Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#4051 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

ZenaZbrkovima wrote:
dobar osjecaj wrote:
Mutivoda wrote:Ne primjetim, ne zanima me, ne kontam :mrgreen:
Otprilike slicno funkcionisem. Ne primjecujem te stvari, ne zanimaju me niciji kilogrami, izgled...ne obracam paznju kako ljudi izgledaju, ne primjetim kod zena koje svakodnevno vidjam ni da su trudne do visokog stepena trudnoce. Obzirom da ne primjecujem i da mi nisu bitne ni zanimljive te stvari, nevjerovatno mi je da se drugi ljudi bave tim i da jos imaju poriv da to analiziraju i iznose svoje misljenje (koje je u vecini takvih situacija s dozom otrova).
e jbga sad..
Stvarno ne primjecujem. Ne gledam i ne zagledam ljude oko sebe. Pogledam ih uglavnom u oci, javim se, pitam ako mi nesto treba a uopste ne obracam paznju sta se dogadja s njihovim tijelima. U vise navrata mi se desilo da kolegice krenu na porodiljsko a da nisam ni primjetila da su trudne (cesce primjeri kolegica koje srecem u prolazu, liftu, na stepenicama) a prosle sedmice sam s tek skontala da je kolegica s kojom imam sedmicne sastanke zapravo trudna a cura je u sestom mjesecu trudnoce.
ZenaZbrkovima

#4052 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

mora da su ti bas masivne te kolegice onda kad se na njima ne vidi trudnoca u sestom mjesecu. i u kakvim odnosima moras biti s njima da zene ne progovore ni rijeci o trudnoci (kao poprilicno bitnoj fazi u zivotu bilo koje zene) do odlaska na porodiljsko. To onda nije nikakva komunikacija i druzenje, vec je rijec vjerovatno o kolegicama koje ni na hodniku ne sreces pa je i logicno da im ne mozes ni primjetiti trudnicki stomak :D
U zivotu sam imala priliku "druziti se" sa par trudnica i mislim da ce svako potvrditi da je tema trudnoce nezaobilazna tema vecine cak i neobaveznih razgovora. No dobro. Recimo da je tako kao sto kazes. (Inace cu biti proglasena jednom od ovih koje osudjuju)
ZenaZbrkovima

#4053 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

i usput, nije mahalanje primjetiti promjenu na nekome, fizicku ili bilo koje vrste. Svako iole normalan i zdrav ce kad tad na nekome uociti tih 5..10..30 kg i sl. Mahalanje je raspredati o tome sa drugima ili kljucati nad glavom doticnoj osobi zbog te promjene, zabadati nos, ispitivati, osudjivati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4054 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ma de ba, to je bas bezveze pitanje, cak i kad je kurtoazno. Sto si se udebljao/sto se to crvenis/kakva ti je to fleka i slicna pitanja. To postavljaju ili hronicno negativne osobe ili provokatori.
ZenaZbrkovima

#4055 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

Better Man wrote:
hanamontanaa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:mozda zenama ne prija komentar da se udebljala,nisam siguran da to vecini muskaraca smeta
Nekulturno u svakom slučaju.
Prilikom tih slučajnih susreta uvijek je bolje držati se standardnih učtivih pitanja, eventualno dodam "dobro mi izgledaš "(pogotovo ako je frajer u pitanju :P). Ako je neko bas "oronuo",pokušavam prikriti sokirani izraz lica :mrgreen:
Osobe kojima smeta pitanje da li se udebljao ili smršao su iskompleksirane osobe. Meni bi to bilo normalno pitanje, jer možda možeš na neki način pomoći nekom da vrati kilažu bilo da smrša ili da se udeblja.
:? kako ces mu tim pitanjem pomoci, prosvjetitelju?
i ne znam sta ljudi ocekuju kao odgovor na to tipicno mahalsko pitanje.. udebljala sam se (ne ja, da se razumijemo :P ) jer evo ovih posljednjih par mjeseci jedem ko krava, tovim se i izlezavam, momak me ostavio pa sam utjehu nasla u kolacima, imam problema sa probavom, znas..
mislim, koji djavo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4056 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

