SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#4051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/rogoj-ko ... /160808116

Tuga brate :roll: konkretniji ljudi koji su prišli da pomognu nego medicinsko osoblje. O vremenu dolaska pomoći ne vrijedi ni diskutovati.
Tuga. Ovo govori koliko nam je država propala.
O'zone
Globalni moderator

#4052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Nepass wrote:

Tuga brate :roll: konkretniji ljudi koji su prišli da pomognu nego medicinsko osoblje. O vremenu dolaska pomoći ne vrijedi ni diskutovati.
Postoji li mogucnost da je dz izasao na teren a ne hitna?
Iskreno ne znam vjerovatno postoji to će bolje reći osobe koje su eventualno bile na licu mjesta ali mi je nelogično da je medicinsko osoblje smušeno na taj način.
kloniran

#4053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Jbg ako su presli rogoj pripadaju kalinoviku cini mi se pa dok se dogovore pa dok se skupi osoblje po okolnim kafanama i dozove od kuce ih mozes triput umrijeti

nije mi jasno sto nisu nasi federalni priskocili u pomoc, dole uvijek ima jedna ekipa na raspolaganju

Samo usijana glava i rogoj ne idu zajedno, desetine puta sam prisustvovao mahnitim preticanjima, a na rogoju jednostavno nema toliko mjesta za preticanje, posebno ne za brzu voznju. jer ima par krivina izuzetno opasnih bez obzira koje se auto vozilo, a ljudi preticu u krivinama gdje te bukvalno stotinka dijeli od tragedije i ne misle ni na sebe ni oko sebe :roll:

a vozio je zestoko cim je ovako razbjeno auto

kad se ide uz rogoj i niz rogoj zaboraviti na sve brzine iznad trece inace ode glava :roll:
Last edited by kloniran on 08/08/2016 23:26, edited 1 time in total.
AmirBaa

#4054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

O'zone wrote:

07.08.2016. / 11:38h Crna hronika - MUP KS Razbojništvo uz prijetnju pištoljem u Centru Sarajeva

U ulici Alipašina bb, općina Centar, sinoć oko 23.05 sati, dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, izvršile su razbojništvo nad H.I., iz Vogošće od kojeg su ukrali određenu sumu novca, ručni sat i mobilni telefon.
vidis da ovo vise niko ni ne komentarise, ovo je postala svakodnevnica...mediji ne objave ni 30% ovakvih slucajeva :)
O'zone
Globalni moderator

#4055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

AmirBaa wrote:
O'zone wrote:

07.08.2016. / 11:38h Crna hronika - MUP KS Razbojništvo uz prijetnju pištoljem u Centru Sarajeva

U ulici Alipašina bb, općina Centar, sinoć oko 23.05 sati, dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, izvršile su razbojništvo nad H.I., iz Vogošće od kojeg su ukrali određenu sumu novca, ručni sat i mobilni telefon.
vidis da ovo vise niko ni ne komentarise, ovo je postala svakodnevnica...mediji ne objave ni 30% ovakvih slucajeva :)
A eto čisto da se evidentira.....
j-lox

#4056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by j-lox »

Zna li neko sta se desava na socijalnom kod elektroprivrede ? 4 patrole su zatvorile cestu prema zeljinom stadionu, ima desetak policajaca, bila je i hitna.
shiny

#4057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

AmirBaa wrote:
O'zone wrote:

U ulici Alipašina često navečer u ta doba viđam čudne face, tamo na onoj stanici gdje je Raiffisen (kako god da se piše) banka i onaj mračni parking kod Privredne banke je prestrašan. Jednom sam vidjela dva momčića od cirka devetnaest-dvadeset godina kako idu od auta do auta i pokušavaju otvoriti, pa kontaju, ako im se posreći. Sitni klošarčići. Ja sam se sklonila odatle i nazvala policiju da prijavim pokušaj krađe. Nisam se zadržala da vidim jesu li došli.
DaysleepeR

#4058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

blizina Sutjeske je presudna :D
shiny

#4059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

DaysleepeR wrote:blizina Sutjeske je presudna :D
A na Sutjesci ljudi usred dana ostaju bez telefona i para, to nije vijest :D
mirzet87sa

#4060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

j-lox wrote:Zna li neko sta se desava na socijalnom kod elektroprivrede ? 4 patrole su zatvorile cestu prema zeljinom stadionu, ima desetak policajaca, bila je i hitna.
sudarila nam se draga policija.. :lol: prosao kreten u bijelom suv dzipu, policijskom, kroz crveno
radiša

#4061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

hoce li to napisat portali ili ce se presutit jer je policija u pitanju?
RLewis

#4062 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RLewis »

