Dešavanja u Srbiji

Young Erotica

#40351 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Tara the River wrote::lol:

wikimedia
Pa demantuj me nekim dokazima, evo ja sam ti prilozio dva prva koja su mi izbacila na Google-u.

Nigde do njegovog krunisanja nijedan Kotromanic nije imao ljiljane kao svoje simbole, a tek kad vidiš onog dvoglavog orla sa druge strane mozda ti i suza krene.
Young Erotica

#40352 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

I zelim da naglasim da je ne sporim da je on i svi njegovi predhodnici bosanski vladar, samo mi je bila cirkus ona tvoja braća grim priča o zlonamernom klesaru. Pa se još nešto kliberiš I smeješ a pojma nemaš, sopstvenu istoriju ne poznaješ, to je zalosno.
zrakomlat

#40353 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

Srpski tvrtko, hrvatski tvrtko, srpski ljiljani, cvijet svetog ante, a prošetaj laktašima ili grudama s tim simbolima, nećeš živu glavu izvući.
Young Erotica

#40354 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Od simbola furam samo aligatora,keep it casual.
DonieBrasco

#40355 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Zar je i Lacoste srbin ?
Young Erotica

#40356 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

DonieBrasco wrote:Zar je i Lacoste srbin ?
Daj malo one stručne analize ne ide ti humor nikako.
zrakomlat

#40357 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

Young Erotica wrote:Od simbola furam samo aligatora,keep it casual.
nisam konkretno na tebe mislio, nego uopšte na bastione srBstva i hrvatstva, ne znam što upise lično shvataš. A kad već spomenu to, a vezano za jedan od gornjih upisa, i furanje aligatora kao za ova područja skupe marke, i naglašavanje toga kad nema potrebe za tim, ima elemente kompleksa.

A ako ćeš iskreno, kuri me bolac šta nosiš, i s kojim razlogom, a svako dobro ti želim inače.
Last edited by zrakomlat on 10/12/2018 23:56, edited 1 time in total.
Tara the River

#40358 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

Young Erotica wrote:I zelim da naglasim da je ne sporim da je on i svi njegovi predhodnici bosanski vladar, samo mi je bila cirkus ona tvoja braća grim priča o zlonamernom klesaru. Pa se još nešto kliberiš I smeješ a pojma nemaš, sopstvenu istoriju ne poznaješ, to je zalosno.

:lol:

Ma stid me bilo, kleberim se a ne znam vlastitu historiju, sreca pa imamo vas.

Dobro mozda pisar nije bio nuzno zlonamjeran, mozda je pisao svojim jezikom jer druge nije znao najbolje. Mozda zato sto se divio Bosanskim vladarima pa pozelio da su i srpski vladari tako sirokogrudi i dobronamjerni.

Vidi ovako, ozbiljno, te historijske cinjenice utvrdjuje STRUKA, ozbiljna i objektivna STRUKA, a ne neki laik na google-tu.

Ali, znas sta, zanemari to, samo vi svoje.

:thumbup:
Tara the River

#40359 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

zrakomlat wrote:Srpski tvrtko, hrvatski tvrtko, srpski ljiljani, cvijet svetog ante, a prošetaj laktašima ili grudama s tim simbolima, nećeš živu glavu izvući.
Upravo.
Young Erotica

#40360 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Tara the River wrote:
Young Erotica wrote:I zelim da naglasim da je ne sporim da je on i svi njegovi predhodnici bosanski vladar, samo mi je bila cirkus ona tvoja braća grim priča o zlonamernom klesaru. Pa se još nešto kliberiš I smeješ a pojma nemaš, sopstvenu istoriju ne poznaješ, to je zalosno.

Ma stid me bilo, kleberim se a ne znam vlastitu historiju, sreca pa imamo vas.

Dobro mozda pisar nije bio nuzno zlonamjeran, mozda je pisao svojim jezikom jer druge nije znao najbolje. Mozda zato sto se divio Bosanskim vladarima pa pozelio da su i srpski vladari tako sirokogrudi i dobronamjerni.

