Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
prefontaine
#4051 Re: Citroen All About
20 milja do registracije? ili plus PDV?
u Kramara je s puno losijom opremom, podjednakom kilometražom i godinu stariji, 24.900
Hit auto isto godište, slična kilometraža, 22.900 bez ikakve opreme.
Privatna prodaja full oprema, godinu ipo stariji, malo kilometara, ali u katastrofa stanju (išao, gledao, probao), 27.000
još jedan bez opreme i godinu stariji 21.500
u Kramara je s puno losijom opremom, podjednakom kilometražom i godinu stariji, 24.900
Privatna prodaja full oprema, godinu ipo stariji, malo kilometara, ali u katastrofa stanju (išao, gledao, probao), 27.000
- amar1994
#4052 Re: Citroen All About
evo ga za konektovanog..ćoek na aparatima

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4053 Re: Citroen All About
amar1994 wrote:evo ga za konektovanog..ćoek na aparatima![]()
Odoh sutra odmah ulje zamjeniti, hebote, ovo je bas jeftino.
Veliki sam uradio nedavno, izaslo 20 KM jeftinije od ovog.
Generalno, ovi motori su jeftini za odrzavanje..
- Optimist
#4054 Re: Citroen All About
Ali ovo je ponuda za C4 sa 5 vrata, kod tebe je sa 3. Samim time za tebe ne vazi. 
-
lavic
#4055 Re: Citroen All About
Sta je sa boldiranim, na slikama izgleda OK?prefontaine wrote:20 milja do registracije? ili plus PDV?
- amar1994
#4056 Re: Citroen All About
Optimist wrote:Ali ovo je ponuda za C4 sa 5 vrata, kod tebe je sa 3. Samim time za tebe ne vazi.
-
prefontaine
#4057 Re: Citroen All About
Rađen i prednji i zadnji branik, ali užasno, totalno nepogodene nijanse boje, a vjerojatno su rađena i vrata. Problemi sa elektronikom koji ni u garanciji nisu urađeni kako treba, pa ekran često zablokira, a bez njega ne možeš ništa. Tipke od grijanja sjedišta skroz propala u onu rupu, a nisam siguran ni da grijanje radi, ako i radi radi tako loše da moja guzica nije ništa osjetila. Patosnica vozača, kao i pod ispod patosnice skroz pukli, kao da je u pitanju 387.000 a ne 87.000 km. Pukla oba spojlera poviše zadnjeg stakla. Pukla gepek zavjesa. I tako, to je ono na prvu što sam primijetio brzinski. Lijevo xenon svjetlo dosta titra u leru, odnosno trese se...lavic wrote:Sta je sa boldiranim, na slikama izgleda OK?prefontaine wrote:20 milja do registracije? ili plus PDV?
- amar1994
#4058 Re: Citroen All About
trazi drugo auto manje komplikovano,recimo ford s max ili c max koji ti vise pase,moze vw touran..
-
prefontaine
#4059 Re: Citroen All About
Touran istog godišta i slične opreme skuplji 5.000 i isto toliko puta neudobniji.
S max nešto između ova dva, kod nas na oglasima maksimalno precijenjeni.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4060 Re: Citroen All About
A u piku materinu, na to nisam obratio paznju.Optimist wrote:Ali ovo je ponuda za C4 sa 5 vrata, kod tebe je sa 3. Samim time za tebe ne vazi.
- amar1994
#4061 Re: Citroen All About
imas jos zafiru nju sam zaboravio,al cuvaj se 1.6 cdti,motor je poluproizvodprefontaine wrote:Touran istog godišta i slične opreme skuplji 5.000 i isto toliko puta neudobniji.
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=+ ... po=godiste
-
prefontaine
#4062 Re: Citroen All About
Ma pregledao sam ja sve to, mnoge od njih i probao. Izbor je definitivno grand c4 Picasso 2.0 HDi automatik (osim ako ne popizdim, dignem kredit i kupim Espacea
), zanimalo me samo mišljenje u vezi cijene onoga gore što sam postavio.
-
sale07
#4063 Re: Citroen All About
Jedno pitanje, kod C5 sa hidraulikom, koliko je moguce izvrsiti provjeru stanja. Razmatram jednog za kupovinu pa me to interesuje, i da li neko zna otprilike koliko u mostaru u ovlastenom kosta pregled vozila ?
-
prefontaine
#4064 Re: Citroen All About
Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposobni. Sam pregled je mislim 40 km, ali ako je to vozilo koje planiraš kupit već sada sređeno za prodaju (oprano, ulickano, opran motorni prostor), oni će ti reći da je sve ok po ovome što oni mogu vidit, i da dođeš za 5.000 km pa će onda dat svoj sud.
Jedino šta ti oni mogu, a da ništa ne zajebu, jest spojit ga na dijagnostiku i iščitati greške. A to ti može bilo tko tko ima lexiu/diagbox, pa većinu grešaka će očitati i univerzalne dijagnostike...
