Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#4051 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

cbrt wrote:
Putin je opasnost za svet i za Rusiju samu...on je diktator, teško (skoro nemoguće) da će ikada predati vlast mirnim putem u slučaju gubljenja izbora, to je sada već jasno...ubio je Nemcova pa je to ubistvo sada zataškano...ja bih voleo da grešim ali sve mi se čini da je čovek jako, jako opasan ludak...
Jebes Putina...

De ti nama reci sta se desava na sjeveru Alepa u okrsaju izmedju umjerene FSA i demokratske FSA?

Po mojim saznanjima, u toku su zestoke borbe. YPG je danas izgubio sest boraca. Ne znam sta je sa Jaysh Thuwar i Jabhat Akrad??

Kakvi su gubici kod ove druge strane, ne znam vise kako da ih nazovem (vjerovatno ni oni ne znaju sta su)!??
RepublikanskaGarda

#4052 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Naravno kolega cbrt, Sirijska alewitska armija se bori kako u malim alewitskim gradicima poput Maana tako i u velikim alewitskim gradovima poput Damaska, Allepa, Deir el Zoura, Daare, Hame, Hasake, Qamishlia i Homsa
Fudo387

#4053 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Jarane, citajuci ovu temu poceo sam nesta i kao pratiti taj sukob tamo. I sad, kad Kiki i ekipa to opise ja pomislim da se radi o
nekakvim strasnim bitkama za neka nevjerovatna strateska uporista. Odem da pogledam izvjestaje, tamo jedan ili dva ohrdana
tenka, pet sest likova u farmericama i maskirnom prsluku sa puskicom preko ramena upiru prstom u tek osvojeno/oslobodjeno
seoce, citaj dvije trosne kucice i 12 metara kamene ograde, i jedan kamion marke raba sa plavom ceradom... :-?

Pa imaju li oni kakvih sukoba gdje se bas momacki pomlave, divizija tamo, divizija 'vamo pa kom opanci kom obojci? :D
AleksoMKD

#4054 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Image

Image

Image

Image

Telo pilota Ruskog Suhoja je danas uz vojne pocasti pprevezeno u Rusiju.
Kaligula I

#4055 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Mlohavi wrote:Davutoglu najavio da Turska, tzv. Saudijska Arabija i neke druge drzave uskoro u Siriji zapocinju svoje anti-teroristicke operacije.

Ako se ovo stvarno desi, ovi ugase ISIL, bi li Rusija i dalje ostala vojno prisutna u Siriji?? :-D
...ništa novo, isti klinac samo drugo pakovanje...novi dres radi boljeg utiska...ali vuk ostaje vuk i u janjećoj koži...
cbrt

#4056 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

RepublikanskaGarda wrote:Naravno kolega cbrt, Sirijska alewitska armija se bori kako u malim alewitskim gradicima poput Maana tako i u velikim alewitskim gradovima poput Damaska, Allepa, Deir el Zoura, Daare, Hame, Hasake, Qamishlia i Homsa
Ma nemoj zajebavati, nismo deca...gomile gradova su izgubili bez ispaljenog metka jer u njima ne živi stanovništvo koje ih podržava a za šiitske i alevitske enklave ginu
ioannes

#4057 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

cbrt wrote: Putin je opasnost za svet i za Rusiju samu...on je diktator, teško (skoro nemoguće) da će ikada predati vlast mirnim putem u slučaju gubljenja izbora, to je sada već jasno...ubio je Nemcova pa je to ubistvo sada zataškano...ja bih voleo da grešim ali sve mi se čini da je čovek jako, jako opasan ludak...
:lol:
jao_situacije

#4058 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

cbrt wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Naravno kolega cbrt, Sirijska alewitska armija se bori kako u malim alewitskim gradicima poput Maana tako i u velikim alewitskim gradovima poput Damaska, Allepa, Deir el Zoura, Daare, Hame, Hasake, Qamishlia i Homsa
Ma nemoj zajebavati, nismo deca...gomile gradova su izgubili bez ispaljenog metka jer u njima ne živi stanovništvo koje ih podržava a za šiitske i alevitske enklave ginu
pa đe si ti cbrt imal towova
tačno fališ na temi, da te nije sipa zaganjala gluho bilo
AleksoMKD

#4059 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Image
salik79

#4060 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

ioannes wrote:
cbrt wrote: Putin je opasnost za svet i za Rusiju samu...on je diktator, teško (skoro nemoguće) da će ikada predati vlast mirnim putem u slučaju gubljenja izbora, to je sada već jasno...ubio je Nemcova pa je to ubistvo sada zataškano...ja bih voleo da grešim ali sve mi se čini da je čovek jako, jako opasan ludak...
:lol:
:lol: Podsjeti me na psa koji je volEo vozove :mrgreen:
cbrt

#4061 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Ma nije valjda da si provalio kako pišem ekavicom...pa ja sam u šoku...
Kaligula I

#4062 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:Bogumi, uvali ga profa Putinu... i nije da nema smisla...

