Da... ali se ove nijanse mogu kvantificirati u milijardama KM...Čak i KZ kaže... Zloupotreba položaja... stav 1--- bes materijalne štete, do 6 mjeseci, stav 2...sa štetom do 10 000 km 6mjeseci do dvije godine zatvora, sa materijalnom štetrom do 100 000 km, 2 do 5 godina zatvora, stav 3. preko 100 000 km dvije do 10 g zatvora, ali nadležnost vrhovnog suda... koji još nije formiran... pa nema ko da sudi...palermo wrote:Đole bi rekao, princip je isti sve su ostalo samo nijanseKikibombona wrote:Koja je razlika?Capsicum wrote:Jel taj stav iste čvrstine prema sve tri nabrojane stranke?
Koja je razlika između ASDA, NiP i SBB s jedne strane i SDA s druge? Stvarno mi je teško to shvatiti. ASDA nastala odvajanjem od SDA zbog principijelnog odbijanja koaliranja sa "komunjarama" (SDP). NiP stranka nastala odvajanjem od SDA zbog svađe Premijera KS sa drugom SDA kriminalnom strujom oko podjele plijena u javnim preduzećima. SBB je osnovan od strane kriminalca i bandita Radončića koji je bogatstvo stekao kroz Avaz, osnovan od strane SDA, kriminalnom privatizacijom te mutnim poslovima sa trgovcima drogom.
Ali dobro je da nema iznanađenja i prevare birača.
SDA = Pablo Eskobar, El Chapo, Cosa nostra
A-SDA, SBB = Zika Turkovic
SDA je velika mafijaska organizcija, sa par hiljada mafijasa, koja kontrolise sve sfere javnog i drustvenog zivota.
A-SDA je mala kriminalna skupina.
...
Ti sam skontaj je li gore 1 000 kriminalaca (SDA) ili 10 kriminalaca (A-SDA). Treba ti samo mrvica logike i zdravog razuma.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#40326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Capsicum
#40327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
palermo wrote:Đole bi rekao, princip je isti sve su ostalo samo nijanseKikibombona wrote:Koja je razlika?Capsicum wrote:Jel taj stav iste čvrstine prema sve tri nabrojane stranke?
Koja je razlika između ASDA, NiP i SBB s jedne strane i SDA s druge? Stvarno mi je teško to shvatiti. ASDA nastala odvajanjem od SDA zbog principijelnog odbijanja koaliranja sa "komunjarama" (SDP). NiP stranka nastala odvajanjem od SDA zbog svađe Premijera KS sa drugom SDA kriminalnom strujom oko podjele plijena u javnim preduzećima. SBB je osnovan od strane kriminalca i bandita Radončića koji je bogatstvo stekao kroz Avaz, osnovan od strane SDA, kriminalnom privatizacijom te mutnim poslovima sa trgovcima drogom.
Ali dobro je da nema iznanađenja i prevare birača.
SDA = Pablo Eskobar, El Chapo, Cosa nostra
A-SDA, SBB = Zika Turkovic
SDA je velika mafijaska organizcija, sa par hiljada mafijasa, koja kontrolise sve sfere javnog i drustvenog zivota.
A-SDA je mala kriminalna skupina.
...
Ti sam skontaj je li gore 1 000 kriminalaca (SDA) ili 10 kriminalaca (A-SDA). Treba ti samo mrvica logike i zdravog razuma.
-
furlan
#40328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko ce Pedja jos imati sabura da se civilizacijski bori i gubi snagu sa demantima po svakom pitanju koji otvaraju spin majstori svakodnevmo? NS izgleda vise nije trn u oku, nego tromb za mozdani ili srcani udar za agresivnu bosnjacku desnicu.
-
furlan
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#40330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vec sam se zamorio ,kad ugledah ovomadner wrote:Mislim da bi trebalo malo team building organizovati
Team building je skupa igrachka.Sjecam se Stopgovorumrznje pred izbore.Na nesretnih 4 portala 12 gladnih cenzora balkanskog smeca.Suma smijesna,procijedjena kroz jedno 3 levela.Klix na sedativu od 300€mjesecno...Hmmm..
Ovdje vidim mnogo pametnije ljude od onih potplacenih najamnika koji su moderirali portale po ofucanoj i zastarjeloj koncepciji.
