BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

doff

#4051 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

kakavdanakneiskustvu wrote:moze li se raskinuti ugovor u bh telecomu,za osobu koja ima pretplatnicki racun,i otplacuje mobitel preko racuna do septembra?
Svaki ugovor se može raskinuti. U slučaju prijevremenog otkazivanja ugovora, pretplatniku se obračunavaju i dodatni troškovi, ostvareni popusti...

U nekim slučajevima se to isplati a u nekima i ne baš.
Kiki_Musampa

#4052 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kiki_Musampa »

avaks wrote:
Kiki_Musampa wrote:Testirao sam 2 dana hallo,tj i eronet mrezu...ni blizu BH Telekoma :(
Zato smo ti i preporučili da sam istestiraš na području kuda se krećeš i odmah znaš na čemu si.
Znači ne preostaje ti nego patiti se sa BHT jbg :roll:
Dobar je po gradovima al kad nije niti put Tuzla Sarajevo pokriven,onda za druge vukoj....ne ne trebam ni da gledam.
avaks

#4053 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A kako gdje, ja kuda sam se zavlačio pa imam 3-4 ćize a BHT nema nikako :lol:
Srednja Bosna molim lijepo, BHT nema signal a Eronet haman pun :izet:
kakavdanakneiskustvu

#4054 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kakavdanakneiskustvu »

doff wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:moze li se raskinuti ugovor u bh telecomu,za osobu koja ima pretplatnicki racun,i otplacuje mobitel preko racuna do septembra?
Svaki ugovor se može raskinuti. U slučaju prijevremenog otkazivanja ugovora, pretplatniku se obračunavaju i dodatni troškovi, ostvareni popusti...

U nekim slučajevima se to isplati a u nekima i ne baš.

ok,zna li ko moze li se u slucaju prijevremenog raskidanja ugovora sa npr. bh telecomom pretplatnicki broj prebaciti u eronet ili mtel?
doff

#4055 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

kakavdanakneiskustvu wrote:ok,zna li ko moze li se u slucaju prijevremenog raskidanja ugovora sa npr. bh telecomom pretplatnicki broj prebaciti u eronet ili mtel?
Može
kakavdanakneiskustvu

#4056 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

doff wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ok,zna li ko moze li se u slucaju prijevremenog raskidanja ugovora sa npr. bh telecomom pretplatnicki broj prebaciti u eronet ili mtel?
Može

hvala
kakavdanakneiskustvu

#4057 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

mobitel kupljen u bh telecomu prije oko godinu i po,prije mjesec i po zbog kvara,touch screena,predat u bh telecom na popravak jer je jos pod garancijiom,zauzvrat do popravka dobijen zamjenski aparat,pri predaji aparata u zapisniku navedeno da nema nikakvih mehanickih ostecenja ni kvarova,poslije dvadesetak dana sa popravka vracen mobitel podizgovorom da je ostecen i da ne podlijeze garanciji,odlaskom u kantonalnu trznu inspekciju upoznati nadlezni inspektori,koji su na kraju,iako su dobili zapisnik o primopredaji aparata i u tom zapisniku ne pise da je aparat ostecen,napisali da je najbolje se obratiti nadleznom sudu jer oni ne mogu naloziti da se osobi koja je predala aparat na popravak taj aparat popravi o torsku firme u kojoj je aparat kupljen jer je pod garancijom i jer u zapisniku o primopredaji aparata nigdje nije navedeno da je aparat imao ostecenja
avaks

#4058 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

E ovo je žalosno, oficijelna garancija i skuplje plaćen uređaj nego u piljarama i onda peglanje. Naša realnost. Drug idi vala na sud ne daj da te budalom prave!
Je li fakat bio bez oštećenja? Ovo sada između nas :D
Na kraju krajeva ti imaš crno na bijelo, zapisnik i ćaos...
Cupko_

