Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#40451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote: pa nije mu lako.....ja, koliko vidim mnogi su već zasjeli sa obadvije guzice na obadvije stolice....pa su živi i zdravi, i glasni...
A ti se sav nasekiro, ko "glasac" NS-a :pisnuo:

Jah
palermo

#40452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
palermo wrote: pa nije mu lako.....ja, koliko vidim mnogi su već zasjeli sa obadvije guzice na obadvije stolice....pa su živi i zdravi, i glasni...

Jah
đe si ba Cvrle, eto nas na jesen na grbavicu :)
cvrčak_na_hedonizmu

#40453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

palermo wrote:

Jah
đe si ba Cvrle, eto nas na jesen na grbavicu :)
To SDA ipak uzima kanton :shock:
palermo

#40454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

jok bolan, neg dolazi crvena armija predvođena generalom Fajketom
Kikibombona

#40455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Je li SDA placa autobuse? :D

Sretan povratak! :bih:
Banksy

#40456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:Pretpostavljam da ga ljuti što su DF i SDP ušli u orbitu NS, a možda su računali da će biti obratno.
Vjerovatno mnogima smeta i licemjerje načina kako se kategorišu prihvatljive i neprihvatljive etnonacionalne stranke.
Mustafić je odavno "pri" DFu.

Taman otkad je izgubio MESS.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/samer-r ... /180930057
daddy-kool

#40457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:Pretpostavljam da ga ljuti što su DF i SDP ušli u orbitu NS, a možda su računali da će biti obratno.
Vjerovatno mnogima smeta i licemjerje načina kako se kategorišu prihvatljive i neprihvatljive etnonacionalne stranke.

To objašnjava.
Banksy

#40458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

To objašnjava.
Providan i odavno predvidiv. Šteta.
A možda i nije. Ako za sinekuru podržava polupismenog srednjoškolca koji "ne čita".
cvrčak_na_hedonizmu

#40459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

palermo wrote:
I dalje ti ne vjerujem, zeleni su tvoji. Ne znam sto vrludas :stidljiv:

Cuj glasac NS-a :pisnuo:
palermo

#40460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
palermo wrote:
Je li SDA placa autobuse? :D

Sretan povratak! :bih:
a jebi ga, ko će drugi.....nema ti u nas poltičkih previranja kao u našoj prijestonici....u nas ti se sve zna :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#40461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

palermo wrote:
pa nije mu lako.....ja, koliko vidim mnogi su već zasjeli sa obadvije guzice na obadvije stolice....pa su živi i zdravi, i glasni...
a to su?
Kikibombona

#40462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

palermo wrote:a jebi ga, ko će drugi.....nema ti u nas poltičkih previranja kao u našoj prijestonici....u nas ti se sve zna :D
Ja vama u Mostaru nista ne zamjeram. Mostar je u posebnoj situaciji, podijeljen grad. Jasno je da se grupisete, da ste uplaseni za buducnost.

U Sarajevu, Zenici i Tuzli je druga situacija. Iz ovog trokuta mora krenuti pormjena koja ce se preliti na Mostar, Banjaluku, Siroki itd.
palermo

#40463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

palermo wrote:
I dalje ti ne vjerujem, zeleni su tvoji. Ne znam sto vrludas :stidljiv:

Cuj glasac NS-a :pisnuo:
otkud ti da sam ja glasač NS-a :? ....ma jok.....

zeleni :D nisam, ali šta i da jesam......ti stvarno umislio da si bolji od njih :D
meme_machine

#40464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

Komentarisanje na forumu dozvoljeno samo glasacima NS :lol:

A glede situacije u Mostaru koja je drugacija nego u Sarajevu itd., pa svi smo u istoj drzavi, treba da nas se isto tice, nece se svaki kanton igrati paradrzave
palermo

#40465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
palermo wrote:a jebi ga, ko će drugi.....nema ti u nas poltičkih previranja kao u našoj prijestonici....u nas ti se sve zna :D
Ja vama u Mostaru nista ne zamjeram. Mostar je u posebnoj situaciji, podijeljen grad. Jasno je da se grupisete, da ste uplaseni za buducnost.

U Sarajevu, Zenici i Tuzli je druga situacija. Iz ovog trokuta mora krenuti pormjena koja ce se preliti na Mostar, Banjaluku, Siroki itd.
KO je bolan uplašen :?

za dvije godine titula :thumbup:
bunk

#40466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

meme_machine wrote:Komentarisanje na forumu dozvoljeno samo glasacima NS :lol:

A glede situacije u Mostaru koja je drugacija nego u Sarajevu itd., pa svi smo u istoj drzavi, treba da nas se isto tice, nece se svaki kanton igrati paradrzave
Prelice se iz Sa :lol:
meme_machine

#40467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

bunk wrote: Prelice se iz Sa :lol:
Ako se i prelije, opet ce biti ista dilema kao sad, da li sa SDA i otudjiti hrvatske glasace, da li sa HDZ i otudjiti bosnjacke glasace.

