Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
animals

#4051 Re: Gdje na more? - 2018

Post by animals »

moonca wrote:Ako se ide samo da se sunca, lezi, jede -- onda u Neum... sta fali ... :-D
Meni je to dosadno..
mO k3

#4052 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mO k3 »

animals wrote:
moonca wrote:Ako se ide samo da se sunca, lezi, jede -- onda u Neum... sta fali ... :-D
Meni je to dosadno..
ccccc meni je to merak , jos 3 sedmice :) i onda ruke , noge gore i uzivaj 12 dana
animals

#4053 Re: Gdje na more? - 2018

Post by animals »

mO k3 wrote:
animals wrote:
Meni je to dosadno..
ccccc meni je to merak , jos 3 sedmice :) i onda ruke , noge gore i uzivaj 12 dana
Pa I ja idem svake godine u hotel..
ali mi I dosadi kupanje I lezanje..
mO k3

#4054 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mO k3 »

meni ne :)
Nisrin

#4055 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Nisrin »

darius_maximus wrote:
Nisrin wrote:Pa znam i ja naci hotele da platim 3000-4000-5000KM za 2 osobe :D
Ali za taj novac radije biram Bali...Spaniju...

I ova gore ponuda u ovom jadu od hotela je sa avio prijevozom + te takse...ma cisti dokaz da Turska nije jeftina!

Ima OK hotela preko Fibule za 3000 i vise za 2 osobe u top sezoni!
Dvije stvari:

- Ako nadjes Bali za 3000 KM, javi mi gdje da se prijavim :D
- Turska je relativno jeftina u odnosu na ono sto dobijes

Meni je Hrvatska skupa, iskreno govoreci, za ono sto se nudi.
Doduse, taman je toliko jeftinije da se ne isplati svakome do Turske, Grcke, itd, jer treba platiti put.
Iz Beca gledaj ponude, All inclusive BALI 8-10 dana, 1000 eur :D Na Bali ides kad je sezona i kod nas, kad je kod nas zima njima je sezona monsuna itd...
Nisrin

#4056 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Nisrin »

Tomahawk11 wrote:
moonca wrote:Zasto ne iznajmljujete stanove - kuce - :-)
Na Jadranu ili :?

Nisrin, zavisi šta tražiš od Turske, jeftino je ako hoćeš dobro, a imaš para.
Ako si kokuz, onda ćeš nadrljati i nećeš biti zadovoljan.

Ma ja uvijek idem u privatni smjestaj u Hrvatskoj, nikakav luksuz, jer tu prespavam, meni je najbitnije da je lijepo vrijeme i da sam u vodi SATIMA, jer more tj vodu obozavam...:D

Ja volim da tokom godine odem malo do Splita, unutrasnjosti Hrvatske, malo do Njemacke- 10ak dana pa onda na more...:) a ceka cojk i termin za vizu :D
ALi nije to tema, nego da definitivno mozes jeftinije proci u Hrvatskoj nego bilooo gdje drugo, jer nam je Hrvatska blize, more je relativno cisto, voda je divna za plivanje, smjestaj nije skup, a i posto je blizu 4-5-10-12h najdalje mozemo ustediti i na troskovima puta u odnosu na sve druge destinacije, koje mozda i jesu bolje...E, imam u svojoj blizini ljude koji idu u hrvatske hotele i to ih zaista izadje puno vise nego da odu na Bali, Spaniju, Tursku, Grcku itd ali su valjda ograniceni pa iz godine u godinu daju po 6-7k za hrvatske hotele, ali svi kazu da im boljeg mora nema nigdje, kao da su isli na Tajland recimo, na Znazibar, Karibe ili sta znam, jer imaju love...

Moonca, Neum je OCAJAN..voda prljava, svasta u njoj zna plutati :D sve su zidane, kamene plaze, nema hladovine, imam osjecaj kao da sam na jezeru...nervira me ono brdo preko puta, klaustrofobicna sam, hrana je ocajna, a radije platim 100KM vise i odem u Hrvatsku...gdje ima BOROVINE tj prirodnog hlada, gdje voda koraljno cista, barem ovako na oko, gdje nadjem lijep smjestaj, a ne iz A-U, kad vec placam 50eur, a meni Hrvatska nije skupa, u smislu platiti kafu 3KM, pojesit pizzu za 10KM, ipak je to MORSKI UGODJAJ, pa i u Sarajevu nisu Bog zna kakve cijene pa zivimo opet..

Ja ove godine jos uvijek vagam HRV I NJEMACKA po 10 dana ili SICILIJA 10 dana...:D Sicilija je predivna, izasla bi me zajedno kao Njem i Hrvatska, a i Toskana dolazi u uzi izbor, a onda oni primorski gradici za kupanje...ne znam, vidjet cemo :D
Last edited by Nisrin on 16/05/2019 09:44, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4057 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

animals wrote:
Meni je to dosadno..
Nego šta nego je dosadno.

