Republika Turska

Post Reply
MyTao

#4051 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:A zasto ti je tesko osuditi i jedne i druge?? Zasto velicas jedna a pljujes druge kada su isti? Ako ti smeta sto se Palestincima i Kurdima desava ono sto se desavalo nama devedesetih, onda jebi mater i Izraelskoj vlad a i Turskoj... Ali izgleda nije do toga...
Stani malo, mozda sam ja nesto propustio...jesu li to i Kurdi zatvoreni u geto velicine opstina Ilidja, okruzeni bodljikavom zicom, zidovima,...?
Jesi, propustio si ti dosta toga...

postoje samo dvije opcije, da negiras ono sto Turci rade Kurdima (mada je tesko tako nesto negirati, ali svakavih bolide ima) ili da osudis ono sto rade... brojanje zidva, zica, znaci bilo kakvo izjedacavanje zrtvi nije opcija...
Sanjarko

#4052 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: Jaro samo su u ovom gradu smanjili Palestince sa 70.000 na 4.000
Haganah took control of Jaffa. Its 1947 population of 70,000 was reduced to 4,000.
Sta je Irgun i Hagana radile ne mozes ni zamislit.
Ko zna koliko ih je pobijeno od pocetka od Britanske okupacije.
Kriju podatke ko zmija noge.
MyTao wrote: A zasto ti je tesko osuditi i jedne i druge?? Zasto velicas jedna a pljujes druge kada su isti?

Ako ti smeta sto se Palestincima i Kurdima desava ono sto se desavalo nama devedesetih, onda jebi mater i Izraelskoj vlad a i Turskoj... Ali izgleda nije do toga...
Vrijedi al pitanje ko je od ovih neduzan.
Kako znam ovi Kurdski separatisti su masu neduznih Turaka pobili.
Al pusti Turke i Kurde evo imamo i mi ovdje puno problema.
Eno u Bihacu se covjek spali ziv jer su ga ubijali godinama na razne nacine.
I ne samo njega ima nas miliona i miliona sirom svijeta koje ubijaju tako.
Mojoj porodici su sve oteli isto tako sto ratom, klanjem sto ko u ovog borca Senada Begica.
Dovode nas sve skoro na nivo takav ko i Senada.
Bog ce im presuditi jednog dana.
Svima njima.
Nikad im dosta teritorija, novca, imetka, moci itd.
Bez uvrede al Drobis puno.
Ispadose Kurdi da su u goroj situaciji od nas i Palestinaca.
Nas muce, ubijaju, pljackaju i sta nam sve ne cine stotinama godina,
i na granicu bioloskog nestanka su nas svi tim zlocinima doveli.
Ko da drugi narodi se nisu napatili nego samo Kurdi jedini.

Ne moze 10-15 miliona ljudi separatizmom odvojit pola Turske ratom, silom
ma ni nikako da 60 Turaka ne brani isto te pola Turske.

Slazem se da Kurdi trebaju dobit svoju drzavu al ne zlocinima, ratom, silom.
Mogli su to izvest i na Miran nacin nekim dogovorom.
U Iraku i u Turskoj dobit neki vid autonomije.
Ovako su samo postali topovsko meso stranih sila,
koje bi da skrse Tursku i ostale.

PS. Turkofil nisam.
Moji postovi.
Gdje koga velicam a gdje koga pljujem.
Samo sam realista.
Ovo ko kad bi se N.N-ovi od Jacih i Brojnijih N.N-a pokusali odvojit.
Fudo387

#4053 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
MyTao wrote:A zasto ti je tesko osuditi i jedne i druge?? Zasto velicas jedna a pljujes druge kada su isti? Ako ti smeta sto se Palestincima i Kurdima desava ono sto se desavalo nama devedesetih, onda jebi mater i Izraelskoj vlad a i Turskoj... Ali izgleda nije do toga...
Stani malo, mozda sam ja nesto propustio...jesu li to i Kurdi zatvoreni u geto velicine opstina Ilidja, okruzeni bodljikavom zicom, zidovima,...?
Jesi, propustio si ti dosta toga...

