Ne moze ni meni, nema linkova šatroTsubasa wrote:Imal neko problem sa Quasarom zadnjih dana? Ne moze da pokrene addon...radio mi godinu dana bez greske ali od petka crasha
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
Muskolo
#4051 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
zippoo87
#4052 Re: Kodi/XBMC Media centar
kod mene radi quasar
- irac300
#4053 Re: Kodi/XBMC Media centar
Radi Quasar. Deinstalirajte ga pa ponovo instalirajte, i njega i Burst. Desi se nekad da sam od sebe otkaze.
- Radar71
#4054 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel ovo ne rade opensubtitles
- irac300
#4055 Re: Kodi/XBMC Media centar
Stranica trenutno nije u funkciji.Radar71 wrote:Jel ovo ne rade opensubtitles
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#4056 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima li i jedan addon za prijevode da rade. Koji god da pokrenem nema titlova ili ne radi.
http://www.imdb.com/title/tt4924942/
Konkretno, recimo za ovaj film. Volio bih da neko proba da pokrene film pa ako ga nađe da mi samo kaže preko kojeg addona ga je našao. Hvala.
Konkretno, recimo za ovaj film. Volio bih da neko proba da pokrene film pa ako ga nađe da mi samo kaže preko kojeg addona ga je našao. Hvala.
-
zippoo87
#4057 Re: Kodi/XBMC Media centar
na kodiju mozes umetnuti i eksterne titlove...pa ako ti neki interni ne rade,nista te ne sprijecava da probas naci na netu i onda ga ubacis u filmsuad-sarajevo wrote:Ima li i jedan addon za prijevode da rade. Koji god da pokrenem nema titlova ili ne radi.![]()
btw.sto se titlova tice kod mene,problemi budu jedino sa sinhronizacijom,eventualno ima samo engleski ako je neki najnoviji film...ali ja svakako ne gledam film dom ne izadje dobar snimak a kada ima dobar snimak,ima i dobar prijevod
- suad-sarajevo
#4058 Re: Kodi/XBMC Media centar

Kao što se vidi, instalirao dosta addona za prevod ali ne pomaže. Doduše, našao je jedan ali znakovi su kao što se vidi iz priloženih. Znam da se može manuelno ubaciti prevod ali pored toliko addona...
Da li su mi postavke za jezik OK?
- vicious
#4059 Re: Kodi/XBMC Media centar
Opensubtitles trenutno ne radi, nije do addona nego do stranice.
Ovaj titl koji se ne prikazuje kako treba je vjerovatno na cirilici, ni meni kodi to nikad ne prikazuje pravilno.
Ovaj titl koji se ne prikazuje kako treba je vjerovatno na cirilici, ni meni kodi to nikad ne prikazuje pravilno.
- suad-sarajevo
#4060 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala za pomoć. 
- irac300
#4061 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne koristis titlovi.com official. Imaju titlovi, cak ti daje mogucnost da biras zelis li latinicu ili cirilicu. Deinstaliraj taj stari addon od titlovi com, pa skini odavde novi plugin:
https://forum.titlovi.com/titlovicom-of ... 87385.html
Moras se registrovati na njihovom sajtu, pa unijeti user i pass u addon (ista procedura kao za opensubtitles)
P.S.
Nadam se da koristis Kodi 17, inace te cekaju muke sa dependency.
Ali i to je objasnjeno na njihovom forumu.
Moras se registrovati na njihovom sajtu, pa unijeti user i pass u addon (ista procedura kao za opensubtitles)
P.S.
Nadam se da koristis Kodi 17, inace te cekaju muke sa dependency.
-
onin
#4062 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pomagajte 
Na Quasaru mi ne ocitava niti jesan titl, a koristim ih vise Podnaposi.net, OpenSubtitles.org(unofficial), Subscene.com, Titlovi.com (official), i Quasar
Bilo koji da pokrenem izbacuje da nema prevoda, a na Quasar izbacuje:
login 503 service unavailable
To se tek veceras pocelo desavati, a na Neptunu, Covenantu i Exodusu prevodi rade OK, ali buffering ubi pa slabo na njima gledam
Sta da radim???
Na Quasaru mi ne ocitava niti jesan titl, a koristim ih vise Podnaposi.net, OpenSubtitles.org(unofficial), Subscene.com, Titlovi.com (official), i Quasar
To se tek veceras pocelo desavati, a na Neptunu, Covenantu i Exodusu prevodi rade OK, ali buffering ubi pa slabo na njima gledam
Sta da radim???
