Pelješki most - ko koga zeza
-
Lug
#4051 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ne postoji zemlja na svijetu da ima izlaz na more, a da nema pristup medjunarodnim vodama.. ali eto logicno da BiH nema
logika!
-
archi_a
#4052 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Da bi se odrekao nečega moraš to da imaš prije svega. Nikad nije definisan i riješen ovaj problem jer si imao yu i u okviru nje teritorijalne vode. Ovo je novonastala situacija koja se očigledno mora riješiti arbitražom i zbog jedne i druge države i budućnosti. A da li može ili ne može i da li su to sve teritorijalne vode HR.? Pogledati primjer i rješenja kroz presude međunarodnog suda u odnosima HR. SLO. o moru i morskoj granici, tj. koridorima.славянин wrote:Vec sam ja jednom odustao od diskusije na ovu temu a morat cu i opet... samo bi zamolio da se spomene na osnovu kojeg to zakona neka drzava treba da se odrekne svojih ter.voda da bi druga mogla "dovukla" sebi medjunarodne vode. A morske granice se uspostavljaju prema udaljenosti od kopna,otoka i generalno teritorije drzave, sada jedino da pomaknes otoke da ne smetaju ili nesto slicnoarchi_a wrote:Upravo obrnuto i upravo zbog Neuma, koji je Bosna i Hercegovina, Hrvatska nema pravo zaokružiti more izvan svih otoka i reći to su naše vode. Upravo zbog Neuma i prava Bosne i Hercegovine na neometan koridor iz svog mora prema otvorenom moru, to postaju međunarodne vode koje neometano mogu koristiti i Hrvatska i Bosna i Hercegovina!славянин wrote:"Hrvatske vode ne mogu odvajati BiH vode od medjunarodnih" .... "medjunarodne vode - odmah iza mosta" sto u gro-planu kompletan video cini pogresnimuglavnom.. djaba je sve sva logika,razum - samo treba govoriti "jes tako je oni nama. .... "
-
PM72
#4053 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Paša moj,pripazi se rusa-da te ne odvedu.Vizionar 1985 wrote:Ne radi toga. Jb-mi se za patent i pare realno. Mene to nezanima. Ima drugi razlog sto ne bi o ovome na forumu. Ko zna mozda odlucim pa iznesem upravo na ovom forumu sve u vezi ovoga sta mi je naumpalo. Jb-ga nisam ja kriv sto nevidite siru sliku ili kako kazu out side the box.PM72 wrote: Što,da ti neko ne uzme patent?![]()
Znači,biće luka ali ne prava,šta misliš o jedrenjacima kao u srednjem vijeku? Taman da ne zapnu o most a i da roknu u njega-drveni su.I ne handre kupače i uzgajališta školjki
- славянин
#4054 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Nema eto ni Italija i sve mediteranske zemlje moraju ili kroz spansko ili kroz marokansko moreLug wrote:ne postoji zemlja na svijetu da ima izlaz na more, a da nema pristup medjunarodnim vodama.. ali eto logicno da BiH nemalogika!
-
Lug
#4055 Re: Pelješki most - ko koga zeza
славянин wrote:Nema eto ni Italija i sve mediteranske zemlje moraju ili kroz spansko ili kroz marokansko moreLug wrote:ne postoji zemlja na svijetu da ima izlaz na more, a da nema pristup medjunarodnim vodama.. ali eto logicno da BiH nemalogika!
ili egipat ako oce okolo
mjesas jabuke i kruske
- Sanjarko
#4056 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma ideja je OK po mom misljenju, mozda i nije. Mozda je luda itd., sanjarska i slicno. Samo bi se vise interesnih da tako kazem grupa morale sloziti, i mislim da bi. A Rusa itd., se bas i nebojim.PM72 wrote: Paša moj,pripazi se rusa-da te ne odvedu.Takav kapacitet se rijetko susreće
-
Lug
#4057 Re: Pelješki most - ko koga zeza
najbolje da medjunarodni sud odluci. ne znam sto zaustavljate taj proces?
-
archi_a
#4058 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Druže, miješaš babe i žabe. Nije problem. Navijaj za svoje. Ja sam ipak ubijeđen da ćete u konačnici izgubiti to što pokušavate na mišiće, uz podršku bosanskohercegovačkih izgubljenih nesretnika koji vlastitu državu preziru, i da će Bosna i Hercegovina ostvariti sva prava koja su joj zagarantovana i sa puno manje štete nego što su joj zamislili. A što se tiče sueckog kanala, i svih drugih kanala, već stotinama godina su tamo napravljeni važeći ugovori, dogovori i sporazumi koji se poštuju, jer su izgleda na većem stupnju civiliziranosti nego naša zadojena plemena.славянин wrote:Turcima hitno reci da moraju da proglase Bosfor medjunarodnim vodama,Egipat to isto mora sa sueckim kanalom, danska da se isparta prolaz isto tako......
