PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#4051 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Nekad je bio Didy sa ili tako nekako nick, radio dosta dobro + cijene u pet deka bile sa ekipom iz BL ali je odavno lik nestao...
Maharadza

#4052 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

avaks wrote:Nekad je bio Didy sa ili tako nekako nick, radio dosta dobro + cijene u pet deka bile sa ekipom iz BL ali je odavno lik nestao...
Nije imao člansku sda i promptno ukinut tj. nije htio "dijeliti" kolač sa trezorašem! :oops:
avaks

#4053 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Zadnja prodana stvar prije 3 god... Baš me interesuje je li živ lik :/
Evo profil ko se sjeća:
http://www.olx.ba/profil/didi_sa
zippoo87

#4054 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

avaks wrote:Zadnja prodana stvar prije 3 god... Baš me interesuje je li živ lik :/
Evo profil ko se sjeća:
http://www.olx.ba/profil/didi_sa
bio online prije 18 dana :D
valjda je ziv
Image
AsharaK

#4055 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AsharaK »

Ne znam gdje da pitam momci pa cu ovde, nadam se da nije problem. Imam problema sa laptopom i konekcijom. Upalim laptop i sve uredu, i onda nakon nekih pola sata, konrkvija se konstantno pocne gubiti i dolaziti. Restartujem laptop i sve normala i onda opet isto. Koristim win10, pomozite molim vas ...

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Maharadza

#4056 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

AsharaK wrote:Ne znam gdje da pitam momci pa cu ovde, nadam se da nije problem. Imam problema sa laptopom i konekcijom. Upalim laptop i sve uredu, i onda nakon nekih pola sata, konrkvija se konstantno pocne gubiti i dolaziti. Restartujem laptop i sve normala i onda opet isto. Koristim win10, pomozite molim vas ...

Skeniraj PC na viruse, prvo windows defenderom, ako on ništa ne nađe onda skini neki anti malware i sa njim također skeniraj;

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2388652,00.asp

+

http://www.techradar.com/news/software/ ... re-1321656 (preporučujem spybot search&destroy)

Ako opet ništa ne nađe, onda se opet javi! :thumbup:
AsharaK

#4057 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AsharaK »

Maharadza wrote:
AsharaK wrote:Ne znam gdje da pitam momci pa cu ovde, nadam se da nije problem. Imam problema sa laptopom i konekcijom. Upalim laptop i sve uredu, i onda nakon nekih pola sata, konrkvija se konstantno pocne gubiti i dolaziti. Restartujem laptop i sve normala i onda opet isto. Koristim win10, pomozite molim vas ...

Skeniraj PC na viruse, prvo windows defenderom, ako on ništa ne nađe onda skini neki anti malware i sa njim također skeniraj;

+

http://www.techradar.com/news/software/ ... re-1321656 (preporučujem spybot search&destroy)

ja sam obaro sistem i dešava se isto ...
Maharadza

#4058 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

AsharaK wrote:
Maharadza wrote:

+

ja sam obaro sistem i dešava se isto ...
Da li se to dešava samo preko wifi-a ili se desi i ako lapaš spojiš kablom za ruter?!

Ako je prvo; probaj promijeniti kanal (channel) preko kojeg' će wifi router raditi! Skineš prvo bilo koji wifi analyzer app za mobitel i vidiš koji kanal(i) se najviše koriste u okolini i odabereš bilo koji drugi (od 1-11)!
AsharaK

#4059 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AsharaK »

nisam probo preko kabla, al to se dešava kad se spojim na bilo koji net preko wifia ...

Često mi je dolazila notifikacija kao nešto fix wifi sense , ili tako nešto
AsharaK

#4060 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AsharaK »

iko da mi može pomoć?
Arslan_11

#4061 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Cuo sam za tog didija al ne prodaje on odavno.
Uavnom sklopih ipak nesto danas gta v se skida :)
@Asharak
To se meni desavalo sa usb wifi adapterom. Radi i onda stane te se moram rekonektovati.to se sve desavalo na win 10, evo na win7 radi normala. Mozda i da probas zamjeniti wifi karticu u laptopu. Najbolje.bi bilo da posudis od nekog da ne kupujes bezveze.

Sent from my ASUS_X003 using Tapatalk
AsharaK

#4062 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AsharaK »

Znači koliko sam skonto do win10 je, hoćel se to šta mjenjat? hoćel to popravljat?
Arslan_11

#4063 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Nemam pojma, moze biti do win 10, a i ne mora. Ako.imas volje digni win 7 i vidi hoces li rijesiti problem. Ako ne vrati 10tku i zamijeni karticu.

Sent from my ASUS_X003 using Tapatalk
DonieBrasco

#4064 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Jesi pokusao da uradis update LAN drivera ili WiFi Lan drivera ?
AsharaK

#4065 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AsharaK »

DonieBrasco wrote:

Jesi pokusao da uradis update LAN drivera ili WiFi Lan drivera ?
nisam druže, a baš i ne znam kako da to odradim ...
AhmetShabo

#4066 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

Vidim da je pik pun ovih uredskih racunara sto sigurno negdje iz evrope dodju ovim prodavacima pod ruke pa ih prodaju. Zanima me kako dodju do njih? Je li to samo moze na veliko da se kupi. Sigurno su do dzaba, a ima tu finih racunara za male pare.
Komplet desktop racunar sa i5 2500 procesorom oko 300 KM. A sam taj procesor u svijetu i dalje drzi cijenu od 100 $.
IstinitaPoruka

#4067 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by IstinitaPoruka »