Elem..glede teme..Ovo samaranje sa DF je nerelevantno.Dolaze lokalni izbori.Sravnit cemo racune ovog kratkog perioda,i predociti mnoge stare. Neka svako plati penal ako treba.SDA? Evo ovako..hereticki: Zivite sa njima,radite i jedete sa njima. Dosta mi je nekakvog lancanog "hejta".Posebno putem interneta. Nije to toliko monolitna organizacija da u njoj nema onih koji ce joj biti grobari.Zato jer je prevazidjena.Kao i HDZ,kao i SNSD, kao sto je i amorfni okostali SDP. DF...DF je ,opet hereza koaliciji,mrtvorodjence nastalo na mitu o utjecaju i harizmi jednog SDP politicara losih manira.SBB?..Lijepo je vidjeti mlade i dobre ljude tu, ali ne i grotesknu figuru medijske parapoliticke pojave koja ih je osnovala, u formi bot-stranke gdje sve odluke rjesava 5 smartphonea. Isto tako i Konakovicevi drugovi...
Postaje mi sve zabavnije.
- General War
#40331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Da.kluz franjo wrote:
Ne pecajte se na naručene špekulacije i već viđene konstrukcije...
1. klix/faktor/sb "otkrije" neku špekulaciju
2. već par minuta poslije isti ili sestrinski medij predstave špekulaciju kao činjenicu
3. za koji minut neki John Liar čeka spreman sa smećarskim komentarom na "činjenicu"
4. i odmah su dežurni online multiplikatori u zadatku širenja
Već toliko puta viđena fora...
.
Upitali smo ga i za komentar na informacije o tome da bi Boriša Falatar mogao biti predložen za delegata Doma naroda BiH?
"Ne. To nikad nije ni razmatrano na Predsjedništvu Naše stranke. Ono o čemu smo zapravo kratko razgovarali na posljednjoj sjednici Predsjedništva je da s Komšićem prodiskutujem o mogućnost da mi i DF probamo u državni Dom naroda izglasati vanstranačkog kandidata iz reda hrvatskog naroda. Jedino ime koje je bilo spomenuto u tom kontekstu je gospodin Slavo Kukić. Dakle, jedna potpuno lažna vijest na koju se onda, kao u svakom političkom spinu, nepotrebno i ružno reaguje", kazao je Kojović.
Upitan da prokomentira reakcije iz DF-a na ovu informaciju, rekao je da mu je isuviše stalo do Bh. bloka da bi vatre koje su zapalili protivnici Bh. bloka gasio kerozinom.
Koja su to gamad (tamooni botovi)...to bi stvarno trebalo kao kaznjivo djelo tretirati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel se Falatar izvinjavao oko Covica i HDZ? Jeste. Sasvim dovoljno da Komsic kaze sto je rekao. Da bi neka anonimna clanica iz Zenice uvrijedila Komsica da je smece, ali NIKAKO DA SHVATITE U BIJESU da je ona uvrijedila svoje clanstvo. Jer broj glasova NS nije=broju glasova Falatara. Sto znaci da je veliki % glasaca NS zaokruzio Komsica. I ti se nasla da ih tjeras. A ovdje se nasli pametni vonabi simpatizeri da izjednace Covica i Komsica. Tako se tjeraju glasaci. To cijelo vrijeme govorim.Lopov eliminator wrote:
@KatarinaKosaca
Covjek te je lijepo pitao da kažeš gdje i kad je priznao. Još uvijek mu nisi odgovorila. Zašto ne odgovoriš na ovo?
Nije uredu imati dvostruke aršine, osuđuješ postupak dotične koja nekog naziva smećem, dok ovamo vrlo ružan postupak dotičnog opravdavaš.
Na kraju krajeva, oba postupka su za osudu, ali ne treba imati dvostruke aršine.
Pristalice NS-a s foruma takav postupak članice NS-a ne bi trebale pravdati na ovoj temi nego osuditi kao što su uradili Peđa i Sabina.
Peđa i Sabina su postupak njihove stranačke kolegice, koja je na bitnoj funkciji unutar stranke, javno osudili i rečeno je da će se to biti tema razgovora u organima stranke i to je vrsta poteza koji niko iz drugih stranaka nije smio napraviti.
