qleru kupi vise taj televizor...evo 3 dana na dva foruma samo citam tvoje postove o televizorimaQler wrote:Meni se izbor sveo na XE70 i MU6172 55'' modele... sad samo da skontam sta mi je bolje, IPS ili VA... Po svemu sudeci cu ici na Smasunga radi Tizena i jos nekih sitnica koje mi odgovaraju, iako i Linux based na Sonyu mi je dobar, ali je media player na Smasungu bolji... Jedino sto me kod Sony privlaci je taj VA panel... bas covjek ne zna. Opet soba je osvijetljena i IPS je tu bolji, i bolji su mi uglovi gledanja sto mi je isto bitno...
U glavnom, nemam pojma sta da radim, meni se cini da cu na kraju uzeti onaj koji budem moga dobit jeftinije
za tebe je IPS panel,po svemu ovome sto si naveo...uzmi taj samsung i vjerujem da ces biti zadovoljan
jest primjetna razlika izmedju IPS i VA ali kada gledas sadrzaj a ne panel,onda ne obracas toliko paznju ...razlika postane ocigledna tek kada gledas TV sa ugasenim svjetlom...e tada primjetis i probijanje svjetlosti ,primjetis i da crna nije crna,nego siva,primjetis i da boje nisu prirodne i stosta jos ...ali sve ovo primjetis ako znas da postoji i nesto bolje...ko ne zna,njemu je sve isto
mnogi kupe ove najjeftinije televizore,vox,teslu,vivax i govore slika "ko mlijeko" ...a ustvari njima je slika isto sto i rezolucija slike
ja znam hrpu ljudi sto i dan danas televizore zovu plazmama i da im pokusam objasniti,ja bi tu ispao glup a ne oni