postoje samo dvije opcije, da negiras ono sto Turci rade Kurdima (mada je tesko tako nesto negirati, ali svakavih bolide ima) ili da osudis ono sto rade... brojanje zidva, zica, znaci bilo kakvo izjedacavanje zrtvi nije opcija...
Kako nije izjednacavanje kad si ti Kurde izjednacio sa Palestincima?
E svasta.
Prvo sam bez da ga iko na to tjerao povuce paralelu, i kad mu pristojno skrenes paznju kako je to glupost, onda sam sebe pobije...aaaa nema
izjednacavanja zrtava.
MyTao

#4054 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
E svasta.
Prvo sam bez da ga iko na to tjerao povuce paralelu, i kad mu pristojno skrenes paznju kako je to glupost, onda sam sebe pobije...aaaa nema
izjednacavanja zrtava.
Izjednacio sam ih po time jer sa nad oba naroda vrsi zlocin... ti ih izjednacavas po stepenu tog zlocina... sto je potpuno nevazno. Zar je vazno ko vise pati?? Ko ubija vise (Turska ili Izrael) zar su vazne metode?? NISU.

Svi oni koji osudjuju Izrael i ono sto rade protiv Palestinskog naroda (a ja sam jedan od tih) treba da osude i Tursku za ono sto ona radi sa Kurdima.
Kikibombona

#4055 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
E svasta.
izjednacavanja zrtava.
Ne moze se izjednacavati Kurde i Palestince!

Turska je za jednu godinu ubila Kurda u Dersimu koliko Izrael ovim tempom ne moze ubiti Palestinaca za 300 godina.

A to je SAMO jedan masakr. Ima ih jos desetine.

Sta tek reci za Irak i Sadama Huseina?
Za jezidi Kurde nad kojima je ucinjen posljednji genocid?

To se ne moze ni u ludilu porediti sa Palestincima. Zrtve na strani Kurda su makar 20-30 puta vece.
Kikibombona

#4056 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

MyTao wrote: Svi oni koji osudjuju Izrael i ono sto rade protiv Palestinskog naroda (a ja sam jedan od tih) treba da osude i Tursku za ono sto ona radi sa Kurdima.
Sve lete... :D

Jedno je kada ubijaju cifuti i krscani a nesto potpuno drugo kada ubijaju mualimani. Jedno je haram a drugo halal.
Fudo387

#4057 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
E svasta.
izjednacavanja zrtava.
Izjednacio sam ih po time jer sa nad oba naroda vrsi zlocin... ti ih izjednacavas po stepenu tog zlocina... sto je potpuno nevazno. Zar je vazno ko vise pati?? Ko ubija vise (Turska ili Izrael) zar su vazne metode?? NISU.

Svi oni koji osudjuju Izrael i ono sto rade protiv Palestinskog naroda (a ja sam jedan od tih) treba da osude i Tursku za ono sto ona radi sa Kurdima.
Ja ih uopste ne izjednacavam, Palestinci su najebali za sva vremena, a Kurdi bezveze budalesu.
MyTao

#4058 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
E svasta.
izjednacavanja zrtava.

Ja ih uopste ne izjednacavam, Palestinci su najebali za sva vremena, a Kurdi bezveze budalesu.
Pa dobro to je nesto sto ide tebi na obraz... svako ima pravo da vjeruje sta zeli. Nisam iznenadjen, jer sta ocekivati od covjeka koji vjeruje da Americka policija treba da divlja i ubija crnce sve dok su prema njemu fini... Ali to je za neku drugu temu.
Fudo387

#4059 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:Pa dobro to je nesto sto ide tebi na obraz... svako ima pravo da vjeruje sta zeli. Nisam iznenadjen, jer sta ocekivati od covjeka koji vjeruje da Americka policija treba da divlja i ubija crnce sve dok su prema njemu fini...
Gdje sam ja to napisao?
Zasto lazes?
Sanjarko

#4060 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
E svasta.
izjednacavanja zrtava.

:thumbup:

Tako je dobit ce nezavisnu drzavu u Iraku prije ili kasnije.
Al pohlepni hoce jos pola Turske.
Kikibombona

#4061 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:It's Time to Kick Erdogan's Turkey Out of NATO

http://www.huffingtonpost.com/stanley-w ... 00670.html
Jeste, izbacice iz saveza osmu vojsku svijeta da bi podrzali Kurde. :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam to nigdje rekao, samo sam prenio vijest.

Da je Turska u losoj poziciji, o tome svi govore. Cak i Turci priznaju...