Naprimjer ovdje iraku i kuvajtu moraju jednu crticu izvuc... da mogu izaci![]()
Danska i Svedska da se malo usukaju
I Spanci i marokanci da se dogovore ko ce da se prepise mora malo...
i tako dalje.....
Neometano kretanje!!!! Ne smiju ih čak ni kontrolisati ako se kreću predviđenim putanjama!!!! Čak i u "teritorijalnim vodama" tih država postoje "međunarodni koridori", ako nema alternative, međunarodni pravac kretanje brodova pod svojim zastavama, a da države kojima su to načelno "njihove vode" ne smiju primirisati, dok su brodovi na tom kursu.Prolaz kroz Bosfor i Dardanele, koje kontroliše Turska, regulisan je konvencijom koja je usvojena u Montreu 20. jula 1936. U doba mira svi trgovački brodovi uživaju slobodnu plovidbu kroz moreuze. Ratni brodovi, oni veći, mogu prolaziti, ali po određenoj proceduri i njihov dolazak se mora unapred najaviti osam do 14 dana. U konvenciji se pravi razlika između pribrežnih zemalja i onih koje ne izlaze na Crno more. U vreme rata ili ratne opasnosti Turska može da za vojne brodove propiše poseban režim plovidbe kroz moreuze koji razdvajaju Evropu i Aziju. Revizija konvencije može da se izvrši, kako je u Montreu svojevremeno dogovoreno, na isteku svake druge decenije, to jest ovog puta 2016. godine.
Vojni brodovi zemalja izvan crnomorskog regiona mogu da ostaju u tom zatvorenom moru najduže 21 dan i njihov ulazak i izlazak kroz moreuze kontroliše Ankara. Konvenciju iz Montrea su potpisale Turska, Grčka, Rumunija, Sovjetski Savez, Velika Britanija, Francuska, Japan, Kraljevina Jugoslavija… SAD tada nisu bile zainteresovane za taj dogovor i nisu učestvovale u donošenju konvencije.
Last edited by archi_a on 22/01/2019 22:48, edited 1 time in total.
- славянин
#4059 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa to nije ni problem i tu se slazem i mislim da se tu svi slazu, neometan prolaz - ali njihove teritorijalne vode ostaju njihove -- kao i turskom slucaju sa tim da su nama duzni da obezbijede prolaz brodovima koji idu u nasu luku kroz njihove teritorijalne vode bez kontrole... razmis 
- General War
#4060 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma tesko da ne vide, na ovoj temi izgleda samo je problem.Vizionar 1985 wrote:
Ne radi toga. Jb-mi se za patent i pare realno. Mene to nezanima. Ima drugi razlog sto ne bi o ovome na forumu. Ko zna mozda odlucim pa iznesem upravo na ovom forumu sve u vezi ovoga sta mi je naumpalo. Jb-ga nisam ja kriv sto nevidite siru sliku ili kako kazu out side the box.
- General War
#4061 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Bas trolas po treci put na ovoj temiславянин wrote:Turcima hitno reci da moraju da proglase Bosfor medjunarodnim vodama,Egipat to isto mora sa sueckim kanalom, danska da se isparta prolaz isto tako......
Naprimjer ovdje iraku i kuvajtu moraju jednu crticu izvuc... da mogu izaci![]()
Danska i Svedska da se malo usukaju
I Spanci i marokanci da se dogovore ko ce da se prepise mora malo...
i tako dalje.....
