Sirija

Locked
asurbanipal

#40401 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

walter kurtz wrote:Covjek koji dolazi iz obitelji koja je napravila palestinski kamp u zemlji u kojoj su palestinci imali veca prava nego u samoj palestini ubija iste te palestince od kojih se vecina bori na njegovoj strani saxxx okani se yarmouka nedostaje ti logika u postovima
:thumbup:

Šta očekivati od tvorca krilatice "Saudijski Hezbollah"... :D
Challenger__

#40402 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:mrgreen:
asurbanipal

#40403 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Point. wrote:Gledam sad ovaj video gdje prikazuju kozojebe u ovom kampu. Urlicu ko prave zivotinje kakvi i jesu, posjeti me na uvodnu scenu Odiseje 2000 i onih majmuna kad bacaju kosti. Smrdljivi, krezavi babiani, nadam se da ce ih Hamas i ostali palestinci otresti ko slinu.
:lol:

sarajevoxxxx

#40404 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

walter kurtz wrote:Covjek koji dolazi iz obitelji koja je napravila palestinski kamp u zemlji u kojoj su palestinci imali veca prava nego u samoj palestini ubija iste te palestince od kojih se vecina bori na njegovoj strani saxxx okani se yarmouka nedostaje ti logika u postovima
Nije tačno da se većina bori na Asadovoj strani.Većina je neutralna, tj. nalaze se u Libanonu ili u nekoj drugoj zemlji, ili pak u Siriji.Aknaf Beit el-Makdis je palestinska vojna formacija i dvije godine ne dozvoljavaju režimu ulazak u kamp.A o pravima, moglo bi se i o tome govoriti.Pogotovo o 173 palestinske izbeglice koje su umrle od gladi u kampu, isključivanju struje od strane režima, vode, zabrana snabdijevanja hranom i lijekovima stanovnika kampa, i evo zadnjih dana Asad je na palestinske izbjeglice, žene, djecu, starce, bacio 23 bureta u svakom 500 kg TNT-a.Toliko o pravima Palestinaca u Damasku.
walter kurtz

#40405 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:
Nije tačno da se većina bori na Asadovoj strani.Većina je neutralna, tj. nalaze se u Libanonu ili u nekoj drugoj zemlji, ili pak u Siriji.Aknaf Beit el-Makdis je palestinska vojna formacija i dvije godine ne dozvoljavaju režimu ulazak u kamp.A o pravima, moglo bi se i o tome govoriti.Pogotovo o 173 palestinske izbeglice koje su umrle od gladi u kampu, isključivanju struje od strane režima, vode, zabrana ulaska hrane. lijekova, i evo zadnjih dana Asad je na palestinske izbjeglice, žene, djecu, starce, bacio 23 bureta u svakom 500 kg TNT-a.Toliko o pravima Palestinaca u Damasku.
Sta palestinci misle o aknaf beit el mekdisu najbolje govori podatak da ih je od nekoliko stotina hiljada u kampu ostalo samo 18 a i to je ostalo jer vjerovatno nisu imali puno izbora
sarajevoxxxx

#40406 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

walter kurtz wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Nije tačno da se većina bori na Asadovoj strani.Većina je neutralna, tj. nalaze se u Libanonu ili u nekoj drugoj zemlji, ili pak u Siriji.Aknaf Beit el-Makdis je palestinska vojna formacija i dvije godine ne dozvoljavaju režimu ulazak u kamp.A o pravima, moglo bi se i o tome govoriti.Pogotovo o 173 palestinske izbeglice koje su umrle od gladi u kampu, isključivanju struje od strane režima, vode, zabrana ulaska hrane. lijekova, i evo zadnjih dana Asad je na palestinske izbjeglice, žene, djecu, starce, bacio 23 bureta u svakom 500 kg TNT-a.Toliko o pravima Palestinaca u Damasku.
Sta palestinci misle o aknaf beit el mekdisu najbolje govori podatak da ih je od nekoliko stotina hiljada u kampu ostalo samo 18 a i to je ostalo jer vjerovatno nisu imali puno izbora
Palestinci da misle drugačije od aknafa ili da su uz Asada ne bi napustili kamp već bi tih 160 hiljada formiralo svoju vojsku i ostali živjeti u kampu.
sarajevoxxxx

