Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

zateznistub

#4051 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zateznistub »

Vector_dum wrote:Moramo uzeti u obzir da su slucaj Dragicevic i slucaj Memic dvije dijametralno suprotne situacije koje jedna sa drugom - nemaju apsolutno nikakvih dodirnih tacaka.

David je bio junkie, sitni diler narkoticima koji je u borbi za prevlast na ulici - izgubio glavu.

Ni prvi ni posljednji koji je u tom svijetu i takvom okruzenju platio zivotom.

Gledam slike sa protesta u BL.
Djeluje kao neki sektaski klub, vjerujte mi da tu najmanje ima suza i zaljenja za nastradalim Davidom.

Zna njegov otac-konobar vrlo dobro sta radi.
Ispolitizirao je njegovu smrt , i sad vjesto upravlja masama.

Kad je drustvo i narod siromasno, onda je jako podlozno raznim manipulacijama i uticajima koji mu brisu moc rasudjivanja.

Na ovim prostorima je najlakse za sve svoje zivotne propuste i promasaje kriviti drzavu, sistem, Bakira, Dodika, stranke..

I onda razni hostapleri i oportunisti koriste situaciju da sebi prigrade ono po sto su dosli - vlastitu korist.

Za smrt ovih momaka najmanje je kriv sistem.
Krivi su oni koji su ih tako odgojili i uveli u takav zivot kojim su zivjeli.

Ko se maca lati, od maca i gine.

Ali dobro dodje zaludjenoj masi da opet popljuje sistem, samo u malo vecoj dimenziji.
Mislim....ono... Jel te stid?
Čudna sorta

#4052 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

I da, kad vidiš da sve zapravo u ovom jadu od države zapravo kreće od politike, i kada smatraš da je ubistvo tvog brata na neki način povezano sa politikom, sa ljudim koji su u politici, onda nemaš izbora nego da i ti uđeš u tu politiku i vidiš kako to izgleda sa druge strane. Probaš se i tako boriti, jer ovako ne ide već dvije i po godine.

Ok, čak i da nije ono što tvrdi porodica Memić, pa riješite napokon i stanite iza onoga što uradite, samo riješite više.

Ali mi smo čudan narod, 'ta će ona u politici. Sjedi kući, plači i šuti. I vjeruj našim institucijama, pokazali su sve ove godine kako časno i pošteno rade svoj posao. :zzzz:

Ja hvala Bogu nisam i nadam se da neću nikada doživjeti tako nešto, ali ubiju ti nekoga tvog, dvije i po godine nisu u stanju da nađu ubicu, i ti trebaš ostati normalan i dostojanstven i vjerovati u pravdu i pošten rad, i ne usuditi se miješati u politiku, odakle zapravo sve kreće. Ja se ovim ljudima divim kako izdržavaju sve ovo....
badalpur

#4053 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by badalpur »

Vector_dum wrote:Moramo uzeti u obzir da su slucaj Dragicevic i slucaj Memic dvije dijametralno suprotne situacije koje jedna sa drugom - nemaju apsolutno nikakvih dodirnih tacaka.

David je bio junkie, sitni diler narkoticima koji je u borbi za prevlast na ulici - izgubio glavu.

Ni prvi ni posljednji koji je u tom svijetu i takvom okruzenju platio zivotom.

Gledam slike sa protesta u BL.
Djeluje kao neki sektaski klub, vjerujte mi da tu najmanje ima suza i zaljenja za nastradalim Davidom.

Zna njegov otac-konobar vrlo dobro sta radi.
Ispolitizirao je njegovu smrt , i sad vjesto upravlja masama.

Kad je drustvo i narod siromasno, onda je jako podlozno raznim manipulacijama i uticajima koji mu brisu moc rasudjivanja.

Na ovim prostorima je najlakse za sve svoje zivotne propuste i promasaje kriviti drzavu, sistem, Bakira, Dodika, stranke..

I onda razni hostapleri i oportunisti koriste situaciju da sebi prigrade ono po sto su dosli - vlastitu korist.

Za smrt ovih momaka najmanje je kriv sistem.
Krivi su oni koji su ih tako odgojili i uveli u takav zivot kojim su zivjeli.

Ko se maca lati, od maca i gine.