Također, nije politički mudro nekoga tako javno nazivati smećem jer:
1. Takav diskurs ne priliči nekome ko se bavi politikom.
2. Politika nije za nekoga ko je ishitren, ne zna kontrolisati svoje emocije, posebno ako su negativne
3. Radi se o lideru stranke s kojom je njena stranka koalicioni partner i to unutar bloka kako na kantonalnom, tako i na federalnom i državnom nivou.
Vidjeh negdje da je Peđa, valjda svjestan toga, zamolio dotičnu da skloni tu objavu i tu je uradio ispravnu stvar.
Za Komšićeve priče, vjerujem da su iz NS-a privatno poslije popričali s Komšićem u vezi s tim jer nije uredu tako teške kvalifikacije davati na račun svog partnera s kojim čine jedan blok.
- NeDirajSirotinju
#40333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U poređenju sa Čovićem koji nas u Briselu predstavlja ISIL-ovcima, i Momčilo Krajišnik bi bio manje zlo od Čovića, a ne Željko Komšić, uz sve svoje manjkavosti.
- drug_profi
#40334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mozemo znati koji glasaci su glasali za Komsica. I Dzaferovicu fali 40.000 stranackih glasova.
- kmirsad
- paleoconservative
#40336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam vidio puno komentara na kiosk od cetvrt miliona KM...
Hubijar se poziva na proslu vladu i Dininog ministra. Je li u pitanju klasicno prebacivanje odgovornosti na proslu vlast ili je ovaj notorno asimpatican covjek upravu?
Hubijar se poziva na proslu vladu i Dininog ministra. Je li u pitanju klasicno prebacivanje odgovornosti na proslu vlast ili je ovaj notorno asimpatican covjek upravu?
- drug_profi
#40337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se uvijek pitam što se pitanja za Dinu Konakovića postavljaju na temi NS?paleoconservative wrote:Nisam vidio puno komentara na kiosk od cetvrt miliona KM...
Mislim, ako hoćete da vjerujete da je to isto, ok.
Možemo cirkuzati.
- paleoconservative
#40338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini ako je off-topic, ali samo zelim da cujem od ljudi bliskih NS misljenje o potezu ministarstva turizma KS. Buduci da je NS sada pozicija u KS, mislio sam da je pitanje na mjestu...Helem.drug_profi wrote:Ja se uvijek pitam što se pitanja za Dinu Konakovića postavljaju na temi NS?paleoconservative wrote:Nisam vidio puno komentara na kiosk od cetvrt miliona KM...
Možemo cirkuzati.
EDIT: pitanje je vezano za ministarstvo u okviru KS, a ne za Dinu...Evo o Zeljku se raspravlja 10 stranica, pa se niko ne buni. Ne razumijem sto je to "cirkuzanje" al nek ti bude
- kmirsad
#40339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://forum.klix.ba/narod-i-pravda-ko ... s1350.htmlpaleoconservative wrote:Izvini ako je off-topic, ali samo zelim da cujem od ljudi bliskih NS misljenje o potezu ministarstva turizma KS. Buduci da je NS sada pozicija u KS, mislio sam da je pitanje na mjestu...Helem.drug_profi wrote:Ja se uvijek pitam što se pitanja za Dinu Konakovića postavljaju na temi NS?paleoconservative wrote:Nisam vidio puno komentara na kiosk od cetvrt miliona KM...
Možemo cirkuzati.
EDIT: pitanje je vezano za ministarstvo u okviru KS, a ne za Dinu...Evo o Zeljku se raspravlja 10 stranica, pa se niko ne buni. Ne razumijem sto je to "cirkuzanje" al nek ti bude
- drug_profi
#40340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Temu o ZK namecu ovi DF i SDA botovi ovdje, a u smislu da je DF clanica istog bloka kao i NS. NiP je samo partner u KS. Mislim mozete vi ovdje postavljati i ta pitanja, ali nemojte ocekivati odgovor.paleoconservative wrote:Izvini ako je off-topic, ali samo zelim da cujem od ljudi bliskih NS misljenje o potezu ministarstva turizma KS. Buduci da je NS sada pozicija u KS, mislio sam da je pitanje na mjestu...Helem.drug_profi wrote:Ja se uvijek pitam što se pitanja za Dinu Konakovića postavljaju na temi NS?paleoconservative wrote:Nisam vidio puno komentara na kiosk od cetvrt miliona KM...
