Kad sastaviš glupog, sirovog, uz nešto droge i alkohola, te par nakih savjeta o mržnji i putu za Dženet, dobiješ ISIL.HAVANA wrote:A moj arzo,i ja sam ti volio i popit i nagudrirat se,do zore,pa i po 3 dana,nekad...Al ja pjevo,i smijo se,nisam se raznosio...Tenkre je tenkre,bio na gudri,il vjeri,nista njega ne izvadi...Glup,poglup,podlozan uticaju drugih ljudi...sto bi doktor arsla reko,nema on njegovo ja.arzuhal wrote:Nemojte mi, vako ide priča, govorit kako ti teroristi nisu muslimani niti da ne mogu to činiti u ime islama, JEEESUUUU MUSLIMAAAANIIIIII![]()
Pa dobro, možda i jesu, al' sve go narkoman, niđe veze...Pajz ovo:
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... ore/337554
Pariz
- arzuhal
#4051 Re: Pariz
- zagortenej
#4052 Re: Pariz
kako je to radio "najpoznatiji" muslimanski vojskovođa, Halid ibn Velid:
jer niko od uleme nije rekao da to što je Halid uradio nije u redu. nego, suprotno, oni njega veličaju.
pa eto im sad, vraća se k'o bumerang.
kad su Isilovci poklali one Kopte na obali mora, ovo im je bila inspiracija.''Krvava rijeka''
...I skoro da Halid nije ni spustio ruke, a Allah je već uslišao njegovu dovu. Ugledao je kako jedna skupina muslimana polahko ali sigurno razbija i razdvaja perzijsku vojsku, prodirući sve dublje u njihove redove. Halid je bio svjestan da su Perzijanci uzdrmani i da neće izdržati, pa je svom žestinom krenuo u napad i perzijski vojnici počeli su okretati leđa i bježati. Nastala je prava pometnja u njihovim redovima. Kada je to vidio Halid, povikao je: ''O muslimani, ne ubijajte ih, već ih zarobljavajte, osim onih koji se odupru i suprotstave!'' Muslimani su tako i postupili, a Perzijanci su se predavali u skupinama tako da je na kraju bilo zarobljeno oko 70.000 njihovih vojnika. Nakon toga, Halid je naredio da se prokopa kanal i da se rijeka Eufrat odvede u drugom pravcu kako bi joj se korito osušilo, a onda je naredio da se dovedu zarobljenici i tri dana su bili ubijani. Treći dan je Eufrat vraćen ponovo u svoje korito i njegova voda se pomiješala sa krvlju i postala crvena, pa su je nazvali ''Krvava rijeka.'' Poznati muslimanski putopisac Ibn Batuta, iz osmog hidžretskog stoljeća, u jednom svom zapisu spominje da je naišao pored ''Krvave rijeke'' u mjestu Ulejjis u Iraku. Halid ibn Velid tako je postupio samo iz jednog razloga, pošto su muslimani bili već iscrpljeni stalnim bitkama, a bilo ih je premalo u odnosu na Perzijance koji su iz bitke u bitku dovodili nove snage i mobilizirali sve veću vojsku, želio je da im na taj način ulije strah u kosti i da obeshrabri sve one koji bi eventualno ponovo pokušali da se sukobe sa muslimanima. Vijest o novoj pobjedi muslimana stigla je do halife Ebu Bekra, nakon čega je on pohvalio Halida i njegovu hrabrost i uputio dovu Allahu da ga čuva i da mu podari bereket u džihadu. (Karta koja objašnjava položaj Emagišije)
jer niko od uleme nije rekao da to što je Halid uradio nije u redu. nego, suprotno, oni njega veličaju.