Ali dobro dodje zaludjenoj masi da opet popljuje sistem, samo u malo vecoj dimenziji.
Ono što mislimo o drugima ne govoro o njima, ono što mislimo o drugima govori o nama. Slika i preslika smo onoga što vidimo u drugima. Što znači da sve ovo što si gore napisao si ti - diler, kriminalac, ubica, izdajnik, hohštapler, oprtunista...jednom riječju - ZLO!
badalpur

#4054 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by badalpur »

azurna_obala wrote:Zaista je ovo Sarajevo letargicno..
Kao da je svima dobro u svemu.

Ovi protesti su samo jedan primjer koliko nas boli dupe za bilo kim i za bilo čim, a ovamo jedva čekamo da kukamo iza leđa.
A ko će u Sarajevu da protestuje kad ovdje više nema Sarajlija? Ko? Da ti protestuju ovi što su jučer kaljače skinuli i cipele obuli. Ne bi taj rizikovao da se vrati među balegare ni za života. U Sarajevu živi najgori sloj ovog društva, pomirimo se s tim.
Hendrix

#4055 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hendrix »

badalpur wrote:

Ovi protesti su samo jedan primjer koliko nas boli dupe za bilo kim i za bilo čim, a ovamo jedva čekamo da kukamo iza leđa.
A ko će u Sarajevu da protestuje kad ovdje više nema Sarajlija? Ko? Da ti protestuju ovi što su jučer kaljače skinuli i cipele obuli. Ne bi taj rizikovao da se vrati među balegare ni za života. U Sarajevu živi najgori sloj ovog društva, pomirimo se s tim.
A ovi lafo starosjedioci su ionako vecinom po drzavnim sluzbama...kakav protest, pa jel.

Mislim da je vrijeme da se prizna da su isti klinatz svi i ti s kaljace i ovi urbani iz mahale.
Vector_dum

#4056 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Vector_dum »

zateznistub wrote:
A cega bi me trebalo biti stid? Sta sam ja to pogresno rekao?

Njegov otac jeste konobar, da odise nekom visokom inteligencijom i profinjenoscu, ne odise. A konobari su inace jako namazani ljudi.

On pokusava da podastire neke SCI-Fi scenarije povodom ubistva svog sina, sto je van svake pameti i logicnog razuma.

Jesi li procitao nebuloze koje govori pred ljudima? :-)

U eter je jucer stavio da mu je sin haker koji je provalio u sistem MUP-a RS i da je saznao neke vrlo osjetljive podatke i da su ga zato ubili.

Mislim... ono :? :? :?

Jel ti stvarno vjerujes u te gluposti? Ali, pitam te jel stvarno vjerujes u ove gluposti koje one pred krvozednom masom govori?

Daj samo da se pljuje drzava, pa bilo kako. A narod se prima kao halva.

Scenarije koje vam prezentiraju ne bi ni djeca u vrticu progutala. :roll:

Decko je bio sitni klosar sa ugla ulice koji je u ulicnoj tuci sa rivalima izgubio glavu. Ni prvi ni posljednji koji je tako skoncao.

Majke mi moje , da vam neko kaze da je Dodik uticao na rezultate americkih izbora , vi biste u to namah povjerovali.

Daj bjezi :run:
Last edited by Vector_dum on 06/10/2018 09:43, edited 2 times in total.
uglavnomja

#4057 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ulazak u politiku, tacnije u fotelju znaci iskljucivo licnu korist.
nema pojedinac, pripadnik neke stranke, apsolutno nikakvih sansi da pogura nesto svoje, da glasa svojim licnim rezonom, da bude samostalan i nezavisan ...
a-a
dodje haber odozgo za koga i za sta dici ruku - i nema tu hocu necu (mislim ima, postane nezavisni foteljas, izgubi sve priviligije, pristup raspodjeli "nevidljivih" sredstava, talovima, centrima moci ... podrsku, itd ... ostane gola plata i jedan glas koji nikada nista ne odlucuje)
dalje, ni jedna stranka nije samostalna. ako zeli da ima neku moc, prave se koalicije, sve vise kandidata, a manje kolaca
i tu opet ide glasanje po interesima, ponekad totalno suprotno licnim stavovima jer je sve: ja tebi ministarsku fotelju, ti meni direktorsko mjesto, upravni odbor, blabla

i onda opet na globalnom planu mogu biti nadglasani od (o)pozicije

jedina varijanta, hipoteticka naravno, je da nezanisni kandidat dobije 51% glasova :D

a povecanje broja politicara bez ikakvih kvalifikacija, kompetencija, iskustva, opstih ciljeva itd ... :-) :bih: smijesi se svijetla buducnost (tim osobama)

stara prica o mentalitetu ... zemlju treba da vodi onaj ko je dozivio neku tragediju, onaj ko najglasnije govori, krivicu krivca odredjuje to ko i sta je bila zrtva, ne sta je ko radio u trenutku nesrece, onaj ko dozivi tragediju automatski postaje svetac, melek, andjeo i uz to dobije sva znanja i pamet svijeta ...

nego sta bi juce na skupu? na klixu stura vijest, kao pocinje nova istraga i prosla sda kolona ... i to je sve
zateznistub

#4058 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zateznistub »

Vector_dum wrote:
zateznistub wrote:
A cega bi me trebalo biti stid? Sta sam ja to pogresno rekao?