Bio jedne godine u onom Srebrenom kod Dubrovnika, pobjegao 4. dan :run:
Nema ništa. Cijene digli ko da je Monaco :D

Hoću i da se kupam i sunčam, ali i da imaš gdje prošetati, šta vidjeti.
zlo zlo

#4058 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

ja ću ove godine morat kupit novi kaput prije mora :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4059 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Nisrin wrote:
Ma ja uvijek idem u privatni smjestaj u Hrvatskoj, nikakav luksuz, jer tu prespavam, meni je najbitnije da je lijepo vrijeme i da sam u vodi SATIMA, jer more tj vodu obozavam...:D

Ja volim da tokom godine odem malo do Splita, unutrasnjosti Hrvatske, malo do Njemacke- 10ak dana pa onda na more...:) a ceka cojk i termin za vizu :D
ALi nije to tema, nego da definitivno mozes jeftinije proci u Hrvatskoj nego bilooo gdje drugo, jer nam je Hrvatska blize, more je relativno cisto, voda je divna za plivanje, smjestaj nije skup, a i posto je blizu 4-5-10-12h najdalje mozemo ustediti i na troskovima puta u odnosu na sve druge destinacije, koje mozda i jesu bolje...E, imam u svojoj blizini ljude koji idu u hrvatske hotele i to ih zaista izadje puno vise nego da odu na Bali, Spaniju, Tursku, Grcku itd ali su valjda ograniceni pa iz godine u godinu daju po 6-7k za hrvatske hotele, ali svi kazu da im boljeg mora nema nigdje, kao da su isli na Tajland recimo, na Znazibar, Karibe ili sta znam, jer imaju love...
Pa ja uglavnom prođem jeftinije u Crnoj Gori nego u Hrvatskoj :D

Kakvi hrvatski hoteli, za ono što nude i što plaćaš, ne isplati se, slažem se s tobom :thumbup:

Jadran je specifičan što se tiče mora, to svakako.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4060 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

zlo zlo wrote:ja ću ove godine morat kupit novi kaput prije mora :lol: :lol:
Kako je krenulo, skijanje na ledu, gliser ko ledolomac :cry:
Nisrin

#4061 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Nisrin »

Tomahawk11 wrote:
Pa ja uglavnom prođem jeftinije u Crnoj Gori nego u Hrvatskoj :D

Kakvi hrvatski hoteli, za ono što nude i što plaćaš, ne isplati se, slažem se s tobom :thumbup:

Jadran je specifičan što se tiče mora, to svakako.

Ljetovali smo nekoliko godina u CG, jedino Petrovac ima prolaz i Bar donekle..ali nekako mi CG nema taj smek morski, nemam osjecaj da sam na moru, isto kao u Neumu sto nemam...voda mi nije "lijepa", nije ni cista kao u HRV...jeftinije jeste dosta, ali nije to to...mozda nismo imali srece sa mjestima gdje smo isli, vecinom smo dole juznije isli..a gore HN, KOTOR bismo svakako otisli na izlet, nikako ljetovali..Budva /Becici/IGalo mi se ne dopadaju...
zlo zlo

#4062 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Tomahawk11 wrote:
zlo zlo wrote:ja ću ove godine morat kupit novi kaput prije mora :lol: :lol:
Kako je krenulo, skijanje na ledu, gliser ko ledolomac :cry:
jest vala, mislila sam za 20 dana otvorit sezonu kupanja a još jaknice se nose, viđam ljude u debelim pernatim jaknama usred Mostara da hodaju :lol: :lol:
Nisrin

#4063 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Nisrin »

Posto je "kisna godina" to i jeste problem, kad rezervisati...jer velika vjerovatnoca da ces pola odmora sjediti u kaficu i gledati vodu :D
U Sa hodaju u cizmama svi i zimskim jaknama uredno, vec 10ak dana...
zlo zlo

#4064 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

ja bi inače već mj i po u japankama i ljetnim sandalama hodala a sad me ljudi(u pernartim) blijedo gledaju kad u kratkim rukavima skočim do pekare :lol: :lol:
beni-bu-man

#4065 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Nisrin wrote:Posto je "kisna godina" to i jeste problem, kad rezervisati...jer velika vjerovatnoca da ces pola odmora sjediti u kaficu i gledati vodu :D
Najljepse se po kisi kupati :mrgreen:
mO k3

#4066 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mO k3 »

beni-bu-man wrote:
Nisrin wrote:Posto je "kisna godina" to i jeste problem, kad rezervisati...jer velika vjerovatnoca da ces pola odmora sjediti u kaficu i gledati vodu :D
:thumbup: :mrgreen:
teuta06

#4067 Re: Gdje na more? - 2018

Post by teuta06 »

Hrvatska je prepreskupa... jest da idem svake godine ... jer nema sanse da odem negdje dalje... ali za te pare daju bas malo..cesto se zamislim koliko ce me izaci kad budem imala obitelj.. prestrasno..... hrana onih para ne vrijedi... jela sam u jednom hotelu u Makarskoj ( vanjski restoran, nisam odsjela u hotelu)...prije 3-4 godine.. narucila pilece raznjice s povrcem... meso je bilo pokvareno.... momak je uzeo neke kotlete..njemu predobro bilo.. nisam vise ni otisla nikad u taj restoran...

