Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#40451 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

Piaty wrote: 28/08/2023 22:23 Oj sreće pa je nas Velež precijenio na početku
s obzirom na to da smo svakog dosad prekucali dok smo bili spremni da li to znači da nas svi precijenjuju? :mrgreen:
omega369

#40452 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Piaty wrote: 28/08/2023 22:23 Oj sreće pa je nas Velež precijenio na početku
Sto jest jest. O cemu se radi sa nasom kondicionom spremom, e to mi je bas enigma?!

Buljubasic je nas najbolji igrac.
Sahinovic je smijesan golman. Tesko nama sa njim. Golman veleza je za razliku od njega pokupio sve lopte u sesnaestercu
Piaty

#40453 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

last mohicans wrote: 28/08/2023 23:06
vicious wrote: 28/08/2023 23:03 Julardzija mi se svidio, odmah se vidi da je školovan igrač. Normalno vlada loptom, normalna dodavanja, pozicioniranje... valjace nam.
Pena 2x izigra po dvojicu, dobro i ošuta pred kraj. Ali ne voli trčati kao ni Mario
Po meni to nema mnogo veze ako se kapitalizira sa proigravanjem i korisnim pasovima koji vode golu.
Ja sam zato volio Svena Sušića jer bar kada uzme loptu nešto će od svega toga i ispasti.
Son1

#40454 Re: Utakmice.

Post by Son1 »

Sreca pa je tempo lige nikakav, inace mrka kapa. I ovako je nezasluzena povjeda.
Pocelo se nesto malo i igrat, al ako ne trcis, tesko da se sta moze napravit.
Penal cist jbg.
GandalfSivi

#40455 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Igramo li mi ikada ove malonogometne turnire? Pena bi razvalio :D
last mohicans

#40456 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Piaty wrote: 29/08/2023 00:15
last mohicans wrote: 28/08/2023 23:06
Pena 2x izigra po dvojicu, dobro i ošuta pred kraj. Ali ne voli trčati kao ni Mario
Po meni to nema mnogo veze ako se kapitalizira sa proigravanjem i korisnim pasovima koji vode golu.
Ja sam zato volio Svena Sušića jer bar kada uzme loptu nešto će od svega toga i ispasti.
Pa izborio je dva puta prekrsaj na ivici 16, drugi put je i ošutao. Drugo je sto smo mi odlučili braniti se u 90toj. On meni ima najveću fudbalsku inteligenciju, onda Avram, Ziljkić i Mario, ali oni na momente. Njega spremiti i uigrati, to bi odlično bilo. Buljuba i ovaj Edin moraju biti u vezi, ostali neka se rotiraju. Dali su nam živosti i agresivnosti i dok se imalo kuveta, to je dobro bilo. Seferoviću, poderi diplomu, najgore spremljena ekipa smo. Strašno, kad nas je Velez stisnuo, djelovali su kao neki evropski velikan,jbt.
caros

#40457 Re: Utakmice.

Post by caros »

Kakav čist penal? Sve i da imamo VAR ovo niko živ ne bi svirao. Padate na štrumfovsku mitomaniju
Logovan

#40458 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Melbourne_Australia

#40459 Re: Utakmice.

Post by Melbourne_Australia »

caros wrote: 29/08/2023 00:39

Kakav čist penal? Sve i da imamo VAR ovo niko živ ne bi svirao. Padate na štrumfovsku mitomaniju
Druze,prati hrkljus jer zive veze nemas o fudbalu.
sencobih

#40460 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Penala nije bilo ni na mapi. Lijepo se na snimku vidi da povlači ruku nazad i da ga lopta udara u bok i odbija se ko od zid. Jasno ko dan, ali treba nama pripisati kao neko nam nešto poklonio da opravdaju svoje ili da nas pripreme za neko sudijski deranje u nekoj od narednih tekmi
caros

#40461 Re: Utakmice.

Post by caros »

Melbourne_Australia wrote: 29/08/2023 06:26

Mora da ti je sjebana dioptrija od prečestog trpanja kengura.
Melbourne_Australia

#40462 Re: Utakmice.

Post by Melbourne_Australia »

caros wrote: 29/08/2023 06:42

Nisi ti u vinklu pasa.Hoce to kad uzimas svasta.
Adobeg

#40463 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Melbourne_Australia wrote: 29/08/2023 07:54
caros wrote: 29/08/2023 06:42

Nisi ti u vinklu pasa.Hoce to kad uzimas svasta.
Hajde ti na zeljinu temu komentarisi svoje,i zahvali sucima sto niste dobili crveni i sto nije svirao dva ocita penala za tuzlu. :-)
vicious

#40464 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Ma iskreno i meni je na onim snimcima izgledalo da ga je lopta prvo pogodila u tijelo pa onda (možda) u ruku, ali nema šanse da se baš bez dileme vidi kad su kamere i tehnika prenosa kao da je 1974.
Paradox76