Amerikanci nastavljaju podrzavati Kurde i porcuju da ce se saradnja nastaviti. Turci na takav americki stav mjesecima kmece iz potpune nemoci. Cak su postavili ultimatum koji su Amerikanci hladno ignorisali. U Siriju nos ne smiju pomoliti jer znaju da su na drugoj strani Rusi i Iranci, kao sto znaju da u eventualnom sukobu zapad nece ginuti za njih. Najvise pricaju i kukaju cijelo vrijeme. Potpuno su nemocni.

Pali su toliko nisko da su morali izmisliti da su sirijski Kurdi napali Ankaru. Amerikanci su odmah porucili da se podrska za sirijske Kurde nastavlja i da oni nisu teroristi.

Erdogan svaki jebeni dan kuka. I danas je ponovo prozvao Ameriku radi podrske Kurdima.

Moze samo kukati, nema apsolutno nijedan adut da prisili Ameriku na bilo sta!
Sanjarko

#4062 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:Pa dobro to je nesto sto ide tebi na obraz... svako ima pravo da vjeruje sta zeli. Nisam iznenadjen, jer sta ocekivati od covjeka koji vjeruje da Americka policija treba da divlja i ubija crnce sve dok su prema njemu fini...
Gdje sam ja to napisao?
Zasto lazes?
Ma lupaj foe kad skontas da je neko Shill.
Ili troll.
Pozdrav/Selam/Zdravo/Cao.
MyTao

#4063 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
Gdje sam ja to napisao?
Zasto lazes?
na temi o Bernia Sandersu... nevazno hajd, nije fer da donosim to protiv tebe kao neki argument, ali eto, iznervilalo me to sto si za ljude koji prolaze kroz jako jeben period rekao da se budalasaju... To je valjda sto sam 11. Jula 95 bio u Srebrenici pa znam kako je... al' hajd, samo ti po svom...
Fudo387

#4064 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:U Siriju nos ne smiju pomoliti jer znaju da su na drugoj strani Rusi i Iranci, kao sto znaju da u eventualnom sukobu zapad nece ginuti za njih. Najvise pricaju i kukaju cijelo vrijeme. Potpuno su nemocni.
Oni su nemocni i samo kukaju a tvojoj raji Kurdima svaki dan fasungu daju...e jbg. :lol:
Al' dobro, bitno je ucestvovati, jel.

Vizionar 1985 wrote:Ma lupaj foe kad skontas da je neko Shill.Ili troll.Pozdrav/Selam/Zdravo/Cao.
Ma ne kontam kakva je potreba ovako nesto napisati, ovo k'o da sam vodja KKK-a :lol:
Pozdrav.
Fudo387

#4065 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
Gdje sam ja to napisao?
Zasto lazes?
na temi o Bernia Sandersu... nevazno hajd, nije fer da donosim to protiv tebe kao neki argument, ali eto, iznervilalo me to sto si za ljude koji prolaze kroz jako jeben period rekao da se budalasaju... To je valjda sto sam 11. Jula 95 bio u Srebrenici pa znam kako je... al' hajd, samo ti po svom...
Ma lazes bolan.
Nisam to napisao.
MyTao

#4066 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
Ma lazes bolan.
Nisam to napisao.
[/Ja u zivotu nisam imao nikakav konflikt sa murijom. Radim, postujem red i zakon, ne pravim pizdarije, nikad me niko nije poprijeko pogledao
a kamo li prijetio teufikom. To sto masa budala voli sebi komplikovati zivot, zaboli me kita.
Jednom me zaustavio jer sam brzo vozio. Hello-Hello, vozacku-evo, registracija-evo. Znas li sto sam te zaustavio-znam.
Hos uzeti tiket i platiti kaznu ili ces ici na sud-uzecu tiket. Hvala na saradnji, sretno, i polako-ok, hvala.
Ma oni su zlatni kakva je ovo bagra, i treba im povecati broj i dati jos vece ovlasti.quote]

Jeli ovo nisu tvoje rijeci??
Mohamad Sissoko

#4067 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Pa gdje pise da "policija treba da divlja i ubija crnce"?
Fudo387