Jedino šta ti oni mogu, a da ništa ne zajebu, jest spojit ga na dijagnostiku i iščitati greške. A to ti može bilo tko tko ima lexiu/diagbox, pa većinu grešaka će očitati i univerzalne dijagnostike...
-
sale07
#4065 Re: Citroen All About
Da li ima neki servis u mostaru koji bi se mogao preporucitiprefontaine wrote:Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposobni. Sam pregled je mislim 40 km, ali ako je to vozilo koje planiraš kupit već sada sređeno za prodaju (oprano, ulickano, opran motorni prostor), oni će ti reći da je sve ok po ovome što oni mogu vidit, i da dođeš za 5.000 km pa će onda dat svoj sud.
- Travnički Noćni Šetač
#4066 Re: Citroen All About
Niti je ovaj mali pravi mali servis niti je ovaj veliki pravi veliki servis...amar1994 wrote:evo ga za konektovanog..ćoek na aparatima![]()
-
sale07
#4067 Re: Citroen All About
Iko ista ?sale07 wrote:Da li ima neki servis u mostaru koji bi se mogao preporucitiprefontaine wrote:Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposobni. Sam pregled je mislim 40 km, ali ako je to vozilo koje planiraš kupit već sada sređeno za prodaju (oprano, ulickano, opran motorni prostor), oni će ti reći da je sve ok po ovome što oni mogu vidit, i da dođeš za 5.000 km pa će onda dat svoj sud.
- strong69
#4068 Re: Citroen All About
Ja ranije dok sam vozio Citroen i moji blizi iz porodice servisiramo Citroen vozila u Hercegovinaprometu, ako na njih mislis? Iz Sarajeva vozimo dole auto jer imamo vise puta ponovljeno lose iskustvo u Sarajevu i nikada do sada nije bilo nijednog jedinog problema.prefontaine wrote:Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposobni. Sam pregled je mislim 40 km, ali ako je to vozilo koje planiraš kupit već sada sređeno za prodaju (oprano, ulickano, opran motorni prostor), oni će ti reći da je sve ok po ovome što oni mogu vidit, i da dođeš za 5.000 km pa će onda dat svoj sud.
Kakve si ti probleme imao s njima?
-
prefontaine
#4069 Re: Citroen All About
Nego na koga ću drugog, nemam ja te sreće da su mi dva u gradu.strong69 wrote:Ja ranije dok sam vozio Citroen i moji blizi iz porodice servisiramo Citroen vozila u Hercegovinaprometu, ako na njih mislis? Iz Sarajeva vozimo dole auto jer imamo vise puta ponovljeno lose iskustvo u Sarajevu i nikada do sada nije bilo nijednog jedinog problema.prefontaine wrote:Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposobni. Sam pregled je mislim 40 km, ali ako je to vozilo koje planiraš kupit već sada sređeno za prodaju (oprano, ulickano, opran motorni prostor), oni će ti reći da je sve ok po ovome što oni mogu vidit, i da dođeš za 5.000 km pa će onda dat svoj sud.
Kakve si ti probleme imao s njima?
A kakve sam probleme s njima imao? Hm... ajmo redom, ono čega se sjetim, a vjerojatno ću se kasnije sjetiti i još nečega
Prvi put usuli krivo ulje na malom servisu. Umjesto 5w30 usuli 10w40, još tvrdili da može i jedno i drugo, bez obzira što u knjizi održavanja piše da u 2.0 HDi ide SAMO I ISKLJUČIVO 5w30. Nakon slanja prigovora u Sloveniju, udostojili su se o svom trošku ponoviti postupak i usuti pravo ulje.
Drugi put stavili akumulator koji ne zadovoljava minimume propisane za c5 s hidraulikom. Minimalna preporuka je 70Ah/720A, oni stavili 70Ah/640A . Auto 2 tjedna nakon montiranja novog akumulatora ide u economy mode, punjenje u redu, napon u redu.
Treći put "zakrpili" staklo tako da se iz aviona vidi da je krpljeno. Možda to tako treba? kako će netko znat da je krpljeno ako se ne vidi. S tim da su mi oni sami savjetovali da NE MIJENJAM staklo nego da ga krpim, kada sam rekao ok, krpite, rekli su da su zauzeti i da će me zvati za termin. Kad su me zovnuli, ponudili su mi termin koji je bio 5 dana iza, a da u međuvremenu oštećenje prekrijem selotejpom. Kad su na kraju to odradili, loše, rekli su da je to zato jer sam dugo čekao (?!)
Četvrti put - autu se u vožnji spustilo i nije se više htio dizati, naplatili 235 maraka za "elektroinstalacije koje vode do pumpe hidraulike", a nikakva elektroinstalacija nije bila ni u kvaru ni u pitanju, već je riknuo osigurač pumpe.
E sad onaj najzanimljiviji dio:
Kad je osigurač opet riknuo, 5 dana nakon ove gore intervencije, oni su stavili novi osigurač. Riknuo i on. sad bi svatko normalan tražio uzrok toga, ali ne i oni, genijalci stavili novi, jači, osigurač, kontaju ovaj je jači, on neće pregoriti. I nije pregorio, pregorila je pumpa (novonabavna vrijednost 1100 eura). naravno, smatrali su da nije do njih, već da sam ja jednostavno imao lošu sreću, a da ta dva kvara nisu povezana jedan s drugim (?!)