#40465 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

Lagano se počinje vidjeti uticaj trenera na igru.
Puno veći presing, bolji i čvršći ulasci u duel sa protivničkim igračima.
Prva utakmica zajedno Buljubasica i Julardžije i zaslužuju jako dobru prolaznu ocjenu, kada se uigraju bit ce odlična kombinacija.
Konačno stoperi ne vraćaju loptu golmanu, počinje igra imati glavu i rep.
Traže se loptama Ziljkic i Avramovski da svojim individualnim kvalitetom naprave viska.
Vise puta uigranim sablonima, pogotovo u prvom poluvremenu, lopta lijepo i tečno dolazi do izoliranih Ziljkica i Avramovskog.
Ništa ne može preko noći, puno ima još da se radi, ali se primjeti da trener konačno ima kvalitete, da prati utakmicu, reaguje izmjenama, sugerise konstantno.
Ne treba vise ponavljati da je fizička sprema katastrofa.
Znam pouzdano da ce se i to jako brzo riješiti.
Sve u svemu, jako bitna 3 boda.
vicious

#40466 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Paradox76 wrote: 29/08/2023 10:14 Lagano se počinje vidjeti uticaj trenera na igru.
Prva utakmica zajedno Buljubasica i Julardžije i zaslužuju jako dobru prolaznu ocjenu, kada se uigraju bit ce odlična kombinacija.
Traže se loptama Ziljkic i Avramovski da svojim individualnim kvalitetom naprave viska.
Vise puta uigranim sablonima, pogotovo u prvom poluvremenu, lopta lijepo i tečno dolazi do izoliranih Ziljkica i Avramovskog.
Ništa ne može preko noći, puno ima još da se radi, ali se primjeti da trener konačno ima kvalitete, da prati utakmicu, reaguje izmjenama, sugerise konstantno.
Bog te čuo, ali koliko brzo se može riješiti tako nešto, što je očigledno totalno zapušteno tokom cijelog mandata prošlog SŠ, ne samo tokom priprema? Za podizanje fizičke spreme je ipak potrebno malo više vremena?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#40467 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Da se ne lazemo, bio je penal. Da se ne lazemo, boli nas kurac.

Bio je i u Mostaru 2021 cist crveni nad Mesanovicem kod 0-0, pa nikom nista i kasnije prekrsaj za penal pa nikom nista. Ono malo govno Bilbija sudio.

Sto se tice sinocnje utakmice, meni se cini da ostvarujemo napredak, slozio bih se sa zapazanjima @Paradox76

Po meni i dalje slabo radimo presing. U Tuzli je to radio sam Renan, protiv Veleza je to radilo kompletna trojka iz nadapa. Ali uvijek iza njih je ostajao ogroman prostor bez nasih igraca pa i taj presing nije davao previse rezultata. Presing ili radi cijela ekipa ili ne radi niko, u suprotnom samo ti pucaju linije i onda imas laksi protok lopte kod protivnika.

I sinoc, iako se malo popravilo, posebno u drugom poluvremenu, jako lose kretanje bez lopte.
Ja ne znam kako to rijesiti, da se igraci natjeraju da trce i da se otvaraju (pomazu) igracu koji ima loptu.
Sinoc je bilo X situacija gdje bek uz aut liniju na 40 metara od naseg gola, nema cistog igraca, pa se onda uvuce u neka driblanja pretrcavanja, pa gubi loptu pa aut ili iznudi aut. Tu je najveca greska veznih igraca, krila i stopera sto ne prilaze igracu s loptom, i ne otvaraju se, nego svi gledaju sta ce ovaj sam uraditi.

Uz sve ove nedostatke, mora se uzeti u obzir cinjenica da smo mi realno tek formirana ekipa. Vjerujem da ce biti nekog napretka nakon pauze ali da bi se pravi rukopis trenera trebao osjetiti tek na proljece kada bi on trebao imati sviju ekipu, selektovanu i pripremljenu za ono sto slijedi.

Do tada, bitno je samo da su 3 boda. Sve preko toga bonus.
kleja

#40468 Re: Utakmice.

Post by kleja »

F&N wrote: 29/08/2023 10:36 Da se ne lazemo, bio je penal. Da se ne lazemo, boli nas kurac.

Bio je i u Mostaru 2021 cist crveni nad Mesanovicem kod 0-0, pa nikom nista i kasnije prekrsaj za penal pa nikom nista. Ono malo govno Bilbija sudio.

Sto se tice sinocnje utakmice, meni se cini da ostvarujemo napredak, slozio bih se sa zapazanjima @Paradox76

Po meni i dalje slabo radimo presing. U Tuzli je to radio sam Renan, protiv Veleza je to radilo kompletna trojka iz nadapa. Ali uvijek iza njih je ostajao ogroman prostor bez nasih igraca pa i taj presing nije davao previse rezultata. Presing ili radi cijela ekipa ili ne radi niko, u suprotnom samo ti pucaju linije i onda imas laksi protok lopte kod protivnika.

I sinoc, iako se malo popravilo, posebno u drugom poluvremenu, jako lose kretanje bez lopte.
Ja ne znam kako to rijesiti, da se igraci natjeraju da trce i da se otvaraju (pomazu) igracu koji ima loptu.
Sinoc je bilo X situacija gdje bek uz aut liniju na 40 metara od naseg gola, nema cistog igraca, pa se onda uvuce u neka driblanja pretrcavanja, pa gubi loptu pa aut ili iznudi aut. Tu je najveca greska veznih igraca, krila i stopera sto ne prilaze igracu s loptom, i ne otvaraju se, nego svi gledaju sta ce ovaj sam uraditi.

