Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tito_i_Partija

#40451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Izvinjavam se na zakašnjenim odgovorima, bio sam na odmoru. Malo pocrnio, doš'o sebi, i polako se vraćam u rutinu. :)
Chmoljo wrote: 09/03/2022 20:56 Inače, jubilarnih 100 sati na kingmakeru :)
Bravo majstore. :kiss:
Bloo wrote: 09/03/2022 21:01
Tito_i_Partija wrote: 07/03/2022 11:03 da samo znaš kakvu dobru igru imam za tebe.
Pa koja jebogamalipatak :twisted:
Pa ova gore Čmoljina jubilarna, Pathfinder: Kingmaker. 3rd person isometric RPG, gdje između dungeon crawlinga, loot huntinga i lijepih priča imaš i svoje kraljevstvo. Mislim da će ti se svidjet'. :)
Bloo wrote: 09/03/2022 21:18 @Tito_i_Partija

Imam zivaca samo za ovo trenutno
Image

Was ist das? :?
Bloo
Globalna šefica

#40452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote: 15/03/2022 15:42 Was ist das?
Za ovo ti treba dosbox :mrgreen: vewwy old skul i ako volis deduction ova igra je awesome :D

https://www.classicdosgames.com/game/Sherlock.html
If you like Sudoku, but find it too easy, Sherlock is the game for you. The game is played on a 6×6 grid, and each row has a different set of six pictures that have to be arranged within the row. You get two sets of hints that tell you what relationship the pictures have to each other: one for to their vertical relationship and one for their horizontal relationship. There are two kinds of vertical hints and five kinds of horizontal hints. For column hints, you might be told that the H and the 6 are in the same column, or that red house and the banana are not in the same column. For row hints, you might be told that the strawberry is an adjacent column to the baby, the L is not in an adjacent column to the orange, the stop sign is in a column between the apple and the pear, there is one space between the old man and the hospital sign that does not contain the speed limit sign, or the 4 is one or more rows to the left of the 2. Through the process of deduction, you eliminate possibilities until you know what's in each square. Every puzzle can be solved with the hints that are given, but if you ask for a hint, the game will explain to you in plain English how one of the hints helped you to eliminate one of the possibilities. Getting a hint will cost you 30 seconds on your clock. When you no longer need one of the clues, you can send it to a holding bin, where you can still see it if you change your mind. You will always be told what a few of the squares are, but you can make the game easier by increasing the handicap level to get more free squares.

Sherlock is a computerized version of logic puzzles, where you're presented with a series of clues that help you to determine the exact locations of all of the images on the playing board. On the 6.0 version of the game, depending upon the puzzle size, the playing board can have anywhere from 3 up to 8 rows of images and from 3 up to 8 columns of images, 36 different puzzle sizes or types. (On the Pocket PC 5.0 game, the puzzles are all 4x4, 5x5 or 6x6.) Each row of the playing board contains images of the same type (faces, houses, numbers, fruit, street signs, letters, etc). The computer scrambles the locations of the items in each row (without showing you their locations) and then presents to you a set of graphical clues that describe the positional relationships of different images. You use the clues to deduce where things can't be (and where they HAVE to be) until you know where all of the images are located.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40453 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Cuj "ako ti je sudoku lagan", a ja mu ni pravila ne znam :roll:
Tito_i_Partija

#40454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Bloo wrote: 15/03/2022 19:38
Tito_i_Partija wrote: 15/03/2022 15:42 Was ist das?
Za ovo ti treba dosbox :mrgreen: vewwy old skul i ako volis deduction ova igra je awesome :D

Ja imam čudan odnos sa Dosboxom i igrama koje se igraju preko njega. Nostalgija me zagrije dovoljno da počnem, al' onda stanem na pola i sve ostane nezavršeno.

Prije godinu-dvije odlučim da odigram Gold Box serijal, krenulo sve super sa Pool Of Radiance. Odigr'o dvije igre i stao na početku treće, iako mi je zadnja (četvrta, Pools of Darkness) bila prva igra koje me je uvela u svijet RPG-a i D&D-a kad sam bio dijete. Nisam im'o više snage da nastavim, previše je sve izgledalo staro i sporo.

Isto i sa Eye of the Beholder trilogijom, završio prvu i stao na po' druge. Nisam mog'o da skupim više interesa da nastavim.

