Demokratska fronta Željko Komšić

bunk

#40376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Prpa.ba wrote: 21/12/2019 10:43
Revolucionar ★ wrote: 21/12/2019 10:32 Ali to je takvo urnisanje NS-a i SDP-a po ostatku drzave koji evidentno smatraju apsolutno nebitnim u odnosu na KS.
NS i SDP su uradili odlican posao u jedinom kantonu u kojem je stvorena programska parlamentarna vecina, tj. gdje su sa partnerima zadobili povjerenje gradjana. SDP sam radi solidno u USK, doduse NS je tamo van vlasti.

S druge strane, na sljedecoj fotografiji se stvarno nalazi "samo takvo" uriniranje po ostatku drzave koji evidentno smatrau apsolutno nebitnim u odnosu na KS. Jedini problem je sto su tu akteri SDA, krnji SBB, DF i BOSS, pa je u pitanju proBOSSanska koalicija. :mrgreen:

Image
Hej prpa,mani mi te programske koalicije.
Jesul oni uoci izbora zajedno napravili koaliciju i izasli na izbore nakon sto su cijelu predizbornu kampanju skupa obilazili kanton?
Jesu ali u q.
Vjerujem i da su se krkali medjusobno na predizbornim skupovima.
Cisto sumnjam da bi glasaci ns da su znali da ce njihov glas otic kifli glasali za nj i obrnuto i kombinovano.
Sklepali se nakon izbora vodjeni svako svojim interesom a vidjeli priliku da mogu jer inace ne bi prismrdili vlasti i budzetu koji dolazi s njom,ako cemo bas iskreno do kraja..
Prpa.ba

#40377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Je li to pricas o SDA i krnjem DF-u i SBB-u?

Image
Sklepali se nakon izbora vodjeni svako svojim interesom a vidjeli priliku da mogu jer inace ne bi prismrdili vlasti i budzetu koji dolazi s njom,ako cemo bas iskreno do kraja..
shbc

#40378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

bunk wrote: 21/12/2019 10:49
Prpa.ba wrote: 21/12/2019 10:43
Revolucionar ★ wrote: 21/12/2019 10:32 Ali to je takvo urnisanje NS-a i SDP-a po ostatku drzave koji evidentno smatraju apsolutno nebitnim u odnosu na KS.
NS i SDP su uradili odlican posao u jedinom kantonu u kojem je stvorena programska parlamentarna vecina, tj. gdje su sa partnerima zadobili povjerenje gradjana. SDP sam radi solidno u USK, doduse NS je tamo van vlasti.

S druge strane, na sljedecoj fotografiji se stvarno nalazi "samo takvo" uriniranje po ostatku drzave koji evidentno smatrau apsolutno nebitnim u odnosu na KS. Jedini problem je sto su tu akteri SDA, krnji SBB, DF i BOSS, pa je u pitanju proBOSSanska koalicija. :mrgreen:

Image
Hej prpa,mani mi te programske koalicije.
Jesul oni uoci izbora zajedno napravili koaliciju i izasli na izbore nakon sto su cijelu predizbornu kampanju skupa obilazili kanton?
Jesu ali u q.
Vjerujem i da su se krkali medjusobno na predizbornim skupovima.
Cisto sumnjam da bi glasaci ns da su znali da ce njihov glas otic kifli glasali za nj i obrnuto i kombinovano.
Zbog cega je onda ovdje bila vecinska podrska glasaca NS-a ulasku u vlast sa Kiflom kada se to prvi put pocelo spominjati?

Ti cisto sumnjas? Da nismo mozda dali glasove da sa ovim tvojim budu u vlasti?
Leverage

#40379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

To se desi kad pričaš uopšteno, hoću sa ljevicom, neću sa nacionalistima, itd.

Pred izbore kažeš neću sa SDA, a NiP dolazi u obzir. I završiš priču.
bunk

#40380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

i asda i ko ono jos cekaj ,cekaj :lol:
bunk

#40381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Prpa.ba wrote: 21/12/2019 10:54 Je li to pricas o SDA i krnjem DF-u i SBB-u?

