Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
DrugaGimnazija

#40376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

geralt wrote:
nemampojma0 wrote: Nego, kad cemo u RS-u formirati NS i poceti djelovati?
Stani, zar nije NS osnovan u Rudom? Meni sad nista nije jasno.
A ja kont'o da je NS dosla sa Pala, ili ono bjese iz Beograda... :evil:
JThomas

#40377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

a jako je zanimljivo, kad je kanton sarajevo došao u pitanje ova sranja su počela eskalirati. dotad su ipak bili dosta, dosta suzdržaniji. toliko o tome koliko on njima nije bitan, o njihovoj sprdnji od baščaršije do marin dvora.
wewa

#40378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Kako su samo uzivali gdledajuci kako Hrvati svoje razvrstavaju na prave i neprave, kikocuci se s visine, a sad svoje defamuju ako se usude i pomisliti kritiku na njih, samoproglasene zastupnike bosnjastva...
Prpa.ba

#40379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Budzet Drzave BiH jedva 900 miliona KM, i to jos valja dijeliti sa SNSD i HDZ. Jedva 300 miliona KM u opticaju, a ni to se ne moze potrositi kako im je volja jer sve mora proci kroz proceduru relaksacije odnosa sa SNSD i HDZ.

Budzet Federacije BiH 3 milijarde KM, valja dijeliti sa HDZ. Ostane milijarda i po, a od toga vecina kreditne obaveze, namirivanje interesnih grupa, HDZ blokira dio cestogradnje pa se i tu mora relaksirati odnose, Termoelektrana ne moze bez HDZ-a i kajmaka..

Budzet KS milijardu, sa fondovima i javnim preduzecima milijarda i po. Ni sa kim se ne mora dijeliti, namiri se par interesnih grupa i vozi. :-D

I onda dodju botovi i spineri i imaju obraza pricati o zastiti drzave dok su cetnici i ustase nikad jaci, a samo u glavi tenderi od Vodovoda. :lol:
JThomas

#40380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

priča o državi a misli na cijevi visokog profila.
paleoconservative

#40381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Oporezivati potrosnju (PDV, akcize do neke mjere) su neophodno zlo i na iste se drzava treba oslanjati. Oporezivati dohodak (plate) je los nacin punjenja budzeta i ekonomski nemoralan...
furlan

#40382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

JThomas wrote:a jako je zanimljivo, kad je kanton sarajevo došao u pitanje ova sranja su počela eskalirati. dotad su ipak bili dosta, dosta suzdržaniji. toliko o tome koliko on njima nije bitan, o njihovoj sprdnji od baščaršije do marin dvora.
Cuj nije bitan.Najbitniji. Na visim nivoima treba dijeliti sa bracom po materi a u KS popuslic a do sada se kajmak ubirao 100%. KS je pitanje svih pitanja.
Prpa.ba

#40383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Svaki dan dok kanton nije u rukama njegovih legitimnih vlasnika iz SDA je 4 miliona KM gubitka za patriotske, probosanske snage. Od sekiracije se ne mogu posvetiti nivoima gdje se "igraju prave politicke i ekonomske utakmice sa HDZ-om i SNSD-om" pa greskom poguraju SNSD kadrove u vrh Federacije. Uostalom ko je kriv BH Bloku kada ne zele u vlast, pa jel. :mrgreen:
Banksy

#40384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

JThomas wrote:priča o državi a misli na cijevi visokog profila.
:lol: :thumbup: :lol: :(
furlan

#40385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

KS je zlatna koka odakle se crpi i uzima lopatom. Najveci poslodavac za odabrane. To ce rukama i nogama da kopa da preuzme ono sto je njihovo iz ruku cetnika , ustasa, krmojeda, komunista, jugonostalgicara, FGR-a,... i ostale bagre.
Better Man

#40386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

_Reds_ wrote:
Naša stranka saopćila je danas da je novinar iz Visokog Dario Božić policiji podnio prijavu za širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti protiv općinske načelnice Amre Babić i još dvije osobe.

Kako navode, načelnica Babić je na svom Facebook profilu prenijela fotomontažu Darija Božića koja ima za cilj narušavanje Božićevog ugleda i ideološkog etiketiranja koje ima za cilj da izazove omrazu prema novinaru. Osim toga, omogućila je komentiranje te fotomontaže što je onda izazvalo osude i prijetnje na Božićev račun te njemu i njegovoj porodici poljuljalo osjećaj sigurnosti.
Koji cirkus.

Pazi ovo, neko objavi tvoju karikaturu kako bi te ismijavao, i to je sloboda govora.

