FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

omar little

#40401 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija je, prije svega, ugodan sagovornik i fin covjek. smiren, racionalan, pristojan, o sebi pri sebi. za razliku od random nadobudnih drkadzija.
dinty2

#40402 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

@tufahija barselona protiv bayerna nije igrala nikakav presing,tacnije igrala ga je ali ocajno. igraci tada nisu imali trenera koliko ono 3 mjeseca :-) ,pokojni vilanova ih vodio putem skajpa i sad zamisli te zajebancije na treningu,gorivo 0 poena, messi totalno neoporavljen, xavi igro pod injekcijama, bayern nikad jaci u historiji, o kakvom presingu ti pricas :run:
strong69

#40403 Re: FC Barcelona

Post by strong69 »

tufahija12345 wrote:Nisam, novi sam na forumu, iako citam odavno sta se pise.
Nemam ja problem s tobom Skenderija, nego me nervira sto vise vjerujes novinskim natpisima nego svojim ocima!
A ti informacije o Barci prikupljas direktno u Barceloni na Camp Nou? Pricas sa igracima, trenerima, upravom kluba? To su tvoji izvori i to stvara tvoj pogled na situaciju? :D :D :D
sumirprimus

#40404 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ja ba ovo mi je najace na forumu,kad pocnu ko s ratista izvjestavat... :D
svako odnekle pokupi neki info,vecina dodje da pokupi sa jednog mjesta skup informacija,i tako u krug...
men licno super jer dodjem na jedno mejsto i informiram se..
ultima_palabra

#40405 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Šteta što ne ostade Alves :cry:
groove

#40406 Re: FC Barcelona

Post by groove »

Image

poslije fudbalske karijere zaposlio se na aerodromu :D
Pitarrr82

#40407 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

ultima_palabra wrote:Šteta što ne ostade Alves :cry:

Otvara se mjesto za onog nazovimo "fudbalera" Douglasa, mozda se nekad i isplati novac ulozen u njega tj novac koji je "nestao" :mrgreen:
suncica24

#40408 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Misa mu, je li to sad placemo za Alvesom?!
Alo Bing, kako pamcenje? :roll:

PS: Tufahija, ima li karata za raju, iz prve ruke? :D
NK33

#40409 Re: FC Barcelona

Post by NK33 »

@tufahija
Napokon da jos neko napise da nekad skenderijine informacije izgledaju kao zuta stampa i fakat se na kraju ispostavi da su totalni promasaj, znaci nisam jedini kojem je to zapelo za oko (naravno nije ih on izmislio tako da to ne mozemo pripisati njemu kao gresku) :D

Ali covjek ima najvise dobrih informacija prije svih ostalih i mi ih ovdje prvi procitamo zahvaljujuci njemu, zato mi je uvijek drago kad otvorim forum i vidim da ima novih postova od skenderije jer su vecinom kvalitetne informacije u pitanju.
Super ako i ti imas tako dobre izvore sto znaci da cemo sada imati duplo vise dobrih stvari za procitati, dobrodosao :thumbup:
dinty2

#40410 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

ultima_palabra wrote:Šteta što ne ostade Alves :cry:
https://www.youtube.com/watch?v=EULgESKPKqM
sumirprimus

#40411 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

alves je fudbalercina.i ljudeskara.
In 2013–14, Alves wore shirt number 22, formerly worn by his friend Éric Abidal, to whom he offered to donate part of his liver during Abidal's treatment for liver cancer
ovakovm bi ja ponudio da ostaneu klubu ne 2 nego kolko hoce...igro ne igro.
Last edited by sumirprimus on 10/04/2015 11:00, edited 1 time in total.
faraon_s_krilima

#40412 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

jos uvijek maestro.
Tomahawk11
Globalni moderator

#40413 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Sunce mu poljubim, ko da je kakva tajna teroristicka organizacija, pa je sad bitno koliko su (ne)tacne informacije. :-)
Skenderija je ok i onda dodje neko s 10 postova i pocne pricu na covjeku koji je uglavnom na temi o Barci i spanskim temama. E, pa ne ide. Ne brani ti niko da pises svoje, al dirati u covjeka koji je tu puno duze od tebe i vidi se da sve sto pise je zato sto se interesuje, prati, navija za Barcelonu...to je bezveze.
To je ono, dosao sam sad ja, da pokazem da sam sad ja ovdje baja :mrgreen: pustite ba covjeka, pisite svoje, ako ima kakve argumentovane rasprave, to je drugo, al zapeti za skenderiju je zlocin za ovu temu.
sumirprimus