Njegov otac jeste konobar, da odise nekom visokom inteligencijom i profinjenoscu, ne odise. A konobari su inace jako namazani ljudi.

On pokusava da podastire neke SCI-Fi scenarije povodom ubistva svog sina, sto je van svake pameti i logicnog razuma.

Jesi li procitao nebuloze koje govori pred ljudima? :-)

U eter je jucer stavio da mu je sin haker koji je provalio u sistem MUP-a RS i da je saznao neke vrlo osjetljive podatke i da su ga zato ubili.

Mislim... ono :? :? :?

Jel ti stvarno vjerujes u te gluposti? Ali, pitam te jel stvarno vjerujes u ove gluposti koje one pred krvozednom masom govori?

Daj samo da se pljuje drzava, pa bilo kako. A narod se prima kao halva.

Scenarije koje vam prezentiraju ne bi ni djeca u vrticu progutala. :roll:

Decko je bio sitni klosar sa ugla ulice koji je u ulicnoj tuci sa rivalima izgubio glavu. Ni prvi ni posljednji koji je tako skoncao.

Majke mi moje , da vam neko kaze da je Dodik uticao na rezultate americkih izbora , vi biste u to namah povjerovali.

Daj bjezi :run:
Mene bi bilo stid...jako...
Vector_dum

#4059 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Vector_dum »

badalpur wrote:

U Sarajevu zivi dosta ruralnog i seoskog stanovnistva, to je tacno. Dovedeni su nakon rata dijelom zbog zapisavanja teritorija, dijelom zbog nove politike koja je trebala sigurno glasacko tijelo za naredne decenije vladanja. To su SDA glasaci.
Istina je takodjer da ljudi u Sarajevu nema izrazenu svijest za zajednicko dobro sto je direktna posljedica primitivnog mentaliteta koja je karakteristicna za ljude koji dolaze sa sela. Ljudi sa sela su prokleti, to je jednostavno malogradjanstina.

Seljak bi , kad bi vidio da si ti popio litar katrana, zatrazio i za sebe, da ne ispadne da si ti bolji od njega. :roll:

To je jednostavno prokletstvo. I ti i takvi ljudi koji dominiraju nema izrazenu svijest i emaptiju ka drugim ljudima i njihovim problemima.

Davor je krenuo direktno na Dodika i MUP RS, i ljudi su se stopili sa njim. Domino efekat, hoce li dati neke konktretne rezultate, vidjet cemo u narednom periodu.
vješalica

#4060 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

@Vector_dum
Ja jednom napisah na drugoj temi nešto slično i ja postadoh glavna uloga u raspravi. Smiješno. U SA živi mentalitet SDA glavonja i glavonjica koji su odrasli sa 4-5 ljudi i ponašaju se ko pomahnitali divljaci iz prašume kad ih pustiš u masu od pola miliona ljudi.Utucani divljaci koji ne odustaju od svojih čoporskih sistema funkcionisanja i nametanja svoj zaostalog ponašanja
badalpur wrote:

To je sloj koji se valja u svinjcu sopstvenom i u tudjem koji je isti kao i njegov.Ugodno im je,bezbrizno i pucaju dane.Njima se nista ne moze desiti,a za druge ih boli briga.
Čudna sorta

#4061 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

OK, politika lična korist, neće se ništa pitati, neće ništa postići sa tim i ako prodje na izborima. Ismijavate proteste, ni time ništa neće postići. Angažovali advokata, ništa. Slučaj ubistva se ne rješava dvije i po godine. 9 tužitelja se promijenilo, i opet ništa. Je li neko lud ovdje?

Evo nije istina ni Budnja ni SDA ni ništa. Pa riješite slučaj, u čemu je problem??? Jesu nesposobni??? Pitali se ovdje iko zašto niko nije u stanju da riješi slučaj dvije i po godine, gdje je problem?

