Sirija

Locked
DuckZz

#40351 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote: Pieter Van Ostaeyen tvrdi da ih ima. Ali, neka si ti ustvrdio da znaš bolje od njega. Ovo ostalo je valjda neki seoski humor, ne razumijem.

_____

Đenerale, mani se demagogije i šuplje priče.

Sad malo ozbiljno.

Ako neki uhljupi kažu da se ISIS i dalje nalazi u Tikritu ili bilo gdje drugo, mi to ne možemo vjerovat.
Ako neki lik koji podržava pobunjenike (koje god) kaže da se oni nalaze u tom i tom mjesto, zašto im moramo povjerovat ?

Sad si me malo zbunio, ako ti ne podržavaš Al Nusru, kako ti onda nije u interesu da se oni ne nalaze u neke dvije oblasti ? Ili ocigledno ne podržavaš pobunjenike ali si onaj tip lika koji bi volio da se Sirijska vojska bori protiv iskljucivo ISIL-a ili Al Nusre, koja joj je najslicnija, na taj nacin bi prošao onaj sistem "udri dok svi ne crknu".

ne moraš na ovo odgovarat ako misliš da će ti moji dalji odgovori samo više pritisak dizat :-)
Challenger__

#40352 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne laskaj sebi. Tema nismo ni ti ni ja. Tema je Sirija. Onaj lik ima solidnu reputaciju i ovaj konflikt prati od početka. Rekao je da ih (Nusra) ima. Možda je u pravu, možda ne, ali nije od onih koji se mogu tek tako odbaciti. A što se tiče trendova... Ovdje je izbačeno more kvalitetnih izvora u kojima se tvrdi da pad ISIL-a prati rast Nusre. To je činjenica a ne privatna špekulacija.

Mani se psihoanalize, drži se teme.
Klavikula

#40353 Re: Sirija

Post by Klavikula »

DuckZz wrote:
Klavikula wrote:
DuckZz wrote:....
i kojoj grupi pripada onaj od jutros? :-D
Fazon je u tome što vladine stranice rijetko kad objavljuju slike svojih vojnika na liniji, a u 80% slucajeva to su pripadnici NDF grupa.
Ova momčina sa slike je pravi pravcati pripadnik specijalne garde (viđena još samo u Homsu i Deir Ezoru) Sirijske Arapske vojske (aktivan i prije rata).
Mjesto slikanja je Abu Duhur aerodrom, tj. posljednja takva grupa koja je opstala a da nije na pomenutim mjestima.
:thumbup:
exliberal-ex

#40354 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

Za savoxxxxa I ekipu

maloprije slusam vijesti I govore kako je isil usao u palestinski kamp , jedna od prvih recenica je bila ulaskom isila pocela su masovna ubistva civila.

sta mislis kome svijet vjeruje, tebi I tebi slicnima ili poznatim svjetskim novinskim kucama
Co0l

#40355 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Kikibombona wrote:Tako Cool i Cbrt vide demokratiju.......

Prave predstavu od ubistva, kao da je utakmica, djecu dovedu da ih od malih nogu uce zvjerstvu, da im uniste svaki osjecaj humanosti.
Sta ti znas kako ja vidim demokratiju?Kad si to sa mnom razgovarao o demokratiji da znas moje stavove o tome?I kad si to ti ili slicni tebi culi ove bradonje da uopste zele demokratiju pa da im spocitavate nedostatak iste?Pricate notorne gluposti bez imalo stida.A ovakvo pravljenje predstava od javnih likvidacija se mogu naci i u ostalim barbarskim sistemima za koje su mnogima puna usta hvale,nisu ove bradonje izuzetak.
Javlja mi se sumnja da ste ti, Cbrt i jos par forumasa pristalice sunitskog ekstremizma i fanatizma.... Ono, simpatizeri, kao sto je neko simpatizer Real Madrida ili Bajerna..... Za neke druge sam siguran da jesu, da bi im se mozda cak i pridruzili ako bi imali finu priliku.... Tebe vidim kao navijaca, nista vise... :D

I zato tebe boli kita sto pored sunitskih vjerskih fanatika, koji se odazivaju na Nusra, Islamski front, tzv. FSA i drugih milion skupina, nema mjesta za pripadnike drugih konfesija, svjetonazora....... Pa ta gamad koju ti podrzavas ubije dijete u Alepu jer je uvrijedio Muhameda rekavsi 'da ni Muhamedu ne bi dao dzaba voce koje je dosao prodati', bicuju ljude na gradskom trgu jer su radili za vrijeme dzume, ubiju krscane jer u prodavnici prodaju alkohol...... i nema bas niko medju njima da to osudi! To su oni! To je njihova zvanicna politika! I ti ih podrzavas, radujes se njihovom uspjehu!

Pa Cbrt je ovdje danima pisao o prodoru islamskog hilafeta na granicni prelaz u Kobaniju..... Najavljivao danima pad grada, svaki put isticuci da nije na strani hilafeta i halife muslimana.... i kada je grad odbranjen, od silne muke koja se negdje morala kanalisati, covjek izvali da je Asad pretrpio tezak poraz u Kobaniju. :cry: :tooo: :odustajem: :babinsin: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: Izvala decenije! Nakon toga ne prati zbivanja u Kobaniju.... :zzzz: :lol: :lol:

Imate mahanje forumski prijatelji.....