ZenaZbrkovima wrote:mora da su ti bas masivne te kolegice onda kad se na njima ne vidi trudnoca u sestom mjesecu. i u kakvim odnosima moras biti s njima da zene ne progovore ni rijeci o trudnoci (kao poprilicno bitnoj fazi u zivotu bilo koje zene) do odlaska na porodiljsko. To onda nije nikakva komunikacija i druzenje, vec je rijec vjerovatno o kolegicama koje ni na hodniku ne sreces pa je i logicno da im ne mozes ni primjetiti trudnicki stomak :D
U zivotu sam imala priliku "druziti se" sa par trudnica i mislim da ce svako potvrditi da je tema trudnoce nezaobilazna tema vecine cak i neobaveznih razgovora. No dobro. Recimo da je tako kao sto kazes. (Inace cu biti proglasena jednom od ovih koje osudjuju)
:D :thumbup: :lol:
ZenaZbrkovima

#4057 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

pitanja tipa, jel ti se ozenio brat? ahammm... pa koliko vec ima da je u braku?... ahamm.. ima li novine? - standardna papanska pitanja.
i onda neki dan docekah da me seljanka jos pita, a stooo? jel nece djecu ili imaju problem neki? pa jbm ti mahalu i sve vise..
sheilak

#4058 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ma obicno takva pitanja, upiruci prstom na necije navodne mane i to cesto sa smjeskom na licu, postavljaju osobe koje su same nezadovoljne i frustrirane. ne kontam ni ja komentiranje necijeg izgleda i ukazivanje na negativnosti. takt i pristojnost nalazu kad se sto treba reci, a kada ne. pa radije ces istaknuti nesto pozitivno, nego ukazati na negativno. no postoje ljudi koji zaista idu na to da drugima ruse samopouzadnje, da izazivaju nelagodu i/ili da provociraju. zato sam rekla sa se ne treba zabadati nos u tudje stvari niti komentirati neciji izgled, nacin zivota, etc. jer ne vidim dobronamjernost tu.
dobar osjecaj

#4059 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

sheilak wrote:ma obicno takva pitanja, upiruci prstom na necije navodne mane i to cesto sa smjeskom na licu, postavljaju osobe koje su same nezadovoljne i frustrirane. ne kontam ni ja komentiranje necijeg izgleda i ukazivanje na negativnosti. takt i pristojnost nalazu kad se sto treba reci, a kada ne. pa radije ces istaknuti nesto pozitivno, nego ukazati na negativno. no postoje ljudi koji zaista idu na to da drugima ruse samopouzadnje, da izazivaju nelagodu i/ili da provociraju. zato sam rekla sa se ne treba zabadati nos u tudje stvari niti komentirati neciji izgled, nacin zivota, etc. jer ne vidim dobronamjernost tu.
Na to otprilike mislim.
ZenaZbrkovima

#4060 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

cisto da podvucem jos jednom. jedno je pitati i zabadati nos, drugo je primijetiti. jer neko ko iole dobro vidi, makar ove fizicke promjene mora primijetiti. Prodaje se svako ko kaze da apsolutno ne uocava takve stvari.
dobar osjecaj

#4061 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

ZenaZbrkovima wrote:mora da su ti bas masivne te kolegice onda kad se na njima ne vidi trudnoca u sestom mjesecu. i u kakvim odnosima moras biti s njima da zene ne progovore ni rijeci o trudnoci (kao poprilicno bitnoj fazi u zivotu bilo koje zene) do odlaska na porodiljsko. To onda nije nikakva komunikacija i druzenje, vec je rijec vjerovatno o kolegicama koje ni na hodniku ne sreces pa je i logicno da im ne mozes ni primjetiti trudnicki stomak :D
U svom prvom postu sam govorila o kolegici i toj trecoj curi na koju smo nabasali kao osobama koje ocito nisu ni najmanje bliske. Samo se poznaju povrsno i prema razgovoru koji su vodile osjetilo se da nisu ni u kakvom kontaktu duze vrijeme. U takvim odnosima mi je jos fascinantnije primjecivati i izgovarati takva zapazanja.

Radim u firmi koja broji par stotina uposlenika samo u podruznici u kojoj ja radim. Kolegice imam u razlicitim sluzbama. Neke mi trebaju svakodnevno, neke istina ne vidjam mjesecima. Nisam sklona druzenju i bliskim odnosima s ljudima s kojima radim i stvarno me ne zanimaju price o njihovom privatnom zivotu.
Necu te proglasavati nicim. Mogu primjetiti da vjerovatno radis u drugacijim uslovima gdje je prisutna veca bliskost medju kolegama.
dobar osjecaj

#4062 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

ZenaZbrkovima wrote:cisto da podvucem jos jednom. jedno je pitati i zabadati nos, drugo je primijetiti. jer neko ko iole dobro vidi, makar ove fizicke promjene mora primijetiti. Prodaje se svako ko kaze da apsolutno ne uocava takve stvari.
Ja razumijem da je tebi nepojmljivo da postoje ljudi koji su potpuno operisani od uocavanja takvih stvari. I to je ok.
ZenaZbrkovima