Mada, niko normalan ne bi trebao zaliti Rusiju i Tursku. Zale ih jedino porusice i poturice. To su silnici koji nemaju dodirne tacke sa moralom, pravdom... bilo cime sto krasi postenog i normalnog covjeka... Goli zlocinac i siledzija!!
Drvenija87 wrote:Ruski profesor Andrej Zubov :
"Piloti su poginuli zbog grešaka Kremlja"
Image

Profesor s Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO) pri Ministarstvu vanjskih poslova Rusije Andrej Zubov izjavio je kako postoji rizik da ruski predsjednik Vladimir Putin svoju zemlju odvede u novu međunarodnu avanturu čije posljedice nisu dobro proračunate.
Zubov se u svom članku koji je objavio na društvenoj mreži osvrnuo na posljednja dešavanja nakon obaranja ruskog aviona zbog kršenja turskog zračnog prostora.

U vezi s protestom i kamenovanjem zgrade ambasade Republike Turske u Moskvi, Zubov kaže kako se radi o emocionalnim reakcijama zbog obaranja aviona i stradanja ruskih pilota.

Prema njegovim riječima, demonstranti su se trebali okupiti na trgu gdje je nekada bio boljševički partijski centar, a koji sada koristi Ured predsjednika Rusije.

"Trebali su se okupiti na trgu. Jer, naši vojnici nisu poginuli zbog grešaka Turaka i Sirijaca, nego zbog grešaka Kremlja", kaže Zubov, te dodaje: "Postoji rizik da će Putin zemlju odvesti u novu međunarodnu avanturu čije posljedice nisu dobro proračunate."

Zubov u svom članku također podvlači kako razlog ruskih operacija na teritoriji Sirije nije borba protiv terorizma, nego da oni imaju za cilj pružanje podrške sirijskom predsjedniku Basharu Al-Assadu.
Image image:kasparov.ru

"Šta se, zapravo, desilo? Putin je izjavio da se Rusija bori protiv terorizma i zato je svoje vojnike poslao u Siriju. U stvari, prešao je u odbranu Assada protiv svih njegovih neprijetalja. Oko 80 posto stanovništva Sirije i sunitske zemlje oko Sirije su protiv Assada. Zbog toga su Putina njegove 'nepromišljenje' odluke dovele u neprijateljske odnose s većinom sirijskog naroda, zemljama Arapske lige i Turske. Uz Assada su Iran, libanski Hezbollah i šiitske grupacije u Iraku. U toj grupi je sada i Rusija", rekao je Zubov.
Image

Podsjetio je također kako Turska sa Sirijom ima historijske, vjerske i etničke veze, što je uporedio s vezama Rusije i ukrajinskog Donbasa.

"Zamislite sada kada bi predsjednik Petro Porošenko zatražio pomoć od Erdogana za intervenciju protiv separatista u Donjecku te dopusti Erdoganu da u ukrajinskog gradu Čerkasiju formira vojnu bazu i da turski avioni bombarduju Donjeck i Lugansk. Da li bi se to topalo predsjedniku Putinu i kakve bi to rezulteta dalo?" pita profesor Zubov.

Naglasio je kako Putin bombardovanjem Turkmena pruža podršku Assadu, te da je Ankara na sve to umjereno reagirala.

"Turci su imali jedan umjeren nastup. Jer, Turska je tokom posljednja dva mjeseca od Rusije tražila da se fokusira na ISIL, te da ne bombarduje Turkmene u Sjevernoj Latakiji kao i umjerenu sunitsku opoziciju koju čine sirijski Turci. Nažalost, Putin je umjesto Erdogana, podržao Assada. Erdogan je od Rusije samo tražio da se fokusira na ISIL. Nažalost, ruski avioni su nastavili bombardovati Turkmene i rezultati su takvi kakvi jesu. Ko je u ovoj situaciji kriv? Naravno da je kriva strana koja je isprovocirala sukob", zaključio je Zubov.

(Vijesti.ba / SlobodnaBosna)
- See more at: http://vijesti.ba/clanak/287346/piloti- ... g1VIG.dpuf
...sve zavisi iz koje koje perspektive sagledavamo dati problem...ako gledamo koga Putin ovdje brani, onda možemo diskutirati o profinoj kritici, ali ako gledamo koga napada, onda apsolutno nema mjesta toj kritici...
jao_situacije

#4063 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

AleksoMKD wrote:Image
kako dobra ilustracija samo je fula bibi on treba kod njih dvojice da stoji
irak zakuco
Em2r

#4064 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Malo licemjerne ove sve vojne pocasti
Kaligula I

#4065 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

salik79 wrote:
Black swan wrote:Image

važnost obiteljskog života :D
Samo sto bi ja umjesto ovog kera, izmedju turskog i njemackog, stavio nekog dedu kojem svi oni idu u posjetu. Zna se ko je glava porodice :D
...apsolutno tačno...siva eminencija u zadnjem palnu...Amerika je nastavak ili produžena ruka britanske imperijalističke politike...SAD su 'mišić' britanske pameti...
zrakomlat

#4066 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sumirprimus wrote:jos malo i samo venezuela nije ukljucena u ovaj rat...
Image
Grean

#4067 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.