- irac300
#4063 Re: Kodi/XBMC Media centar
Neka ti Quasar i Burst uvijek budu na sticku, pa kad ti se takve stvari desavaju, deinstaliraj ih, pa ponovo instaliraj. Jbg, drugih rjesenja nema kad tako pobudale, a nemas potrebe da se plasis, jer nije ih tesko instalirati. 30 sekundi posla kad su ti na stickuonin wrote:Pomagajte
Sta da radim???
-
onin
#4064 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znaci brate da mislis da ce mi se ove carlame sa prevodima na Quasaru rijesiti deinstaliranjem i ponovnim instaliranjemirac300 wrote:Neka ti Quasar i Burst uvijek budu na sticku, pa kad ti se takve stvari desavaju, deinstaliraj ih, pa ponovo instaliraj. Jbg, drugih rjesenja nema kad tako pobudale, a nemas potrebe da se plasis, jer nije ih tesko instalirati. 30 sekundi posla kad su ti na stickuonin wrote:Pomagajte
Sta da radim???
Deinstalacija ide na ono: informacija i kliknem deinstaliranje i to je to???
- irac300
#4065 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne garantujem, ali 99% da će pomoći. Nakon deinstalacije, restartuj Kodi. Da, informacije, pa deinstaliranje. Prvo moraš Burst, pa Quasar.onin wrote:Znaci brate da mislis da ce mi se ove carlame sa prevodima na Quasaru rijesiti deinstaliranjem i ponovnim instaliranjemirac300 wrote:Neka ti Quasar i Burst uvijek budu na sticku, pa kad ti se takve stvari desavaju, deinstaliraj ih, pa ponovo instaliraj. Jbg, drugih rjesenja nema kad tako pobudale, a nemas potrebe da se plasis, jer nije ih tesko instalirati. 30 sekundi posla kad su ti na stickuonin wrote:Pomagajte
Sta da radim???OK cim dodjem kuci cu da te poslusam
Deinstalacija ide na ono: informacija i kliknem deinstaliranje i to je to???
Edit:
http://elementum.surge.sh/
Kada već deinstaliraš, probaj Elementum, on je fork od Quasara, ali ima podršku. Možda će ti bolje raditi. Skini fajl android arm. Kad ga instaliraš, sam će ti ponuditi da instaliraš i Elementum Burst. Bukvalno sve isto kao Quasar. Možda ti bude bolje radilo od Quasara.
-
onin
#4066 Re: Kodi/XBMC Media centar
Neka ti Quasar i Burst uvijek budu na sticku, pa kad ti se takve stvari desavaju, deinstaliraj ih, pa ponovo instaliraj. Jbg, drugih rjesenja nema kad tako pobudale, a nemas potrebe da se plasis, jer nije ih tesko instalirati. 30 sekundi posla kad su ti na sticku[/quote]
Znaci brate da mislis da ce mi se ove carlame sa prevodima na Quasaru rijesiti deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem
OK cim dodjem kuci cu da te poslusam 
Deinstalacija ide na ono: informacija i kliknem deinstaliranje i to je to???[/quote]
Ne garantujem, ali 99% da će pomoći. Nakon deinstalacije, restartuj Kodi. Da, informacije, pa deinstaliranje. Prvo moraš Burst, pa Quasar.
Edit:
Kada već deinstaliraš, probaj Elementum, on je fork od Quasara, ali ima podršku. Možda će ti bolje raditi. Skini fajl android arm. Kad ga instaliraš, sam će ti ponuditi da instaliraš i Elementum Burst. Bukvalno sve isto kao Quasar. Možda ti bude bolje radilo od Quasara.[/quote]
Pokusat cu i Elementum
Hvala @Irac majstore
Znaci brate da mislis da ce mi se ove carlame sa prevodima na Quasaru rijesiti deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem
Deinstalacija ide na ono: informacija i kliknem deinstaliranje i to je to???[/quote]
Ne garantujem, ali 99% da će pomoći. Nakon deinstalacije, restartuj Kodi. Da, informacije, pa deinstaliranje. Prvo moraš Burst, pa Quasar.
Edit:
Kada već deinstaliraš, probaj Elementum, on je fork od Quasara, ali ima podršku. Možda će ti bolje raditi. Skini fajl android arm. Kad ga instaliraš, sam će ti ponuditi da instaliraš i Elementum Burst. Bukvalno sve isto kao Quasar. Možda ti bude bolje radilo od Quasara.[/quote]
Pokusat cu i Elementum
- suad-sarajevo
#4067 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Ne koristis titlovi.com official. Imaju titlovi, cak ti daje mogucnost da biras zelis li latinicu ili cirilicu. Deinstaliraj taj stari addon od titlovi com, pa skini odavde novi plugin:
P.S.