Kad si zadnji put igrala nešto novije? :)
Bloo
Globalna šefica

#40455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bloo »

Tito_i_Partija wrote: 15/03/2022 22:43
Bloo wrote: 15/03/2022 19:38

Ja imam čudan odnos sa Dosboxom i igrama koje se igraju preko njega. Nostalgija me zagrije dovoljno da počnem, al' onda stanem na pola i sve ostane nezavršeno.

Prije godinu-dvije odlučim da odigram Gold Box serijal, krenulo sve super sa Pool Of Radiance. Odigr'o dvije igre i stao na početku treće, iako mi je zadnja (četvrta, Pools of Darkness) bila prva igra koje me je uvela u svijet RPG-a i D&D-a kad sam bio dijete. Nisam im'o više snage da nastavim, previše je sve izgledalo staro i sporo.

Isto i sa Eye of the Beholder trilogijom, završio prvu i stao na po' druge. Nisam mog'o da skupim više interesa da nastavim.

Pa ova ti dode kao Minesweeper :D ono da odmoris od posla i napregnes dodatno little grey cells :D a i mehanika nije kao te tvoje,ono total opposite. :mrgreen: mada zna se zakomplicirati.
Jel se racuna HOMM3? :lol:
Novije? pokusan Skyrim prije godinicu dvije..ali nemam zivaca ni strpljenja ni volje vise. Sve sto sam nesto pocinjala prije 4, 5 godina...izgubila zivce...
Mislim da sam dosla u @Chmoljo fazu :mrgreen: Railroad Tycoon :D al ono Cezar 3 nivo...
Bloo
Globalna šefica

#40456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bloo »

Kad napunim 40 cu se vratiti na nivo Tetrisa i Sokobana i to je to. :mrgreen:
AhmetShabo

#40457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by AhmetShabo »

jel izasla cyberpunk narodna verzija?
l33t

#40458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

AhmetShabo wrote: 16/03/2022 13:15 jel izasla cyberpunk narodna verzija?
kasniš 2 godine :lol:
Tito_i_Partija

#40459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Bloo wrote: 15/03/2022 22:57
Tito_i_Partija wrote: 15/03/2022 22:43

Pa ova ti dode kao Minesweeper :D ono da odmoris od posla i napregnes dodatno little grey cells :D a i mehanika nije kao te tvoje,ono total opposite. :mrgreen: mada zna se zakomplicirati.
Jel se racuna HOMM3? :lol:
Novije? pokusan Skyrim prije godinicu dvije..ali nemam zivaca ni strpljenja ni volje vise. Sve sto sam nesto pocinjala prije 4, 5 godina...izgubila zivce...
Mislim da sam dosla u @Chmoljo fazu :mrgreen: Railroad Tycoon :D al ono Cezar 3 nivo...
Pa ni Čmoljo nije više u Čmoljo fazi. Eno ga piči frajer Kingmaker k'o lud, prije toga Pillars of Eternity, a prije toga Kingdom Come: Deliverance. Možda se ponekad švalera sa simulatorima, al' RPG mu je žena kojoj kući dođe. :-D

Zvučiš mi k'o ja prije par godina, kad sam bio na pragu četrdesete, sve počnem igru pa odustanem, nemam volje. Bio mi je tada prilično stresan period života koji mi jednostavno nije dao da u nečemu uživam k'o prije, filmovi, muzika, igre, whatever, ništa ne fercera. Kada sam se te depre riješio, k'o da mi je osvanulo.

Uzmi vremena da se prije svega posvetiš sebi, a možda ne bi bilo loše i da obatališ moderaciju na forumu. Ja samo kad pomislim na neke žešće teme, eto poput Ukrajine, počne da mi se manta. :-)

A HOMM3 mi je jedna od all-time favorite, evo pusa za to. :kiss: :D
arnes_king

#40460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ima li ovdje raje da igra Elden Ring? Ja sam je danas nabavio ali na PS5. Jedina souls igra sto sam odigrao je Demons Souls remake i ona me bas odusevila, a Elden Ring sam igrao malo closed network test dok je bio.

Bloodborne sam probao malo, svidjela mi se ali je tehnicki toliko losa verzija da sam odustao i nadam se da ce neko bolje izdanje izbaciti.
ferratilis

#40461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

arnes_king wrote: 16/03/2022 16:29 Ima li ovdje raje da igra Elden Ring? Ja sam je danas nabavio ali na PS5. Jedina souls igra sto sam odigrao je Demons Souls remake i ona me bas odusevila, a Elden Ring sam igrao malo closed network test dok je bio.

