Izrael je opet pocinio zlocin!
-
palermo
- alijagoro
- skupljac_zeljeza
#40403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da je ova rasprava suvišna. Žena nema nikakvu izjavu kojom podržava ovo što rade njeni sunarodnjaci i ne može se optužiti za bilo šta. Neka pjeva i neka je sluša ko želi. Ovo je Sarajevo u kojem je jedna od najvećih sinagoga u Evropi, a najmanje čuvana i po kojem šeta Finci koji kaže da ima pravo svako da navija za svoje i niko mu nikada ništa nije nažao učinio nego ga eno navrati kod reisa i službeno i neslužbeno na čaj ili kafu. Moramo čuvati to.

- cyprus
#40404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Podržavam i ja Palestinu. Nije to pitanje... Više ciljam na to mora li se ta 'podrška' manifestirat kroz netrpeljivost prema skoro svemu jevrejskom i/ili izraelskom?
Last edited by cyprus on 11/11/2023 15:02, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#40405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato što je Tito volio Arafata i Gadafija i imao saradnju sa cijelim arapskim i muslimanskim svijetom, a jedino u Sarajevu još postoji Titova ulica.
- alijagoro
#40407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako je to u ratu,mi protiv njih
- alijagoro
#40408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma da,nauceni smo od malena da budemo za Palestinu,meni doduse niko nije rekao,vise sam se kao dijete se interesovo za politiku nakon rata,omiljene vijesti su bile one iz svijeta,Palestina i Cecenija,tad su bile aktuelneskupljac_zeljeza wrote: ↑11/11/2023 15:01Zato što je Tito volio Arafata i Gadafija i imao saradnju sa cijelim arapskim i muslimanskim svijetom, a jedino u Sarajevu još postoji Titova ulica.![]()
-
moimoi
#40409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa normalno da je suvisna.skupljac_zeljeza wrote: ↑11/11/2023 14:59Mislim da je ova rasprava suvišna. Žena nema nikakvu izjavu kojom podržava ovo što rade njeni sunarodnjaci i ne može se optužiti za bilo šta. Neka pjeva i neka je sluša ko želi. Ovo je Sarajevo u kojem je jedna od najvećih sinagoga u Evropi, a najmanje čuvana i po kojem šeta Finci koji kaže da ima pravo svako da navija za svoje i niko mu nikada ništa nije nažao učinio nego ga eno navrati kod reisa i službeno i neslužbeno na čaj ili kafu. Moramo čuvati to.
![]()
- Edin H.
#40410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tačno je da većina ljudi tako razmišlja.alijagoro wrote: ↑11/11/2023 15:12Tako je to u ratu,mi protiv njih,svugdje je to isto,nismo mi ni bolji a ni gori od ostalih,eto bilo je vec primjera kad moderni na zapadu pozivaju na ubijanje svih Palestinaca.A sto se tice Jemena,vecina ljudi je protiv Saudijske Arabije,barem koliko sam upratio na forumu.
Ali nisam tako ni kada sam u Sarajevu u ratu bio tako razmišljao. Ljudi su individualci. Jedni me granatiraju, drugi iz nekih ljetnih šema npr. šalju pakete…niti sam smatrao da su svi koji su tada bili u Sarajevu cvjećke.
- skupljac_zeljeza
- SanskiBiser
#40412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
skupljac_zeljeza wrote: ↑11/11/2023 15:01Zato što je Tito volio Arafata i Gadafija i imao saradnju sa cijelim arapskim i muslimanskim svijetom, a jedino u Sarajevu još postoji Titova ulica.![]()
https://n1info.ba/vijesti/a176213-titove-ulice-u-bih/Bosna i Hercegovina ima čak 19 ulica posvećenih Titu, a ‘šampion’ u ovoj disciplini u regiji su Makedonija i Hrvatska, koje imaju po 24 ulice posvećenu bivšem lideru Jugoslavije.