Redovnim opozicionarenjem se sigurno nece dobiti natpolovicna vecina :lol:
kluz franjo

#40468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:...
Kolega palermo,
čitam ovo sve i pade mi na pamet jedna teza o kojoj zajednički forumski "trunimo" već godinama.
Promjena društveno-političke paradigme u BiH.
Nemam namjeru ulaziti u detalje i definicije oko kojih se nećemo složiti. I to nije ništa strašno.
Ja te zbog tog neslaganja neću svrstati u ovakve i onakve, a nadam se reciprocitetu. :-D
Nadam se samo da se slažemo u jednom.
Neophodnost promjene društveno-političke paradigme podrazumjeva da budemo otvoreni prema drugačijim i novim mogućnostima. Ma kakve one ideološki bile.
Da dozvolimo da su drugačiji modeli mogući.
Da ovo što sada živimo nije zacrtani i jedini mogući način.
Ili da iskoristim slogan:
"Ako vam je dobro, onda ništa!"
palermo

#40469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote:
Kolega palermo,
čitam ovo sve i pade mi na pamet jedna teza o kojoj zajednički forumski "trunimo" već godinama.
Nemam namjeru ulaziti u detalje i definicije oko kojih se nećemo složiti. I to nije ništa strašno.
Ja te zbog tog neslaganja neću svrstati u ovakve i onakve, a nadam se reciprocitetu. :-D
Neophodnost promjene društveno-političke paradigme podrazumjeva da budemo otvoreni prema drugačijim i novim mogućnostima. Ma kakve one ideološki bile.
Dino Mustafić,kojeg evo opraše na forumu :D , u onom intervju koji se meni svidio reče jednu lijepu stvar......Bosni i Hercegovini (a posebno alternativi) trebaju politički borci a ne politički igrači.

Bojim se da se ovdje sva ova priča vodi oko političkih igrača, a da političkih boraca ni na vidiku, a politički igrači (uspješni ili neuspješni) neće donijeti promjenu društveno-političke paradigme....

Ja sve mislim, ova sva dešavanja su neka zajebancija....a forumksa diskusija samo šlag na tortu te zajebancije
kluz franjo

#40470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:
Kolega palermo,
Dino Mustafić,kojeg evo opraše na forumu :D , u onom intervju koji se meni svidio reče jednu lijepu stvar......Bosni i Hercegovini (a posebno alternativi) trebaju politički borci a ne politički igrači.

Bojim se da se ovdje sva ova priča vodi oko političkih igrača, a da političkih boraca ni na vidiku, a politički igrači (uspješni ili neuspješni) neće donijeti promjenu društveno-političke paradigme....

Ja sve mislim, ova sva dešavanja su neka zajebancija....a forumksa diskusija samo šlag na tortu te zajebancije
Taj isti Dino Mustafić je negdje napisao još jednu dobru stvar, parafraziram:
"Kada poruku adresiraju nekoj zajednici, a ne pojedincu, znam koliko je sati!"

Tako i ovo kolega. To što su jedan ili dva forumaša nekoga "oprala" predstavlja samo te pojedince.
To što se ja npr. ne slažem sa svakim potezom ili izjavom Dine Mustafića ne znači da se slažem sa izjavama i potezima drugih pojedinaca koji njega sa ovakvim/onakvim argumentima kritikuju.

Nego da se vratim na moje pitanje.
Možemo li tražiti promjenu društveno-političke paradigme, ako u startu odbacujemo svaku mogućnost da je i neki drugačiji model moguć?
cvrčak_na_hedonizmu

#40471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

palermo wrote: otkud ti da sam ja glasač NS-a :? ....ma jok.....

zeleni :D nisam, ali šta i da jesam......ti stvarno umislio da si bolji od njih :D
Lose ti to nesto shvatas i nista ti nije jasno, po obicaju :)

Jases po forumu godinama, najmanje na temi SDA, jasta si nego zelembac.

Al te stid reci, sto je i logicno, a nisi jedini.
palermo

#40472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote: Taj isti Dino Mustafić je negdje napisao još jednu dobru stvar, parafraziram:
"Kada poruku adresiraju nekoj zajednici, a ne pojedincu, znam koliko je sati!"