Ako je i Ljubo ubica a sud ga oslobodio pod uticajem Memića, onda ovu državu treba srušiti do temelja. Mislim da je na proteste za rahmetli Dženana izašlo kao sinoć u Banja Luci 40 000 ljudi pa da govorimo o nekom pritisku... ovako o tome nema govora.

I kako porodica treba da riješi pitanje nesposobnog tužilaštva, sudstva, policije... evo stavite se vi na njhovu poziciju. Ili su oni nesposobni do te mjere da pronađu ubicu i uopšte utvrde šta se desilo ili ovdje se nešto krije, apsolutno treća opcija ne postoji.
uglavnomja

#4062 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

svaki pokusaj uticanja na nezavisno sudstvo ce zavtsiti samo na jedan nacin - neko ce ostati bez fotelje, plate, moci ... a to nije sudija :D

ja fakat ne kontam ono u bl :?

toliko nebuloza na jednom mjestu, od davorovih izjava tipa fbi zna, dodik naredio ... da vaskovicevog sf teksta o vojsci profesionalaca protiv jednog anonimusa sklonog lakim drogama :-)
narod popusio ili ga boli neka stvar za d.d. nego ih muka i jed natjerali na ulice protiv dodika
djevojka bez imena

#4063 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by djevojka bez imena »

uglavnomja wrote:ulazak u politiku, tacnije u fotelju znaci iskljucivo licnu korist.
nema pojedinac, pripadnik neke stranke, apsolutno nikakvih sansi da pogura nesto svoje, da glasa svojim licnim rezonom, da bude samostalan i nezavisan ...
a-a
dodje haber odozgo za koga i za sta dici ruku - i nema tu hocu necu (mislim ima, postane nezavisni foteljas, izgubi sve priviligije, pristup raspodjeli "nevidljivih" sredstava, talovima, centrima moci ... podrsku, itd ... ostane gola plata i jedan glas koji nikada nista ne odlucuje)
dalje, ni jedna stranka nije samostalna. ako zeli da ima neku moc, prave se koalicije, sve vise kandidata, a manje kolaca
i tu opet ide glasanje po interesima, ponekad totalno suprotno licnim stavovima jer je sve: ja tebi ministarsku fotelju, ti meni direktorsko mjesto, upravni odbor, blabla

i onda opet na globalnom planu mogu biti nadglasani od (o)pozicije

jedina varijanta, hipoteticka naravno, je da nezanisni kandidat dobije 51% glasova :D

a povecanje broja politicara bez ikakvih kvalifikacija, kompetencija, iskustva, opstih ciljeva itd ... :-) :bih: smijesi se svijetla buducnost (tim osobama)

stara prica o mentalitetu ... zemlju treba da vodi onaj ko je dozivio neku tragediju, onaj ko najglasnije govori, krivicu krivca odredjuje to ko i sta je bila zrtva, ne sta je ko radio u trenutku nesrece, onaj ko dozivi tragediju automatski postaje svetac, melek, andjeo i uz to dobije sva znanja i pamet svijeta ...

nego sta bi juce na skupu? na klixu stura vijest, kao pocinje nova istraga i prosla sda kolona ... i to je sve
Sta ce biti... Sarajevo spava.... Ako je Arijanina lična korist i cilj kandidovanja, bolja pozicija koju će koristiti za borbu otkrivanja ubice njenog brata, onda moj glas svakako ima.
Čudna sorta

#4064 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

Kako se ovdje perfidno i bezobrazno pokušava provući da su žrtve bile sitni klošari, mangupi, narkomani, da su im porodice plaćenici i luđaci, da smrt koriste za lični interes. Da su ubijeni i zaslužili da ih se ubije... sami su to tražili, sami su se ubili. Još to pišu tako ironično, sa dozom ismijavanja.

Strašno kakvi ste bolesni umovi... strašno.
il dottore

#4065 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by il dottore »

Čudna sorta wrote:Kako se ovdje perfidno i bezobrazno pokušava provući da su žrtve bile sitni klošari, mangupi, narkomani, da su im porodice plaćenici i luđaci, da smrt koriste za lični interes. Da su ubijeni i zaslužili da ih se ubije... sami su to tražili, sami su se ubili. Još to pišu tako ironično, sa dozom ismijavanja.