BiH, je kako rekosmo, na trećem mjestu, Srbija je na četvrtom sa 15, Slovenija ima 14, Crna Gora sedam, dok Kosovo, sad za sada nema niti jednu ulicu sa Maršalovim imenom. Kao što se vidi iz priloženog, Od 2.071.858 ulica u BiH, 19 ih nosi Titovo ime.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#40413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

250 dolara za ucestvovanje u proIzraelskom skupu
-
Bodkin
#40414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nesto kao kod nas za glasanje sto daju
- GandalfSivi
#40415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I sta kazu, milion ce ih biti?

- Bloo
- Globalna šefica
#40416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rue du Maréchal Titoskupljac_zeljeza wrote: ↑11/11/2023 15:01 Zato što je Tito volio Arafata i Gadafija i imao saradnju sa cijelim arapskim i muslimanskim svijetom, a jedino u Sarajevu još postoji Titova ulica.
Via Tito Josip Broz - Parma
JArane, samo te par klikova dijeli od toga da ne ispadneš neinformisan
Vidi kako Sanski to odradi.
- General War
#40417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
skupljac_zeljeza wrote: ↑11/11/2023 15:01Zato što je Tito volio Arafata i Gadafija i imao saradnju sa cijelim arapskim i muslimanskim svijetom, a jedino u Sarajevu još postoji Titova ulica.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vrlo kratko, jer je ovo guslanje u orazni, a vidin da ti smeta duzi post:Grean wrote: ↑11/11/2023 13:07Sta ti u stvari hoces da kazes, nadrobio si svega.Chmoljo wrote: ↑11/11/2023 02:56u pogledu svega što se dešava u Gazi, mogu žaliti jedino djecu i nemoćne. Palestinci su prvo žrtva najviše upravo tih istih arapa, koje kako vidimo žestoko boli kurac za njima, žrtva su Hamasa, a Izraelu je nebitno ko su. samo znaju da im smetaju i da ih žele očistiti. ako Palestinci ne mogu izbaciti nešto bolje od Hamasa ili od Abassa, tu će im biti kraj.SpoilerShowrealno je da pričaš paušalno. šta je dovoljna mjera iščuđavanja to je stvar tvoje lične procjene, subjektivne i subjektivno je cijeniš onako kako ti paše. poređenje dvije realno efemerne stvari u velikim događajima i sada ono ti boduješ koliko se ko iščuđavo pa po tome gledaš šupljake.Grean wrote: ↑11/11/2023 00:04
Nisam ja nikakav isljednik ali znam prepoznati supljake. Iscudjavanja nije bilo i pogotovo ne ovakvog snebivanja.
I sa mejnstrim zna se na sta se misli, na one koji odlucuju a vi ste koji pratite. Ne mislim sad tacno na tebe, nisi mi tipa @tramvajtrojka koji koriguje misljenje za dnevnopoliticke potrebe, zavisno kako se koji dan digne onoj iz Brisela. Nisi taj tip ali ipak, malo dosljednosti ne bi skodilo.
Ovi komentari su ono sto smo imali i imamo svakodnevno od zapada kad su u pitanju ruski agresori. Ali hajmo mi od ovih nasih napraviti monstrume kad se isto postave za stvar koja nas zulja i boli.
I za sve ovo i ti znas razlog, nije ni toliko strah od etikete antisemitizma vec sto su Palestinci, Arapi i muslimani u tolikoj mjeri dehumanizirani tamo gdje i nama kroje misljenje da desetoro palestinske djece nije isto koliko jedno ukrajinsko a o jevrejskom da ne pricam. To je mejnstrim koji vidim i mi gutamo, bar neki od nas.
to ti ostavi za sebe jarane, tu svoju moć zapažanja. mene ne zanima.
ako ne misliš na mene, koji kurac uopšte navodiš išta od toga u raspravi sa mnom. nisi ti taj, ali eto da spomenem. evo i ja prepoznajem hinjsko povezivanje sa nekim na koga je lakše pljuckati čisto u svrhu latentnog degradiranja.