#4063 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

predlazem posjet okulisti.
dobar osjecaj

#4064 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

ZenaZbrkovima wrote:predlazem posjet okulisti.
:lol: jer bi percepcija promjena na tudjim tijelima znacajno unaprijedila kvalitet mog zivota? Ne hvala.
sunceKOtepsija

#4065 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

ZenaZbrkovima wrote:
Better Man wrote:
hanamontanaa wrote: Nekulturno u svakom slučaju.
Prilikom tih slučajnih susreta uvijek je bolje držati se standardnih učtivih pitanja, eventualno dodam "dobro mi izgledaš "(pogotovo ako je frajer u pitanju :P). Ako je neko bas "oronuo",pokušavam prikriti sokirani izraz lica :mrgreen:
Osobe kojima smeta pitanje da li se udebljao ili smršao su iskompleksirane osobe. Meni bi to bilo normalno pitanje, jer možda možeš na neki način pomoći nekom da vrati kilažu bilo da smrša ili da se udeblja.
:? kako ces mu tim pitanjem pomoci, prosvjetitelju?
i ne znam sta ljudi ocekuju kao odgovor na to tipicno mahalsko pitanje.. udebljala sam se (ne ja, da se razumijemo :P ) jer evo ovih posljednjih par mjeseci jedem ko krava, tovim se i izlezavam, momak me ostavio pa sam utjehu nasla u kolacima, imam problema sa probavom, znas..
mislim, koji djavo?
mozda misli da osobu trzne da se trzne
sunceKOtepsija

#4066 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

ZenaZbrkovima wrote:pitanja tipa, jel ti se ozenio brat? ahammm... pa koliko vec ima da je u braku?... ahamm.. ima li novine? - standardna papanska pitanja.
i onda neki dan docekah da me seljanka jos pita, a stooo? jel nece djecu ili imaju problem neki? pa jbm ti mahalu i sve vise..
izvino sto se neko interesuje kako ti je brat :-)
sheilak

#4067 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ZenaZbrkovima wrote:
cisto da podvucem jos jednom. jedno je pitati i zabadati nos, drugo je primijetiti. jer neko ko iole dobro vidi, makar ove fizicke promjene mora primijetiti. Prodaje se svako ko kaze da apsolutno ne uocava takve stvari.
ma drugo je uociti nesto poput eto trudnoce ili promjene boje kose. ili pozitvnih promjena. koje ces istaknuti. ali ako neko ti recimo kaze, ma kako ti to stoji ta haljina, preuska je/previse ti se grudi vide, nalazim da si se neprimjereno obukla za nedeljnu setnju wilsom :D , ne stoji ti ta boja, nemoj ju nikad vise nositi, zasto stalno nosis crveni lak, prevelika ti je ta torba, onda uz smjesak, kakva su ti to stopala (a imam lijepa stopala btw) i onda uhvatis onu zlobnu iskricu u oku...recimo takve stvari. u svom okruzenju imam dvije osobe koje to rade, obje zenske. iako same prepune mana, sasvim prosjecnog izgleda, doduse jedna se trudi malo i previse oko sminke i da se svidi drugima, al dzabe, druga je ono sto bi nijemci rekli "pedantin", puritanka, neupadljiva, no svaku zgodnu zensku ce prokomentirat na negativan nacin.

takve te osobe dovedu u neugodnu situaciju, pogotovo ako si i sklona nesigurnosti, ucinit ce da se nelagodno osjecas. a nepotrebno. jer nit je neciji iizged toliko eklatantan da izaziva javnu sablazan nit ce takvi komentari na bilo koji nacin pomoci (osim toj osobi da bocka malo) niti svako ima isti ukus. ja nemam srca odgovoriti na takve stvari. samo se zacrvenim :D
dobar osjecaj

#4068 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

sheilak wrote:takve te osobe dovedu u neugodnu situaciju, pogotovo ako si i sklona nesigurnosti, ucinit ce da se nelagodno osjecas. a nepotrebno. jer nit je neciji iizged toliko eklatantan da izaziva javnu sablazan nit ce takvi komentari na bilo koji nacin pomoci (osim toj osobi da bocka malo) niti svako ima isti ukus. ja nemam srca odgovoriti na takve stvari. samo se zacrvenim :D
Joj, kakvih socnih primjera si nabrojala svega onoga sto povezujem s tom vrstom "dobronamjernosti" i odvratnih poriva da komentarises izgled drugih ljudi :)
ZenaZbrkovima