Image

Povaljat ce ove djevojke tu vasu gaborsku internacionalu! :D
E pa vara te ta tvoja sumnja.Profulo si cijeli fudbal.Nije ti prvi put,doduse.A sa ovim konstatacijama da ja,kao podrzavam,neke ekstremiste se samo svrstavas u red lazova kojih ima na ovoj temi kolko hoces.Da mi je samo znati kako si dosao do zakljucka da mene boli kita sto pored vjerskih fanatika nema mjesta za pripadnike drugih svjetonazora.Ustvari,i nije bitno,ionako bi napisao nesto bezveze sto nema nikakve veze sa mojim pisanjem kao sto ti je i ovaj zadnji post ili bi opet komentarisao pisanje drugih forumasa sa kojima nemam veze kao sto radis sada.Uglavnom,fulas i to big time a sve po starom dobrom pravilu ako si protiv Asada onda si za ISIS.
walter kurtz

#40356 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Co0l wrote: ako si protiv Asada onda si za ISIS.
razumijemo se :wink: :mrgreen:
walter kurtz

#40357 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Image
Herr Flick

#40358 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image

:D :D :D
asurbanipal

#40359 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Herr Flick wrote:Image

:D :D :D

Naš čovjek... :D

Samo mu ne valja dres...
Klavikula

#40360 Re: Sirija

Post by Klavikula »

moja Kalasi kako ces na oci @opetja :D
________

:bih: :bih:
sumirprimus

#40361 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

madner wrote:Jah jah. Kosta li sta posada? Cuj 3000 eura.
skuplja farba na njemu od ovog :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#40362 Re: Sirija

Post by arman1 »

sumirprimus wrote:
madner wrote:Jah jah. Kosta li sta posada? Cuj 3000 eura.
skuplja farba na njemu od ovog :D
Da je svaki put kad su pogodili tenk isti bio i uništen nestalo bi ih na BI.
sumirprimus

#40363 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ma uopce ne kontriram cinjenici da je vecina samo ostecena a ne unistena,negoli se osvrnuh na ovo pitanje kolko to bato koŠta? :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#40364 Re: Sirija

Post by arman1 »

Polovna 55 na tržištu od 40 -80.000USD
Fantassin

#40365 Re: Sirija

Post by Fantassin »

arman1 wrote:Polovna 55 na tržištu od 40 -80.000USD
Kako sam vidio na snimcima SAA koristi u velikoj vecini t72ke u pravim akcijama.. dok t55ce sluze kao mobilni topovi,cesto se stekaju pa samo izvire da zveknu koju granatu...
sumirprimus

#40366 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:Polovna 55 na tržištu od 40 -80.000USD
pa jel krpe ostecene il kupuju nove/polovne?
Naslovnica

#40367 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

ISIS torches tons of food for Syria's Yarmouk Camp

ISIS militants have torched tons of food meant for refugees

ERBIL, Kurdistan Region - Islamic State militants have torched tons of food meant for refugees at Yarmouk Camp in Damascus, according to reports.
The convoy carrying the supplies was forced to stop by ISIS fighters in the Syrian city of Halab, the Independent newspaper reported on Wednesday. A short time later, ISIS posted images of extremists burning the food aid on the group’s social media accounts.
“The food, especially meat and chicken, was not prepared according to Islamic codes and it is not halal [permissible by Islam],” posted an ISIS leader from the Syrian city of Raqqa.
International humanitarian organizations in charge of delivering the food denied the ISIS claim, saying the meat was prepared according to Islamic rules.
Islamic State militants infiltrated the Palestinian refugee camp of Yarmouk on April 1.
insomnia78

#40368 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Sta kaze savo, nisu mi jasni
Zasto "Jarmuk neće pasti"
:lol:
sarajevoxxxx

#40369 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pjesma povodom oslobađanja Idliba:

sarajevoxxxx

#40370 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon jučerašnjih 5 Asadovih zračnih udara na grad Idlib veliki broj poginulih i ranjenih građana Idliba:

18+
https://www.facebook.com/video.php?v=95 ... =2&theater
sarajevoxxxx

#40371 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 7 poginulih u današnjem masakru kojeg su počinile snage sirijskog režima u gradu El-Džizeh u Deri.Među poginulima je i troje djece:

Image
sarajevoxxxx

#40372 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Sta kaze savo, nisu mi jasni
Zasto "Jarmuk neće pasti"
:lol:
U Jermuku su prije dolaska IS-a 173 palestinske izbjeglice umrle od gladi.Asad oko 700 dana cijeli kvart drži u potpunom okruženju.Oko 200 dana Izbjeglice u kampu zahvaljujući Asadovom režimu nemaju vode, u kampu nema struje, ne dozvoljava ulazak hrane, lijekova.Ne dozvoljava izlazak ranjenih i oboljelih osoba, palestinskih žena, djece, staraca.Jermukom zadnjih nekoliko mjeseci hodaju ''živi kosturi''.

Kakav crni pad Jermuka?Ko će ga zauzeti, i šta će zauzeti, i od koga će ga uzeti?Kvartom hodaju polumrtvi ljudi koje je Asadov režim doveo u to stanje.

I sada se zalaže za vojno riješenje kampa ne zbog Palestinaca, jer te iste Palestince dvije godine izgladnjivanjem tjera na pokornost, da mu je stalo do Palestinaca bar bi im dao vodu ili struju, dozvolio ulazak hrane itd.
insomnia78

#40373 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Jah
Zasto onda ti sami palestinci saradjuju sa Assadom?
Zasto se bore protiv Daesha?
Zasto je PLO u Damasku na pregovorima sa SAA oko pruzanja pomoci palestincima u kampu u pruzanju otpora?
HipHop

#40374 Re: Sirija

Post by HipHop »

Palestinske frakcije vratile kontrolu nad 40% izbjeglickog logora Yarmouk u Damasku!

sarajevoxxxx

#40375 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Locked