što se tiče "kriterija" kojima se žali, niko na to nije imun, i pitanje je samo koliko poveznica ima. nije ni tebi desetoro ukrajinske djece jednako 1 našem. i znaš šta? to je normalno. što ti je događaj bliže, i što su ti ljudi kojimase to dešava kulturološki, ili na bilo koji drugi način bliži, više ćete pogađati. Izraelci su evropski i američki useljenici, prosječan evropljanin i amerikanac se puno lakše identifikuje sa njima. no i pored toga, i pored velikog pritiska na medije, mnogo je ljudi koje ta djeca bole isto ko i tebe.
SpoilerShowjer, lakše je u Sarajevu mahati palestinskom zastavom nego u New Yorku. pa ako ja i ti pričamo o Sarajevu i događajima na Bliskom istoku koji se reflektuju na Sarajevo, bogami mejnstrim je nešto drugo.
ili da prošetamo ja i ti sa izraelskom zastavom po gradu, pa da se uvjerimo?
Hajde da se vratimo konkretnoj diskusiji, ti i nekolicina ste ovdje pravili monstrume od onih koji su komentarisali da neko iz Izraela nije trebao gostovati u ovo vrijeme u gradu gdje 90% ljudi podrzava Palestinu ili da su gradjani trebali imati toliko senzibiliteta da to ne podrze zbog trenutne situacije kad se provodi skoro pa genocid nad Palestincima, te su nepismeni, te ovakvi, te onakvi.
Ja sam napravio paralelu sa onima na koje se ugledate/mo, koji su pismeni i nikako nisu monstrumi a zabranili su skoro sve rusko bez obzira da li ti koji su banovani podrzavaju ili ne podrzavaju agresiju na Ukrajinu. I nebitno jesi li protestovao protiv toga ali ako nisi u stanju prepoznati razlike, duple standarde, zapitati se jesu li ovi nasi bas tako nepismeni u odnosu na 80% onih koji su jednoglasno protiv svega ruskog kao odgovor na agresiju te zemlje onda nemamo sta pricati.
Zabrana ruskih sportista i kulturnjaka (koju ipak nisam vidio osim ogradjivanja od putinoljibaca) ne prati antisemitski odnosno antislavenski folklor - bio je hitler u pravu i slicno.
Dok sarajevo nije upamtilo genocid i progon rusa, jevreja ipak jeste. I to sefarda kojima i Yasmin pripada.
Svakom na obraz.
No mi hvala bogu, kad nam je najteze bilo nismo se vodili ovim parolama. Zato je ovo sada poraznije.
- apsidejzi
#40419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisu problem omjeri. Zasigurno je strafanje palestinaca vece od stradanja jevreja. Ovdje ne ubrajam samo poginule, nego generalno. Citav zivotni standard od rodjenja do smrti, kakva god ona bila. To ja ne dovodim u pitanje.canvra888 wrote: ↑11/11/2023 13:22Liče, nisi uspio rezonovati najjednostavnije slike statistika dok ti nisam nacrtao pojašnjenja, a da uzimam tvoja nagađanja kao ispravno poimanje. Kako da ne. Jedan si od onih što žmiri na omjere, šta je imam s tobom diskutovati tu.
Moj problem s tobom i takvima kao je totalno ignorisanje da i jevreji trpe palestinski teror. Uvijek se prica svede na to da u posljednjih X godina palestinci su trpili vise, pa kao ok je da i ovi malo dobiju po nosu. Moj stav je dvojak. Prvo, nije ok da iko dobije po nosu. Drugo, jedini razlog sto palestinci trenutno puse je sto su slabiji. Da imaju oruzje gledali bismo iste scene samo druge uloge.