Nadam se da koristis Kodi 17, inace te cekaju muke sa dependency.Ali i to je objasnjeno na njihovom forumu.

Registrovao se ali i dalje ne radi. Login error.
- irac300
#4068 Re: Kodi/XBMC Media centar
Restartuj uređaj, prorade nakon restarta.suad-sarajevo wrote:irac300 wrote:Ne koristis titlovi.com official. Imaju titlovi, cak ti daje mogucnost da biras zelis li latinicu ili cirilicu. Deinstaliraj taj stari addon od titlovi com, pa skini odavde novi plugin:
P.S.
Nadam se da koristis Kodi 17, inace te cekaju muke sa dependency.Ali i to je objasnjeno na njihovom forumu.
Registrovao se ali i dalje ne radi. Login error.
- irac300
#4069 Re: Kodi/XBMC Media centar
http://koditips.com/colossus-repo-gone- ... r-offline/
Opet im počeli prijetiti. Ko god planira čistu instalaciju, neka pričeka. Addoni rade, ali se ne mogu instalirati.
Opet im počeli prijetiti. Ko god planira čistu instalaciju, neka pričeka. Addoni rade, ali se ne mogu instalirati.
-
brazzo19
#4070 Re: Kodi/XBMC Media centar
USB sam ukljucio u tv i pokusao na postavkama Quasara namjestiti "download path" tj. da mi downloaduje torrente na usb stick a ne na memoriju tv.a medjutim kada stavim download path na usb i kada hocu "ok" da potvrdim izbaci mi ovo :" Error - Make sure that selected folder is writable and that the new folder name is valid. " ?
P.S USB je nov od 16GB formatiran na NTFS format jer pise na postavkama quasara da ne moze biti FAT format i ne moze samo mi izbaci ovu gore gresku ....
P.S USB je nov od 16GB formatiran na NTFS format jer pise na postavkama quasara da ne moze biti FAT format i ne moze samo mi izbaci ovu gore gresku ....
- vatrogasac
#4071 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sve to radio i sa stickovima od 32 GB i eksternim HDD od 1TB sa izlazom i ulazom na 3.0. Prvo NTFS pa onda format TV-a i ništa. Ako imaš na TV-u interne memorije do 6 GB možeš naći sasvim dobar kvalitet slike i ovih HD i FHD teških od 1 do 5 GB.brazzo19 wrote:USB sam ukljucio u tv i pokusao na postavkama Quasara namjestiti "download path" tj. da mi downloaduje torrente na usb stick a ne na memoriju tv.a medjutim kada stavim download path na usb i kada hocu "ok" da potvrdim izbaci mi ovo :" Error - Make sure that selected folder is writable and that the new folder name is valid. " ?
Nešto kontam da oni filmovi što ih sada Quasar izbacuje u 4K,a teških i po 80 GB moralo bi se čekati da downloaduje bar 80% jer naš BH Telecom nema te brzine i da bi još na početku filma ledila slika. Brže bi tekao film nego što bi Quasar stigao skinuti.
-
brazzo19
#4072 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znaci nije moglo ni kod tebe ... vjerovatno ima neko rijesenje, nista cekamo Irca ako ni on ne bude znao onda valjda gledat filmove do 6gb na quasaru 
- vicious
#4073 Re: Kodi/XBMC Media centar
Bilo je vec govora o tome, poznati bug sa quasarom na androidu.
Negdje sam citao da ima valjda neka finta da se sam kodi instalira na eksternu memoriju pa onda i quasarov download path bude taj, ali nisam se nikad time pozabavio.
Negdje sam citao da ima valjda neka finta da se sam kodi instalira na eksternu memoriju pa onda i quasarov download path bude taj, ali nisam se nikad time pozabavio.
-
alipasijaner
#4074 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel ne pronalazi neki odredjeni titl ili ne pronalazi ni jedan?suad-sarajevo wrote: Registrovao se ali i dalje ne radi. Login error.
- zlo zlo
#4075 Re: Kodi/XBMC Media centar
asistiraj ga kodi asistentualipasijaner wrote:Jel ne pronalazi neki odredjeni titl ili ne pronalazi ni jedan?suad-sarajevo wrote: Registrovao se ali i dalje ne radi. Login error.