Onda ti objavis tu karkaturu na svom profilu, i onda to pamet iz NS naziva narušavanje ugleda karikaturiste.

Svašta na ovom dunjaluku. :run:
Načelnica općine Visoko je jedno veliko zlo od žene. Ko nije za nju i ko ne podržava njen rad taj je na njenoj crnoj listi. Ona je prvi mandat načelnice dobila kao kadar SDA, a kao kandidata za tu poziciju je pogurao bivši predsjednik SDA Visoko Halim Zukić. Nakon toga su se razišli, jer je ona počela raditi isključivo za sebe, a Halim Zukić je očekivao da će ona raditi za njega, tj. zvrašavati njemu određene poslove. Novi madat je dobila kao nezavisni kandidat i nastavila je da radi na isti način kao i u prvom mandatu tako što se obračunava sa svima ko nije na njenoj strani i sprovodi teror u nad ljudima. Grad je zapušten, putna infrastuktura je kriminalna, rupe na cesti su na svakom koraku, ali zato je uljebila svu svoju rodbinu i vlastitu djecu. samo jedan primjer. Direktor javnog komunalnog preduzeća Visoko je Prelić Hasan, koji je prvi rođak načelnice. Da dalje ne nabrajam. Daria Božića lično znam, jer je moj prijatelj još od prije rata i on je sportski novinar na federalnom radiju i piše za portal visoko.co.ba.
meme_machine

#40387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

paleoconservative wrote:Oporezivati potrosnju (PDV, akcize do neke mjere) su neophodno zlo i na iste se drzava treba oslanjati. Oporezivati dohodak (plate) je los nacin punjenja budzeta i ekonomski nemoralan...
Na prvu ruku da, medjutim zar se ne bi time kreirao jedan ogroman loophole za izbjegavanje poreza na drugim poljima?

A bogati i dalje moraju imati neki podsticaj da trose novac u ekonomiji, umjesto da ga drze za sebe i pasiviziraju rast. Porez na dohodak je samo nesavrsen workaround na taj problem, ali i dalje funkcionise.
drug_profi

#40388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Porezom na potrosnju (PDV i sl) ces oporezovati i novac koji ulazi u opticaj iz sive ekonmije gdje se nikakvi porezi ni doprinosi ne placaju.
Lako je izracunati kolika bi se suma skupila sa dodatnih 3%, i za koliko bi se time olaksala izdvajanja iz plate. Trebalo bi i moralo na kraju da da rezultat koji bi bar za 5% rasteretila davanja.
Jedino socijalne kategorije postaju ugrozene za tih 3%. E sad koliko je to realno ugrozavajuce, ne bih diskutovao.
nemampojma0

#40390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

KMirso, hajd priznaj da si po zadatku ubacen da ljudima na forumu omrznes NS :D
drug_profi

#40391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Vidis druze Mirso da tu u tekstu ima puno raznih slova.
Nije tolike informacije lako shvatiti.
zippoo87

#40392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

e moj Mirso..."prosjecan bejha glasac" cita samo 3-4 slova,tipa SDA,HDZ,SBB,SNSD...nemaju ljudi kada citati kojekakve knjizurine,analize i ostale "papire za potpalu vatre" :lol:
kmirsad

#40393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

nemampojma0 wrote:KMirso, hajd priznaj da si po zadatku ubacen da ljudima na forumu omrznes NS :D
Evo priznajem nemaš pojma... o... :lol: kako sio me otkrio... :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#40394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Sanja je definitivno nazvala Zeljka pravim imenom - smecem. Druga je stvar sto kao politicar nije korektno da tako kaze.

Ovako je puno bolje:
"Nije mi jasno zašto neki ljudi vrlo jasno, otvoreno i glasno ne kažu da žele, odnosno, moraju da idu sa SDA. Pakovati lični interes, odnosno, moranje u celofan navodnih 'principa' uz tzv. 'očekivanje građana' jednostavno smrdi", stav je Damira Mašića.
Zeljko je usao u BH blok iz podlih i necasnih namjera. Dobio je zadatak od SDA da uvuce SDP u koaliciju.

Zeljko ima ulogu kao HDZ90 na hrvatskoj i Cavic/smrad iz Doboja/ostali... na srpskoj strani - da unisti opoziciju u bosnjackom toru.

Nakon sto je plan propao, jer je nesposoban da uradi bilo sta, Komsic blati blok u kojem participira i vrsi najgoru SDA propagandu.

Apelujem na SDP i NS da ga ne istejeraju iz BH bloka. Neka sam, kao kuja, podvijenog repa ode mentorima u SDA. Pedja, nemojte ga istjerati, pustite neka se koprca.