#4059 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:mobitel kupljen u bh telecomu prije oko godinu i po,prije mjesec i po zbog kvara,touch screena,predat u bh telecom na popravak jer je jos pod garancijiom,zauzvrat do popravka dobijen zamjenski aparat,pri predaji aparata u zapisniku navedeno da nema nikakvih mehanickih ostecenja ni kvarova,poslije dvadesetak dana sa popravka vracen mobitel podizgovorom da je ostecen i da ne podlijeze garanciji,odlaskom u kantonalnu trznu inspekciju upoznati nadlezni inspektori,koji su na kraju,iako su dobili zapisnik o primopredaji aparata i u tom zapisniku ne pise da je aparat ostecen,napisali da je najbolje se obratiti nadleznom sudu jer oni ne mogu naloziti da se osobi koja je predala aparat na popravak taj aparat popravi o torsku firme u kojoj je aparat kupljen jer je pod garancijom i jer u zapisniku o primopredaji aparata nigdje nije navedeno da je aparat imao ostecenja
Nemoj me pogrešno shvatit, al to što ti nazivaš "zapisnikom" u kojem je navedeno da nema fizičkih oštećenja je samo SERVISNI NALOG kojeg na licu mjesta prave djelatnici telekom operatera (nebitno sad bht, eronet, mtel..) i to nikako NIJE i NE MOŽE BITI stav servisa koji na kraju daje svoju odluku. Dakle, to što je radnica ili radnik na šalteru napisao da nema fizičkih oštećenja ti neće pomoći ništa. Fizičko oštećenje ne mora na kraju krajeva ni biti vidljivo, a čak i da ga oni nisu vidjeli a bilo je, taj nalog ti opet ništa ne znači, u to ćeš se nažalost uvjerit.
Za aparat je zadužen SERVIS a ne operater i servis je taj koji odlučuje radi li se o fizičkom oštećenju. Ako stvarno nije došlo do tog fizičkog oštećenja, čemu te gluposti sa inspekcijom i sl.? Zašto ne bi ponovo mobitel poslao na servis uz obrazloženje da ne prihvataš njihovu odluku i da tvrdiš da nisu upravu, neka pregledaju ponovo, na kraju krajeva neka tvoj operater "urgira" za tebe ukoliko si već njihov korisnik i vjerujem da neće biti problema jer garancija MESC-a nije glupost i pouzdana je.
U svakom slučaju sretno s tim pa javi kako je prošlo.
kakavdanakneiskustvu

#4060 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

avaks wrote:E ovo je žalosno, oficijelna garancija i skuplje plaćen uređaj nego u piljarama i onda peglanje. Naša realnost. Drug idi vala na sud ne daj da te budalom prave!
Je li fakat bio bez oštećenja? Ovo sada između nas :D
Na kraju krajeva ti imaš crno na bijelo, zapisnik i ćaos...

mobitel nije bio ostecen,u njihovom zapisniku kojeg je potpisao njihov radnik napisano je da mobitel nema nikakvih fizičkih oštećenja,imam taj zapisnik,sta je vec,ali ocito cu morati traziti pomoć od ombdusmena za potrošače ili suda
kakavdanakneiskustvu

#4061 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Cupko_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mobitel kupljen u bh telecomu prije oko godinu i po,prije mjesec i po zbog kvara,touch screena,predat u bh telecom na popravak jer je jos pod garancijiom,zauzvrat do popravka dobijen zamjenski aparat,pri predaji aparata u zapisniku navedeno da nema nikakvih mehanickih ostecenja ni kvarova,poslije dvadesetak dana sa popravka vracen mobitel podizgovorom da je ostecen i da ne podlijeze garanciji,odlaskom u kantonalnu trznu inspekciju upoznati nadlezni inspektori,koji su na kraju,iako su dobili zapisnik o primopredaji aparata i u tom zapisniku ne pise da je aparat ostecen,napisali da je najbolje se obratiti nadleznom sudu jer oni ne mogu naloziti da se osobi koja je predala aparat na popravak taj aparat popravi o torsku firme u kojoj je aparat kupljen jer je pod garancijom i jer u zapisniku o primopredaji aparata nigdje nije navedeno da je aparat imao ostecenja
Nemoj me pogrešno shvatit, al to što ti nazivaš "zapisnikom" u kojem je navedeno da nema fizičkih oštećenja je samo SERVISNI NALOG kojeg na licu mjesta prave djelatnici telekom operatera (nebitno sad bht, eronet, mtel..) i to nikako NIJE i NE MOŽE BITI stav servisa koji na kraju daje svoju odluku. Dakle, to što je radnica ili radnik na šalteru napisao da nema fizičkih oštećenja ti neće pomoći ništa. Fizičko oštećenje ne mora na kraju krajeva ni biti vidljivo, a čak i da ga oni nisu vidjeli a bilo je, taj nalog ti opet ništa ne znači, u to ćeš se nažalost uvjerit.
Za aparat je zadužen SERVIS a ne operater i servis je taj koji odlučuje radi li se o fizičkom oštećenju. Ako stvarno nije došlo do tog fizičkog oštećenja, čemu te gluposti sa inspekcijom i sl.? Zašto ne bi ponovo mobitel poslao na servis uz obrazloženje da ne prihvataš njihovu odluku i da tvrdiš da nisu upravu, neka pregledaju ponovo, na kraju krajeva neka tvoj operater "urgira" za tebe ukoliko si već njihov korisnik i vjerujem da neće biti problema jer garancija MESC-a nije glupost i pouzdana je.
vidi,kupljen mobitel kod njih,njihov radnik na salteru napisao da nema fizickih ostecenja,kako mogu ja doci do servisa,nisam od servisa ni kupio mobitel,isao sam u inspekciju jer ne znam kome bi drugo isao
kako da posaljem na servis kad ne znam ni kojem su servisu ovi iz bh telecoma aparat slali?
Cupko_

