Dešavanja u Srbiji

llull

#40276 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Cisto da se zna da u Srbiji nisu svi Vucic

Image
Banksy

#40277 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
Ako nemaš šta svježije po tom pitanju, ovo i dalje stoji kao zadnja riječ srbijanske države.

21. MAJ 2015.

U utorak su narodni predstavnici, njih 213 od ukupno 250, izglasali izmene zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica po kojima se izjednačavaju prava četnika i partizana, a kao pandan partizanskoj uvodi se ''Ravnogorska spomenica 1941''

Za iz­me­ne Zakona navedenog u podnaslovu ovog teksta gla­sa­lo je 176 po­sla­ni­ka za, pro­tiv 24, uz­dr­ža­lo se če­tvo­ro a de­vet po­sla­ni­ka od­lu­či­lo je da ne gla­sa. Sta­ti­stič­ki, čet­ni­ci su po­be­di­li s 12:5 ili, ot­pri­li­ke, 2:1.

Iz­me­nje­ni za­kon omo­gu­ća­va pre­o­sta­lim čet­ni­ci­ma da do­bi­ju pen­zi­ju, spo­me­ni­ce, pri­zna­nja, "i to je je­di­na sa­tis­fak­ci­ja za mno­ge bor­ce", iz­ja­vio je Vo­ji­slav Mi­ha­i­lo­vić, pot­pred­sed­nik Skupšti­ne Sr­bi­je i unuk Dra­go­lju­ba Dra­že Mi­ha­i­lo­vi­ća

Od kada je Srbija svečano usvojila zakon kojim se ovi rivali iz Drugog svetskog rata stavljaju u istu ravan, Ministarstvu rada i socijalne politike obratilo se čak 3.000 "Čičinih sledbenika" sa zahtevom da im se prizna borački status.
Kad bude nešto novo, javi. :thumbup:
CSKA

#40278 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Hoce li mi neko objasniti da li je Ceda vlast ili opozicija ?

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da opozicija ne treba da ga zove na proteste jer mu tamo nije mesto.

"Mene niko ne treba da zove, posebno ne oni koji su uvek bili miševi iza mojih leđa. Zato i nisu svesni da smo LDP i ja na mestu otpora svakom ludilu oduvek. Da na proteste ne idemo samo onda kada boli nas, nego onda kada je nasa dužnost da pomognemo drugima. Prvi sam reagovao kada je razbijena glava Borku Stefanoviću, kao što sam i pre toga isto učinio svaki put, bez obzira na to čija je glava", rekao je Jovanović u intevrjuu za "Blic".
"Cenim te ljude, ali mi nikad nije bila bliska ta vrsta politike. Šta to zna da kaže Mirjana Karanović što ne zna da kaže Đilas? Ili poštenije, šta to sme Duško Vujošević i zašto to što može on ne mogu svi oni?", upitao je Jovanović.
Lider LDP smatra da političari treba da kažu šta žele, pa da za to traže podršku.
Istovremeno je upitao "koja je to zajednička velika istina Dveri, demokrata, Vukadinovića, Vuka, Đilasa ili Stamatovića?".
Na konatataciju da je to rušenje vlasti, Jovanović je rekao da je to njihov "mokri san".
"Istina je da nam je Srbija na Vučićevim plućima i da može gotovo sve zato što su mu 2012. godine arogatni i samozaljubljeni svojim glupostima dozvolili da im preuzme svet koji su stvarali za sebe i po svojoj meri... I njihovi tabloidi preko kojih su pomislili da kao na šabačkom buvljaku 'pazare' Politiku i sve njihove televizije, klubove, pozorišta. Sve protiv čega su danas. Da li vi stvarno mislite da je meni mesto na platou ispred Filozofskog fakulteta sa čovekom koji je desetogodišnjake podvodio ruskim palikućama?", upitao je Jovanović.
Pri tome, dodao je, misli na Stamatovića, jednog od osnivača Saveza za Srbiju.
"Gde su danas? Nije valjda da Stamatović brani Srbiju ispred Filozofskog fakulteta. A zašto nije sa svojom braćom u Mitrovici, na Gazivodama, s puškom u ruci kad Tači ide da pije kafu? Zato što je partiota do poslednjeg zlatiborskog ara. On sad mene žigoše, zajedno sa SzS, kao izdajnika i lažnu Vučićevu opoziciju jer ne mislim da treba da ćutim ili podržim to igranje s našom decom. Ne treba da me zovu, meni tamo nije mesto", rekao je Jovanović.