Uglavnom to je to, možda sam nešto i zaboravio, ali oprostit ćeš mi to.
-
prefontaine
#4070 Re: Citroen All About
pa ovisi sta je u pitanju. Obicne stvari ti moze odraditi bilo kakav pismeniji servis, a za karakteristicnije stvari otidi u ljubuski kod doktora za PSA vozila.sale07 wrote:Iko ista ?sale07 wrote:Da li ima neki servis u mostaru koji bi se mogao preporucitiprefontaine wrote:Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposobni. Sam pregled je mislim 40 km, ali ako je to vozilo koje planiraš kupit već sada sređeno za prodaju (oprano, ulickano, opran motorni prostor), oni će ti reći da je sve ok po ovome što oni mogu vidit, i da dođeš za 5.000 km pa će onda dat svoj sud.
- strong69
#4071 Re: Citroen All About
Jbg... Srecom, nemam nijedno lose iskustvo s njima za razliku od tebe.prefontaine wrote:strong69 wrote:prefontaine wrote:Bježi od ovlaštenog u Mostaru ako Boga znaš. Sve šta sam vidiš to će ti i oni vidit, za sve drugo su nesposob
Nego na koga ću drugog, nemam ja te sreće da su mi dva u gradu.
A kakve sam probleme s njima imao? Hm... ajmo redom, ono čega se sjetim, a vjerojatno ću se kasnije sjetiti i još nečega![]()
Prvi put usuli krivo ulje na malom servisu. Umjesto 5w30 usuli 10w40, još tvrdili da može i jedno i drugo, bez obzira što u knjizi održavanja piše da u 2.0 HDi ide SAMO I ISKLJUČIVO 5w30. Nakon slanja prigovora u Sloveniju, udostojili su se o svom trošku ponoviti postupak i usuti pravo ulje.
Drugi put stavili akumulator koji ne zadovoljava minimume propisane za c5 s hidraulikom. Minimalna preporuka je 70Ah/720A, oni stavili 70Ah/640A . Auto 2 tjedna nakon montiranja novog akumulatora ide u economy mode, punjenje u redu, napon u redu.
Treći put "zakrpili" staklo tako da se iz aviona vidi da je krpljeno. Možda to tako treba? kako će netko znat da je krpljeno ako se ne vidi. S tim da su mi oni sami savjetovali da NE MIJENJAM staklo nego da ga krpim, kada sam rekao ok, krpite, rekli su da su zauzeti i da će me zvati za termin. Kad su me zovnuli, ponudili su mi termin koji je bio 5 dana iza, a da u međuvremenu oštećenje prekrijem selotejpom. Kad su na kraju to odradili, loše, rekli su da je to zato jer sam dugo čekao (?!)![]()
Četvrti put - autu se u vožnji spustilo i nije se više htio dizati, naplatili 235 maraka za "elektroinstalacije koje vode do pumpe hidraulike", a nikakva elektroinstalacija nije bila ni u kvaru ni u pitanju, već je riknuo osigurač pumpe.
E sad onaj najzanimljiviji dio:
Kad je osigurač opet riknuo, 5 dana nakon ove gore intervencije, oni su stavili novi osigurač. Riknuo i on. sad bi svatko normalan tražio uzrok toga, ali ne i oni, genijalci stavili novi, jači, osigurač, kontaju ovaj je jači, on neće pregoriti. I nije pregorio, pregorila je pumpa (novonabavna vrijednost 1100 eura). naravno, smatrali su da nije do njih, već da sam ja jednostavno imao lošu sreću, a da ta dva kvara nisu povezana jedan s drugim (?!)![]()
Uglavnom to je to, možda sam nešto i zaboravio, ali oprostit ćeš mi to.
- mahalaš
#4072 Re: Citroen All About
Da li ima neko link za azuriranje navigacije, torrent il sl? U pitanju je C4 2012, koliko vidim na stranici Citroena, posljednja verzija je eMyWay (RT6) - 2018/2
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
tap3ah75
#4073 Re: Citroen All About
Je li Citroen C3 Picasa nisko auto?
Prepadaju me da je samo za asfalta .. i samo za asfalta.
I načelno ima li ko iskustva s njim? Je li ok za "malo" porodično auto?
Ima li normalni ok gepek?
Prepadaju me da je samo za asfalta .. i samo za asfalta.
I načelno ima li ko iskustva s njim? Je li ok za "malo" porodično auto?
Ima li normalni ok gepek?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4074 Re: Citroen All About
Jeste nizak, to je monovolumen, nije SUV.
Za porodicu je hm, sve zavisi kakve ko ima prohtjeve. Bolje ici na C4 Picasso.
-
tap3ah75
#4075 Re: Citroen All About
Sad imamo reno clio .... Tako da je meni sve široko i veliko.sime_cipol wrote:Jeste nizak, to je monovolumen, nije SUV.