AhmetShabo wrote:Vidim da je pik pun ovih uredskih racunara sto sigurno negdje iz evrope dodju ovim prodavacima pod ruke pa ih prodaju. Zanima me kako dodju do njih? Je li to samo moze na veliko da se kupi. Sigurno su do dzaba, a ima tu finih racunara za male pare.
Komplet desktop racunar sa i5 2500 procesorom oko 300 KM. A sam taj procesor u svijetu i dalje drzi cijenu od 100 $.
Obično imaju vezu tamo-čovjeka koji im iz određenog grada nabavlja robu. Tipa on plati to robu (kompove i ostalo) 1000e, a proda ovdje čovjeku za 1200e,a ovdje čovjek nama tali za 2500e :)
To je njima bukvalno otpad, kao i polovne majice i ostalo što se uvozi i što ima kod nas..
AhmetShabo

#4068 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

IstinitaPoruka wrote:
AhmetShabo wrote:Vidim da je pik pun ovih uredskih racunara sto sigurno negdje iz evrope dodju ovim prodavacima pod ruke pa ih prodaju. Zanima me kako dodju do njih? Je li to samo moze na veliko da se kupi. Sigurno su do dzaba, a ima tu finih racunara za male pare.
Obično imaju vezu tamo-čovjeka koji im iz određenog grada nabavlja robu. Tipa on plati to robu (kompove i ostalo) 1000e, a proda ovdje čovjeku za 1200e,a ovdje čovjek nama tali za 2500e :)
To je njima bukvalno otpad, kao i polovne majice i ostalo što se uvozi i što ima kod nas..
mene samo zanima isplati li se dati novac za to da te sluzi jedno 3 godine, ili sacekati jos koji mjesec vidjeti sta ce biti kad ryzen izadje na trziste.
IstinitaPoruka

#4069 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by IstinitaPoruka »

AhmetShabo wrote:
IstinitaPoruka wrote:
mene samo zanima isplati li se dati novac za to da te sluzi jedno 3 godine, ili sacekati jos koji mjesec vidjeti sta ce biti kad ryzen izadje na trziste.
Zavisi.. ako ne ponudi nešto u zamjenu za i3-i5, onda ništa od toga..
Meda_s_kasike

#4070 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

Stvarno se nerviram bezveze oko ovoga. Kaze mi prvo ovaj BN bice za 5 dana od dana narudzbe.. Normala nista od toga. Pa onda 7 dana i onda svaki dan sutra cu sutra cu poslati.. Danas trebao poslati, ja uzeo slobodan dan sa posla da to sve sredim, kad ono lafo tek sutra salje... Ne znam ko koga ovdje salta :-x :twisted:
Maharadza

#4071 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Meda_s_kasike wrote:Stvarno se nerviram bezveze oko ovoga. Kaze mi prvo ovaj BN bice za 5 dana od dana narudzbe.. Normala nista od toga. Pa onda 7 dana i onda svaki dan sutra cu sutra cu poslati.. Danas trebao poslati, ja uzeo slobodan dan sa posla da to sve sredim, kad ono lafo tek sutra salje... Ne znam ko koga ovdje salta :-x :twisted:
Fino daš ultimatum; "Ako ne stigne do xx datuma, ne zanima me više!" i kraj priče, ha-ya! :P
_coRey_

#4072 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by _coRey_ »

koji im je qrac u zadnji vrijeme, dosta se ljudi zali da bas dugo cekaju komponente koje naruce

ja kad sam narucivao od mickey84 prije 2 god. konfiguraciju sve stiglo za 2 dana
typeOnegative

#4073 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Koliko je do dobavljača, toliko je i do njih, počeli su se qrcit opasno, jbt sto ko da oni nama daju pare, a ne mi njima . I ja sam nedavno isto imao lose iskustvo.
dobio sam sve po dogovoru, ispravno. s te strane je sve ok, ali uz veliko čekanje, zavlacenje i jako lošu komunikaciju. Ne znam fkt,ne treba mi stope ljubit, ali ja bi se ipak bolje postavio prema nekome ko će mi ostavit milju i kusur, poslovnost nula poena.

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Mega Man X

#4074 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

12.01. Pitam BN-a za Samsung 850 Evo SSD da li ima na stanju, odgovara: "Naručit". I ja naravno naručim.

18.01. Pitam kakvo je stanje sa SSD-om, je li kod dobavljača. Odgovara: "Roba je kod dobavljaca. Kao sto vidis vreme je lose sve je usporeno"

23.01. Maloprije pitam kad će više poslat. I sad sam išao na fintu da mi "gori" da mi što prije treba SSD. I maloprije odgovori: "Stiglo. Sutra šaljem."

To je već 11 dana čekanja. Naravno držim se onog "strpljen, spašen" al brate šta ako nekad čovjek mora nekom sklopit konfiguraciju, a gori mu i ti ono moraš čekat cirka 12-13 dana da dobavljač pošalje prodavcu i onda tek tebi da pošalje itd. A i ne želim da lika smaram sa porukama, jer me može odjebat u skokovima. :lol:

Malo su čudni postali, ali nek im bude.

E haj ga znaj hoćel poslat ili neće. :mrgreen:
typeOnegative

#4075 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Pa ako je rekao trebalo bi.. Znam o čemu govoris, nisam ni ja ga smarao, ali brate daj nešto javi. Ja sam čekao ploču više od dvije sedmice, a kad smo se čuli i dogovarali rekao mi za 3-4 dana je kod vas. procesor je imao, a u međuvremenu dok sam čekao skontao sam se i za ssd, koji je isto trebalo poručiti i sva sreća stigao je zajedno s pločom, pa mi je sve zajedno poslao, jer ga ne bi ni kupio

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Post Reply