Uz sve ove nedostatke, mora se uzeti u obzir cinjenica da smo mi realno tek formirana ekipa. Vjerujem da ce biti nekog napretka nakon pauze ali da bi se pravi rukopis trenera trebao osjetiti tek na proljece kada bi on trebao imati sviju ekipu, selektovanu i pripremljenu za ono sto slijedi.

Do tada, bitno je samo da su 3 boda. Sve preko toga bonus.
da se ne lažemo 1000 % nije bio penal.
kleja

#40469 Re: Utakmice.

Post by kleja »

vicious wrote: 29/08/2023 10:11 Ma iskreno i meni je na onim snimcima izgledalo da ga je lopta prvo pogodila u tijelo pa onda (možda) u ruku, ali nema šanse da se baš bez dileme vidi kad su kamere i tehnika prenosa kao da je 1974.
uspori video pa na pauzu uzmi klizać lagano vuci lijevo desno i vidječeš da nije bilo nikakvog kontakta lopte i ruke

https://twitter.com/odkulina/status/169 ... _&ref_url=
Paradox76

#40470 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

vicious wrote: 29/08/2023 10:20
Paradox76 wrote: 29/08/2023 10:14 Lagano se počinje vidjeti uticaj trenera na igru.
Bog te čuo, ali koliko brzo se može riješiti tako nešto, što je očigledno totalno zapušteno tokom cijelog mandata prošlog SŠ, ne samo tokom priprema? Za podizanje fizičke spreme je ipak potrebno malo više vremena?
Naravno da se ne može riješiti tako brzo, kondicioni treninzi se rade u etapama, sa laganim progresom da se ne bi dovelo do pretreniranosti i opasnosti od povreda.Moramo svi shvatiti da je ekipa bila zapuštena kako fizički, tako i takticki a Boga mi i na psihičkom planu.
Pripreme su bukvalno bačene u vodu.
Imamo sad Goška pa ako ne grijesim slijedi pauza.
Mislim da će se pravi pomak na fizičkoj spremi tek vidjeti početkom oktobra.
kleja

#40471 Re: Utakmice.

Post by kleja »

kengurko kaže da vjerumo njemu a ne našim očima
Adobeg

#40472 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Nakon prospavane noci sta reci bitna su tri boda ostalo je sve za zaborav ima ovdje puno posla da se ustroji ekipa,slovenac je na velikim mukama,ali mlad je ima elana valjda ce nesto napraviti.
vicious

#40473 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Paradox76 wrote: 29/08/2023 11:41
vicious wrote: 29/08/2023 10:20

Naravno da se ne može riješiti tako brzo, kondicioni treninzi se rade u etapama, sa laganim progresom da se ne bi dovelo do pretreniranosti i opasnosti od povreda.Moramo svi shvatiti da je ekipa bila zapuštena kako fizički, tako i takticki a Boga mi i na psihičkom planu.
Pripreme su bukvalno bačene u vodu.
Imamo sad Goška pa ako ne grijesim slijedi pauza.
Mislim da će se pravi pomak na fizičkoj spremi tek vidjeti početkom oktobra.
:thumbup:
To je to, razumijemo se 100%. Samo sam se uhvatio za ono što si napisao da će se jako brzo riješiti... :D
GandalfSivi

#40474 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Adobeg wrote: 29/08/2023 11:49 Nakon prospavane noci sta reci bitna su tri boda ostalo je sve za zaborav ima ovdje puno posla da se ustroji ekipa,slovenac je na velikim mukama,ali mlad je ima elana valjda ce nesto napraviti.
Vala da je na mukama i nije. Ima igrace o kojima drugi mogu samo sanjati, a svakako mu je posao da ih u formu dovede i uigra. Ako ne zna, pisat ga…

Btw, je li ko skontao da je Slovenac uletio jucer na teren i ganjao Hasica pet minuta nakon sto je ovaj usao, toliko mu je bilo vazno da mu nesto kaze :)
vicious

#40475 Re: Utakmice.

Post by vicious »

GandalfSivi wrote: 29/08/2023 15:51
Adobeg wrote: 29/08/2023 11:49 Nakon prospavane noci sta reci bitna su tri boda ostalo je sve za zaborav ima ovdje puno posla da se ustroji ekipa,slovenac je na velikim mukama,ali mlad je ima elana valjda ce nesto napraviti.
Vala da je na mukama i nije. Ima igrace o kojima drugi mogu samo sanjati, a svakako mu je posao da ih u formu dovede i uigra. Ako ne zna, pisat ga…

Btw, je li ko skontao da je Slovenac uletio jucer na teren i ganjao Hasica pet minuta nakon sto je ovaj usao, toliko mu je bilo vazno da mu nesto kaze :)
Jest jest, fato ga je Gigovic da izadje :D
Post Reply