REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
House

#4051 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by House »

Tvrdite dakle da agent Softić ima validnu pravnu legitimaciju...

Odluka Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine donesena je u skladu sa Ustavom BiH i Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH. Odluka je stupila na snagu danom donošenja. U Odluci nije propisano bilo kakvo ograničenje mandata agenta Softića. Ova odluka Predsjedništva BiH nikada nije izmijenjena, niti je ikada stavljena van snage.

auuuu! :cry: referendum!
DonieBrasco

#4052 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Bas bi bilo ljepo da se sada dignu na neki novi referendum, da bi istjerali neku svoju "srpsku pravdu". Poceli su vec sa ovim prijedlogom dizanja spomeniga ovom rusu koju se borio za tu "srpsku pravdu" i to ni manje ni vise nego u Srebrenici.
statixx

#4053 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

Ljudi u Hagu nisu svjesni u sta se upustaju. Neka vide sta je bogatsvo multikulturalizma. A EU nek nastavi savjetovati principe decentralizacije i federalizacije. 'Vako ce - kada krenu uskladjivati zakone sa direktivama - premijeri kantona slati pisma, a Europski parlament njima kuverte... :pisnuo:
propuh1975

#4054 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by propuh1975 »

Ovako ce se otpijevati revizija kod ovih s karpata dame i gospodo vukota govedarica s kim mi zivimo majko mila https://www.youtube.com/watch?v=jHpLGWl ... e=youtu.be
kamen spoticanja

#4055 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

LSD wrote:
arzuhal wrote:Evo, cijela srpska Narodna skupština srpske Republike Srpske, haman jednoglasno, traže od Bakira da odstupi, da da ostavku, jer je politički neiskren čovjek...Ajme..
Evo gledam i ja....Dodik, Ivanić, Bosić, Cvijanovićka itd - svi zajedno i uglas vape: Bakire odlazi :lol: :lol: šta im napravi crni Bake :izet:

Citava skupština RS je danas zapravo jedna velika besplatna reklama Bakiru Izetbegoviću, ovako ga nisu promovisali ni na mitinzima SDA.

Ja mislim da je Bakir ovo narucio :mrgreen:
Sto opet govori da ovo pamet izvan dosega halida genjca i ekipe
ridjabrada je sad najahala na talas koji je najbolje koristio dorat iz laktasa
sta god kazu anam oni ,njemu povecava glasacki potencial
plus dugorocno postaje teg svakom politickom subjektu iz manjeg eniteta
zanimljivo da je u isto vrijeme spakovao onog hajvana zukica bez velike dreke i utisao fahrine povike "protesti i revolucija"
Maraschino

#4056 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

It_is_a_Leclerc wrote:Nije problem legalitet Softića, već legalitet odluke kojom mu se nalaže da preda zahtjev u ime BiH.

Ja pretpostavljam da ovdje većina baš ništa ne zna o ovoj temi i tu je da navija za "naše", ali morate znati da su strane u postpuku pred MSP države, a ne pojedini građani uključujući Sakiba.

Zato bi, sa aspekta Bošnjaka, bilo problematično ako sud odluči ovim pismima provjeriti da li je stvarno strana koja je podnijela zahtjev za revizijom u postupku - BiH kao država ili samo jedan od tri člana Predsjedništva.
Ako se ispostavi da revizija nema konsenzus (a nema ga) ili ako se ispostavi da nema 2/3 podrške u Predsjedništvu BiH (zašto bi trebala podrška Čovića), onda će biti jasno da je Sakib Softić djelovao vaninstitucionalno i protiv Ustava predajući zahtjev grupe građana.
Haj ti ziv bio na aparat dok ima slobodnih jer ce sada navala djikana.

Cuj djikan trazi od zrtve da se izvine dzelatu. Ne da vas takve treba tuziti nego vam ne dati mira dok ste zivi.
DonieBrasco

#4057 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Jevrejski narod se izvinjava nacistickoj Njemackoj sto su ih ovi htjeli izbrisati sa lica zemlje, u znak izvinjenja voljni su da plate racun za plin.
dogtag

#4058 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

Maraschino wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nije problem legalitet Softića, već legalitet odluke kojom mu se nalaže da preda zahtjev u ime BiH.

Ja pretpostavljam da ovdje većina baš ništa ne zna o ovoj temi i tu je da navija za "naše", ali morate znati da su strane u postpuku pred MSP države, a ne pojedini građani uključujući Sakiba.

Zato bi, sa aspekta Bošnjaka, bilo problematično ako sud odluči ovim pismima provjeriti da li je stvarno strana koja je podnijela zahtjev za revizijom u postupku - BiH kao država ili samo jedan od tri člana Predsjedništva.
Ako se ispostavi da revizija nema konsenzus (a nema ga) ili ako se ispostavi da nema 2/3 podrške u Predsjedništvu BiH (zašto bi trebala podrška Čovića), onda će biti jasno da je Sakib Softić djelovao vaninstitucionalno i protiv Ustava predajući zahtjev grupe građana.