#4069 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

sunceKOtepsija wrote:
ZenaZbrkovima wrote:pitanja tipa, jel ti se ozenio brat? ahammm... pa koliko vec ima da je u braku?... ahamm.. ima li novine? - standardna papanska pitanja.
jah, eto Hanifa iz mahale nocima bdije od sekiracije sto moj brat JOS nema djece. a prije toga ga vidjela 7 puta u zivotu, uz ono uctivo dobar dan/jutro/noc. recimo da je to otprilike sva komunikacija koju su ostvarili prije nego se ozenio. Ma daj.
Brat je samo primjer generalnog problema mahalske duse i mahalskog oka.
sunceKOtepsija

#4070 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

dobar osjecaj wrote:

Radim u firmi koja broji par stotina uposlenika samo u podruznici u kojoj ja radim. Kolegice imam u razlicitim sluzbama.
Necu te proglasavati nicim.
sta hoces da kazes, da si ti radnica i imas prijateljice, a ona neradnica bez prijateljica? argumentirana rasprava-da, vrijedaanje-ne
sunceKOtepsija

#4071 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

dobar osjecaj wrote:
ZenaZbrkovima wrote:predlazem posjet okulisti.
:lol: jer bi percepcija promjena na tudjim tijelima znacajno unaprijedila kvalitet mog zivota? Ne hvala.
mozda bi ishavtila sta znaci imati prijateljicu
sheilak

#4072 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

dobar osjecaj wrote:
sheilak wrote:takve te osobe dovedu u neugodnu situaciju, pogotovo ako si i sklona nesigurnosti, ucinit ce da se nelagodno osjecas. a nepotrebno. jer nit je neciji iizged toliko eklatantan da izaziva javnu sablazan nit ce takvi komentari na bilo koji nacin pomoci (osim toj osobi da bocka malo) niti svako ima isti ukus. ja nemam srca odgovoriti na takve stvari. samo se zacrvenim :D
Joj, kakvih socnih primjera si nabrojala svega onoga sto povezujem s tom vrstom "dobronamjernosti" i odvratnih poriva da komentarises izgled drugih ljudi :)
pa o tome se radi kad ja kritiziram komentiranje. svi mi primjetimo neke stvari koje nam ne pasu i nad kojima se zamislimo :D al upravo postoji razlika izmedju konstruktivne kritike (a uostalom ko smo mi da komentiramo tudji izgled/outfit/smijeh/nacin izrazavanj, taman i da nam se ne svidja) i one koja je tek zlobna. a da se to primijetiti.
sunceKOtepsija

#4073 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sunceKOtepsija »

ZenaZbrkovima wrote:
sunceKOtepsija wrote:
jah, eto Hanifa iz mahale nocima bdije od sekiracije sto moj brat JOS nema djece. a prije toga ga vidjela 7 puta u zivotu, uz ono uctivo dobar dan/jutro/noc. recimo da je to otprilike sva komunikacija koju su ostvarili prije nego se ozenio. Ma daj.
Brat je samo primjer generalnog problema mahalske duse i mahalskog oka.
cekaj malo, znaci ta osoba brine o tvom bratu, u smislu da ga smatra vaznim, iako on ne smatra komsiju nimalo vaznim? i onda se pitamo sta se desava, zasto ima kriminala, ubistava, pa ljudi ubijaju komsije u mahalama, za neke se tek nakon par dana sazna, prije rata komsija je bio svetinja, ostaloje naravno jos ljudi koji njeguju dobro susjedsko komsijske odnose, i hvala im, kad vidim s kakvim zidovima se susrecu sve je jasno u kaikvom drustvu zivimo
ZenaZbrkovima

#4074 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

wtf :lol:
odjava.
sheilak

#4075 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

sunceKOtepsija wrote: cekaj malo, znaci ta osoba brine o tvom bratu, u smislu da ga smatra vaznim, iako on ne smatra komsiju nimalo vaznim? i onda se pitamo sta se desava, zasto ima kriminala, ubistava, pa ljudi ubijaju komsije u mahalama, za neke se tek nakon par dana sazna, prije rata komsija je bio svetinja, ostaloje naravno jos ljudi koji njeguju dobro susjedsko komsijske odnose, i hvala im, kad vidim s kakvim zidovima se susrecu sve je jasno u kaikvom drustvu zivimo
kako ce se smanjiti stopa kriminala u gradu ako se hanifa iz mahale na taj nacin interesira za brata zenezbrkovima? :?

meni se samo cini da tu hanifa ima stalkerskih sklonosti, a to opet povecava nekako stopu kriminala :D
Post Reply