Bloodborne sam probao malo, svidjela mi se ali je tehnicki toliko losa verzija da sam odustao i nadam se da ce neko bolje izdanje izbaciti.
Ja sam igrao skoro 30 sati, svo vrijeme provedeno u prvoj zoni (Limgrave), ali su me toliko zivcirali stutteri da sam odlucio da sacekam dok ne izadje neki patch. Valjda na konzolama nema tih problema. A inace, igra je odlicna, kulminacija svega na cemu je Miyazaki ikad radio. Ima dobre ideje iz svake igre, ukljucujuci i Sekiro. Neki dijelovi dosta podsjecaju na Bloodborne, ma vrh. Generalno zasluzuje sve one desetke ne metacriticu, ali za ovo s performansama na PC-u trebaju svi dobit po jedan samar. :D

Jedan pro tip, kad upoznas Melinu prvi put, uradi teleport nazad do Church of Elleh, vidjeces zasto. :)
arnes_king

#40462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote: 16/03/2022 16:54
arnes_king wrote: 16/03/2022 16:29 Ima li ovdje raje da igra Elden Ring? Ja sam je danas nabavio ali na PS5. Jedina souls igra sto sam odigrao je Demons Souls remake i ona me bas odusevila, a Elden Ring sam igrao malo closed network test dok je bio.

Ja sam igrao skoro 30 sati, svo vrijeme provedeno u prvoj zoni (Limgrave), ali su me toliko zivcirali stutteri da sam odlucio da sacekam dok ne izadje neki patch. Valjda na konzolama nema tih problema. A inace, igra je odlicna, kulminacija svega na cemu je Miyazaki ikad radio. Ima dobre ideje iz svake igre, ukljucujuci i Sekiro. Neki dijelovi dosta podsjecaju na Bloodborne, ma vrh. Generalno zasluzuje sve one desetke ne metacriticu, ali za ovo s performansama na PC-u trebaju svi dobit po jedan samar. :D

Jedan pro tip, kad upoznas Melinu prvi put, uradi teleport nazad do Church of Elleh, vidjeces zasto. :)
Ok odlicno, bas mi je drago da igras i da je tako pozitivno iskustvo, osim tehnicka strana. Ma na konzolama vidim da nema niti jedan mode gdje je stabilno 60fps, osim da na ps5 igras ps4 verziju ali to ne zelim, dobro mi je i ako je 50-60 :D

Onda cu ovdje s tobom pisati u vezi igre jer su ovo igre gdje je toliko zanimljivo da moras imati nekoga s kim pises o tome :D
NecuVise

#40463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

Igram ja. Sad sam na 16,5 sati. Dobra je igra ali je za mene u suštini open world dark souls, a meni su više legle bloodborne i sekiro. Ne znam šta ti je toliko smetalo na bloodborne, ja sam platinum uzeo i za mene je to najbolja ps4 ekskluziva. Dva put sam je prešao a da sad imam ps4 opet bih.

Što se tiče Elden Ring istražuje dosta, nevjerovatno koliko stvari ima skrivenih da možeš igru preći a da ih nikad i ne vidiš. Igra ti neće ni reći za njih. Ja na jednom dijelu male tražio nešto, uđem u nekakvu prostoriju kad neka platforma. Ja na nju kad me spusti u neki podzemni grad. Nisam mogao vjerovati. Još prelijepo izgleda, podzemni grad a ima kao zvjezdano nebo.
ferratilis

#40464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

To je fazon, Elden Ring ima i dubinu, dok je vecina open world igara siroka kao okean, duboka kao bara. Miyazaki je smislio i nove vrste zamki koje nikako nisam ocekivao. Da ne spojlam, postoji jedna za koju sam siguran da ce je svi mrziti (Sellia Crystal Tunnel) :D
Spiritbreaker

#40465 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Spiritbreaker »

Instalirao BFME 2 sa ekspanzijom.
Ima oopcija i sa patchevima.da se igra i preko interneta tako da ubija.
arnes_king

#40466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

NecuVise wrote: 16/03/2022 18:18

Igram ja. Sad sam na 16,5 sati. Dobra je igra ali je za mene u suštini open world dark souls, a meni su više legle bloodborne i sekiro. Ne znam šta ti je toliko smetalo na bloodborne, ja sam platinum uzeo i za mene je to najbolja ps4 ekskluziva. Dva put sam je prešao a da sad imam ps4 opet bih.