Vidi ovako, ozbiljno, te historijske cinjenice utvrdjuje STRUKA, ozbiljna i objektivna STRUKA, a ne neki laik na google-tu.

Ali, znas sta, zanemari to, samo vi svoje.

:thumbup:
Oduvao sam te momak, red bi bio da mi kazeš izvini bio si u pravu.

Ima lik ovde Haznadar ili tako nešto i poznaje istoriju srednjovekovne Bosne vrlo dobro pa evo nek on da sud ako čita.
Last edited by Young Erotica on 10/12/2018 23:55, edited 1 time in total.
Tara the River

#40361 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

Kako rekoh, samo vi svoje. :thumbup:
Young Erotica

#40362 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Kako rekoh, samo vi svoje. :thumbup:
Pa da smajliji su prejak argument.

Knjigu u ruke pod hitno.
Tara the River

#40363 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

Young Erotica

#40364 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Jbg znam kako ti je, ispao sam i ja glup više puta ali me nije sramota da priznam i naučim nešto novo :thumbup:
DonieBrasco

#40365 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Valja vama jos jednu pobedu preziviti naredne sedmice.
Young Erotica

#40366 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

DonieBrasco wrote:Valja vama jos jednu pobedu preziviti naredne sedmice.
Crna rupa na karti evrope pravi vojsku jel to?

Samo napred, da se sto pre osamostale da ne mora USA da ih brani.
Tara the River

#40367 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

Zaista nevjerovatno dokle seze vasa mitomanija. Ljiljani su u Bosni u upotrebi bili mnogo prije Tvrtka, na steccima koji datiraju mnogo prije 14. vijeka. Tvrtkov drzavnicki grb se prvi put pojavljuje u Bosni. To sto je neki srpski vladar, sa zeljom da vlada i Bosnom, pored orla naknadno nasvrljao i ljiljane, pa ti to linkujes sa wikimedije, nije nista bolji od spomenutog pisara.

Ali kako rekoh prije, samo vi svoje.

:D
Young Erotica

#40368 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Zaista nevjerovatno dokle seze vasa mitomanija. Ljiljani su u Bosni u upotrebi bili mnogo prije Tvrtka, na steccima koji datiraju mnogo prije 14. vijeka. Tvrtkov drzavnicki grb se prvi put pojavljuje u Bosni. To sto je neki srpski vladar, sa zeljom da vlada i Bosnom, pored orla naknadno nasvrljao i ljiljane, pa ti to linkujes sa wikimedije, nije nista bolji od spomenutog pisara.

Opet ću ti ponoviti nijedan Kotromanic do Tvrtka i njegovog krunisanja nije koristio ljiljane u svojoj heraldici, nije to neki srpski vladar naškrabao,to je pečat Kralja Stefana Tvrtka Kotromanica.
Young Erotica

#40369 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Ispaljuješ se druze, dovoljno sam bio jasan ali je tebi teško da priznaš da sam u pravu, iskreno i ne zanima me, objasnio sam ti sad je do tebe.

A sto se tiče ljiljana na stećcima, valjda znaš da ljiljani predstavljaju sveto trojstvo pa stoga ne treba da te čudi zasto ih ima na grobovima hrišćana.
Tara the River

#40370 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

Young Erotica wrote:

Opet ću ti ponoviti nijedan Kotromanic do Tvrtka i njegovog krunisanja nije koristio ljiljane u svojoj heraldici, nije to neki srpski vladar naškrabao,to je pečat Kralja Stefana Tvrtka Kotromanica.
Stjepan II. Kotromanić (Srebrenik, 1292. – Bobovac, 28. rujna 1353.), bosanski ban (1322. – 1353.) iz dinastije Kotromanića; stric Tvrtka I. Kotromanića, prvog kralja srednjovjekovne Bosne. Od kuda tebi ideja da grb sa ljiljanima na pecatu (ako je pecat doista autentican) predstavlja srbe? Predstavlja Bosnu ciji je Stjepan II bio vladar.