- k3ngur
#4053 Re: Pariz
Primary reference molim?zagortenej wrote:kako je to radio "najpoznatiji" muslimanski vojskovođa, Halid ibn Velid:
kad su Isilovci poklali one Kopte na obali mora, ovo im je bila inspiracija.''Krvava rijeka''
...I skoro da Halid nije ni spustio ruke, a Allah je već uslišao njegovu dovu. Ugledao je kako jedna skupina muslimana polahko ali sigurno razbija i razdvaja perzijsku vojsku, prodirući sve dublje u njihove redove. Halid je bio svjestan da su Perzijanci uzdrmani i da neće izdržati, pa je svom žestinom krenuo u napad i perzijski vojnici počeli su okretati leđa i bježati. Nastala je prava pometnja u njihovim redovima. Kada je to vidio Halid, povikao je: ''O muslimani, ne ubijajte ih, već ih zarobljavajte, osim onih koji se odupru i suprotstave!'' Muslimani su tako i postupili, a Perzijanci su se predavali u skupinama tako da je na kraju bilo zarobljeno oko 70.000 njihovih vojnika. Nakon toga, Halid je naredio da se prokopa kanal i da se rijeka Eufrat odvede u drugom pravcu kako bi joj se korito osušilo, a onda je naredio da se dovedu zarobljenici i tri dana su bili ubijani. Treći dan je Eufrat vraćen ponovo u svoje korito i njegova voda se pomiješala sa krvlju i postala crvena, pa su je nazvali ''Krvava rijeka.'' Poznati muslimanski putopisac Ibn Batuta, iz osmog hidžretskog stoljeća, u jednom svom zapisu spominje da je naišao pored ''Krvave rijeke'' u mjestu Ulejjis u Iraku. Halid ibn Velid tako je postupio samo iz jednog razloga, pošto su muslimani bili već iscrpljeni stalnim bitkama, a bilo ih je premalo u odnosu na Perzijance koji su iz bitke u bitku dovodili nove snage i mobilizirali sve veću vojsku, želio je da im na taj način ulije strah u kosti i da obeshrabri sve one koji bi eventualno ponovo pokušali da se sukobe sa muslimanima. Vijest o novoj pobjedi muslimana stigla je do halife Ebu Bekra, nakon čega je on pohvalio Halida i njegovu hrabrost i uputio dovu Allahu da ga čuva i da mu podari bereket u džihadu. (Karta koja objašnjava položaj Emagišije)
- ElRe
#4054 Re: Pariz
"Muslimani su sami u prvoj liniji borbe protiv terorizma i vrlo često prve žrtve terorizma", rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.
http://ba.n1info.com/a70493/Svijet/Svij ... anima.html
http://ba.n1info.com/a70493/Svijet/Svij ... anima.html
-
daddy-kool
#4055 Re: Pariz
Apsolutno.statixx wrote:
Ne znam kako da ukratko objasnim, ali njima je ocajnicki potreban jedan arapski "John Locke". Neophodno je osloboditi se diktature samoprozvane uleme koja je pod patronatom arapskih monarha.
Rješenje će postići kada se budu više oslanjali na razum, a manje na rekla-kazala/običaje/raznorazne feudalne autoritete/historiju/teološke tumače.
-
daddy-kool
#4056 Re: Pariz
Vrlo je opasno koristiti historiju kao razlog ili opravdanje za bilo šta, obično se pogriješi.zagortenej wrote:
kad su Isilovci poklali one Kopte na obali mora, ovo im je bila inspiracija.
Upravu si da su kroz obrazovanje trebali učiti da je to pogrešno.
Bitno je i da moralni autoriteti i danas javno govore o događajima u našem vremenu da su ove stvari pogrešne.
Zato i kažem da je ovo problem prije svega muslimana.
- zagortenej
#4057 Re: Pariz
daddy-kool wrote:Vrlo je opasno koristiti historiju kao razlog ili opravdanje za bilo šta, obično se pogriješi.zagortenej wrote:
Bitno je i da moralni autoriteti i danas javno govore o događajima u našem vremenu da su ove stvari pogrešne.