-
archi_a
#4062 Re: Pelješki most - ko koga zeza
To su onda "imaginarne" teritorijalne vode, jer je to po svim parametrima, međunarodni koridor koji ne kontrolišeš i ne smiješ blokirati!!!! Razmisславянин wrote:Pa to nije ni problem i tu se slazem i mislim da se tu svi slazu, neometan prolaz - ali njihove teritorijalne vode ostaju njihove -- kao i turskom slucaju sa tim da su nama duzni da obezbijede prolaz brodovima koji idu u nasu luku kroz njihove teritorijalne vode bez kontrole... razmis
- General War
#4063 Re: Pelješki most - ko koga zeza
bobanovic wrote:jedna rijec, jebem te u usta balijska zvaljavaGeneral War wrote:Jedna rijec: Zeljko Komsicbobanovic wrote:neprocjenjivo citati kako Bosnje kmece haha kmeee luka kmeee most
- славянин
#4064 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kontrolises za sve osim za brodove koji bi isli za neum naprimjerarchi_a wrote:To su onda "imaginarne" teritorijalne vode, jer je to po svim parametrima, međunarodni koridor koji ne kontrolišeš i ne smiješ blokirati!!!! Razmisславянин wrote:Pa to nije ni problem i tu se slazem i mislim da se tu svi slazu, neometan prolaz - ali njihove teritorijalne vode ostaju njihove -- kao i turskom slucaju sa tim da su nama duzni da obezbijede prolaz brodovima koji idu u nasu luku kroz njihove teritorijalne vode bez kontrole... razmis
-
archi_a
#4065 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Most se pravi neregularno, bez da je prvo ratificiran sporazum o granicama na kopnu i moru!!! Samo nekome sa skrivenim, iskvarenim željama i ciljevima može biti normalno da se preskače prvo završavanje šarade oko granice od 1001 kilometara a pravi most bez konačnih i utvrđenih činjenica!
- General War
#4066 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma koje svoje vode, zato sto to tako hrvatska kaze? Nisam ja povalcio crte razgranicenja, tako ti je po pomorskom pravu, ne mozes zatvarati put svojim teritorijalnim vodama, i to sam ti makar deset puta u zadnjih par mjeseci naveo...ali ti po svomeславянин wrote:I onda 50ak kilometara hrvatskih teritorijalnih voda, koje bi koliko sam ja shvatio trebalo predati nama (iako nijedan pomorski zakon ne spominje predaju teritorijalnih voda nego nesmetan prolaz) i po toj zamisli BiH bi trebalo da dobije koridor sirine 2,5 kilometara tj. da hrvati predaju svoje teritorijalne vode i samim tim presjece par stotina kilometara hrvatskog mora u kontinuitetuGeneral War wrote: Ma kakva ba luka u neumu, sa druge strane zaljeva imas 10 km obale![]()
Prosli su izbori jel moguce da ljudi jos nasjedaju na ovakve ludosti...
- General War
#4067 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Znam da je dzaba, da ce opet naprrdjivati po svome ali eto po ko zna koji put:archi_a wrote:Most se pravi neregularno, bez da je prvo ratificiran sporazum o granicama na kopnu i moru!!! Samo nekome sa skrivenim, iskvarenim željama i ciljevima može biti normalno da se preskače prvo završavanje šarade oko granice od 1001 kilometara a pravi most bez konačnih i utvrđenih činjenica!

- General War
#4068 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ovo kad postavim, svi se razbjeze sa teme svaki put 
- славянин
#4069 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kako da ne - sve si upravuGeneral War wrote:Ovo kad postavim, svi se razbjeze sa teme svaki put
- General War
#4070 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa jesi li corav ili ne znas engleski jezik? Koje si mi primjere naveo, opet Bosforski kanal?славянин wrote:Kako da ne - sve si upravuGeneral War wrote:Ovo kad postavim, svi se razbjeze sa teme svaki putHrvati prevarili Eu pa im placa most... kako su samo prepredeni.Nego naveo sam ti primjere na prethodnoj stranici.. a ti nista nesto preskocio .. uglavnom djaba je trositi rijeci.
- exliberal-ex
#4071 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ja sam postavio da je novi Bosforski most samo 9 metara nizi od ovog sto hrvatska pravi i niko nista.General War wrote:Pa jesi li corav ili ne znas engleski jezik? Koje si mi primjere naveo, opet Bosforski kanal?славянин wrote:Kako da ne - sve si upravuGeneral War wrote:Ovo kad postavim, svi se razbjeze sa teme svaki putHrvati prevarili Eu pa im placa most... kako su samo prepredeni.Nego naveo sam ti primjere na prethodnoj stranici.. a ti nista nesto preskocio .. uglavnom djaba je trositi rijeci.
Mislim cudite se sto hrvatska zajebava..
Maloprije gledam na prvoj strani covjek se uzivo javlja i komentarise kako su u Jablanici vise od 3 sata zaglavljenji u snjegu, ljudi se sami organizuju da pomognu ovima sto su ostali zaglavljeni , gdje su drzavna preduzeca zaduzena za odrzavanje puteva?...... snijeg se nemoze sklonit sa ceste glavne magistrale u drzavi a ovamo se vodi prica o izgradnji luke koja kosta milijarde....