I zanimljvi dio o Kosovu :

On je, ipak, ocenio da je rešenje kosovskog problema pitanje budućnosti naše dece.
"Rešenje je u Beogradu, a ne u kabinetima Tačija, Haradinaja, u Briselu, u nakindujerenom Kremlju", rekao je Jovanović.
On je dodao da ga brinu poslednji potezi Prištine.
"Kad sam razgovarao sa Haradinajem i sa Tačijem, rekao sam da nije njihov problem to što Srbija ne priznaje Kosovo, već to što se kosovska situacija rešava kroz insistiranje na takvom slomu Srba da posle toga niko u narodu neće biti normalan", rekao je Jovanović.
Upitan kad je razgovarao, on je rekao da je sa Haradinajem razgovarao "poslednji put kada su doneli odluku o uvođenju taksi", a da Tači ćuti.
Na konstataciju da je angažovaniji u BiH ili u Makedoniji nego u Srbiji, Jovanović je rekao da mu je jedina želja da Makedonija i BiH razumeju šta Srbija pokušava da uradi i podrže Srbiju ako se eventualno postigne neki dogovor oko KiM.
zavrzlama

#40279 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

CSKA wrote:Hoce li mi neko objasniti da li je Ceda vlast ili opozicija ?

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da opozicija ne treba da ga zove na proteste jer mu tamo nije mesto.

"Mene niko ne treba da zove, posebno ne oni koji su uvek bili miševi iza mojih leđa. Zato i nisu svesni da smo LDP i ja na mestu otpora svakom ludilu oduvek. Da na proteste ne idemo samo onda kada boli nas, nego onda kada je nasa dužnost da pomognemo drugima. Prvi sam reagovao kada je razbijena glava Borku Stefanoviću, kao što sam i pre toga isto učinio svaki put, bez obzira na to čija je glava", rekao je Jovanović u intevrjuu za "Blic".
"Cenim te ljude, ali mi nikad nije bila bliska ta vrsta politike. Šta to zna da kaže Mirjana Karanović što ne zna da kaže Đilas? Ili poštenije, šta to sme Duško Vujošević i zašto to što može on ne mogu svi oni?", upitao je Jovanović.
Lider LDP smatra da političari treba da kažu šta žele, pa da za to traže podršku.
Istovremeno je upitao "koja je to zajednička velika istina Dveri, demokrata, Vukadinovića, Vuka, Đilasa ili Stamatovića?".
Na konatataciju da je to rušenje vlasti, Jovanović je rekao da je to njihov "mokri san".
"Istina je da nam je Srbija na Vučićevim plućima i da može gotovo sve zato što su mu 2012. godine arogatni i samozaljubljeni svojim glupostima dozvolili da im preuzme svet koji su stvarali za sebe i po svojoj meri... I njihovi tabloidi preko kojih su pomislili da kao na šabačkom buvljaku 'pazare' Politiku i sve njihove televizije, klubove, pozorišta. Sve protiv čega su danas. Da li vi stvarno mislite da je meni mesto na platou ispred Filozofskog fakulteta sa čovekom koji je desetogodišnjake podvodio ruskim palikućama?", upitao je Jovanović.
Pri tome, dodao je, misli na Stamatovića, jednog od osnivača Saveza za Srbiju.
"Gde su danas? Nije valjda da Stamatović brani Srbiju ispred Filozofskog fakulteta. A zašto nije sa svojom braćom u Mitrovici, na Gazivodama, s puškom u ruci kad Tači ide da pije kafu? Zato što je partiota do poslednjeg zlatiborskog ara. On sad mene žigoše, zajedno sa SzS, kao izdajnika i lažnu Vučićevu opoziciju jer ne mislim da treba da ćutim ili podržim to igranje s našom decom. Ne treba da me zovu, meni tamo nije mesto", rekao je Jovanović.