Image
Ne,pricam o cetvorci ili petorci koliko je ovih sto su zabrinuti da ce ih skinuti?
Škobo Habu

#40382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Znam da je u pitanju notorno SDA glasilo, ali mi je čudno da drugi portali nisu ovo uopšte spominjali:
U petak su pred zgradom Narodnog pozorišta u Sarajevu organizirani protesti podrške aktuelnom sazivu Vlade Kantona Sarajevo (KS). Proteste je organizirala "neformalna grupa građana" preko Facebook grupe "1 od 400.000".

Planiranom mirnom okupljanju i šetnji u znak podrške Vladi KS se odazvalo više novinara nego "demonstranata".
https://faktor.ba/vijest/na-protest-pod ... zivo/63435
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#40383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Škobo Habu wrote: 21/12/2019 11:03 Znam da je u pitanju notorno SDA glasilo, ali mi je čudno da drugi portali nisu ovo uopšte spominjali:
U petak su pred zgradom Narodnog pozorišta u Sarajevu organizirani protesti podrške aktuelnom sazivu Vlade Kantona Sarajevo (KS). Proteste je organizirala "neformalna grupa građana" preko Facebook grupe "1 od 400.000".

Planiranom mirnom okupljanju i šetnji u znak podrške Vladi KS se odazvalo više novinara nego "demonstranata".

zato sto je sramota da se protesti najave, a na protestima vise novinara nego protestanata. bolje da se ova bruka ne objavljuje, makar mi je i to jedan vid pomoci od strane novinara.

kakvi smo, sda je i zlatna sto zasluzujemo.
Bloo
Globalna šefica

#40384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Necemo nikad doseci FrancuZe :mrgreen:
kluz franjo

#40385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

malakh wrote: 21/12/2019 11:13
Škobo Habu wrote: 21/12/2019 11:03 Znam da je u pitanju notorno SDA glasilo, ali mi je čudno da drugi portali nisu ovo uopšte spominjali:

zato sto je sramota da se protesti najave, a na protestima vise novinara nego protestanata. bolje da se ova bruka ne objavljuje, makar mi je i to jedan vid pomoci od strane novinara.

A ko je najavio te proteste? Gdje je objavljen poziv na proteste?
Jesu li stranke četvorke javno podržali i pozvali svoje simpatizere na te proteste?

Ili je malo čudno što su samo SDA redakcije "ispratile ovu nepodršku građana"?
bunk

#40386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Bloo wrote: 21/12/2019 11:18 Necemo nikad doseci FrancuZe :mrgreen:
Ako mislimo na paljevine auta u onim protestima u predgradjima.
Sacekajmo,imigranti stizu,pa treba vremena da se smjeste i organizuju u "favele".
:mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#40387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kluz franjo wrote: 21/12/2019 11:21

Jesu li stranke četvorke javno podržali i pozvali svoje simpatizere na te proteste?

najavljeni preko neke grupe, a novinari tv sa se uzivo javili sa lica mjesta. hoces reci da tv sa jos uvijek kontrolira sda?

a valjda i ja i ti znamo da ih sda samo na ovome ceka, pa da se u proteste infiltriraju najveci sljamovi naseg grada i da krenu paliti i razbijati u ime organizatora protesta...
Capajebo

#40388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capajebo »

Jbo ih naziv protesta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Proteste je organizirala "neformalna grupa građana" preko Facebook grupe "1 od 400.000".
jeko ovi :lol: :lol: :lol: :lol: Group created on 17. decembar 2019 :lol: :lol: :lol: :lol: joooojj saffovaca i avazovaca jeste ofirni... :lol: :lol:
Revolucionar ★

#40390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Revolucionar ★ »