#40414 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Sunce mu poljubim, ko da je kakva tajna teroristicka organizacija, pa je sad bitno koliko su (ne)tacne informacije. :-)
Skenderija je ok i onda dodje neko s 10 postova i pocne pricu na covjeku koji je uglavnom na temi o Barci i spanskim temama. E, pa ne ide. Ne brani ti niko da pises svoje, al dirati u covjeka koji je tu puno duze od tebe i vidi se da sve sto pise je zato sto se interesuje, prati, navija za Barcelonu...to je bezveze.
To je ono, dosao sam sad ja, da pokazem da sam sad ja ovdje baja :mrgreen: pustite ba covjeka, pisite svoje, ako ima kakve argumentovane rasprave, to je drugo, al zapeti za skenderiju je zlocin za ovu temu.
ko kaje? on kaje :D
tufahija12345

#40415 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:@omar & suna

1. Nekompetentan - ne znam da li je bas za tu kvalifikaciju, ali da je tanak, jeste

2. Ne zna sta hoce - Tacno . Do 04.01 je bilo fiks ideja i ludackog udaranja glavom kroz zid

3. Da ne zna da komunicira sa igracima- Tacno. Zato je i imao psihologa u svom timu za to ( lik je nogiran, tj udaljen od igraca)

To stoji. E sad fizicka sprema. Mi kazemo samo fizicka sprema, ali zbog te fizicke spreme Barcelona je tu gdje jeste. Luis vjeruje u to, i to je njegova vizija fudbala i zivota. Biti brzi i jaci. Umjetnicki dojam nije bitan. On vjeruje u misic i samo misic. I ove akcije iz prekida su varijanta " ko ne nabije ne zabije" Vise vjeruje u Mathieuovu glavu nego u Iniestinu filigransku akciju. Ovo sve sto gledamo od poraza u San Sebastianu treba staviti u zagradu koja ce biti zatvorena na kraju sezone. Ne utice ni na sta, ni na pojacanja ni na odlaske. Titule 0 1,2 ili 3 ne mjenjaju stvar.
Dobar je Skenderija, da njega nema ne bi ni doso ovdje, dakle, nista licno. Volio bi ga znat licno, volim o Barci razgovarat. :D

al evo recimo, ovi gore njegovi stavovi su mi neutemeljeni totalno :D
kad sam ovo procito, morao sam se nakacit na temu :D
dinty2

#40416 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

tufahija12345 wrote:1) Enrike ce ostati jo bar 2 sezone
2) Guardiola je mogao onakvu igru igrati jer je imao Xavija mladog, a to se najbolje vidi po bajernu, mozda messija i nekako gvardiola nadoknadi, al xavija nikako. neprevazidjeni fudbalski genije.
3) Barcelona ce osvojit sve 3 titule ove sezone!
a ovo je sve utemeljeno nepobitnim činjenicama :-) da ne kazem koliko si se nafulo sto se drugih stvari tice
sumirprimus

#40417 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

a baska daj enrike do nove godine fakat luto s rotacijama,jebo onog prije pelegrijnija u sitiju..
al voli decko utemeljeno raspravljat.
sumirprimus

#40418 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

procitas tacku 1 2 3
i onda kontra stav.stanes milisekund razmislis,podvuces crtu i nema dalje.
skenderija je u pravu,tufahija je zasad jos uvjek nista.
5 0 5

#40419 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sumirprimus wrote:alves je fudbalercina.i ljudeskara.
In 2013–14, Alves wore shirt number 22, formerly worn by his friend Éric Abidal, to whom he offered to donate part of his liver during Abidal's treatment for liver cancer
ovakovm bi ja ponudio da ostaneu klubu ne 2 nego kolko hoce...igro ne igro.
isto mislim. alves je rijetko lojalan covjek. i za klub i kao prijatelj. to sto je ponudio jetru abidalu i vjerovatno s tim bi i njegova karijera bila zavrsena, da ju je dao, govori puno o covjeku. mislis da bi neko od onih guzonja iz uprave napravio slicno. nikad. dani je isto uvijek bio lojalan klubu. evo, kad pogledas neke druge igrace, xavi ode, otisao je i cesc, pa i puyol nije htio ostati u klubu poslije penzije. svako gleda svoj interes.