I zanimljvi dio o Kosovu :

On je, ipak, ocenio da je rešenje kosovskog problema pitanje budućnosti naše dece.
"Rešenje je u Beogradu, a ne u kabinetima Tačija, Haradinaja, u Briselu, u nakindujerenom Kremlju", rekao je Jovanović.
On je dodao da ga brinu poslednji potezi Prištine.
"Kad sam razgovarao sa Haradinajem i sa Tačijem, rekao sam da nije njihov problem to što Srbija ne priznaje Kosovo, već to što se kosovska situacija rešava kroz insistiranje na takvom slomu Srba da posle toga niko u narodu neće biti normalan", rekao je Jovanović.
Upitan kad je razgovarao, on je rekao da je sa Haradinajem razgovarao "poslednji put kada su doneli odluku o uvođenju taksi", a da Tači ćuti.
Na konstataciju da je angažovaniji u BiH ili u Makedoniji nego u Srbiji, Jovanović je rekao da mu je jedina želja da Makedonija i BiH razumeju šta Srbija pokušava da uradi i podrže Srbiju ako se eventualno postigne neki dogovor oko KiM.

U prevodu Jovanovic porucuje opoziciji na mitinu"krvave kosulje"

5 Oktobra ste mijenjali vlast a ne ideoilogiju,ne cini te opet istu stvar.
DonieBrasco

#40280 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Pitar sa Kariba wrote:
Maraschino wrote:Jebes istoriju ako je Srbin nije pisao.
Image
:oops:

B. Nikola B.! :lol:
Reci mi da je ovo photoshop ?
zavrzlama

#40281 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

"I pet miliona da se skupi, nijedan zahtev neću ispuniti"
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nije fasciniran protestima i da neće popuštati vaninstitucionalnim pritiscima.

Pocelo je......tarabici,tarabici :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#40282 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Pitar sa Kariba »

DonieBrasco wrote:
Reci mi da je ovo photoshop ?
https://www.faktor.ba/vijest/televizija ... ziku/14147
mishic

#40283 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

"Tražili ste gledajte" nekad je bilo jako popularno.
Kosovo u svojoj buducnosti moze jednostavno da su ugleda na RS kada je u pitanju odnos vlasti prema Srbima sa Kosova.
A Albanija da u potpunosti kopira Srbiju i njen odnos prema Srbima van Srbije. Time će svi problemi na Balkanu biti rješeni.
Svaki prigovor na takvo ponašanje i Kosova i Albanije po sistemu tražili ste, gledajte, bio bi zez osnova. Na isti način može
se na Balkanu uređivati i položaj manjina. Što dobiju manjine u Srbiji to C. Gora, Makedonija, Hrvatska i Slovenija trebaju dati
Srbima a položaj Srba u Federaciji uređivati recipročno sa položajem nesrba u RS. Za ovakvu politiku na Balkanu nebi postojao
ni jedan ni pravni ni moralni osnov za prigovor i nezadovoljstvo izuzev za one koji uvijek hoće više za sebe nego što su spremni
dati drugima. A to bi već bio njihov lični problem.
CSKA

#40284 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Na skupu su bile premijerka Srbije Ana Brnabić, supruga Olivera Ivanovića Milena Ivanović i majka Ranka Panića, Smilja Panić.

Sta ti je kapitalizam,sve i svako se moze kupiti.
radostan dan

#40285 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Banksy wrote:

Od kada je Srbija svečano usvojila zakon kojim se ovi rivali iz Drugog svetskog rata stavljaju u istu ravan, Ministarstvu rada i socijalne politike obratilo se čak 3.000 "Čičinih sledbenika" sa zahtevom da im se prizna borački status.

hoću, hoću, čim prvi dobije penziju na osnovu boračkog staža...
Banksy

#40286 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
Banksy wrote:

hoću, hoću, čim prvi dobije penziju na osnovu boračkog staža...
Zašto je ne bi dobio kad zakon to nalaže?