Zeljko Komsic i Enver Bijedic su placeni ili ucijenjeni da uniste opoziciju u bosanko-bosnjackom toru. :idea:
nemampojma0

#40395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:Sanja je definitivno nazvala Zeljka pravim imenom - smecem. Druga je stvar sto kao politicar nije korektno da tako kaze.

Ovako je puno bolje:
"Nije mi jasno zašto neki ljudi vrlo jasno, otvoreno i glasno ne kažu da žele, odnosno, moraju da idu sa SDA. Pakovati lični interes, odnosno, moranje u celofan navodnih 'principa' uz tzv. 'očekivanje građana' jednostavno smrdi", stav je Damira Mašića.
Zeljko je usao u BH blok iz podlih i necasnih namjera. Dobio je zadatak od SDA da uvuce SDP u koaliciju.

Zeljko ima ulogu kao HDZ90 na hrvatskoj i Cavic/smrad iz Doboja/ostali... na srpskoj strani - da unisti opoziciju u bosnjackom toru.

Nakon sto je plan propao, jer je nesposoban da uradi bilo sta, Komsic blati blok u kojem participira i vrsi najgoru SDA propagandu.

Apelujem na SDP i NS da ga ne istejeraju iz BH bloka. Neka sam, kao kuja, podvijenog repa ode mentorima u SDA. Pedja, nemojte ga istjerati, pustite neka se koprca.

Zeljko Komsic i Enver Bijedic su placeni ili ucijenjeni da uniste opoziciju u bosanko-bosnjackom toru. :idea:
Cuj da Pedja nekog istjera hahahaha. Pa nije BH blok Pedjina djedovina hahaahh. Ostace ti sam Pedja ne brini :D
Kikibombona

#40396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Cuj da Pedja nekog istjera hahahaha. Pa nije BH blok Pedjina djedovina hahaahh. Ostace ti sam Pedja ne brini :D
Zeljku je mjesto sa SDA cobinama. Jos da povede gnjidu Bijedica i njegov SDA klan, bicu zadovoljan. :thumbup:
nemampojma0

#40397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Cuj da Pedja nekog istjera hahahaha. Pa nije BH blok Pedjina djedovina hahaahh. Ostace ti sam Pedja ne brini :D
Zeljku je mjesto sa SDA cobinama. Jos da povede gnjidu Bijedica i njegov SDA klan, bicu zadovoljan. :thumbup:
Ti si enesovac :D Sta ti imas sa unutrasnjim pitanjima SDP-a?
Podsjeti me ovo enesovac na Enesa Hadziedhemcumurovica, inace je Pedjin dobar prijatelj :lol:
Kikibombona

#40398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Ti si enesovac :D Sta ti imas sa unutrasnjim pitanjima SDP-a?
Podsjeti me ovo enesovac na Enesa Hadziedhemcumurovica, inace je Pedjin dobar prijatelj :lol:
Cuj sta imam?

Meni od plate odbija da bi oni imali plate. Sta god kupim na to ide porez.

Imam itekako sa svakom politickom partijom koja uzima pare sa budzeta i koja radi o glavi meni i mom naroda.

Prokleti bili za sve sto su uradili. Uspjeli su od ove drzave napraviti najgore mjesto u Evropi.

Svako ko radi za SDA kartel je dusmanin ovog naroda.
nemampojma0

#40399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Ti si enesovac :D Sta ti imas sa unutrasnjim pitanjima SDP-a?
Cuj sta imam?

Meni od plate odbija da bi oni imali plate. Sta god kupim na to ide porez.

Imam itekako sa svakom politickom partijom koja uzima pare sa budzeta i koja radi o glavi meni i mom naroda.

Prokleti bili za sve sto su uradili. Uspjeli su od ove drzave napraviti najgore mjesto u Evropi.

Svako ko radi za SDA kartel je dusmanin ovog naroda.
Jesu li i ovi dusmani naroda?
http://zurnal.info/novost/21903/za-pet- ... ona-maraka
Kikibombona

#40400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:[Jesu li i ovi dusmani naroda?
http://zurnal.info/novost/21903/za-pet- ... ona-maraka
Naravno da jesu.

Nisam ti ja bolan stranacki mizerni crv. Nikad nisam uzeo 1pf od drzave i stranke. Oni uzimaju od mene.

I za Fortu sam rekao da je smrad radi pausala. Sutra cu isto reci za Pedju ako bude potrebe. Oni su uposlenici ovog naroda i ja im jebem cijelo porijeklo kada rade protiv njega.

SDA je iskonsko zlo, rak i leukemija ovog drustva. Od SDA nema gore u bosansko-bosnjackom toru.
Locked