- Freamon Lester
#4058 Re: Pariz
Obamin otac je musliman, samim tim i on je. A san jelte svakog muslimana je kalifat. Obama je napravio ISIL jer ce tako napraviti kalifat. 
-
Bodkin
#4059 Re: Pariz
Ludilo je vjerovati da su muslimani prije 1500 godina bili jedini pravi i voditi se njihovim postupcimadaddy-kool wrote:Vrlo je opasno koristiti historiju kao razlog ili opravdanje za bilo šta, obično se pogriješi.zagortenej wrote:
- Lincoln-Burrows
#4060 Re: Pariz
Obamin otac je Kenijac iz plemena Lou i oni su kršćani.Freamon Lester wrote:Obamin otac je musliman, samim tim i on je. A san jelte svakog muslimana je kalifat. Obama je napravio ISIL jer ce tako napraviti kalifat.
No svejedno Barack Obama junior ostaje bez pravog oca i majke od druge godine.
-
daddy-kool
#4061 Re: Pariz
Ili se voditi njihovim narodnim običajima, narodnom nošnjom, perspektivom kojom su vidjeli svijet i sl.Bodkin wrote:Ludilo je vjerovati da su muslimani prije 1500 godina bili jedini pravi i voditi se njihovim postupcimadaddy-kool wrote:Vrlo je opasno koristiti historiju kao razlog ili opravdanje za bilo šta, obično se pogriješi.zagortenej wrote:
Historija može biti dobra kao guideline, ali nije recept za 1:1 ponašanje.
- Freamon Lester
#4062 Re: Pariz
Ma bolan Barack Husein Obama. Vehabija 1/1.. Za kalifat i ISIL.Lincoln-Burrows wrote:Obamin otac je Kenijac iz plemena Lou i oni su kršćani.Freamon Lester wrote:Obamin otac je musliman, samim tim i on je. A san jelte svakog muslimana je kalifat. Obama je napravio ISIL jer ce tako napraviti kalifat.
No svejedno Barack Obama junior ostaje bez pravog oca i majke od druge godine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4063 Re: Pariz
http://www.bitno.net/vijesti/zoran-vukm ... i-imagine/
zanimljivo
(...) dok od prkosno-patetičnih javnih manifestacija i pjevanja „Imagine“ na mjestu zločina nema puno koristi. Čim pukne jedna petarda, ljudi se razbježe.
(...) a „Imagine“ i lenonovske tlapnje o svijetu bez granica i religija, tipični su produkt takve liberalističke anacionalne i anti-teističke ideologije koja u odsudnom času zapadnog čovjeka čini još ranjivijim i slabijim.
zanimljivo
(...) dok od prkosno-patetičnih javnih manifestacija i pjevanja „Imagine“ na mjestu zločina nema puno koristi. Čim pukne jedna petarda, ljudi se razbježe.
- Kikibombona
#4064 Re: Pariz
Izraelski novinar u posjeti sirijskom Kurdistanu... razgovarao sa dva ISIL borca koja su zarobile kurdske snage...
Kaze, Saudija i Turska glavni sponzori. Eto malo materijala za teoreticare...
Kaze, Saudija i Turska glavni sponzori. Eto malo materijala za teoreticare...
- Challenger__
#4065 Re: Pariz
Ti hoćeš da kažeš da oni bez razloga optužuju nevine (KSA, Tursku), da kleveću temeljne američke saveznike i poznate borce protiv ekstremizma i terorizma?
- Kikibombona
#4066 Re: Pariz
Prepustio bih islamistickim teoreticarima po kojima muslimani nisu krivi za nista da oni rasTokamce...Challenger__ wrote:Ti hoćeš da kažeš da oni bez razloga optužuju nevine (KSA, Tursku), da kleveću temeljne američke saveznike i poznate borce protiv ekstremizma i terorizma?
Ima ih ovdje masala...