#4062 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Cupko_ wrote:
vidi,kupljen mobitel kod njih,njihov radnik na salteru napisao da nema fizickih ostecenja,kako mogu ja doci do servisa,nisam od servisa ni kupio mobitel,isao sam u inspekciju jer ne znam kome bi drugo isao
kako da posaljem na servis kad ne znam ni kojem su servisu ovi iz bh telecoma aparat slali?
Pa na garanciji ti piše koji je servis u pitanju, čak piše i kontakt telefon, adresa, sve moguće. Ali ga opet trebaš preko telekoma poslati i napisati sve ovo gore, nećeš ga direktno ti slati u servis nego kao i prvi puta, preko operatera.
kakavdanakneiskustvu

#4063 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Cupko_ wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Pa na garanciji ti piše koji je servis u pitanju, čak piše i kontakt telefon, adresa, sve moguće. Ali ga opet trebaš preko telekoma poslati i napisati sve ovo gore, nećeš ga direktno ti slati u servis nego kao i prvi puta, preko operatera.[/quote]

da budem iskren,to je mamin mobitel,pa dok mi javi da li joj pise koji je servis u pitanju,iako ne vjerujem da ce ovi u bh telecomu to ponovo htjeti slati, nekakav rok od 45 dana za koristenje ovog zamjenskog mobitela je pri kraju,zbog svega toga smo i isli u inspekciju

p.s. MESC cini mi se da pise na papiru naziv srevisa,probacu njih nazvati,cisto da vidim sta ce mi reci
febo_acm

#4064 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

zna li neko koliko vremena treba proći između prenosa broja iz mreže u mrežu za novi prenos?
dudlov

#4065 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dudlov »

febo_acm wrote:zna li neko koliko vremena treba proći između prenosa broja iz mreže u mrežu za novi prenos?
4 radna dana. ako je sa halo na eronet, onda treba 1 sat
febo_acm

#4066 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

negdje kao da sam pročitao da se ne može mijenjati operater unutar 3 mjeseca... ako je tako dobro je, hoću da sve brojeve prebacim na drugu mrežu a neki su friško prebačeni :D
smartXL

#4067 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

febo_acm wrote:negdje kao da sam pročitao da se ne može mijenjati operater unutar 3 mjeseca... ako je tako dobro je, hoću da sve brojeve prebacim na drugu mrežu a neki su friško prebačeni :D

Tako je, 3 mjeseca moraš bit korisnik te mreže nakon čega ponovo možeš mijenjati operatera
Cupko_

#4068 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

dudlov wrote:
febo_acm wrote:zna li neko koliko vremena treba proći između prenosa broja iz mreže u mrežu za novi prenos?
Nije istina, i sa haloo na eronet prijenos traje isto kao sa svake druge mreže.
A 3 mjeseca je minimum koji se mora biti korisnik jednog operatera ukoliko je broj prenešen u tu mrežu.
kakavdanakneiskustvu