I da ponovim. Ljiljani su bili u upotrebi kao simbol prije Kotromanica. Sama Bosna je starija od Kotromanica, pa cak i od Povelje Kulina Bana, jer je vec tada bila uspostavljena kao drzava. Vrlo je moguce da se Tvrtkov grb pojavljivao i ranije. To je kao da kazes da Bosanska zastava sa ljiljanima nije starija od 90ih zato sto dugo nije bila u upotrebi.
DonieBrasco

#40371 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

T-Rex iz kragujevca, sve vam je jasno kakvi su to mitomani.
Tara the River

#40372 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tara the River »

Young Erotica wrote:Ispaljuješ se druze, dovoljno sam bio jasan ali je tebi teško da priznaš da sam u pravu, iskreno i ne zanima me, objasnio sam ti sad je do tebe.

A sto se tiče ljiljana na stećcima, valjda znaš da ljiljani predstavljaju sveto trojstvo pa stoga ne treba da te čudi zasto ih ima na grobovima hrišćana.

Zavisi iz kog ugla se gleda. Neki kazu Christmas, neki kazu Yule. Ne mora da znaci da je ljiljan kao simbol nastao sa dolaskom krscanstva. Paganska Evropa je prebogata simbolima, fascinantna.

A na temu, da, samo vi nastavite sa svojom mitomanijom, uzivancija za posmatrati. Nista licno naravno.

Young Erotica

#40373 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Tara the River wrote:
Young Erotica wrote:

Stjepan II. Kotromanić (Srebrenik, 1292. – Bobovac, 28. rujna 1353.), bosanski ban (1322. – 1353.) iz dinastije Kotromanića; stric Tvrtka I. Kotromanića, prvog kralja srednjovjekovne Bosne. Od kuda tebi ideja da grb sa ljiljanima na pecatu (ako je pecat doista autentican) predstavlja srbe? Predstavlja Bosnu ciji je Stjepan II bio vladar.

I da ponovim. Ljiljani su bili u upotrebi kao simbol prije Kotromanica. Sama Bosna je starija od Kotromanica, pa cak i od Povelje Kulina Bana, jer je vec tada bila uspostavljena kao drzava. Vrlo je moguce da se Tvrtkov grb pojavljivao i ranije. To je kao da kazes da Bosanska zastava sa ljiljanima nije starija od 90ih zato sto dugo nije bila u upotrebi.
Pečat je autentičan ali si ti dovoljno bezobrazan da bilo šta proveriš pre nego li se upustiš u raspravu.

Ovo je pečat bana Tvrtka pre nego sto se krunisao i dobio dvoglavog orla i ljiljane kao nastavljač loze Nemanjica, opet ti ponavljam on je bosanski vladar I nigde ga nisam doveo u vezu sa srbima ali tvoja paranoja ti ne dozvoljava da uvidiš da nisi u pravu i onda mi prosipaš gluposti da bi se izvadio,ljiljani predstavljaju oca, sina i svetoga duha i logično je da budu na grobovima hrišćana,a sad evo ti mi nadji bilo koji grb bosanskih banova sa ljiljanima pre Tvrtkovog krunisanja i ja ću ti se lično izviniti i reći da si u pravu, pozdrav.
Image
Young Erotica

#40374 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Tara the River wrote:
Young Erotica wrote:Ispaljuješ se druze, dovoljno sam bio jasan ali je tebi teško da priznaš da sam u pravu, iskreno i ne zanima me, objasnio sam ti sad je do tebe.

Zavisi iz kog ugla se gleda. Neki kazu Christmas, neki kazu Yule. Ne mora da znaci da je ljiljan kao simbol nastao sa dolaskom krscanstva. Paganska Evropa je prebogata simbolima, fascinantna.

A na temu, da, samo vi nastavite sa svojom mitomanijom, uzivancija za posmatrati. Nista licno naravno.

Pa dobro hoćeš da ti odrzim čas o paganskim simbolima sada, imam par istetoviranih po telu.
Young Erotica

#40375 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Inače interesuje me istorija, starija sestra ima biblioteku i ona me filuje knjigama, nisam nikakav stručnjak ali čitam puno i mogu da kazem da sam u ovome daleko ispred tebe po znanju.
Post Reply