istina je da alves nije na istom nivou kao prije par sezona, ali, ako mu je klub ponudio produzenje, onda su trebali biti dzentlmeni pa mu i ponuditi pristojnu ponudu. nece bankrotirati za par stotina hiljada eura. ili su mu mogli reci, nisi vise za nas, trazi novi klub, hvala i dovidjenja. toliko je zasluzio. a ovako, dali su mu ponudu za koju su znali da je nece prihvatiti. samo da svale odgovornost na danija. isto kao sto povlace ime mrtvog covjeka po sudovima, pokusavajuci izvuci svoju guzicu iz lopovluka u kojem su ogrezli. fuj.
tufahija12345

#40420 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

dinty2 wrote:
tufahija12345 wrote:1) Enrike ce ostati jo bar 2 sezone
2) Guardiola je mogao onakvu igru igrati jer je imao Xavija mladog, a to se najbolje vidi po bajernu, mozda messija i nekako gvardiola nadoknadi, al xavija nikako. neprevazidjeni fudbalski genije.
3) Barcelona ce osvojit sve 3 titule ove sezone!
a ovo je sve utemeljeno nepobitnim činjenicama :-) da ne kazem koliko si se nafulo sto se drugih stvari tice

to ti je samo druga krajnost onoga sto se govori, naravno neutemeljeno, jednako kao i to da ce enrike otic iz barce. :izet:
dinty2

#40421 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

enrike bi vec bio bivsi da ga xavi ne spasi. nemam nista protiv njega,covjek je legenda barse samo kao trener tanak ko lizalo :thumbup:
sumirprimus

#40422 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

cesto su iz uprave barce znali ispast supci,isprepletena klupska politika sa pravom politikom,sportom,lovom...
skenderija04

#40423 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kao prvo, hvala vam svima na lijepim rijecima :D

Ovo je forum, mjesto gdje se druzimo. Nismo profesionalci informacije i pisemo ono sto smo vidjeli ,culi ,procitali..na kraju ono sto mislimo Nije nikakvo takmicenje. Svako ima svoj pogled na stvari i ne moramo se slagati. Glupo bi i bilo da se oko svega slazemo.Konkretno ja, ne trazim da mi se vjeruje, napisem pa ako se nekome svidja ok, ako ne, fino cemo prodiskutovati. Niko ne posjeduje "100% istinu" niti ima jedini ispravan stav. Ali nikada necu ulaziti u prepirke oko kvaliteta onoga sto neko drugi pise. Sve se moze reci uz postovanje. Tu sam dugo, preko sedam hiljada postova. Broj kao takav je najmanje bitan. Za tih preko sedam hiljada postova niti jedan ban. I dalje cu pisati i postovati sve koji pisu.
tufahija12345 wrote:
skenderija04 wrote:@omar & suna

1. Nekompetentan - ne znam da li je bas za tu kvalifikaciju, ali da je tanak, jeste

2. Ne zna sta hoce - Tacno . Do 04.01 je bilo fiks ideja i ludackog udaranja glavom kroz zid

3. Da ne zna da komunicira sa igracima- Tacno. Zato je i imao psihologa u svom timu za to ( lik je nogiran, tj udaljen od igraca)

To stoji. E sad fizicka sprema. Mi kazemo samo fizicka sprema, ali zbog te fizicke spreme Barcelona je tu gdje jeste. Luis vjeruje u to, i to je njegova vizija fudbala i zivota. Biti brzi i jaci. Umjetnicki dojam nije bitan. On vjeruje u misic i samo misic. I ove akcije iz prekida su varijanta " ko ne nabije ne zabije" Vise vjeruje u Mathieuovu glavu nego u Iniestinu filigransku akciju. Ovo sve sto gledamo od poraza u San Sebastianu treba staviti u zagradu koja ce biti zatvorena na kraju sezone. Ne utice ni na sta, ni na pojacanja ni na odlaske. Titule 0 1,2 ili 3 ne mjenjaju stvar.
Dobar je Skenderija, da njega nema ne bi ni doso ovdje, dakle, nista licno. Volio bi ga znat licno, volim o Barci razgovarat. :D

al evo recimo, ovi gore njegovi stavovi su mi neutemeljeni totalno :D
kad sam ovo procito, morao sam se nakacit na temu :D
Sada i malo o stvarima koje se mogu diskutovati.

