Tuga. Ovo govori koliko nam je država propala.O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/rogoj-ko ... /160808116
Tuga bratekonkretniji ljudi koji su prišli da pomognu nego medicinsko osoblje. O vremenu dolaska pomoći ne vrijedi ni diskutovati.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Logovan
#4051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#4052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iskreno ne znam vjerovatno postoji to će bolje reći osobe koje su eventualno bile na licu mjesta ali mi je nelogično da je medicinsko osoblje smušeno na taj način.Nepass wrote:Postoji li mogucnost da je dz izasao na teren a ne hitna?O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/rogoj-ko ... /160808116
Tuga bratekonkretniji ljudi koji su prišli da pomognu nego medicinsko osoblje. O vremenu dolaska pomoći ne vrijedi ni diskutovati.
- kloniran
#4053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jbg ako su presli rogoj pripadaju kalinoviku cini mi se pa dok se dogovore pa dok se skupi osoblje po okolnim kafanama i dozove od kuce ih mozes triput umrijeti
nije mi jasno sto nisu nasi federalni priskocili u pomoc, dole uvijek ima jedna ekipa na raspolaganju
Samo usijana glava i rogoj ne idu zajedno, desetine puta sam prisustvovao mahnitim preticanjima, a na rogoju jednostavno nema toliko mjesta za preticanje, posebno ne za brzu voznju. jer ima par krivina izuzetno opasnih bez obzira koje se auto vozilo, a ljudi preticu u krivinama gdje te bukvalno stotinka dijeli od tragedije i ne misle ni na sebe ni oko sebe
a vozio je zestoko cim je ovako razbjeno auto
kad se ide uz rogoj i niz rogoj zaboraviti na sve brzine iznad trece inace ode glava
nije mi jasno sto nisu nasi federalni priskocili u pomoc, dole uvijek ima jedna ekipa na raspolaganju
Samo usijana glava i rogoj ne idu zajedno, desetine puta sam prisustvovao mahnitim preticanjima, a na rogoju jednostavno nema toliko mjesta za preticanje, posebno ne za brzu voznju. jer ima par krivina izuzetno opasnih bez obzira koje se auto vozilo, a ljudi preticu u krivinama gdje te bukvalno stotinka dijeli od tragedije i ne misle ni na sebe ni oko sebe
a vozio je zestoko cim je ovako razbjeno auto
kad se ide uz rogoj i niz rogoj zaboraviti na sve brzine iznad trece inace ode glava
Last edited by kloniran on 08/08/2016 23:26, edited 1 time in total.
-
AmirBaa
#4054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vidis da ovo vise niko ni ne komentarise, ovo je postala svakodnevnica...mediji ne objave ni 30% ovakvih slucajevaO'zone wrote:
07.08.2016. / 11:38h Crna hronika - MUP KS Razbojništvo uz prijetnju pištoljem u Centru Sarajeva
U ulici Alipašina bb, općina Centar, sinoć oko 23.05 sati, dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, izvršile su razbojništvo nad H.I., iz Vogošće od kojeg su ukrali određenu sumu novca, ručni sat i mobilni telefon.
- O'zone
- Globalni moderator
#4055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A eto čisto da se evidentira.....AmirBaa wrote:vidis da ovo vise niko ni ne komentarise, ovo je postala svakodnevnica...mediji ne objave ni 30% ovakvih slucajevaO'zone wrote:
07.08.2016. / 11:38h Crna hronika - MUP KS Razbojništvo uz prijetnju pištoljem u Centru Sarajeva
U ulici Alipašina bb, općina Centar, sinoć oko 23.05 sati, dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, izvršile su razbojništvo nad H.I., iz Vogošće od kojeg su ukrali određenu sumu novca, ručni sat i mobilni telefon.
- j-lox
#4056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li neko sta se desava na socijalnom kod elektroprivrede ? 4 patrole su zatvorile cestu prema zeljinom stadionu, ima desetak policajaca, bila je i hitna.
- shiny
#4057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U ulici Alipašina često navečer u ta doba viđam čudne face, tamo na onoj stanici gdje je Raiffisen (kako god da se piše) banka i onaj mračni parking kod Privredne banke je prestrašan. Jednom sam vidjela dva momčića od cirka devetnaest-dvadeset godina kako idu od auta do auta i pokušavaju otvoriti, pa kontaju, ako im se posreći. Sitni klošarčići. Ja sam se sklonila odatle i nazvala policiju da prijavim pokušaj krađe. Nisam se zadržala da vidim jesu li došli.AmirBaa wrote:vidis da ovo vise niko ni ne komentarise, ovo je postala svakodnevnica...mediji ne objave ni 30% ovakvih slucajevaO'zone wrote:
- DaysleepeR
#4058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
blizina Sutjeske je presudna 
- shiny
#4059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A na Sutjesci ljudi usred dana ostaju bez telefona i para, to nije vijestDaysleepeR wrote:blizina Sutjeske je presudna
-
mirzet87sa
#4060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sudarila nam se draga policija..j-lox wrote:Zna li neko sta se desava na socijalnom kod elektroprivrede ? 4 patrole su zatvorile cestu prema zeljinom stadionu, ima desetak policajaca, bila je i hitna.
