Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma nema od toga ništa da se ne lažemo. Treće auto i drugo hobi bi mi bilo previše, pa makar ne tražilo ništa. A i ako ću ga čuvati 10 godina na parkingu neregistrovanog da počnem nešto raditi sa njim, onda ga jebaji. Ima života i mimo auta. A da je povoljan onaj crni stvarno jeste, čak i ne izgleda u rasulu mada XM-a kada bi počeo čačkati našlo bi se tu milion dijelova za zamjenu jer ih ima 3 miliona.
klaki wrote: ↑23/06/2020 18:50
Fascinanto da na piku više nema japanskih sportskih automobila... Civic ne pikam...
Ma i civici su pretezno ubijeni il sakriveni, nemas neki izbor. Bio je onaj u cazinu cini mi se, dobar pravo. Meni je dobar accord 2.4 type s tamo neka 2006ta godina, ta generacija
Korolas cestitke na novom autu. Za americke ravnice i pravca ubilo se.
samo djaba 6700-6800 rpm kad je Nm (torque) slab. ja imam jednu parkiranu u dvoristu u crveno ide u 7200. Blokada odradi svoje na 7K rpm. I ako ukljucis eco auto nece da ide blago brdo joj smrt.. A da bi ista izvuko iz motora moras ici iznad 4000rpm. Jos kod mene obicni automatik.
Takvu hondu ima mi sestra. A i zenina sestra. Vozam je cesto, Da su ubacili obicni automatik mozda bi bolje ali taj CVT je ubi. Puno snage filtrira od motora.. za autoputa i u nedogled, nije losa prostora fino za sedana. Mazda ti je bila sigurno startnija... ali nebitno. Sretno i da te posluzi. I mehanicka pumpa velikog pritiska zna tik tik tik kao dizel. Idealno ko voli dizele .
ja licno nebi mogao to. Meni treba trzaja i mjenjanja brzina da osim brujanja da me drzi budnim..
Hahah ok @rufaK. Sta to nije vjerodostojno...??? U mom postu. Fino sam ti cestito i mislim da je ok auto. I za mene licno nije zbog tog usranog cvt...
A sto se tice specifikacija. Nista nije izmisljeno. Al’ ti to
ne znas i Ne kontas.....
Do sad ti je bio Mazga srce, sad si preso na H srce
Tako i one srednjoskolke moje. Isto pisale u leksikone
.
Jebiga. Znam ja sto si ti postavio tablu rpm. Zbog onog juce sto je stavio dizelovu tablu. Smjesno ti samo 4k rpm. I sad ti da na tvojoj novoj ima vise.
Ma moze ono imati i 18k rpm ko i ova R6 al kad je Nm (tork) u klincu, Hebaiga..
Neces vozati po Nürburgring-u prazno i lahko auto. Mada i tu ti treba obrt. moment.
Nije da honda nema toga, ali moras je vrtiti na visokim rpm da bi izvuko sta. Dok u onog dizela pri manjim obrtajima okretni moment je jaci..
To je bila pointa mog posta. Al hajd gori sam ja sto pristajem u rasprave..
@corolla02 ubjedjuje raju po forumu a i sebe kako je azijska nakaza koju je kupio dobro auto pokazujuci neke raspale kazaljke koje idu do nekog broja obrtaja. Halo, moze tu pisati da ide do 18000 obrtaja, opet je to obicna ruzna kanta sa usranim penzionerskim mjenjacem. I kazaljke su prevazidjene. Svabo je presao na digitalu davno, sto ce ti tvoji tek uraditi za par godina dok skontaju kako to ide.