Da se razumijemo ja nisam Hrvat, ja sam Bosanac, i u interesu mi je da svi ljudi koji zive u BiH ne osjecaju nikakvu diskriminaciju, medjutim u poslijednjih nekoliko godina imamo situaciju da Hrvati ne mogu da izaberu svoje predstavnike u najvisim organima vlasti.Alfons Kauders wrote:oprosti, kada kazes da hrvatima treba dati pravo da odlucuju o svojoj sudbini, da li kojim slucajem u tu "hrvatsku sudbinu" spadaju mostar, pocitelj, stolac i ostali "mijesani" krajevi?odnosno da li bi onda hrvati odlucivali i o tudjoj sudbini?
jer mi se cini da se svo ovo vrijeme bore upravo protiv toga? ili to pravo samo pripada hrvatu u capljini, ali ne bosnji u pocitelju ili srbinu u drvaru?
![]()
Ne moze me niko ubijediti da je to u redu.
Ne razumijem koji je to pristup od prije 25 godina da ja predlazem da ponovimo?Alfons Kauders wrote: haj se malo skontajte kako bi isla ta borba protiv nepravde istom nepravdom, i relaksiranje odnosa ratom, jer da me jebes - meni nije jasno... cini mi se da smo taj pristup vec probali prije 25 godina...
Sta se moglo drugo ocekivati poslije stvaranja nacionalnih stranki. Ja razumijem da je narod tada bio u zanosu pa se ljudi zahebali, medjutim i poslije 25 godina da se nije doslo pameti i poslije ovoga sto navodis, meni nije jasno.Alfons Kauders wrote: pa danas imamo duplo vise nezaposlenih, skoro milion ljudi manje u drzavi, al eto dostigli smo predratni bdp, samo sto je malo drugacije rasporedjen, koncentracija je nesto drugacija...
jedna od definicija ludila je kada radis potpuno istu stvar i ocekujes drugacije rezultate
E zato sada treba ici do kraja, pa kad je normalno imati nacionalne stranke, sto onda nije normalno da svako ima svoju kucu gdje pravi razmjestaj, pa onda preko ekonomije i preko zajednickih interesa, jer kad imaju Rusi i Nijemci zajednicke interese, onda ih ima svako, graditi gradjanske entitete i gradjansku BiH.