#4068 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
Ma lazes bolan.
Nisam to napisao.
[/Ja u zivotu nisam imao nikakav konflikt sa murijom. Radim, postujem red i zakon, ne pravim pizdarije, nikad me niko nije poprijeko pogledao
a kamo li prijetio teufikom. To sto masa budala voli sebi komplikovati zivot, zaboli me kita.
Jednom me zaustavio jer sam brzo vozio. Hello-Hello, vozacku-evo, registracija-evo. Znas li sto sam te zaustavio-znam.
Hos uzeti tiket i platiti kaznu ili ces ici na sud-uzecu tiket. Hvala na saradnji, sretno, i polako-ok, hvala.
Ma oni su zlatni kakva je ovo bagra, i treba im povecati broj i dati jos vece ovlasti.quote]

Jeli ovo nisu tvoje rijeci??
Jesu,
Ali ti si napisao ovo,
MyTao wrote:Nisam iznenadjen, jer sta ocekivati od covjeka koji vjeruje da Americka policija treba da divlja i ubija crnce sve dok su prema njemu fini
Gdje sam ja napisao da americka policija treba da divlja i ubija crnce?
MyTao

#4069 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:Pa gdje pise da "policija treba da divlja i ubija crnce"?
Pa momak, ne mogu ti quotati cijelu temu, vodila se rasprava kako gospodin Sanders zeli reformirati policiju jer previse je rasisticki ispada bilo... Svako malo policija ovdje ubije nekog neduznog, jel zbog toga sto nisu u stanju da drze red i mir ili zbog toga sto najmjerno ciljaju jednu grupu ljudi... Eh onda je na to Fudo odgovorio da nikada nije imao problem sa policijom, da su dobi kakvih samo ima po Bosni (ne pitaj me kako je to povezano sa temom) i da im treba povecati oblasti ( u prevodu da trebaju dobiti jos vise slobode da rade sto su do sada radili).
Fudo387

#4070 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

Ljudski je pogrijesiti, nekoga neoprezno optuziti za nesto sto nije istina, jebi ga, desava se u afektu.
Umjesto da kazes izvini Fudo buraz, preletio sam, ponijelo me... ti i dalje nastavljas sa ukopavanjem.
Ne valja ti to.
MyTao

#4071 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:Ljudski je pogrijesiti, nekoga neoprezno optuziti za nesto sto nije istina, jebi ga, desava se u afektu.
Umjesto da kazes izvini Fudo buraz, preletio sam, ponijelo me... ti i dalje nastavljas sa ukopavanjem.
Ne valja ti to.
Fudo jarane, idi na temu pa vidi, nisam ja jedini koji je te kritikovao zbog toga... Rekao si da tebe nikada niko nije dirao, i da policija treba dobiti jos vise slobode nego sto sada imaju. Sta ja sad treba da zakljucim??

Istina, nisi rekao "treba policija ubijati crnce" ali isto kao da i jesi...

potpuno nevazno za temu, mislim dovoljno je sto si rekao da se Kurdi previse budalasaju... samo to je za :roll: :roll:
Fudo387

#4072 Re: Republika Turska

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:Istina, nisi rekao "treba policija ubijati crnce" ali isto kao da i jesi...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma daj bjezi...
Mohamad Sissoko

#4073 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Previse ti bukvalno i ozbiljno shvatas @fudo387, i tu rijec budalasanje, ja znam na sta je mislio i otprilike isto mislim da budalesu i previse :D

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:Istina, nisi rekao "treba policija ubijati crnce" ali isto kao da i jesi...

ma daj bjezi...
Ti nemoj nista pisat bolje ti je, jer vidis da to tumaci kako njemu odgovara, jbena je to politka. :-D
Last edited by Mohamad Sissoko on 26/02/2016 19:55, edited 1 time in total.
MyTao

#4074 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:

ma daj bjezi...
tako, ignorisi durgi dio posta... ubaci smajli i mislis da si se izvukao...

Turska vrsi zlocin nad jednim narodom, a ti kazes da se taj narod previse budalasa... hajd izvuci se iz toga, molim te... bar pokusaj.
MyTao

#4075 Re: Republika Turska

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:Previse ti bukvalno i ozbiljno shvatas @fudo387, i tu rijec budalasanje, ja znam na sta je mislio i otprilike isto mislim da budalesu i previse :D
Pa ni to me ne iznenadjuje nimalo... braca Turci, muslimani... bilo bi paradox da oni vrse zlocin... jesam li blizu??
Post Reply