Možemo cirkuzati.
- kmirsad
#40341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drug_profi wrote:Temu o ZK namecu ovi DF i SDA botovi ovdje, a u smislu da je DF clanica istog bloka kao i NS. NiP je samo partner u KS. Mislim mozete vi ovdje postavljati i ta pitanja, ali nemojte ocekivati odgovor.paleoconservative wrote:Izvini ako je off-topic, ali samo zelim da cujem od ljudi bliskih NS misljenje o potezu ministarstva turizma KS. Buduci da je NS sada pozicija u KS, mislio sam da je pitanje na mjestu...Helem.drug_profi wrote:
Ja se uvijek pitam što se pitanja za Dinu Konakovića postavljaju na temi NS?
Možemo cirkuzati.
- kmirsad
#40342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da i ja Pedji, obzirom da znam da prati temu... postavim pitanje... za mene pitanje svih pitanja.
Postoji li još ikakva šansa da se u TK vrati BH Blok sa čarobnih 19 u STK, i formira Vladu ?
Ako nema šanse, da znam. da mi prestane več jednom ova groznica iščekivanja jutarnje radosne vijesti i pomirim se sa sudbinom da se nastavlja život u zlu... i da pokušam da vratim život u kakvu takvu, normalnu kolotečinu. Ovo je postalo neizdrživo.
Postoji li još ikakva šansa da se u TK vrati BH Blok sa čarobnih 19 u STK, i formira Vladu ?
Ako nema šanse, da znam. da mi prestane več jednom ova groznica iščekivanja jutarnje radosne vijesti i pomirim se sa sudbinom da se nastavlja život u zlu... i da pokušam da vratim život u kakvu takvu, normalnu kolotečinu. Ovo je postalo neizdrživo.
- drug_profi
#40343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Utihla tema. gdje su botovi? Našao se žirant, pa nije više važno.
- meme_machine
#40344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hazime imamo bimgodrug_profi wrote:Utihla tema. gdje su botovi? Našao se žirant, pa nije više važno.
- paleoconservative
#40345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da ce utihnuti tema kada obeshrabrujete ljude da postavljaju pitanja i raspituju se. Ja spomenuo Kiflu i odmah postao public enemy #1drug_profi wrote:Utihla tema. gdje su botovi? Našao se žirant, pa nije više važno.
- kmirsad
#40346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije profil pitao za tebe... pitao je za botove, đe su...paleoconservative wrote:Naravno da ce utihnuti tema kada obeshrabrujete ljude da postavljaju pitanja i raspituju se. Ja spomenuo Kiflu i odmah postao public enemy #1drug_profi wrote:Utihla tema. gdje su botovi? Našao se žirant, pa nije više važno.
- drug_profi
#40347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa jesi li dobio odgovor za Kiflu?paleoconservative wrote:Naravno da ce utihnuti tema kada obeshrabrujete ljude da postavljaju pitanja i raspituju se. Ja spomenuo Kiflu i odmah postao public enemy #1drug_profi wrote:Utihla tema. gdje su botovi? Našao se žirant, pa nije više važno.
Nisi.
Mozda zato što si na pogrešnom mjestu pitao? A jučer si na klixu imao sasvim dobar odogovor.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/muzur-p ... /190219059
- paleoconservative
#40348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Clanak pobjegao, fakat ga nisam vidio nigdje.drug_profi wrote:Pa jesi li dobio odgovor za Kiflu?paleoconservative wrote:Naravno da ce utihnuti tema kada obeshrabrujete ljude da postavljaju pitanja i raspituju se. Ja spomenuo Kiflu i odmah postao public enemy #1drug_profi wrote:Utihla tema. gdje su botovi? Našao se žirant, pa nije više važno.
Nisi.
Mozda zato što si na pogrešnom mjestu pitao? A jučer si na klixu imao sasvim dobar odogovor.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/muzur-p ... /190219059
U svakom slucaju, vrijeme je da ljudi koji potpisuju ovako ofirno nastimane tendere padnu u ruke zakona.
- drug_profi
- kmirsad