Ti mozes spinovat koliko zelis, cinjenica je da hamas zeli ubiti sve i jednog jevreja. To je genocidna ideja. Isto tako, cinjenica je da i izrael zeli istjerati sve palestince. Mozda ne bas sve, ali napraviti ih manjinom i u rezervate. Kao sto su ameri uradili sa indijancima.
Kako stvari stoje, palestinci su vec u rezervatu ali ne zele to prihvatiti. Zato ce ovi poubijati sve koji se bune i ostace oni koji se pokore. Jel pravedno? Nije. No nije ni prvi ni zadnji put. Spanci su istjerali muslimane, Beograd je nekad bio ispunjen dzamijama, Banja luka opjevana kao muslimanski grad. Sta je danas? Isto sto i sa Konstantinopoljem, Pjong Jangom, Njujorkom, Nagorno karabahom. Zivot ide dalje.
Imali su bezbroj prilika da naprave palestinu, mislili su da ce pobijediti, boli se sa jacem. Ne ide. Skontace da ke 7/10 bio greska. Meni 7/10 govori da su i hamasovci genocidasi bas kao i jevreji. Ni jednih mi nije zao, osim nevinih civila na obe strane.
Sto se tice tebe, ja ne vidim da ti smetaju hamasove akcije sto po mom vidjenju znaci da podrzavas genocid. Zato mi nisi drag ni kao forumas ni kao covjek. Svako kome ne smeta ubistvo jevreja na isti nacin kao i ubistvo palestinaca, ima problem u glavi. Ispran mu je mozak nekom ideologijom. Vjerovatno islamom il judeizmom.
-
swanfilter
#40420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odakle ti da samo u Sa postoji njegova ulica?skupljac_zeljeza wrote: ↑11/11/2023 15:01Zato što je Tito volio Arafata i Gadafija i imao saradnju sa cijelim arapskim i muslimanskim svijetom, a jedino u Sarajevu još postoji Titova ulica.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#40421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ali nešto slabo za Jemen i djecualijagoro wrote: ↑11/11/2023 15:12Tako je to u ratu,mi protiv njih,svugdje je to isto,nismo mi ni bolji a ni gori od ostalih,eto bilo je vec primjera kad moderni na zapadu pozivaju na ubijanje svih Palestinaca.A sto se tice Jemena,vecina ljudi je protiv Saudijske Arabije,barem koliko sam upratio na forumu.
viewtopic.php?f=78&t=129727
Pogledaj temu.
Nije pretjerano aktivna.
A ginu djeca...
-
moimoi
-
moimoi
#40423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Opravdano pitanje se postavlja-da li bi se ovoliko pisalo o palestincima da ih taslaci neka druga arapska zemlja?Bloo wrote: ↑11/11/2023 16:24Ali nešto slabo za Jemen i djecualijagoro wrote: ↑11/11/2023 15:12Tako je to u ratu,mi protiv njih,svugdje je to isto,nismo mi ni bolji a ni gori od ostalih,eto bilo je vec primjera kad moderni na zapadu pozivaju na ubijanje svih Palestinaca.A sto se tice Jemena,vecina ljudi je protiv Saudijske Arabije,barem koliko sam upratio na forumu.
viewtopic.php?f=78&t=129727
Pogledaj temu.
Nije pretjerano aktivna.
A ginu djeca...
- skupljac_zeljeza
#40424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kažem ja...otišao svijet odavno u tačku. Sada gledamo posljedice.moimoi wrote: ↑11/11/2023 16:29 @skupljac_zeljeza
https://www.antifasisticki-vjesnik.org/ ... ijetu/188/
- MarshalDodik
#40425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ovdje se ne smije pričati o ubijenoj djeci?
Kakav je ono prosjek na svakih 10-15 minuta jedno dijete ubijeno ?!
Kakav je ono prosjek na svakih 10-15 minuta jedno dijete ubijeno ?!