Interesuje me od ovih koji trenutno slave Putina, pljuju po Turskoj, USA itd. itd, koliko njih je slavilo Putina na slicnoj temi o Ukrajini gdje je politicki situacija preslikana samo kao negativ, oficijelna vlast kontra pobunjenika a akteri iz Sirije samo u drugim ulogama.

Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji su ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.

EDIT:
Evo malo progoglah po temi Ukrajina i bez iznenadjenja, pravoslavna garda @KUZNECOV, @AleksaMak, @sunceKOtepsija su vidno drugacijih stavova kad je u pitanju pravo vlade u Kijevu u odnosu na pravo vlade u Damasku. @chellenger fanatik kome je branioc svega na svijetu Rusija isto nije iznenadjenje.

Nadjoh i pozitivan primjer, @Black Swan tamo drzi stranu Ukrajine sto znaci da je covjek od principa.
Kaligula I

#4068 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Grean wrote:Moze li malo infa za nas koji smo novi na ovim "strateskim" temama.

Interesuje me od ovih koji trenutno slave Putina, pljuju po Turskoj, USA itd. itd, koliko njih je slavilo Putina na slicnoj temi o Ukrajini gdje je politicki situacija preslikana samo kao negativ, oficijelna vlast kontra pobunjenika a akteri iz Sirije samo u drugim ulogama.

Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.
...ako želiš dobit odgovor na postavljeno pitanje, onda prvo trebas reci sto podrazumjevas pod svojim pojmom princip?...a opet, da ne bi gubili vrijeme s pređenim gradivom, najbolje ti je da prelistaš cijelu ukrajinsku temu, i eto tebi odgovora velikog ko kuća...
Em2r

#4069 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Kaligula I wrote:

Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.
...ako želiš dobit odgovor na postavljeno pitanje, onda prvo trebas reci sto podrazumjevas pod svojim pojmom princip?...a opet, da ne bi gubili vrijeme s pređenim gradivom, najbolje ti je da prelistaš cijelu ukrajinsku temu, i eto tebi odgovora velikog ko kuća...
A najpametnije ti je da se fokusiras na temu a ne na forumase.

Novi momenat, haridizi-forumasi tekfire i odlucuju ko je pravi forumas sa principima a ko ne.
Martinez_

#4070 Re: Sirija vol. 2

Post by Martinez_ »

Interesuje me da znam koji su forumasi od principa, koje mozes za ozbiljno uzeti a koji su ideoloski obojeni pa okrecu pricu za potrebe ideologije? Unaprijed zahvalan.

EDIT:
Evo malo progoglah po temi Ukrajina i bez iznenadjenja, pravoslavna garda @KUZNECOV, @AleksaMak, @sunceKOtepsija su vidno drugacijih stavova kad je u pitanju pravo vlade u Kijevu u odnosu na pravo vlade u Damasku. @chellenger fanatik kome je branioc svega na svijetu Rusija isto nije iznenadjenje.

Nadjoh i pozitivan primjer, @Black Swan tamo drzi stranu Ukrajine sto znaci da je covjek od principa.

A kod ''vas'' koji pljujete Putina a slavite USA, šta ćemo sa činjenicom da u Siriji podržavate oružanu pobunu, a u Ukrajini vlast (pučističku vlast tačnije)?
Kaligula I

#4071 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

EDIT:

...a možda ti o ovaj link pomogne da se suočiiš sa svojim iluzijama i zabludama....

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ostr ... 59206.aspx
Last edited by Kaligula I on 30/11/2015 18:59, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#4072 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Grean wrote: Evo malo progoglah po temi Ukrajina i bez iznenadjenja, pravoslavna garda @AleksaMak,
Oprosti kolega, nisam pravoslavna garda niti drzim Rusku ili Assadovu stranu stranu.

Ne drzim niciju stranu u Siriji jer stradaju samo obicni ljudi, nijedna zaracena strana nema interes naroda na prvom (u stvari ni na 20-om) mestu.

Sto se tice Ukrajine kao Makedonac podrzavam teritorijalni integritet i suverenitet drzave Ukrajine (kao i BiH) iako su Ukrajinci mogli pametnije izigrati i usprkos faktu da im je na celu gomila idiota koji se samo bogate preko ledja naroda.

U oba slucaja samo iznosim svoje misljenje i prenosim interesantne vesti, slobodno pitajte nekog kolegi sa bilo koje "zaracene" strane.

Inace mi se cini da su Erdogan i Putin vrlo slicni i da su oboje istog naroda, vere i drzavljanstva da bi bili u istoj partiji i najbolji drugovi.
AleksoMKD

#4073 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Em2r wrote:Malo licemjerne ove sve vojne pocasti
Pa profesionalno postovasnje jednih vojnika prema drugome. Nije on resio da krene na misiju vec je sledio naredjenje, ko i Turski piloti.
dobojlija81

#4074 Re: Sirija vol. 2

Post by dobojlija81 »

.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4075 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

rusija vs pekara 1:0
deru rusi isil drama,vrh, beton
Locked