Što se tiče Elden Ring istražuje dosta, nevjerovatno koliko stvari ima skrivenih da možeš igru preći a da ih nikad i ne vidiš. Igra ti neće ni reći za njih. Ja na jednom dijelu male tražio nešto, uđem u nekakvu prostoriju kad neka platforma. Ja na nju kad me spusti u neki podzemni grad. Nisam mogao vjerovati. Još prelijepo izgleda, podzemni grad a ima kao zvjezdano nebo.
Smetalo mi je prvo sto igra nema nikako blok, ali dobro to bih mogao podnijeti. Razlog zbog kojeg je ne mogu nastaviti igrati jeste tehnicka strana, igra izgleda ocajno i isto tako radi, nestabilnih 30fps sa losim framepacingom uz nisku rezoluciju. Moze igra biti dobra koliko hoce, ali nakon DS Remake i evo Elden Ring to ne mogu igrati. Odigrao bih je nekad da nemam nesto drugo, ali stalno imam neke novije pa se zato jos nisam vratio. Bila cak skinuta do danas, kad sam je obrisao da oslobodim prostor za Elden Ring :D
NecuVise

#40467 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

heh, ja joj to nisam ni zamjerio jer ona atmosfera, artstyle, oružja, bossovi, svijet su jedinstveni i džaba sve ostalo kad to. nema nijedna igra. Koliko sam emotivno vezan za tu igru, tačno me iznenađuje. Prvi out kad sam je probao bila mi smiješna zbog kretanja likova i brzo odustao. Kasnije kad sam se navukao evo do danas me drži. Meni je to prva from software igra, pojma ni o čemu nisam imao, sve sam morao skontati. Build ofulao žestoko. eh...U Elden Ring mi smeta koliko runes izgubim kad me ubiju, pa jedno 40% čini mi se.
arnes_king

#40468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Od svih fromsoft igara najvise vidim raju da hvali bloodborne i vjerovatno cu ga zbog tog kad tad i odigrati, ali sve se nadam da ce izbacit neki remaster..
ferratilis

#40469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Meni ce Dark Souls 1 zauvijek ostati najdraze sto je FromSoft proizveo, ali Bloodborne je odmah iza, onda Demon's Souls (original, nisam jos remake igrao). Elden Ring ce isto ostati dugo upamcen, ali prvo treba da poprave stutter na PC-u i stabilan framerate na konzolama. I valjda sad kad su prodali 12 miliona kopija u tri sedmice mogu konacno zaposliti nekog sposobnog programera i preci na novi engine. Krajnje je vrijeme vise :-x

@arnes_king koju si klasu odabrao?
arnes_king

#40470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote: 16/03/2022 19:29 Meni ce Dark Souls 1 zauvijek ostati najdraze sto je FromSoft proizveo, ali Bloodborne je odmah iza, onda Demon's Souls (original, nisam jos remake igrao). Elden Ring ce isto ostati dugo upamcen, ali prvo treba da poprave stutter na PC-u i stabilan framerate na konzolama. I valjda sad kad su prodali 12 miliona kopija u tri sedmice mogu konacno zaposliti nekog sposobnog programera i preci na novi engine. Krajnje je vrijeme vise :-x

@arnes_king koju si klasu odabrao?
Nisam jos poceo posto horizon nisam zavrsio ali evo jos par misija. Bas sad hocu upaliti cisto da uvod prodjem. Kontam astrologer jer volim poceti sa klasom koja ima odmah dobre ranged magije a kasnije ici na build magic + melee.
Rootboi

#40472 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Dok ne bude više konkretnih videa niš' do tad, Todu nije vjerovat' nalag'o se uveliko :mrgreen:
ferratilis

#40473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sjetimo se starog hita :D

ferratilis

#40474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ovo izgleda solidno. RIP Benoit Sokal.

DonieBrasco

#40475 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

House wrote: 16/03/2022 20:56

hajp!
Hoce li ovo biti na fazon Falout samo u svemiru u po drugim planetama ?
Post Reply