#4069 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

na kraju cu ja morati platiti popravak aparata koji je pod garancijom i koji je ostecen od strane nekog u bh telecomu a pravdu traziti na sudu
dudlov

#4070 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dudlov »

Cupko_ wrote:
dudlov wrote:
Nije istina, i sa haloo na eronet prijenos traje isto kao sa svake druge mreže.
A 3 mjeseca je minimum koji se mora biti korisnik jednog operatera ukoliko je broj prenešen u tu mrežu.
u pravu si. malo sam ja pobrkao jer koristio sam haloo i nakon toga hej tarifu savršena. sa hej savršene na super tarifu mi je prenos broja trajao manje od sat vremena a sa halo na hej tarifu...4 dana.
Cupko_

#4071 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

dudlov wrote:u pravu si. malo sam ja pobrkao jer koristio sam haloo i nakon toga hej tarifu savršena. sa hej savršene na super tarifu mi je prenos broja trajao manje od sat vremena a sa halo na hej tarifu...4 dana.
Da, jer to je samo prelazak sa dopune na pretplatu i traje kao i pravljenje nove pretplate, 4-5 minuta duže.
kakavdanakneiskustvu wrote:na kraju cu ja morati platiti popravak aparata koji je pod garancijom i koji je ostecen od strane nekog u bh telecomu a pravdu traziti na sudu
Pa jel sad nakon vraćanja sa servisa ima neko vidljivo fizičko oštećenje koje nije bilo prije? I šta su na servisu rekli, oštećenje kojeg dijela je u pitanju, jel u pitanju udarac, oksidacija, nagnječenje...? Ovlašteni servisi UVIJEK pošalju i sliku oštećenja tako da traži i to kod operatera jer su im morali poslati. I koji je telefon u pitanju?
kakavdanakneiskustvu

#4072 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Cupko_ wrote:
dudlov wrote:u pravu si. malo sam ja pobrkao jer koristio sam haloo i nakon toga hej tarifu savršena. sa hej savršene na super tarifu mi je prenos broja trajao manje od sat vremena a sa halo na hej tarifu...4 dana.
Da, jer to je samo prelazak sa dopune na pretplatu i traje kao i pravljenje nove pretplate, 4-5 minuta duže.
kakavdanakneiskustvu wrote:na kraju cu ja morati platiti popravak aparata koji je pod garancijom i koji je ostecen od strane nekog u bh telecomu a pravdu traziti na sudu
Pa jel sad nakon vraćanja sa servisa ima neko vidljivo fizičko oštećenje koje nije bilo prije? I šta su na servisu rekli, oštećenje kojeg dijela je u pitanju, jel u pitanju udarac, oksidacija, nagnječenje...? Ovlašteni servisi UVIJEK pošalju i sliku oštećenja tako da traži i to kod operatera jer su im morali poslati. I koji je telefon u pitanju?

Alcatel je u pitanju,na slikama koje su u servisu uslikane se vidi da je nezto osteceno,napuklo valjda,displej,sad ce ga ponovo slati nazad u servis na popravak jer smo pristali da mi platimo popravak
dejang93

#4073 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Od aprila 2017. veći bonusi u Moj Mix tarifama u mtel-u. Najavljuju i do 10x veće bonuse za razgovore prema svim mrežama u BiH... Vidjećemo kako će to izgledati... Obavjest se može naći u ovom članku http://www.mtel.ba/single-article/3881
avaks

#4074 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

A živi bili pa vidjeli, brzo će april :thumbup:
Ako i bude kako veliš ubaciće nešto mizerno za ove pakete do 30-40KM a normalna ponuda će biti na onim od 100+ KM kao i na svim operaterima :lol:
SJećam se samo kako su u BHT najavljivali ove NO Limit pakete pa da se ukenjaš a na kraju i ispade tako samo u negativnom smislu, imaju čitava 2 korisnika koji plaćaju to :lol:
diablobih

#4075 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Samo mi nije jasno zasto jos mizernih 150 MB interneta, k'o da je 2005. godina, na ovim normalnih paketima do 20 KM, ali to ti je BiH :(
Post Reply