#40407 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote: Ako je kamp u okruženju takozvane islamske države, a SAA granatira OKO kampa, znači da gađa neandertalce, a ne Palestince. Jel tako?
Barel-bombe su pale na kamp, IS je u kampu nije oko kampa.I kamp je u okruženju snaga sirijskog režima oko dvije godine.IS je upao u kamp prije sedam dana a do tada se nalazio u susjednom kvartu Hajer Al Aswad.
Ne znam ja gdje su pale, iz onih tekstova bi se reklo da su oko kampa. Ko ne govori istinu?
Ja mislim da ne govori admin onog prethodno navedenog portala, koji kaže da će pod svaku cijenu ostati tu, u inat Assadu. Princim svoje nećemo, tuđe ne damo. Pa nek se vrati u Gazu, i bude ko gospodin u "hotelu s pet zvjezdica". Ispade, iz njegovih riječi, da su Palestinci iz Jarmuka trn u oku Assadu (a on im dao da žive u njegovoj državi), a ne Isis, koji bi Assada izrendao da ga uhvati.
Pa za Asadiste Palestinci u kampu Jermuk su upravo to o čemu ti govoriš.Ljude koje treba izgladnjivati, koji su lopovi, uzurpirali tuđe, ne treba im dati ni struju ni vodu, ubijati buradima ekspoloziva, bagru mrsku uništiti.Oni će tu biti na samo osam kilometara od prebivališta jednog zločinca i kasapina.Kako se samo osuđuju :oops:
Tesla10

#40408 Re: Sirija

Post by Tesla10 »

Najnoviju kartu da li neko ima?
sarajevoxxxx

#40409 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

asurbanipal wrote:
:thumbup:

Šta očekivati od tvorca krilatice "Saudijski Hezbollah"... :D
Pa je li Hezbollah uzeo keš ili nije? Zašto Nasrallah nije vrisnuo ne trebaju nam pare od Saudije, već se pošutio nešto trabunjao kako eto to ne može poremetiti akidu njegovih boraca, gdje će poremetiti ljudi će dobiti nove kasarne, nove vojne bolnice, najnovije oružje, a najveći dio kolača bezbeli ide Hezbollahovim firmama, znamo koje gazda i ko se pita :oops:

Zašto nije kao neki drugi članovi Hezbollaha odbio bilo kakvu pomoć Saudije njemu ili njegovoj državi.Pošutio se, sagnuo glavu, veli keš je keš.Tri milijarde saudijskih petro dolara nije šala :-)
dragma
Vozim: Pješe

#40410 Re: Sirija

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:
Aknaf Beit el-Makdis je palestinska vojna formacija i dvije godine ne dozvoljavaju režimu ulazak u kamp.
Paravojna formacija ne dozvoljava ulazak u izbjeglički kamp regularnoj armiji države koja je izgradila taj kamp!?

O čemu mi ovdje uopšte raspravljamo? :-)
joe_black

#40411 Re: Sirija

Post by joe_black »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Aknaf Beit el-Makdis je palestinska vojna formacija i dvije godine ne dozvoljavaju režimu ulazak u kamp.
Paravojna formacija ne dozvoljava ulazak u izbjeglički kamp regularnoj armiji države koja je izgradila taj kamp!?

O čemu mi ovdje uopšte raspravljamo? :-)
Ali zato zamjerka Damasku sto ne salje hranu, vodu lijekove i struju :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#40412 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
insomnia78 wrote:Eno Hamas poziva na otpor
PLO je u Damasku i pregovara sa Assadom oko otopra, ne znam sta ti vise treba
Ja ne znam šta tebi treba.Oni da su željeli režim u kampu, ne bi 173 osobe umrle od gladi, imali bi vodu, struju, lijekove.Dvije godine trpe sve najgore jer ne žele režim u svome kampu.Šta ti treba više od toga?
Zasto onda ne puste Daesh unutra da ih oslobodi?
Zasto je delegacija visokih zvanicnika PLO-a u Damasku na razgovorima sa Assadom u svrhu uspostave humanitarnog koridora i podrske SAA u borbi protiv IS?
Plastikaa

#40413 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Mozeli mi neko od vas objasniti sta rade palestinci u Siriji ?????????????

Najvise bi volio da mi sarajevoxxxx odgovri odkud palestinci u Siriji odkud kamp u siriji za 180.000 ljudi ???

Sta rade oni u predgradju Damaska ?????
sarajevoxxxx

#40414 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
insomnia78 wrote:Eno Hamas poziva na otpor
PLO je u Damasku i pregovara sa Assadom oko otopra, ne znam sta ti vise treba
Ja ne znam šta tebi treba.Oni da su željeli režim u kampu, ne bi 173 osobe umrle od gladi, imali bi vodu, struju, lijekove.Dvije godine trpe sve najgore jer ne žele režim u svome kampu.Šta ti treba više od toga?
Zasto onda ne puste Daesh unutra da ih oslobodi?
Zasto je delegacija visokih zvanicnika PLO-a u Damasku na razgovorima sa Assadom u svrhu uspostave humanitarnog koridora i podrske SAA u borbi protiv IS?
Aha, razgovaraju o uspostavi humanitarnog koridora, zanimljivo. :-)
zrakomlat

#40415 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Plastikaa wrote:Mozeli mi neko od vas objasniti sta rade palestinci u Siriji ?????????????

