SDP

mirzadelibasic

#40426 Re: SDP

Post by mirzadelibasic »

Kakva je svrha provlačenje HamLipa po vrhu SDP-a ? To bi trebao biti restart ? Nova snaga ? Sta li već, haj ga znaj :-)
Bio sam optimista da će im doći iz guzice u glavu, ali izgleda da je obrnuto...
pedeset

#40427 Re: SDP

Post by pedeset »

Oni misle da je narod toliko glup pa da će zaboraviti šta su sve uradili Lagumdžija, Hadžić i Lipovača. Kongres ništa nije promijenio, to vam mora biti jasno. Ali isto tako i njima mora biti jasno da će sljedeći izbori biti isti kao prošli. SDP je prekrižen kod naroda.
fosna2014

#40428 Re: SDP

Post by fosna2014 »

pedeset wrote:Oni misle da je narod toliko glup pa da će zaboraviti šta su sve uradili Lagumdžija, Hadžić i Lipovača. Kongres ništa nije promijenio, to vam mora biti jasno. Ali isto tako i njima mora biti jasno da će sljedeći izbori biti isti kao prošli. SDP je prekrižen kod naroda.
Narod je toliko glup da glasa za SDA koji je jos gori od SDP-a. Narod nema principa, pa je nema ni politika.
Opetja033

#40429 Re: SDP

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
pedeset wrote:Oni misle da je narod toliko glup pa da će zaboraviti šta su sve uradili Lagumdžija, Hadžić i Lipovača. Kongres ništa nije promijenio, to vam mora biti jasno. Ali isto tako i njima mora biti jasno da će sljedeći izbori biti isti kao prošli. SDP je prekrižen kod naroda.
Narod je toliko glup da glasa za SDA koji je jos gori od SDP-a. Narod nema principa, pa je nema ni politika.
Ma ja, ne valja narod - partija je dobra. Narod treba u sur utjerati. :mrgreen:
Klasicni staljnisticki pristup. Sve dok se SDP rijesi mentaliteta koji je naslijedio iz totalitarnog rezima, od te stranke nece biti nista.
fosna2014

#40430 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
fosna2014 wrote:
Ma ja, ne valja narod - partija je dobra. Narod treba u sur utjerati. :mrgreen:
Klasicni staljnisticki pristup. Sve dok se SDP rijesi mentaliteta koji je naslijedio iz totalitarnog rezima, od te stranke nece biti nista.
Procitaj jos jednom, mozda ti bude jasnije sta sam napisao.
VjecitiStudent

#40431 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:
Narod je, ganjajući principe, glasao za SDP (ključne riječi "najveća pobjeda od '45"), pa je dobio SDA sa crvenim kravatama.
Ko je tu iznevjerio principe?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40432 Re: SDP

Post by Chmoljo »

e ako je Vječiti rek'o, onda će sigurno obratno da bude :D
fosna2014

#40433 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote:
Narod je, ganjajući principe, glasao za SDP (ključne riječi "najveća pobjeda od '45"), pa je dobio SDA sa crvenim kravatama.
Pa rekao sam vec, nema narod principa nema politika. To je tako. Politika proizilazi iz naroda, pa prema tome imamo i situaciju kakvu imamo. Narod samo blebece, a ne poduzima nista. Sto bi onda politika reagovala?
VjecitiStudent

#40434 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:e ako je Vječiti rek'o, onda će sigurno obratno da bude :D
Nije valjda i tebe u GO izabralo?
Opetja033

#40435 Re: SDP

Post by Opetja033 »

Znaci vracamo se opet na staljinisticki pristup da nikada nije do partije nego da narod ne valja i da je greska u narodu sto ne moze da vidi uzvisene principe SDP.
VjecitiStudent

#40436 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pa rekao sam vec, nema narod principa nema politika. To je tako. Politika proizilazi iz naroda, pa prema tome imamo i situaciju kakvu imamo. Narod samo blebece, a ne poduzima nista. Sto bi onda politika reagovala?
Da principi izlaze iz "naroda", '45 bi vlast bila sastavljena od koljača i kradljivaca.
Narod itekako pokušava iskoristiti svu "snagu" demokratije.
Prvo je slagala SBiH, dobili su nogu, pa je slagao SDP, dobili su nogu, ...
johntra

#40437 Re: SDP

Post by johntra »

uvijek je tako... :D
ne vidim fakat što se digla tolika dževa oko ulaska jednog, kompromitiranog, čovjeka u GO...pa ne čini on sam taj odbor...uostalom, na Kongresu je usvojen amandman na Statut da svako kome bude dokazana krivica za neko djelo, više neće biti član SDP-a ni njegovih organa...mislim da je nešto slično postojalo i ranije, samo je sad to naglašenije...mada je bilo prijedloga da se iz partije izbaci odmah bilo koji član protiv koga je podignuta bilo kakva optužnica, što je ipak malo smiješno...
Last edited by johntra on 08/10/2015 11:10, edited 1 time in total.
fosna2014

#40438 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:Znaci vracamo se opet na staljinisticki pristup da nikada nije do partije nego da narod ne valja i da je greska u narodu sto ne moze da vidi uzvisene principe SDP.
Nisi ti dovoljno inteligentan da razumijes sta sam napisao. Ali vidim da podrzavas na temi Sirija vise serijatske principe, pa ti onda i staljinisticki principi nisu strani. :thumbup:

Ne shvatas o cemu pricam uopce. Procitaj jos jednom.
fosna2014

#40439 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Da principi izlaze iz "naroda", '45 bi vlast bila sastavljena od koljača i kradljivaca.
Narod itekako pokušava iskoristiti svu "snagu" demokratije.
Prvo je slagala SBiH, dobili su nogu, pa je slagao SDP, dobili su nogu, ...
Pa eto imamo SDA, svi smo sretni. Sto kaze jedan danas u novinama: "Juce je uslo u BiH 100 izbjeglica, ali je zato izaslo 600 iz nje!"