Cuj djikan trazi od zrtve da se izvine dzelatu. Ne da vas takve treba tuziti nego vam ne dati mira dok ste zivi.
Ne treba nikakva saglasnost predsjedništva. Čovjek preduzima sve radnje u slučaju za koji ima ovlaštenje predsjedništva BiH od 2002 vezano za ovaj proces! Obavjestio da će podnijeti reviziju tužbe jer je pravni tim utvrdio da ima nove činjenice za reviziju presude! Neko se složio u predsjedništvu a neko ne! Čisto pravna stvar. Jednom je donesena odluka da se ide u proces i Sakib ima "punomoć" sve dok mu je Predsjedništvo nekom novom odlukom ne oduzme! Zato ne nasjedaj na propagandu da nema legitimitet!!! ;-)
spreca

#4059 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Antirevizionisti se prebrojavaju i pregupisavaju :lol: :lol:
bh.tornjak

#4060 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

a sta bi s onim "samaranjem" drzave od strane suda....o kojem je Covke prico... :lol: :lol: :lol:
Bosanski_kralj

#4061 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Bosanski_kralj »

Pitanje je samo zašto su poslali 3 pisma?
bh.tornjak

#4062 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

spreca wrote:Antirevizionisti se prebrojavaju i pregupisavaju :lol: :lol:

vrijeme je da izadju iz rupa......inace su nocu najaktivniji (slijepci) :D
muha_sa

#4063 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

ako forumaši kažu da je Sakibu Softicu isteko mandat ima da se to poštuje i tacka

moj bože kolko mi se taj Sakib gadio poslije prve presude a vidi sad :-) drag mi zbog ovih što kmece :lol:
glockov kolac

#4064 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by glockov kolac »

Oprostiće nam Srbi što su nas ubijali...
DonieBrasco

#4065 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Treba neko na presu da pita Ivanica koju DRZAVU on predstavlja, da se naglasi ovo drzava.
Maraschino

#4066 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Sarajmen wrote:Image

:bih:
Sta ka'e Bakir: ''Poslije procesa 2007.god. nismo ga na predsjednistvu smijenili odnosno oduzeli mu punomoc tako da je ona i dan danas valjana''.

Bakir protiv svih. Mece ali momacki. :izet:
Acid25

#4067 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Ali pisalo je bivši agent kada je gostovao na FTV-u... :(
Image

E'o ga vata se za herz! :(
Image
Zovi hećima... a i popa za svaki slučaj... :(
PM72

#4068 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Međunarodni sud u Hagu (čitaj EU) našao se na mukama kako balkansku stoku spustiti na zemlju a da svi budi i "pobjednici" i poraženi.
Sara03

#4069 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Maraschino wrote:

Leklerk zapravo govori o istom a da nije toga svjestan.
Samim donošenjem odluke o davanju punomoći iz 2002., SS postaje agent/zastupnik BiH pred Sudom, koja mu daje aktivnu legitimaciju, dakle ovlašćuje ga da pokreće sve pravne radnje u postupku ispred BiH kao njen zastupnik.
Maraschino

#4070 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:ovi su meni pravo šega :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivanic- ... /170227073
Oberdjikanu je ostalo samo da se inati. :izet:

Nece li debelo krme hercika zdrmat jer mu je ovo svakako zadnji mandat. Ni ovaj ne bi mao da ga Bosnjaci nisu pogurali.
spreca

#4071 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Acid25 wrote:Ali pisalo je bivši agent kada je gostovao na FTV-u... :(
Image

E'o ga vata se za herz! :(
Image
Zovi hećima... a i popa za svaki slučaj... :(
I Bakira zovite....Hoce Mladjo da mu halali :lol: :lol:
Maraschino

#4072 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

archi_a wrote:
Sara03 wrote:
BHCluster wrote:Image
PRC MILOJKA, PRC
Smijel nas pogledat direktno u oči, kad nam to govori?
:lol: :lol: :lol:
je li to onaj sto gleda u sir dok kupuje kajmak... :lol: :lol:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4073 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

a Ivanić šalje neka pisamca još u junu ...nanjušio šta se dešava
Al fora što Ivanić ne smije da stavi na dnevni red glasanje o Softiću jer glasanje može biti samo
o tome da li mu se oduzima mandat a ne o produžavanju. Zato je Izetbegović tražio od njega da
definiše o čemu je uopće sazvao sjednicu, a on , inteligentni šupčina Ivanić, zna da bi izjašanjavanjem o
opozivu Softića , izgubio. Čak i kad je Čović neutralan :lol:
bosan

#4074 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

hAZNADAR wrote:
Bez obzira na sve i iako se neslazem sa njihovom politikom - mora se priznati da Srbi zasluzuju respekt.

Slozno svi u istom stroju, cak i kriticki novinari,.... tako se ponasa nacija koja zna sta hoce i sta nece.

Za nas se to ne moze reci. Citajuci ovu temu - sve me vise obeshrabruje.
Daj ba ne budi smijesan . Srbi znaju sta hoce ??? :D :D :D Pa bolan sta su oni htjeli ( a bili su slozni al u kurcu) a sta su dobili ? Okarektirasani kao zlocinci i potvrdjeno da jesu , nestali iz Hrvatske i nikad se vratit nece , po Bosni radili sta su radili ni tu nisu dobili sto su htjeli , kolijevka srpstva otisla Albancima :D dzaba Gazimestan , dzaba Milosevic a evo sad dzaba i onaj crkva- vlak , pisi otislo . Crna gora otisla i jos nece nista da imaju ni sa Srbima ni sa Rusima .Svako malo i Vojvodina ih podsjeti na moguce cirkuse . Jos imaju preCednika Tomu grobara :D :D Majke mi on je meni najveca utjeha , ja kad pomislim da kod nas ne moze biti gore ja se samo Tome sjetim i gubicurine mi se razvuku od uha do uVa :D :D
Pa imal iko da je sa svojom slogom sebe ujebo ko sto su oni . Ma dajte molim Vas :D
propuh1975

#4075 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by propuh1975 »

Ja mislim da je ovo pismo Bakiru poslala odlazeca administracija :lol: :lol:
Post Reply