li pobogu cirkusa na sta lice nase klubovi kada izadju u Evropu. Svi se ponasate kao srbijanski menadzeri, hajmo malog kroz reprezentaciju gurnuti. Nazalost proces je obrmut. Igrac se mora dokazati u jacoj konkurenciji da bi trebao dobiti sansu. U suprptnom proci cemo I gore of ovoga sto nam se desilo u zadnja dva ciklusa.kudrilo wrote:Ja bih upravo suprotno.Edin H. wrote:Moze Amar ali da se zakune da nece ni slucajno ubaciti nekog igraca iz Premijer lige u ozbiljnoj utakmici.
Ono što su igrali Anel Hadzić, Vršajević, Vrančići, Vranješ, Pavlović, Jajalo i slični mogu isto, ako ne i bolje, igrati neki igrači iz naše lige. Od njih opet možeš imati koristi, jer ih tako možeš predstaviti fudbalskom svijetu, pa da ostvare transfer možda koji će donijeti puno fobrog i ligi i repki. Za Anela Hadzica znaš da je krampa i da će u najboljem slučaju ostati takva krampa.
Edit: da je Duljević dobio ranije priliku, a mogao je, danas ne bi bio u Dresdenu sigurno.
Jedan od primjera gdje je Meša pokazao koliko ne zna...On je njega bukvalno zovnuo čim je otišao iz Sarajeva, dakle vrlo brzo nakon par utakmica odigranih za Dresden, dok je bio u FCS nije na njega računao....Npr. Duljević je protiv Belgije bio među boljim ma šta ko pričaokudrilo wrote:Ja bih upravo suprotno.Edin H. wrote:Moze Amar ali da se zakune da nece ni slucajno ubaciti nekog igraca iz Premijer lige u ozbiljnoj utakmici.
Ono što su igrali Anel Hadzić, Vršajević, Vrančići, Vranješ, Pavlović, Jajalo i slični mogu isto, ako ne i bolje, igrati neki igrači iz naše lige. Od njih opet možeš imati koristi, jer ih tako možeš predstaviti fudbalskom svijetu, pa da ostvare transfer možda koji će donijeti puno fobrog i ligi i repki. Za Anela Hadzica znaš da je krampa i da će u najboljem slučaju ostati takva krampa.
Edit: da je Duljević dobio ranije priliku, a mogao je, danas ne bi bio u Dresdenu sigurno.