- mayab
#4072 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma naravno da od luke u Neumu nema nikad i ništa, to je više stvar principa , a onda i dnevnopolitičkih igara, i upravo sto reče iznad, većini naroda je važnija stvar u životu da su ceste prohodne kad padne to nešto malo faking snijega 
-
decembar2017
#4073 Re: Pelješki most - ko koga zeza
mozes da zajebavas ako napravi nesto sto tebi onemogucava prolaz i ti to znas. Znas isto tako da ti komsija ne moze da zabrani prolaz ili da ga otezava pod argumentom " nemas kamion vec putnicko auto " a to je isto kao i ta tvoja teorijaPM72 wrote:Ovdje je fazon što komšija ne treba tebe pitati da prođe između dvije parcele a između kojih je i zajednički pristupni put .U stvari,ti imaš pravo nužnog prolaza kroz komšijsku parcelu.Ne može ti zabraniti prolaz ali ni ti ne možeš njega zajebavati što je napravio stazu...decembar2017 wrote:
hajde u opstinu sa tim svojim stavom i reci im da zelis da napravis most izemdju svoje dvije parcele a da taj most prelazi preko puta koji vodi prema tvome komsiji i reci to sto ovdje tvrdis , da komsija nema ni za trocikla pa ti smatras da mozes da pravis sta ti i kako zelis..javi nam se kako je proslo. Ali mislim da ni ne trebas vec znas da nema veze to sto ti pricas ali treba tjerati kontru po svaki cijenu.
Nije ovo kontra nego ti je tako u životu.Nisi u prilici da ga ucjenjuješ jer prolaziš kroz njegovo...
Nema veze da li se ima luka ili ne , da li se planira danas , sutra ili za 100 godina, pravo neometanog prolaza je bas to, pravo na neometan prolaz i o tome se ovdje radi. Da li je to u vezi jedrilica od 10 m ili od tankera od 100 nema veze. A pogootovo jer se sve ovo moglo da rijesi mnogo prije , i pitanje granica i pravo prolaza, ama bas sve. I da je bilo samo da se povezu mogli su to i kroz tunel, to ti nije palo na pamet ? Nema ometanja nikome, ni njima kroz bure, vjetar i sve ono ostalo sto im ostale mostove ometa a ni ometanja Bosni i Hercegovini njenih prava . I prema tome mozes da vidis da se ne radi ni da li imamo luku ili ne ali se mora tjerati kontra na svakoj temi pa i na ovoj.
-
PM72
#4074 Re: Pelješki most - ko koga zeza
A kako ti ometa prolaz? I šta će prolaziti?decembar2017 wrote:
mozes da zajebavas ako napravi nesto sto tebi onemogucava prolaz i ti to znas. Znas isto tako da ti komsija ne moze da zabrani prolaz ili da ga otezava pod argumentom " nemas kamion vec putnicko auto " a to je isto kao i ta tvoja teorija
Nema veze da li se ima luka ili ne , da li se planira danas , sutra ili za 100 godina, pravo neometanog prolaza je bas to, pravo na neometan prolaz i o tome se ovdje radi. Da li je to u vezi jedrilica od 10 m ili od tankera od 100 nema veze. A pogootovo jer se sve ovo moglo da rijesi mnogo prije , i pitanje granica i pravo prolaza, ama bas sve. I da je bilo samo da se povezu mogli su to i kroz tunel, to ti nije palo na pamet ? Nema ometanja nikome, ni njima kroz bure, vjetar i sve ono ostalo sto im ostale mostove ometa a ni ometanja Bosni i Hercegovini njenih prava . I prema tome mozes da vidis da se ne radi ni da li imamo luku ili ne ali se mora tjerati kontra na svakoj temi pa i na ovoj.
-
decembar2017
#4075 Re: Pelješki most - ko koga zeza
PM72 wrote:A kako ti ometa prolaz? I šta će prolaziti?decembar2017 wrote:
mozes da zajebavas ako napravi nesto sto tebi onemogucava prolaz i ti to znas. Znas isto tako da ti komsija ne moze da zabrani prolaz ili da ga otezava pod argumentom " nemas kamion vec putnicko auto " a to je isto kao i ta tvoja teorija
Razumijes li da je to pitanje u rangu " sto ce ti neometan prolaz kada nemas auto ili kamion vec preskaci preko ograde "