Kako je NiP drugaciji od SDA kad su direktan proizvod SDA? Sve sto celnici NiP-a imaju u zivotu duguju SDA. I sta sad, sto je ovaj udario na par javnih preduzeca ispada da je poštenjak i rehabilitovani član društva. Smiješno :-) Koalirali su NS i SDP sa istim formatom stranaka poput SDA tamo gdje su mogli uskocit u fotelje. Tako da raspinjanje Komsica od istih dodje licemjerno. A da ne govorimo o tome koliko su ogranci tih stranaka van Sarajeva pod manjom kontrolom i s vecim apetitima da koaliraju s ovima na koje im "lideri" bacaju drvlje i kamenje. Zna se to po manjim loko sredinama
pici

#40391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Created u utorakod Tarik Hošić kreirasH grupu i hajmo na proteste i zovnesH sdO i sBB glOsila :lol: :lol: :lol: jebo TLN :mrgreen:
kluz franjo

#40392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

malakh wrote: 21/12/2019 11:26
kluz franjo wrote: 21/12/2019 11:21
malakh wrote: 21/12/2019 11:13 zato sto je sramota da se protesti najave, a na protestima vise novinara nego protestanata. bolje da se ova bruka ne objavljuje, makar mi je i to jedan vid pomoci od strane novinara.

najavljeni preko neke grupe, a novinari tv sa se uzivo javili sa lica mjesta. hoces reci da tv sa jos uvijek kontrolira sda?

a valjda i ja i ti znamo da ih sda samo na ovome ceka, pa da se u proteste infiltriraju najveci sljamovi naseg grada i da krenu paliti i razbijati u ime organizatora protesta...
Prvo da se vratimo na tvoju tezu...
"sramota je da se protesti najave..." - znači najavljeni preko neke grupe, ta "najava" nije nigdje javno objavljena ili podržana od stranaka četvorke niti imaju kakve veze sa tim -
"a na protestima više novinara nego protestanata" - ja sam od "novinara upratio samo FAKTOR i SB koji su to prenijeli.

TV SA sam vidio da izvještava sa protesta radnika u zdravstvu, a ne mogu naći na web stranici TV SA nijednu vijest o tom "protestu", ali evo vjerujem ti si ti to svojim očima vidio.

Sada odoh na brzinu oformiti neku grupu i organizovati neki skup podrške Plehi, Pecikozi, Kerli i Milavici... ali "bez prejudiciranja" o mjestu i vremenu okupljanja.
Škobo Habu

#40393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Nismo se razumjeli.

Najavljeni protesti, a niti jedan portal blizak NS, SDP, NiP, bla, bla, bla...da animira pučanstvo na izlazak?

Osim notornog SDA glasila Faktor!?
Bloo
Globalna šefica

#40394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

bunk wrote: 21/12/2019 11:25
Bloo wrote: 21/12/2019 11:18 Necemo nikad doseci FrancuZe :mrgreen:
Ako mislimo na paljevine auta u onim protestima u predgradjima.
Sacekajmo,imigranti stizu,pa treba vremena da se smjeste i organizuju u "favele".
:mrgreen:
Ne, vec nedavne proteste oko penzija.
pici

#40395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

koji ste jad i cHemer da krirate facebook grupe i zovnete faktor i SB :lol: :lol: :lol: vidim avaz izgleda nije prenio... valjda su bili izolovani :mrgreen:
Škobo Habu

#40396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Revolucionar ★ wrote: 21/12/2019 11:34 Kako je NiP drugaciji od SDA kad su direktan proizvod SDA? Sve sto celnici NiP-a imaju u zivotu duguju SDA.
Po čemu je Komšić drugačiji od SDP-a?
malakh

#40397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kluz franjo wrote: 21/12/2019 11:36
"sramota je da se protesti najave..." - znači najavljeni preko neke grupe, ta "najava" nije nigdje javno objavljena ili podržana od stranaka četvorke niti imaju kakve veze sa tim -
"a na protestima više novinara nego protestanata" - ja sam od "novinara upratio samo FAKTOR i SB koji su to prenijeli.