Opet ponavljam, nas nivo i jeste SDA i nista drugo, za socijaldemokratiju nismo nazalost spremni. Dakle, ni narod a zatim ni politika, jer mi to NE ZNAMO.
pedeset

#40440 Re: SDP

Post by pedeset »

Opetja033 wrote:Znaci vracamo se opet na staljinisticki pristup da nikada nije do partije nego da narod ne valja i da je greska u narodu sto ne moze da vidi uzvisene principe SDP.
Tako nekako. Nije Lagumdžija kriv za izbore, nego narod. Nije Hadžić kriv što je uzimao reket, nego su krivi oni koji su mu ga davli. Nije ni Lipovača za "Smaragdni most", krivi su projektanti.
VjecitiStudent

#40441 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

johntra wrote:
uvijek je tako... :D
ne vidim fakat što se digla tolika dževa oko ulaska jednog, kompromitiranog, čovjeka u GO...pa ne čini on sam taj odbor...uostalom, na Kongresu je usvojen Statut da svako kome bude dokazana krivica za neko djelo, više neće biti član SDP-a ni njegovih organa...mislim da je nešto slično postojalo i ranije, samo je sad to naglašenije...mada je bilo prijedloga da se iz partije izbaci odmah bilo koji član protiv koga je podignuta bilo kakva optužnica, što je ipak malo smiješno...
Jednog?
:lol:
johntra

#40442 Re: SDP

Post by johntra »

VjecitiStudent wrote:
Jednog ...? :lol:
tebe ozbilijno ne shvatam nikada, ali ako ti misliš da ih ima više, svima kojima bude dokazana krivica, bit će izbačeni iz partije...jasnije sad?
Opetja033

#40443 Re: SDP

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Nisi ti dovoljno inteligentan da razumijes sta sam napisao. Ali vidim da podrzavas na temi Sirija vise serijatske principe, pa ti onda i staljinisticki principi nisu strani. :thumbup:

Uzmemo li u obzir da te vise forumasa shvatilo na identican nacin, prije ce biti da su tvoji intelektualni kapaciteti vrlo ograniceni, te da uz vrlo limitiran fond rijeci, nisi u stanju da efikasno i jasno izneses svoje misljenje i stavove.
Potrudi se opet, makar se namucio.
VjecitiStudent

#40444 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote: Pa eto imamo SDA, svi smo sretni. Sto kaze jedan danas u novinama: "Juce je uslo u BiH 100 izbjeglica, ali je zato izaslo 600 iz nje!"

Opet ponavljam, nas nivo i jeste SDA i nista drugo, za socijaldemokratiju nismo nazalost spremni. Dakle, ni narod a zatim ni politika, jer mi to NE ZNAMO.

Dok god imamo izbor između SDA i njihovih klonova poput SDP-a, SBiH, ..., imat ćemo SDA.
fosna2014

#40445 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
fosna2014 wrote:

Uzmemo li u obzir da te vise forumasa shvatilo na identican nacin, prije ce biti da su tvoji intelektualni kapaciteti vrlo ograniceni, te da uz vrlo limitiran fond rijeci, nisi u stanju da efikasno i jasno izneses svoje misljenje i stavove.
Potrudi se opet, makar se namucio.
O ha, ha cuj ti njega. Ja sam svoje stavove iznio (post iznad je jedan od njih), i dosao sam do zakljucka da mi kao narod nismo spremni da bolje zivimo! Zasto? Pa pogledaj sebe u spiglo pa ces znati.

Ti predstavljas pravi prosjek "Bosnje". To nije negativno misljeno, nego predstavlja nazalost nasu realnost od koje ne smijemo bjezati. Moramo raditi na sebi.

Ne treba za to puno truda, jer se vidi iz prilozenog.
mirzadelibasic

#40446 Re: SDP

Post by mirzadelibasic »

Nije nama ni strano da se pokajemo što smo nekoga krivili, pljuvali i omalovažavali. Svojevremeno je Duraković bio pijano, alkoholičar, neuracunljiv, a poslije je nastala nostalgija kada su uvidjeli kakav je ustvari ZL-o i ljudi oko njega.

Zna narod pogriješiti.
fosna2014

#40447 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote: Pa eto imamo SDA, svi smo sretni. Sto kaze jedan danas u novinama: "Juce je uslo u BiH 100 izbjeglica, ali je zato izaslo 600 iz nje!"

Dok god imamo izbor između SDA i njihovih klonova poput SDP-a, SBiH, ..., imat ćemo SDA.
Tacno. To je poenta.
VjecitiStudent

#40448 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

johntra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Jednog ...? :lol:
tebe ozbilijno ne shvatam nikada, ali ako ti misliš da ih ima više, svima kojima bude dokazana krivica, bit će izbačeni iz partije...jasnije sad?
Jasno je, Branković, Bičakčić, Čović, Dodik, ... nikada ne bi bili izbačeni iz SDP-a.

Kleptokratija za čovjeka.
johntra

#40449 Re: SDP

Post by johntra »

VjecitiStudent wrote:
Jasno je, Branković, Bičakčić, Čović, Dodik, ... nikada ne bi bili izbačeni iz SDP-a.

sreća pa tebe nemamo na nekoj odgovornoj funkciji i sreća da ti je forum jedina mjerna jedinica dokazivanja. :D
VjecitiStudent

#40450 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

johntra wrote:
VjecitiStudent wrote:

sreća pa tebe nemamo na nekoj odgovornoj funkciji i sreća da ti je forum jedina mjerna jedinica dokazivanja. :D
Kad nestane argumenata ...
Post Reply