Luis Enrique , kada je dosao u klub kao trener prvog tima, znao je da ga ceka gadan posao. Ekipa ostavila iza sebe jednu frustrirajucu sezonu, a to ljeto je bio mundijal. Nije mogao da racuna na kvalitetne pripreme jer mu je nedostajao veliki broj igraca a i nije znao u kakvom ce se stanju pojaviti. Jedino sto je znao je kako funkcionise klub, i sta se od njega trazi. On nije novi u klubu. Pocinje sezona i prolaze mjeseci i u novembru niko ne zna kako Barsa igra. Mjenjaju se igraci, cini mi se 17 utakmica 17 sastava. Ok, to je najmanji problem. Nazovi rotacija. Ali ako je rotacija igraca shvatljiva, nije shvatljiva rotacija sistema. Od 3-4-3 u Parizu, preko Mathieua na lijevoj strani u Madridu, 3-2-3-2 u Revansu protiv PSG , pa zavrsetak utakmice u San Sebastianu sa Bartrom na poziciji desnog beka pored Montoye i Douglasa. Lutanje, trazenje, izmisljanje tople vode. To je i dovelo da igraci pocinju da sumnjaju u njega kao trenera. Izjava Mathiea za Radio Montecarlo gdje kaze da je bio iznenadjen kada ga je stavio na lijevu stranu protiv Reala bez treninga. To sto je znenadio nas nije vazno, ali zasto iznenadi svog igraca? U San Sebastianu David Moyes nakon utakmice kaze da je Luis Enrique svojom postavkom vise iznenadio svoje igrace neko Realove. Sve to dovodi do haosa. Nakon te utakmice, dolazi i do preokreta. Poslije svadje u svlacionici. ( Mathieu je to potvrdio u intervjuu za RCM) dolazi do reakcije. Od tada do danas 19 pobjeda iz 20 utakmica. Sjajno. Napokon je tu definisan sistem igre i jasna prva postava. Da li je L.E. preko noci odlucio da bude tako? Nisam bas siguran. Sinoc je Luis Suarez dao intervju, opsiran, o svemu. 45 minuta price. I kaze:" Messi mi je rekao da predjem na "devetku" a tek nakon toga je trener poceo da to primjenjuje." Izgleda da nije njegov "izum" Sto se tice komunikacije sa igracima ona je svedena na minimum. I Luis Enrique je vise puta rekao da je njegov odnos sa igracima profesionalan i prije 15 dana Pique je u razgovoru za Radio SER rekao da postoji distanca izmedju trenera i igraca. Ok, ne mora ( i ja mislim da ne treba) da postoji drugarska relacija,ali dijalog je neophodan. Luis Enrique je u startu napravio gresku: prvi dan, na svom predstavljanju, je rekao onu famoznu:"Ja sam ovdje lider" Tako se ne radi, lider se postaje, ne proglasava se. Logicno je da ga igraci dozivljavaju dalekim. Prvo sto je uradio bilo je uvodjenje disciplinskog kodeksa. Sa tim kodeksom sada moze samo u W.C. ako mu nestane papira. Do San Sebastiana, igraci su morali doci u klub, pripremljeni za putovanje. Svi do jednoga! Nakon toga L.E. objavljuje listu putnika, i ko nije na listi moze kuci. Glupo. Barcelona sutra putuje u Sevillu i vec znamo spisak putnika. Na taj nacin se gubi autoritet i pretvara se u lutku.

Dakle to bi bilo onako temeljno o tri tacke.

Sa druge strane, ostaje ovo dole. Luis je donio i kvalitetnih stvari . Fizicka sprema i strategija. Svaka mu cast na tome i kapa dole. To je ideja na kojoj se bazira njegov fudbal i u koju vjeruje. Posteno. Barcelona je tu gdje jeste zato sto je zadnjih pola sata svake utakmice dominira zahvaljujuci fizickoj spremi. Takodje i strategija: Korneri i faulovi u korist Barcelone vise nisu samo obavezni djelovi igre bez znacaja, a u odbrani se prekidi i korneri brane kao nikada do sada. Na tome mu svaka cast. Sve sto uradi dobro Luis Enrique bice pohvaljeno. Luis Enrique je posten i ne laze nikoga. To je sto je. Da li je dovoljno da bude trener Barcelone? Ne znam.
sumirprimus

#40424 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

nema dalje.tacka ba,kjucaj temu do tekme sa seviljom
koja je btw 11.04 dakle sutra u 20 nula nula.
pa psg pa valensija pa psg pa lokalni espanjol..a hebene hefte i malo vise :D
sumirprimus

#40425 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

osim fizicke spreme i zato sto mesi opet igra ko lud.
Post Reply