netko kaze ne voli kuhati na moru.. i ja odem vani jesti... ali kad vidim sta dobijem za te pare, pokajem se sto nisam ja otisla kupit i skuhala...tako da radije sebi skuham.... pa vecinu puta se bolje najedem ono sto ja skuham.... nego ono pretplatim..nit se najedem.dugo cekam..guzva... a nije cemu....
Nisrin

#4068 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Nisrin »

mO k3 wrote:
beni-bu-man wrote:
:thumbup: :mrgreen:

Jeste kad je toplo i fino...mislim 2016. je toliko hladno bilo, voda ledena usred augusta, nigdje sunca...jos vjetar :D
mO k3

#4069 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mO k3 »

teuta06 wrote:Hrvatska je prepreskupa... jest da idem svake godine ... jer nema sanse da odem negdje dalje... ali za te pare daju bas malo..cesto se zamislim koliko ce me izaci kad budem imala obitelj.. prestrasno..... hrana onih para ne vrijedi... jela sam u jednom hotelu u Makarskoj ( vanjski restoran, nisam odsjela u hotelu)...prije 3-4 godine.. narucila pilece raznjice s povrcem... meso je bilo pokvareno.... momak je uzeo neke kotlete..njemu predobro bilo.. nisam vise ni otisla nikad u taj restoran...

netko kaze ne voli kuhati na moru.. i ja odem vani jesti... ali kad vidim sta dobijem za te pare, pokajem se sto nisam ja otisla kupit i skuhala...tako da radije sebi skuham.... pa vecinu puta se bolje najedem ono sto ja skuham.... nego ono pretplatim..nit se najedem.dugo cekam..guzva... a nije cemu....
to je ono sto kazem hrvatska je preskupa kada uracunas sve odlazak , smjestaj jebada po plazi ovo ono bolje ici negdje gdje imas fullservice
zlo zlo

#4070 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

meni stvarno hrana na moru nije problem, ne bi mogla visit u restoranima, idem i tu u restoran kad mi se da, nisam ih željna svakako, pogotovo se gužvat ljeti u njima za hranu sumnjive kvalitete i da mi je to jedina opcija za jesti.

Uzmem jednostavne i brze stvari koje se pripreme u par minuta,gljive, podravka ragu bolonjez i samo se skuhaju spagete, razne pileće i pureće snicle itd, malo salate i u par minuta ok obrok bez da se ja strgam od kuhanja.
Zato mi je opuštenije u apartmanu ljetovati nego u hotelu.

U svakoj većoj trgovini ima hrpa već polugotove hrane tako za pripremiti, idealno za more, jer nitko neće 2 sata kuhat.
teuta06

#4071 Re: Gdje na more? - 2018

Post by teuta06 »

ma ja identicno... makarone, gulas, paprike, sataraz, salata...nesto brzo.... a iskreno najedem se bolje nego u restoranu...
izađem ja vani jest... ali iskreno pokajem se....
Tomahawk11
Globalni moderator

#4072 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Vala i u toj apartman varijanti ne volim taj dio s kuhanjem.
Ujutro kakav sendvič i šta na brzinu, ali ručak svakako u restoranu.
Bježi, jedne godine išli sa nekim prijateljima, ljudi u market i nakupovali svega, izašli na terasu, oni donijeli tepsiju pile s rižom :D
Kad su nas osovi napali :lol: :lol: :D :run:
mO k3

#4073 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Vala i u toj apartman varijanti ne volim taj dio s kuhanjem.
Ujutro kakav sendvič i šta na brzinu, ali ručak svakako u restoranu.
Bježi, jedne godine išli sa nekim prijateljima, ljudi u market i nakupovali svega, izašli na terasu, oni donijeli tepsiju pile s rižom :D
Kad su nas osovi napali :lol: :lol: :D :run:
:thumbup:
beni-bu-man

#4074 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

za mene to nije odmor ako mora zena ili ja kuhat na ljetovanju.... al et svako ima svoje....
beni-bu-man

#4075 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

mO k3 wrote:
teuta06 wrote:Hrvatska je prepreskupa... jest da idem svake godine ... jer nema sanse da odem negdje dalje... ali za te pare daju bas malo..cesto se zamislim koliko ce me izaci kad budem imala obitelj.. prestrasno..... hrana onih para ne vrijedi... jela sam u jednom hotelu u Makarskoj ( vanjski restoran, nisam odsjela u hotelu)...prije 3-4 godine.. narucila pilece raznjice s povrcem... meso je bilo pokvareno.... momak je uzeo neke kotlete..njemu predobro bilo.. nisam vise ni otisla nikad u taj restoran...

to je ono sto kazem hrvatska je preskupa kada uracunas sve odlazak , smjestaj jebada po plazi ovo ono bolje ici negdje gdje imas fullservice
Ja i zena prosle godine Turska, Quattro Beach Spa Resort 7 dana ultra all-inclusive 2700KM
Post Reply