Mozes umrijeti kad ti je volja , jbt nase organe, uredjenje i standarde, utopi se covjek dok ronioc i spasioc gledaju ovdje 4 povrijedjena cekaju sat i pol, sreca pa neimase nikakvo krvarenje jer bi za to vrijeme iskapali. Fuj gadi mi se

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
shiny

#4063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

O'zone wrote: Iskreno ne znam vjerovatno postoji to će bolje reći osobe koje su eventualno bile na licu mjesta ali mi je nelogično da je medicinsko osoblje smušeno na taj način.
Ja znam da nije lijepo niti kulturno roviti po tuđim profilima, ali kad je već čovjek objavio :(

https://www.facebook.com/profile.php?id ... =videos_by

Ljudi su bili pribrani koliko su mogli, a i ovu sestru iz hitne ne osuđujem previše: "Ja sam sama ovdje, pet povrijeđenih"
Ali eto još jedne hitne, a slučajni prolaznici im govore gdje im je najbrže voziti :-)
Daryl Dixon

#4064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

e jesam se iznervirao.. :evil:
Fox_Fox

#4065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

smijesni_ste wrote:Ne mogu se oteti dojmu da je nekima drago što je fasovao Srbin - kriminalac, a ne kriminac :roll:
meni je iskreno bilo draže kad su roknulio onog jalinog druga iz vogošće... al eto dobro je i što ovoga čekaju kolica za ostatak života

kamo sreće da ovakve vijesti čitamo svaki dan... pa da za 2 mjeseca vidimo tog ko će se usuditi da napravi belaj.
kloniran

#4066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

jes al u ku**u sad ce lola na drzavnu sisu ko penzioner i imati duplo vise nego oni sto su 40 godina lomili leđa radeći

znam takvih koji su u kriminalu postali invalidi plus ih policija nasla prilikom izvrsenja djela kada su postali invalidi i sad pucaju zestoke penzije, a radnicima koji godinama posteno lome leđa ne daju penziju ni onu minimalnu

prkno od drzave nista drugo
zli_hordas

#4067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Meni ga opet nesto zao nije lako biti u kolicima.
vješalica

#4068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ins

#4069 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ins »

RLewis wrote:

Mozes umrijeti kad ti je volja , jbt nase organe, uredjenje i standarde, utopi se covjek dok ronioc i spasioc gledaju ovdje 4 povrijedjena cekaju sat i pol, sreca pa neimase nikakvo krvarenje jer bi za to vrijeme iskapali. Fuj gadi mi se

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
To je realnost života u Istocnpj Bosni u dijelu koji je u RS: potpuni raspad sistema

Mnogi ne znaju recimo da u Istočnom Sarajevu uopste ne postoji služba Hitne Pomoći, već samo sanitetska služba nečega što se zove Dom zdravlja Istočno Novo Sarajevo, "opremljena" sa golim VW T4 sa nosilom, pa u slučaju povreda i hitnih slučajeva pacijenti zovu Kantonalnu Hitnu i mole ih da dodju na intervenciju. Saobraćajna policija sa Pala u slučaju teških udesa uvijek odmah zove Kantonalnu Hitnu, ni ne pokušavaju nesto drugo.
Doktori iz Kasindola pacijente koji moraju na operaciju savjetuju da idu nedjeljom u Sarajevsku hitnu, da bi kao osobe u stanju hitnih potreba došli do UKCS ili Opšte bolnice i operisali se. Ista stvar je i u Gorazdu.
Vatrogasaca u dezuri od Han Pijeska do Trnova ima slovom i brojem šest (6).
Pa onda još podjela SDS (Pale) vs SNSD (Lukavica)..

Itd, itd... Ne da mi se puno na tu temu pricati

Al im Mile Dodik i dalje hara...
Sodom1

#4070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

.
Capajebo

#4071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

vješalica wrote:Čuj malta,a ono socijalno

smrdim/saobracajna-nesreca-na ... zilo-foto/
Al' 6 skoro identicnih slika :mrgreen: :lol:
vješalica

#4072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Capajebo wrote:
vješalica wrote:Čuj malta,a ono socijalno

smrdim/saobracajna-nesreca-na ... zilo-foto/
Al' 6 skoro identicnih slika :mrgreen: :lol:
ostala kamera u modu "uzastopno" :mrgreen:
shiny

#4073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

Profuraše tri hitne iz pravca Vogošće, Kobilje ili Bara upravo prema bolnici. Nešto se desilo?
meteoropata
Vozim: merida silex 400
Horoskop: jeo i kren'o

#4074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteoropata »

shiny wrote:Profuraše tri hitne iz pravca Vogošće, Kobilje ili Bara upravo prema bolnici. Nešto se desilo?
možda ovo...
http://ilijas.info/u-starom-ilijasu-bac ... rava-foto/
kokuz_sa

#4075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Saobracajna je bila negdje u rajlovcu...vidim guzve su velike bile..neko komentarisao fali pola auta
Post Reply