:thumbup: :thumbup:

A ovi se jos trude da im pojasne
uglavnomja

#4066 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Čudna sorta wrote:Kako se ovdje perfidno i bezobrazno pokušava provući da su žrtve bile sitni klošari, mangupi, narkomani, da su im porodice plaćenici i luđaci, da smrt koriste za lični interes. Da su ubijeni i zaslužili da ih se ubije... sami su to tražili, sami su se ubili. Još to pišu tako ironično, sa dozom ismijavanja.

fakat strasno ...

sama tripl dabl je rekla da nije bio narkoman ni drogiran, i onda stavila izvjestaj patologa koji kaze da je dd (samo) imao tragove thc u krvi ... fakat :-)

za dzenana nista ne kazem

a nije strasno glasati za osobu koju ulazi u politiku iz licnih interesa, recimo da nisu pare u pitanju nego rjesavanje licne tragedije, podvlacim LICNE

kakve koristi ce zemlji ili kantonu ili opstini u cetverogodisnjem mandatu donijeti licna borba te osobe? cak i da ima sve moguce kvalifikacije i kapacitet
na stranu sto fotelja ne daje automatski neku moc, sve je talovima. pogotovo kad su u pitanju nezavisne drzavne strukture

pojedinac je nebitan kad prodju izbori, samo interesi stranke i rukovodstva se pikaju

da li fakat neko od vas glasaca misli da ce ona kad (ako) dobije to mjesto, postrojiti policiju i narediti im nesto?
da ce upasti dalidi u kancelariju i lupiti sakom od sto? :-) i dati joj otkaz ili narediti kako da vodi optuznicu?
izabrati tuzioca po zelji?
il dottore

#4067 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by il dottore »

Tesko je razluciti jesu li ljudi glupi ili bezobrazni, izgleda da se to preplice
Cuj sta ce ona sama rijesiti, pa djevojka se ukljucila u politiku da proba nesto kroz sistem rijesiti.
Ocekivali smo svi da ce to rijesiti onaj ciji je to posao da radi, pa ne ide. Pokusavali ljudi demokratski normalnim protestima natjerati odgovorne da se to rijesi, ali ne moze ni tako...

Daj da porokamo to Memica sto je ostalo, koji nas kurac remete i maltretiraju. Sta je pogibija jednog djeteta, ginu ljudi svaki dan...
Boemica

#4068 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

il dottore wrote:Tesko je razluciti jesu li ljudi glupi ili bezobrazni, izgleda da se to preplice
Cuj sta ce ona sama rijesiti, pa djevojka se ukljucila u politiku da proba nesto kroz sistem rijesiti.
Ocekivali smo svi da ce to rijesiti onaj ciji je to posao da radi, pa ne ide. Pokusavali ljudi demokratski normalnim protestima natjerati odgovorne da se to rijesi, ali ne moze ni tako...

Daj da porokamo to Memica sto je ostalo, koji nas kurac remete i maltretiraju. Sta je pogibija jednog djeteta, ginu ljudi svaki dan...
Ja se samo bojim da djevojka ništa neće promjeniti zato što i nju samu koriste kao mamac za mase, ljudi u koje se ta ista masa razočarala, pa sada prikupljaju poene preko Arijanine grbače i solidarnosti naroda. A kad prođe na izborima, biće tu sve dok sluša naređenja odozgo, čim podigne neki svoj individualni glas - gotovo je. Pa znaš i da su ljudi na većim funkcijama kada su se usprotivili stranci bili ugroženi, prijetilo im se, pokušala im se oduzeti funkcija ...
Čudna sorta

#4069 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

@uglavnomja - Sve i da je bio najveći narkoman na svijetu da li je OK mučiti ga, silovati, ubiti i baciti, i sazvati pres konferenciju i reći da se ubio? Jesi li ti normalan uopšte? Odakle pravo ikome da ubije nečije dijete od 21 godinu, a posebno da se sve proba zataškati bez da iko za to odgovara. A Banja Luka je mali grad, da je on bio narkoman, loše dijete, i sve ostalo, znaš kad bi se sinoć skupilo 40 000 ljudi - n i k a d a. A da, oni se skupili zbog svog jada, nije njih briga za Davida. Jadan si jedino ti po ovome što pišeš.

Što tebe boli njena kandidatura ili to da li ću ja ili neću glasati za nju?

Bijedan pokušaj da temu odvučeš od činjenice da slučaj dvije i po godine nije riješen.

Tužilaštvo može biti povezano sa politikom, mogu i oni koji se dovode u vezu sa ubistvom, mislim to je oličenje naše vlasti... ali porodice žrtava trebaju sjediti kući, plakati i čekati da država riješi ubistvo... pa i za 10 godina, polako... kome se žuri. Samo nemojte na proteste, nikoga ne prozivajte i nemojte da vam padne na pamet da probate doći do politike. To je odmah linč.