TV SA sam vidio da izvještava sa protesta radnika u zdravstvu, a ne mogu naći na web stranici TV SA nijednu vijest o tom "protestu", ali evo vjerujem ti si ti to svojim očima vidio.

Sada odoh na brzinu oformiti neku grupu i organizovati neki skup podrške Plehi, Pecikozi, Kerli i Milavici... ali "bez prejudiciranja" o mjestu i vremenu okupljanja.
samo cu preformulirati, nisu protesti vec mirna setnja podrske.

ako laze koza, ne laze rog. sa napomenom da se ne slazem sa tekstom na portalu.

ali, standardno tvoje izvlacenje iz konteksta, prebacivanje tezista sa teme na temu. kod blago inteligentnih ljudi to ne prolazi, a da ne spominjem ostale.
Last edited by malakh on 21/12/2019 11:47, edited 1 time in total.
malakh

#40398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Škobo Habu wrote: 21/12/2019 11:37

Nismo se razumjeli.

Najavljeni protesti, a niti jedan portal blizak NS, SDP, NiP, bla, bla, bla...da animira pučanstvo na izlazak?

Osim notornog SDA glasila Faktor!?
ne trebaju nikakvi protesti druze. kakvi protesti, kakve mirne setnje, kakvi bakraci. sve to ce ici na mlin sda i od njih ce, raznim podmetanjima, napraviti stranke koje podpiruju paljenje i razbijanje glavnog grada. dakle, ne da ne smiju to podrzavati, nego moraju gusiti svaki vid samostalnog organiziranja zarad eventualnih protesta.

gradjani su osudili, na njihovoj su strani, sada je bitno biti hladne glave, svim silama ih handriti da se otegne obaranje vlade, nuditi pojedincima da ne podrze obaranje, a ako se dogodi, onda moraju biti rendgen opozicija, sto znaci da svaki korak vlade mora proci kroz rengden nase stranke i nipa i da ih oderu sa najmanji gaf...
kluz franjo

#40399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

malakh wrote: 21/12/2019 11:43
kluz franjo wrote: 21/12/2019 11:36

samo cu preformulirati, nisu protesti vec mirna setnja podrske.

ako laze koza, ne laze rog. sa napomenom da se ne slazem sa tekstom na portalu.

ali, standardno tvoje izvlacenje iz konteksta, prebacivanje tezista sa teme na temu. kod blago inteligentnig ljudi to ne prolazi, a da ne spominjem ostale.
Imajući u vidu da kod blago inteligentnih ljudi neke stvari teže prolaze i moraju se ponavljati:
Sve ostalo je na temu i u kontekstu onoga što si ti napisao
sramota, najava, novinari...
Treba li i to ponavljati ili želiš promjeniti temu i kontekst?
Škobo Habu

#40400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

malakh wrote: 21/12/2019 11:47
ne trebaju nikakvi protesti druze. kakvi protesti, kakve mirne setnje, kakvi bakraci. sve to ce ici na mlin sda i od njih ce, raznim podmetanjima, napraviti stranke koje podpiruju paljenje i razbijanje glavnog grada. dakle, ne da ne smiju to podrzavati, nego moraju gusiti svaki vid samostalnog organiziranja zarad eventualnih protesta.

gradjani su osudili, na njihovoj su strani, sada je bitno biti hladne glave, svim silama ih handriti da se otegne obaranje vlade, nuditi pojedincima da ne podrze obaranje, a ako se dogodi, onda moraju biti rendgen opozicija, sto znaci da svaki korak vlade mora proci kroz rengden nase stranke i nipa i da ih oderu sa najmanji gaf...
Sve pet, sve razumijem, no možeš li se malo odmaknuti pogledati širu sliku.

Meni ovo smrdi na spin iz SDA kuhinje. Lovačka..
Pa neko bi se već očitova na socijalnim mrežama i portalima o planiranim protestima, ako su već planirani.
Post Reply