Najvise bi volio da mi sarajevoxxxx odgovri odkud palestinci u Siriji odkud kamp u siriji za 180.000 ljudi ???

Izbeglički kamp, nastao davno zbog ratova između izraela i arapa.
Fantassin

#40416 Re: Sirija

Post by Fantassin »

I ljudi zivili 50 god mirno u Siriji pod mrskim Assadom.. sreca sad ISIS dolazi da ih oslobodi :D
sarajevoxxxx

#40417 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pripadnici IS-a zauzeli selo Tel Reman koje povezuje Hasaku i Tel Temr.Kurdske vojne formacije i formacije koje im pružaju podršku su se povukli iz sela.
sarajevoxxxx

#40418 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Asad i danas žestoko bombardovao sirijske civile i građane Idliba:

18+
https://www.facebook.com/video.php?v=95 ... =2&theater
Plastikaa

#40419 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

zrakomlat wrote:
Plastikaa wrote:Mozeli mi neko od vas objasniti sta rade palestinci u Siriji ?????????????

Ne razumijem i dalje stace palestinski izbjeglicki kamp u Siriji kad ih Assad gadja barel bombama nedaje im hranu i vodu ugasio struju ????
walter kurtz

#40420 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

sarajevoxxxx wrote:
Palestinci da misle drugačije od aknafa ili da su uz Asada ne bi napustili kamp već bi tih 160 hiljada formiralo svoju vojsku i ostali živjeti u kampu.
Palestinci da misle kao aknaf to bi bila poslije SAA druga najveca formacija u Siriji
sarajevoxxxx

#40421 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kratki dokumentarac o logoru Jermuk, objavljen 25.02.2015., na kojem se vide djeca kao ona iz Somalije, i žene koje se žale kako u cijelom logoru nema hrane.Vidi se čovjek kako drži kanticu sa hranom i na sred ulice jede, djeca koja su kost i koža, koja mole da se otvori put, ljudi koji se žale na cijeli svijet...

https://www.facebook.com/video.php?v=95 ... =2&theater
zrakomlat

#40422 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Plastikaa wrote:
zrakomlat wrote:

Ne razumijem i dalje stace palestinski izbjeglicki kamp u Siriji kad ih Assad gadja barel bombama nedaje im hranu i vodu ugasio struju ????
Ja nisam struĆnjak za bliskoistoĆna dešavanja, ponešto znam, ali evo ti mišljenje o tome od strane uvaženog efendije Sa-xxx (podvučeni dio je njegov odgovor na komentar iznad)
Ispade, iz njegovih riječi, da su Palestinci iz Jarmuka trn u oku Assadu (a on im dao da žive u njegovoj državi), a ne Isis, koji bi Assada izrendao da ga uhvati.

Pa za Asadiste Palestinci u kampu Jermuk su upravo to o čemu ti govoriš.Ljude koje treba izgladnjivati, koji su lopovi, uzurpirali tuđe, ne treba im dati ni struju ni vodu, ubijati buradima ekspoloziva, bagru mrsku uništiti.Oni će tu biti na samo osam kilometara od prebivališta jednog zločinca i kasapina.Kako se samo osuđuju :oops:
Plastikaa

#40423 Re: Sirija

Post by Plastikaa »

Ma znam ja to sve @zrakomlat samo pokusavam od ovoga sarajevoxxx lazova i prevarant da izvucem to sto hocu a on izbjegava da odgovori...

Poznajem dvojicu palestinaca koji su mi govorili da im je tu bio raj samo nekoliko kilometara od centra Damaska a imali su pravo na besplatno stanovanje i na obrazovanje.

A ovaj doticni propagonista pokusava na sve nacine da plasira lazi i neistine.
sarajevoxxxx

#40424 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

walter kurtz wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Palestinci da misle kao aknaf to bi bila poslije SAA druga najveca formacija u Siriji
Ma nema njih toliko, ali ovo što im Asad radi, Izrael može samo učiti od sirijskog režima.Ovoliko zločina, brutalnosti, izgladnjivanje stotina hiljada Sirijaca i Palestinaca, ubijanje bombama od 500 kg TNT-a, ovoliki nivo nasilja, razaranja, zaista da se stoti dio ovoga dešava Palestincima u Gazzi cijeli muslimanski svijet bi se digao na noge.

A Palestincima u logoru Jermuk, raspravlja se je li 23 bureta sa eksplozivom palo na logor ili oko logora Jermuk.Koji je velićine 1,5 km kvadratni.Svi kažu narod umire od gladi, a niko niti jedan medij ne spomene da Asad cijeli logor dvije godine drži u potpunom okruženju, da ne dozvoljava izlazak ranjenih ili bolesnih, da ih ucjenjuje itd.
bvcx

#40425 Re: Sirija

Post by bvcx »

Da mi je znati kako se saxxx osjeća kad zna da isti oni koji plaćaju njega plaćaju i hezbolah. :-)
Locked