- radiša
#4061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hoce li to napisat portali ili ce se presutit jer je policija u pitanju?
-
RLewis
#4062 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozes umrijeti kad ti je volja , jbt nase organe, uredjenje i standarde, utopi se covjek dok ronioc i spasioc gledaju ovdje 4 povrijedjena cekaju sat i pol, sreca pa neimase nikakvo krvarenje jer bi za to vrijeme iskapali. Fuj gadi mi seO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/rogoj-ko ... /160808116
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
- shiny
#4063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja znam da nije lijepo niti kulturno roviti po tuđim profilima, ali kad je već čovjek objavioO'zone wrote: Iskreno ne znam vjerovatno postoji to će bolje reći osobe koje su eventualno bile na licu mjesta ali mi je nelogično da je medicinsko osoblje smušeno na taj način.
https://www.facebook.com/profile.php?id ... =videos_by
Ljudi su bili pribrani koliko su mogli, a i ovu sestru iz hitne ne osuđujem previše: "Ja sam sama ovdje, pet povrijeđenih"
Ali eto još jedne hitne, a slučajni prolaznici im govore gdje im je najbrže voziti
- Daryl Dixon
#4064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e jesam se iznervirao.. 
-
Fox_Fox
#4065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni je iskreno bilo draže kad su roknulio onog jalinog druga iz vogošće... al eto dobro je i što ovoga čekaju kolica za ostatak životasmijesni_ste wrote:Ne mogu se oteti dojmu da je nekima drago što je fasovao Srbin - kriminalac, a ne kriminac
kamo sreće da ovakve vijesti čitamo svaki dan... pa da za 2 mjeseca vidimo tog ko će se usuditi da napravi belaj.
- kloniran
#4066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jes al u ku**u sad ce lola na drzavnu sisu ko penzioner i imati duplo vise nego oni sto su 40 godina lomili leđa radeći
znam takvih koji su u kriminalu postali invalidi plus ih policija nasla prilikom izvrsenja djela kada su postali invalidi i sad pucaju zestoke penzije, a radnicima koji godinama posteno lome leđa ne daju penziju ni onu minimalnu
prkno od drzave nista drugo
znam takvih koji su u kriminalu postali invalidi plus ih policija nasla prilikom izvrsenja djela kada su postali invalidi i sad pucaju zestoke penzije, a radnicima koji godinama posteno lome leđa ne daju penziju ni onu minimalnu
prkno od drzave nista drugo
- zli_hordas
#4067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni ga opet nesto zao nije lako biti u kolicima.
- vješalica
-
ins
#4069 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je realnost života u Istocnpj Bosni u dijelu koji je u RS: potpuni raspad sistemaRLewis wrote:Mozes umrijeti kad ti je volja , jbt nase organe, uredjenje i standarde, utopi se covjek dok ronioc i spasioc gledaju ovdje 4 povrijedjena cekaju sat i pol, sreca pa neimase nikakvo krvarenje jer bi za to vrijeme iskapali. Fuj gadi mi seO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/rogoj-ko ... /160808116
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Mnogi ne znaju recimo da u Istočnom Sarajevu uopste ne postoji služba Hitne Pomoći, već samo sanitetska služba nečega što se zove Dom zdravlja Istočno Novo Sarajevo, "opremljena" sa golim VW T4 sa nosilom, pa u slučaju povreda i hitnih slučajeva pacijenti zovu Kantonalnu Hitnu i mole ih da dodju na intervenciju. Saobraćajna policija sa Pala u slučaju teških udesa uvijek odmah zove Kantonalnu Hitnu, ni ne pokušavaju nesto drugo.
Doktori iz Kasindola pacijente koji moraju na operaciju savjetuju da idu nedjeljom u Sarajevsku hitnu, da bi kao osobe u stanju hitnih potreba došli do UKCS ili Opšte bolnice i operisali se. Ista stvar je i u Gorazdu.
Vatrogasaca u dezuri od Han Pijeska do Trnova ima slovom i brojem šest (6).
Pa onda još podjela SDS (Pale) vs SNSD (Lukavica)..
Itd, itd... Ne da mi se puno na tu temu pricati
Al im Mile Dodik i dalje hara...
- Sodom1
- Capajebo
#4071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al' 6 skoro identicnih slika
- vješalica
#4072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ostala kamera u modu "uzastopno"Capajebo wrote:Al' 6 skoro identicnih slika![]()
- shiny
#4073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Profuraše tri hitne iz pravca Vogošće, Kobilje ili Bara upravo prema bolnici. Nešto se desilo?
- meteoropata
- Vozim: merida silex 400
- Horoskop: jeo i kren'o
#4074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
možda ovo...shiny wrote:Profuraše tri hitne iz pravca Vogošće, Kobilje ili Bara upravo prema bolnici. Nešto se desilo?
http://ilijas.info/u-starom-ilijasu-bac ... rava-foto/
- kokuz_sa
#4075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Saobracajna je bila negdje u rajlovcu...vidim guzve su velike bile..neko komentarisao fali pola auta