Jesam ti već rekla da si jadan? Jesam? OK, da ponovim još jednom.

I da, veći je linč pojedinaca što se ona kandidovala od činjenice da je jedan koji je zaista skrivio saobraćajnu nesreću i usmrtio čovjeka nosilac liste... Ali to je OK... :zzzz: Mjesecima svi šute o tome, a takve porodice žrtava se traže i poštuju. Nikada niko nije čuo za njih, vidio ih... Ne prozivaju, ne traže pravdu, šute... Tako su i Memići valjda trebali.
Last edited by Čudna sorta on 06/10/2018 11:27, edited 1 time in total.
il dottore

#4070 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by il dottore »

Boemica wrote:
il dottore wrote:Tesko je razluciti jesu li ljudi glupi ili bezobrazni, izgleda da se to preplice

Ja se samo bojim da djevojka ništa neće promjeniti zato što i nju samu koriste kao mamac za mase, ljudi u koje se ta ista masa razočarala, pa sada prikupljaju poene preko Arijanine grbače i solidarnosti naroda. A kad prođe na izborima, biće tu sve dok sluša naređenja odozgo, čim podigne neki svoj individualni glas - gotovo je. Pa znaš i da su ljudi na većim funkcijama kada su se usprotivili stranci bili ugroženi, prijetilo im se, pokušala im se oduzeti funkcija ...
Bojali se ti i ja ili ne bojali, to je jedini "normalan" nacin da se nesto uradi
Ili da ljudi ubuduce uzimaju pravdu u svoje ruke?
uglavnomja

#4071 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Boemica wrote:

:thumbup:
Boemica

#4072 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

il dottore wrote:
Bojali se ti i ja ili ne bojali, to je jedini "normalan" nacin da se nesto uradi
Ili da ljudi ubuduce uzimaju pravdu u svoje ruke?
Nisam ja za to da iko uzima pravdu u svoje ruke, i jeste "normalan" način da se nešto uradi - ali zašto recimo nije na listi nezavisnih kandidata?! Ako je Konakoviću toliko stalo do Arijane i ovoga slučaja, šta je uradio dok je bio premijer a taj slučaj bio aktuelan? Ništa. Evo ja da sam Arijana zbog svog rahmetli brata bi ga poslala u pizdu materinu kad bi mi ponudio mjesto na listi (a zna se zašto joj ga je ponudio, nije sigurno zato što je voli).

Ne bih više o Arijani, kad prođe i ako prođe, vidjećemo kako će se situacija odvijati.
JThomas

#4073 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a sve to može biti tema, samo zato što slučaj nije riješen. sve ostalo je relativizacija i razvodnjavanje.
uglavnomja

#4074 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Čudna sorta wrote:@uglavnomja - Sve i da je bio najveći narkoman na svijetu da li je OK mučiti ga, silovati, ubiti i baciti, i sazvati pres konferenciju i reći da se ubio? Jesi li ti normalan uopšte? Odakle pravo ikome da ubije nečije dijete od 21 godinu, a posebno da se sve proba zataškati bez da iko za to odgovara. A Banja Luka je mali grad, da je on bio narkoman, loše dijete, i sve ostalo, znaš kad bi se sinoć skupilo 40 000 ljudi - n i k a d a. A da, oni se skupili zbog svog jada, nije njih briga za Davida. Jadan si jedino ti po ovome što pišeš.

Što tebe boli njena kandidatura ili to da li ću ja ili neću glasati za nju?

Bijedan pokušaj da temu odvučeš od činjenice da slučaj dvije i po godine nije riješen.

Tužilaštvo može biti povezano sa politikom, mogu i oni koji se dovode u vezu sa ubistvom, mislim to je oličenje naše vlasti... ali porodice žrtava trebaju sjediti kući, plakati i čekati da država riješi ubistvo... pa i za 10 godina, polako... kome se žuri. Samo nemojte na proteste, nikoga ne prozivajte i nemojte da vam padne na pamet da probate doći do politike. To je odmah linč.

Jesam ti već rekla da si jadan? Jesam? OK, da ponovim još jednom.
jah ...
nek' si mi vala rekla :thumbup:

eto sve si u pravu :zzzz:
Boemica

#4075 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Boemica »

JThomas wrote:a sve to može biti tema, samo zato što slučaj nije riješen. sve ostalo je relativizacija i razvodnjavanje.
Ponavljaš već u 5-tom komentaru da slučaj nije riješen. A to nam je svima jasno. :oops:
Locked