Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#40326 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

avetinja wrote:Pitanje je koliko će se u prvom derbiju ići na sva tri boda. Vjerovatno će se igrati oprezno, čekat će se greška protivnika, tako da ne vjerujem da ćemo gledati napadački fudbal kod obje ekipe. Pogotovo bi Slavko moga postaviti defanzivnu taktiku. Bolji je bod nego ništa. Vjerujem da bi obje ekipa sada potpisale dva boda iz dva derbija.
Ići će se na pobjedu koliko se išlo i prije, igrat će se isto. :oops:

Ako budu dva remija, to će onda biti četiri remija u sezoni. :lol: I još u kupu ako se sastanemo, neka budu remiji, pa nek' penali odluče. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#40327 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ocekivano - tvrdih 0-0 :oops:
Neocekivano - da neko da gol :roll: to bi vjerovatno znacilo i pobjedu.
sf verzija - 2-1 za nekog :skoljka:

4. kolo, 15. april
Koševo: Sarajevo – Željezničar
KPNCTNJAH

#40328 Re: Premijer liga BiH

Post by KPNCTNJAH »

Sto se tice derbija, prethodna dva je Zeljeznicar igrao na bod, ne vjerujem da ce ovaj put biti drugacije...

Samo sto je to jos uvijek daleko ispred nas, moze se vrlo lako desiti da vec sad mi ili Zeljeznicar kiksamo... njima je Radnik nesto k'o nama Listica, a u Tuzli je sve moguce...
avetinja

#40329 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:Pitanje je koliko će se u prvom derbiju ići na sva tri boda. Vjerovatno će se igrati oprezno, čekat će se greška protivnika, tako da ne vjerujem da ćemo gledati napadački fudbal kod obje ekipe. Pogotovo bi Slavko moga postaviti defanzivnu taktiku. Bolji je bod nego ništa. Vjerujem da bi obje ekipa sada potpisale dva boda iz dva derbija.
Ići će se na pobjedu koliko se išlo i prije, igrat će se isto. :oops:

Ako budu dva remija, to će onda biti četiri remija u sezoni. :lol: I još u kupu ako se sastanemo, neka budu remiji, pa nek' penali odluče. :mrgreen:
Mislim da bi se u kupu prošlo na gol razliku (0-0, 1-1). :mrgreen:
ZonFon

#40330 Re: Premijer liga BiH

Post by ZonFon »

kudrilo wrote:Riječ "rat" u metafori, tj. prenesenom značenju, nema i ne mora imati svoje pravo značenje.
Ako će neki termin u metafori navesti nekog umobolnika da čupa koju stolicu više i da se tuče sa navijačima protivničkog tima, onda to nije do metafore, već do tog umobolnika. Drugo je da se promoviše neki tekst o tome kako se navijači mrze, ali ovdje je samo derbi, dakle utakmica između dva kluba, nazvan "svetim ratom".

Onda treba uhapsiti Lendrića kad "namjesti svoje nišanske sprave", Sejo Salihović je odavno trebao biti u zatvoru zbog "topa u nozi", Edina Avdića je trebala istraživati SIPA nakon Teletovićevih trojki i Avdićevih "Ratatata".
Pa kad neko nekog trpa, kaže se da se "nastavila rafaljna paljba domaćina", kad je neki tim efikasan, kaže se "Artiljerija tog kluba je veoma efikasna ove sezone".

Kažem vam, stvar je metafore, i to svaljivanje na medije da oni kuhaju nerede je meni samo loše opravdanje za činjenicu da među navijačima timova ima dobrih idiota, što se i potvrdilo mnogo puta. Širenje rivalstva između ova dva kluba, za one koji imaju gram mozga u glavi i znaju šta je RIVALSTVO, je pozitivna stvar za oba kluba, kroz vezanje za iste, posjete i sl. Opet kažem, apsolutno sam protiv svakih tekstova koji suštinski promovišu mržnju, nasilje i sl., ali nakamarati familiju nekom što je iskoristio metaforu u naslovu nije ok.
http://sport1.ba/premijer-liga-bih/prol ... bala/77715

Evo ti jedan pozitivan primjer sirenja rivalstva, bez velikih naslova i pozivanja na ovo ili ono, bez ikakvih metafora pogotovo bez ovih gore navedenih koje su urangu Vugdalica, kolege Hadzica i recimo Spahe.
jeza u ledja

#40331 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Mi imamo obicaj praviti "velike cetvorke" kao zaostavstina iz proslih vremena. Nije to samo kod nas. U Engleskoj je postojao termin "velike petice" koji je obuhvatao recimo Everton, a sigurno nije Chelsea i Man City.

Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski i Siroki Brijeg su daleko ispred ostalih po broju bodova skupljenih u Premijer ligi. Jedino je jos Celik mescini stalno igrao Premijerku, a na putu su da i oni ispadnu. Ne moze Radnik ili Sloboda preko noci uletiti u to drustvo, realno, samo zato sto su jednom ili dva puta izletili u Evropu. U nju su izlazili i Zepce i Buducnost i tako neki lijevi timovi.
Ovo znaci da ne uzimamo uopste u obzir dugogodisnju historiju prije Premijer lige, broj navijaca, itd.
Melbourne_Australia

#40332 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Mislim da je vakat da igraci manjeg kluba sa koseva konacno i osutaju koji put u okvir gola kako treba i konacno daju gol na derbiju :lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#40333 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Melbourne_Australia wrote:Mislim da je vakat da igraci manjeg kluba sa koseva konacno i osutaju koji put u okvir gola kako treba i konacno daju gol na derbiju :lol:
Vala bi i vi mogli dati gol izvan peterca!? :D
Mobile_Disco

#40334 Re: Premijer liga BiH

Post by Mobile_Disco »

jeza u ledja wrote:Mi imamo obicaj praviti "velike cetvorke" kao zaostavstina iz proslih vremena. Nije to samo kod nas. U Engleskoj je postojao termin "velike petice" koji je obuhvatao recimo Everton, a sigurno nije Chelsea i Man City.

Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski i Siroki Brijeg su daleko ispred ostalih po broju bodova skupljenih u Premijer ligi. Jedino je jos Celik mescini stalno igrao Premijerku, a na putu su da i oni ispadnu. Ne moze Radnik ili Sloboda preko noci uletiti u to drustvo, realno, samo zato sto su jednom ili dva puta izletili u Evropu. U nju su izlazili i Zepce i Buducnost i tako neki lijevi timovi.
Ovo znaci da ne uzimamo uopste u obzir dugogodisnju historiju prije Premijer lige, broj navijaca, itd.
Koliko para toliko muzike.. Nekad je i Brotnjo bio jak klub a gdje su danas? Siroki ide njihovim stopama..
Melbourne_Australia

#40335 Re: Premijer liga BiH

Post by Melbourne_Australia »

Pitar sa Kariba wrote:
Melbourne_Australia wrote:Mislim da je vakat da igraci manjeg kluba sa koseva konacno i osutaju koji put u okvir gola kako treba i konacno daju gol na derbiju :lol:
Vala bi i vi mogli dati gol izvan peterca!? :D
Kad imas Lendrica ne mozes ni ocekivati da on zabije gol izvan peterca i to iz 10 sansi :lol: A kad vi imate Ahmetovica koji samo glavom i moze dati ili Dulju koji gol pogodi svake dvije godine :lol: onda i ne mozes ocekivati gol :lol: Muka bozija za oba tima kad je gol u pitanju :lol:
leškarenje

#40336 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Sloboda-Sarajevo 0:2
Tomahawk11
Globalni moderator

#40337 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:Sloboda-Sarajevo 0:2
Za drugu se nadam...al prije svega da ne zijanimo :oops:
BlueBlood

#40338 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

KRAJ ZA SKAUTING SLUŽBU FK SARAJEVO: Nije dočekala ni prvi rođendan

http://sportske.ba/kraj-za-skauting-slu ... -rodendan/

:-)
ultima_palabra

#40339 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

BlueBlood wrote:KRAJ ZA SKAUTING SLUŽBU FK SARAJEVO: Nije dočekala ni prvi rođendan

Šta je sa video skautom? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#40340 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Je li to ko onaj kod vas, ono pregleda youtube i dovede igraca?!
leškarenje

#40341 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:
BlueBlood wrote:KRAJ ZA SKAUTING SLUŽBU FK SARAJEVO: Nije dočekala ni prvi rođendan

Šta je sa video skautom? :D
Jel se to slavi ova vijest :roll: svašta.
ultima_palabra

#40342 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Pa interesuje me, gotivan mi lik nako :D Ne morate odmah u napad.
Nadzorna_ploca

#40343 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Tu je Avdic, jeli vas strah!? :mrgreen:
BlueBlood

#40344 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Zbog čega je ugašena skauting služba fudbalskog kluba Sarajevo? Kakav je to odnos na relaciji skauting služba - uprava fudbalskog kluba Sarajevo? Zbog čega su ti ljudi ostali bez posla? Nedostatak novca,loši odnosi ili nešto sasvim treće? Da li su ti ljudi dobili otkaz jer su se suprostavili odlasku talentovanih igrača iz AKADEMIJE?
leškarenje

#40345 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:Pa interesuje me, gotivan mi lik nako :D Ne morate odmah u napad.
Ne napadam te uopste,nego mi zanimljivo da je ovako nebitna vijest nekome bitna...okej,znam da je ovom malcu to zanimljivo jer on konta da se gasi klub :roll:
LSD

#40346 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Pa ugasili ljudi tu zayebanciju, zato jer su skontali da je to obicno bacanje para. Bolje sad, nego da su placali te ublehaše i narednih 5 godina.
Za koji q krasni služi neka skaut služba u našem fudbalu :?

Ovo sam pisao i kad se je oformirali, al me nisu slušali :nargila:
Kinaski

#40347 Re: Premijer liga BiH

Post by Kinaski »

BlueBlood wrote:Zbog čega je ugašena skauting služba fudbalskog kluba Sarajevo? Kakav je to odnos na relaciji skauting služba - uprava fudbalskog kluba Sarajevo? Zbog čega su ti ljudi ostali bez posla? Nedostatak novca,loši odnosi ili nešto sasvim treće? Da li su ti ljudi dobili otkaz jer su se suprostavili odlasku talentovanih igrača iz AKADEMIJE?
daj bgt sta te briga, zvucis bas kao oni. Mojne to
Nadzorna_ploca

#40348 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

O ne ne ne..On zvuci bas kao on, tj.vi. :D
ultima_palabra

#40349 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ma zvuči isto kao tomba, bjelave i još par latentnih željovaca.
sumirprimus

#40350 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma blublod i lendra dominiraju i nema dalje. :D :skoljka:
Locked