Tako i ovo kolega. To što su jedan ili dva forumaša nekoga "oprala" predstavlja samo te pojedince.
To što se ja npr. ne slažem sa svakim potezom ili izjavom Dine Mustafića ne znači da se slažem sa izjavama i potezima drugih pojedinaca koji njega sa ovakvim/onakvim argumentima kritikuju.

Nego da se vratim na moje pitanje.
Možemo li tražiti promjenu društveno-političke paradigme, ako u startu odbacujemo svaku mogućnost da je i neki drugačiji model moguć?
Oko ovog prvog dijela, kada u nekoj zajednici (u ovom slučaju forumskoj) se kreira takva atmosfera u kojoj se svatko (bio forumaš ili javna ličnost) ko iole odstupi od zadane matrice etiketira, onda to prestaje biti problem pojedinca nego upravo te zajednice.

Ovo drugo, apsolutno, pa nema promjene društevno-političke poaradigme bez izlaska iz sfere komfora i traženja novih modela........jedino mi ovdje nije jasno,kada kažeš u stratu odbacujemo mogućnost, misliš li na nešto konkretno......neki novi model koji se pojavio na sceni ?
palermo

#40473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

palermo wrote: otkud ti da sam ja glasač NS-a :? ....ma jok.....

Lose ti to nesto shvatas i nista ti nije jasno, po obicaju :)

Jases po forumu godinama, najmanje na temi SDA, jasta si nego zelembac.

Al te stid reci, sto je i logicno, a nisi jedini.
joj cvrle, pa ti stvarno ne možeš smisliti nikoga ko misli drugačije od tebe.....

hoće li ti biti duša na mjestu ako kažem da sam zelembać ? Ako će, evo, zelembać sam.....jel sad sve ok.....

P.S
Al pod crvenom zastavom eto me na jesen na grbavicu :thumbup:
Banksy

#40474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

"Razlikujemo se gospodin Komšić i ja. On je karizmatični iskusni i profesionalni političar koji već duže od dva desetljeća uspješno plovi mutnim vodama BiH politike, a ja to jednostavno nisam. Ja sam svoju „političku neprofesionalnost i neiskustvo“ već više puta dokazao i pokazao. Razlikujemo se i po mnogim stavovima, godinama, školi, načinu komuniciranja i još po mnogi čemu. Razlikovali smo se i te 2014. godine kada je gospodin Komšić poveo stranku na čijem je čelu (a u čijem sam osnivanju i sam sudjelovao) još i prije izbora odveo u predizbornu koaliciju i u zagrljaj SDA, HSPa i sličnih stranaka na području RSa, a poslije izbora i na federalnom i na državnom nivou. Tada smo se i zvanično razišli, bez nekih preteških riječi i uvreda (osim poneke opravdane varnice i oštrije medijske izjave), kako se valjda i razilaze civilizirane osobe koje imaju različite političke stavove. Rezultate te ekspedicije i koaliranja sa HDZ-SDA su svi vidjeli par mjeseci kasnije kada su djevojke i momci iz DFa, i pored jako dobrog izbornog rezultata i vjerujem dobrih i iskrenih namjera, prosto izgurani sa svih nivoa vlasti i to prvenstveno od sstrane i uz blagoslov iste one stranke koja ih sada poziva ponovo u svoje naručje. Razlikujemo se gospodin Komšić i ja jer na isti takav poziv koji je uzgred bio upućen i drugim članovima BiH bloka, sasvim drugačije rezonujemo i reagujemo iako imamo djelomično slično iskustvo (jer i ja sam bio ministar u vremenu prije nego sam postao neuspješni političar u ekspertskoj vlasti koju je ta stranka podržavala i znam zašto sam svojevoljno napustio tu poziciju). Razlikujemo se jer ja i ne razmišljam da bih ponovio dva puta istu grešku sa istim ljudima koji se već desetljećima nisu promijenili. Kako je primijetio i gospodin Komšić uistinu ima mnogo različitih ideja unutar BH bloka, ali pojedino zajedničko djelovanje kao snažna podrška izboru DF kandidata unutar Doma naroda koju sam osobno (uz podršku kolega iz Naša stranka) pružio pokazuje da imamo mi i dosta sličnih mišljenja. Želim da vjerujem da imamo jedan isti cilj gospodin Komšić i ja, a to je da budućim generacijama (gdje pripadaju i naša djeca) ostavimo bolju zemlju nego smo je dobili od naših roditelja. U krajnjem slučaju razlikujemo se gospodin Komšić i ja, ali nekako imam osjećaj da se mnogo manje razlikujemo On i ja, nego gospodin Čović i gospodin Izetbegović i On. Nadam se da nisam u krivu kada to kažem!", piše Marjanović.

Dobar.
drug_profi

#40475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Profesorski. A lagano mu je i šuknuo, kako doliči.
Locked