-
_drunken_santa_
#4067 Re: Pariz
znaci, mislis da je rjesenje u poostrenom fasizmu na zapadu, povratku vjeri i naciji? nisu to zapadne vrijednosti, zapadne vrijednosti su sekularizam.Black swan wrote:http://www.bitno.net/vijesti/zoran-vukm ... i-imagine/
zanimljivo
(...) dok od prkosno-patetičnih javnih manifestacija i pjevanja „Imagine“ na mjestu zločina nema puno koristi. Čim pukne jedna petarda, ljudi se razbježe.(...) a „Imagine“ i lenonovske tlapnje o svijetu bez granica i religija, tipični su produkt takve liberalističke anacionalne i anti-teističke ideologije koja u odsudnom času zapadnog čovjeka čini još ranjivijim i slabijim.
"liberalisticka" ideologija kako je nazivas jeste dosegla limit, ali ona nija u suprotnosti sa vjerom i nacionalnim identitetom, naprotiv. one idu ruku pod ruku. liberalizam je izmislio te identitete i zato mu se sve vraca kao bumerang, a ne zato sto su se ljudi odrodili od vjere i nacije.
jedina alternativa moze biti radikalna ljevica.
- Putnik ali stvarno
#4068 Re: Pariz
Do tebe je, I tvog dozivljaja ekavice, imas problemBodkin wrote:Svaki put kad neko protiv zapada i inoerijalizma pise ekavicom meni je u glavi da je to zbog 99, a ne iskreno zaljenje ljudi dole. Jebiga..
A 99ta s one strane grane nema nikakve gorcine osim kod ljudi koji izgubise bliznje.
99ta je sasvim ok, sve - kako je I bilo logicno da se desi.
Pariz, sve - kako je I bilo logicno da se desi.
Zasto to tako mora, to znaju reditelji.
Zrtve su velike.
Al ti sigurno dublje saosecas sa tim ljudima I znas ih ko zlu paru ..... zbog ijekavice valjda
Last edited by Putnik ali stvarno on 20/11/2015 17:12, edited 1 time in total.
- Freamon Lester
#4069 Re: Pariz
U Maliju ubijen diplomata iz Belgije. Vjerovatno neki false flag u kojem ce cokoladni lobi iz Belgije unistiti ovu predivnu africku drzavu. 
- undefined007
#4070 Re: Pariz

https://twitter.com/ajplus/status/66755 ... wsrc%5Etfw
Mladi Palestinac iz Gaze predstavljen je u medijima kao jedan od aktera napada u Parizu, za koje je grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL) preuzela odgovornost.
“U početku sam mislio da je riječ o šali”, kaže Sami Abu Roos, student Univerziteta Al-Aqsa.
Međutim, kada je vidio svoju fotografiju na vijestima, shvatio je da će to utjecati na njegov život i budućnost.
“Bio sam uplašen”, kazao je Sami.
Ipak, ovaj student je znao kako riješiti ovu situaciju.
“Nazvao sam medije koji su objavili fotografiju i zatražio da je uklone. Oni su odmah nakon toga izvijestili da sam nedužan”, svjedoči mladi Palestinac.
Sami živi u izbjegličkom kampu i kaže da nikada nije napustio Gazu. Žestoko je osudio napade u kojima su ubijeni nedužni ljudi.
On nije jedina osoba koja je greškom povezana s ISIL-om.
“Bombaš samoubica koji drži Kur'an” je ustvari kanadski novinar, sikh, koji je fotografirao sebe u ogledalu.
kažem ja da slabo režiraju
- undefined007
#4071 Re: Pariz
Žao nam je više sreće drugi put.It_is_a_Leclerc wrote:Ne očekujte da se raznose i da ubijaju neki šejhovi, vjerni sljedbenici ideologije, visokorangirane persone u vehabijsko-terorističkoj mreži. To su vam ljudi poput tzv. "Bilala" Bosnića koji vazove drže sa slabina jedne od svoje četiri žene, o tome kako nema većeg uspjeha od pogibije na Allahovom putu. On naravno svoju mladunčad (nisu djeca kriva ko ih je napravio) čuva i ne pomišlja na to da, umjesto tuđe, svoju pošalje u smrt.
Oni love ovakve poput ovog Omeragića ili ovih u Parizu - psihički labilne, rekovalecente u narkomaniju, sitne kriminalce koji nikad nisu učili o vjeri i koji su, defacto, tabula rasa na koju se mogu napisati najstrašniji zločinački naumi.
Nakon terorističkog napada u Rajlovcu, Omeragić je pobjegao u porodičnu kuću u Sokolju, gdje se raznio bombom.
"Ja sam sinoć u u 18:45 otišao od Enesa, kada sam se u 19.30 vraćao kući zaustavila me je policija i tražili su da mi pregledaju gepek. Kad sam došao kući ugledao sam Enesa, lijeva ruka mu je bila krvava i umotana i govorio nam je da idemo. Tvrdim da on nema veze s terorizmom i Sirijom, bio je ko mehlem na ranu. Ja sam ga pitao je li on to uradio, on je samo rekao 'dirnuli su me, vratio sam im, halali Sema'. Imao je bombu za pojasom, ali pušku nisam vidio. Nisam mislio da će se ubiti i nisam mu mogao pomoći jer nije dao da mu priđem", izjavio je za Source.ba Enesov prijatelj, ime poznato redakciji.
Enesove komšije su još uvijek u šoku, kažu da je bio dobar momak i da nikad svojim ponašanjem nije ukazivao da će počiniti zločin.
- Freamon Lester
#4072 Re: Pariz
Gotovo. Nije terorizam. Jebes SIPU, Tuziteljstvo, Federalnu upravu policije, Ministra odbrane, dva zamjenika Ministra odbrane, Ministarstvo sigurnosti. SEMA reko da nije i nije. Haj sad mantrajte. Nije terorizam, nije terorizam, nije terorizam. Mladene Maricu vidis li ove informacije. False flag lobija sportske kladionice u sprezi sa ministarstvom sigurnosti, gusterima, Obamom itd. da se predje na online kladjenje jer su radnice velik trosak. Istina je medju nama...undefined007 wrote:Žao nam je više sreće drugi put.It_is_a_Leclerc wrote:Ne očekujte da se raznose i da ubijaju neki šejhovi, vjerni sljedbenici ideologije, visokorangirane persone u vehabijsko-terorističkoj mreži. To su vam ljudi poput tzv. "Bilala" Bosnića koji vazove drže sa slabina jedne od svoje četiri žene, o tome kako nema većeg uspjeha od pogibije na Allahovom putu. On naravno svoju mladunčad (nisu djeca kriva ko ih je napravio) čuva i ne pomišlja na to da, umjesto tuđe, svoju pošalje u smrt.
Oni love ovakve poput ovog Omeragića ili ovih u Parizu - psihički labilne, rekovalecente u narkomaniju, sitne kriminalce koji nikad nisu učili o vjeri i koji su, defacto, tabula rasa na koju se mogu napisati najstrašniji zločinački naumi.
Nakon terorističkog napada u Rajlovcu, Omeragić je pobjegao u porodičnu kuću u Sokolju, gdje se raznio bombom.
"Ja sam sinoć u u 18:45 otišao od Enesa, kada sam se u 19.30 vraćao kući zaustavila me je policija i tražili su da mi pregledaju gepek. Kad sam došao kući ugledao sam Enesa, lijeva ruka mu je bila krvava i umotana i govorio nam je da idemo. Tvrdim da on nema veze s terorizmom i Sirijom, bio je ko mehlem na ranu. Ja sam ga pitao je li on to uradio, on je samo rekao 'dirnuli su me, vratio sam im, halali Sema'. Imao je bombu za pojasom, ali pušku nisam vidio. Nisam mislio da će se ubiti i nisam mu mogao pomoći jer nije dao da mu priđem", izjavio je za Source.ba Enesov prijatelj, ime poznato redakciji.
Enesove komšije su još uvijek u šoku, kažu da je bio dobar momak i da nikad svojim ponašanjem nije ukazivao da će počiniti zločin.
- It_is_a_Leclerc
#4073 Re: Pariz
Ministar sigurnosti: "Pronašli smo niz zabilješki u kojima slavi i pohvalno piše o ISIL-u, te čak i plan da se uradi nešto ovakvo"undefined007 wrote:Žao nam je više sreće drugi put.It_is_a_Leclerc wrote:Ne očekujte da se raznose i da ubijaju neki šejhovi, vjerni sljedbenici ideologije, visokorangirane persone u vehabijsko-terorističkoj mreži. To su vam ljudi poput tzv. "Bilala" Bosnića koji vazove drže sa slabina jedne od svoje četiri žene, o tome kako nema većeg uspjeha od pogibije na Allahovom putu. On naravno svoju mladunčad (nisu djeca kriva ko ih je napravio) čuva i ne pomišlja na to da, umjesto tuđe, svoju pošalje u smrt.
Ministar unutrašnjih poslova RS: "Omeragić je u augustu boravio u Sandžaku gdje se družio sa istaknutim pripadnicima vehabijskog pokreta"
Otac Omeragića: "Često mi je govorio da otjeram šejtana od sebe, kad bi me vidio sa flašom"
Ministar sigurnosti: "Zet Omeragića je bio u Siriji, hapšen je i suđeno mu je za terorizam".
Ali pusti ti to... Šta je rekao komšiluk ?
- ruud
#4074 Re: Pariz
Kad se već spominje ovaj ministar Mektić, ne mogu a da ne iznesem svoje viđenje lika, koji na pres-konferenciji govori kao, eto pronađeni su neke zabilješke il' ko neki dnevnici u kojima on piše i veliča ovaj .... stanka koja traje par sekundi ... IDIL. Znači IDIL gorući problem u svijetu, frajer zaboravlja na momenat o čemu priča, ko da si ga pitao o predstavnicima barokne umjetnosti pa malo se prisjeća...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4075 Re: Pariz
ne mislim nista iskreno nisam placen da mislim o ovome_drunken_santa_ wrote:znaci, mislis da je rjesenje u poostrenom fasizmu na zapadu, povratku vjeri i naciji? nisu to zapadne vrijednosti, zapadne vrijednosti su sekularizam.Black swan wrote:http://www.bitno.net/vijesti/zoran-vukm ... i-imagine/
zanimljivo
(...) dok od prkosno-patetičnih javnih manifestacija i pjevanja „Imagine“ na mjestu zločina nema puno koristi. Čim pukne jedna petarda, ljudi se razbježe.(...) a „Imagine“ i lenonovske tlapnje o svijetu bez granica i religija, tipični su produkt takve liberalističke anacionalne i anti-teističke ideologije koja u odsudnom času zapadnog čovjeka čini još ranjivijim i slabijim.
"liberalisticka" ideologija kako je nazivas jeste dosegla limit, ali ona nija u suprotnosti sa vjerom i nacionalnim identitetom, naprotiv. one idu ruku pod ruku. liberalizam je izmislio te identitete i zato mu se sve vraca kao bumerang, a ne zato sto su se ljudi odrodili od vjere i nacije.
jedina alternativa moze biti radikalna ljevica.
ali sam sigurno protiv ideologija koja jednima potura pjesmu imagine
a drugima 72 djevice ako se razneses
u istom kvartu u istoj zgradi zive ljudi koji slijede dvije nespojive ideologije
nastaje kaos
startne pozicije nisu iste i zato sam '. bijesan '