Sve vrijeme gradiš priču na prastaroj, nebitnoj i zastarjeloj vijesti iz 2008.
radostan dan wrote:

Partizani sabotiraju četničke penzije

(https://www.blic.rs/vesti/drustvo/parti ... je/kpfkdtg
06.01.2008.)

Prošle su tri godine od usvajanja izmene Zakona o pravima boraca, kojima su izjednačena prava četnika i partizana, a da nijedan ravnogorac nije dobio boračku penziju! U Ministarstvu rada i socijalne politike kažu da ceo proces koči drugostepena komisija koju je trebalo da formiraju Skupština Srbije i SUBNOR.
a za to vrijeme,
u skladu sa zakonom iz 2015. po kojem se izjednačavaju prava četnika i partizana, a kao pandan partizanskoj uvodi se ''Ravnogorska spomenica 1941'' te omo­gu­ća­va pre­o­sta­lim čet­ni­ci­ma da do­bi­ju pen­zi­ju, spo­me­ni­ce, pri­zna­nja,
rezultat:

19/05/2015

... prema Zakonu o rehabilitaciji do sada (2015) je podneseno 40 zahtjeva filijalama Fonda za isplatu penzija bivšim pripadnicima Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, koji je prošle sedmice rehabilitiran odlukom suda u Beogradu.

Pozitivno je riješeno 19 slučajeva i njima se isplaćuje naknada.

.. mjesečna novčana naknada se mijenja svake godine, i određuje se kao 50 posto mjesečne prosječne plaće u Srbiji,

... uslov za odobravanje naknade od penzionog fonda je to da osoba donese sudsku presudu o rehabilitaciji, pa će joj se staž i naknada računati prema vremenu koje je provela u zatvoru.

Godine u zatvoru računaju se kao dvostruki staž, a priznaje se i vrijeme koje je osoba provela nezaposlena kao nepodobna u tadašnjem režimu.

Procedura nije komplicirana jer čim podnesu zahtjev, odmah imaju pravo na naknadu,

Godine u zatvoru računaju se kao dvostruki staž, a priznaje se i vrijeme koje je osoba provela nezaposlena kao nepodobna u tadašnjem režimu.

... prenijela je beogradska Politika informaciju iz penzionog fonda Srbije.
Koliko ih je podnijelo zahtjev za ove tri godine, i koliko ih je ta prava ostvarilo, možemo pretpostaviti ako znamo da se Ministarstvu rada i socijalne politike obratilo čak 3.000 "Čičinih sledbenika".

Ako imaš nešto novo, nakon 2015, postavi. Ako ne, :kakoste:
Matzan

#40287 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Matzan »

Šta ste zapeli za Dražine sljedbenike?
Nema njih ne znam ti koliko ... većina je prešla u partizane od '44 do '50 i neke.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#40288 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by japin_mutapi »

pa svi ovi danas u srbiji koji odlučuju su dražini sljedbenici
julisiz es grant

#40289 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by julisiz es grant »

U Srbiji naki protesti, nešto...vi se uhvatili priče o veteranima Drugog svjetskog rata.

Ili su ti protesti virtuelna realnost koju prezentuju FB grupe tipa "Retardirana Srbija".
CSKA

#40290 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Jeste li gledali Barbaru koja se javljala uzivo sa protesta za Studio B :

Nadzorna_ploca

#40291 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Nadzorna_ploca »

Fake journalist.
llull

#40292 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Tata joj funkcioner u SNS a ona odradjuje naredjenja velikog vodje ...
Na ulicama je bilo oko 20 000, sto cak i nije lose ...
video

#40293 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by video »

CSKA wrote:Jeste li gledali Barbaru koja se javljala uzivo sa protesta za Studio B :

To ti je to novinarstvo, al gori su oni sto vjeruju istima.
Matzan

#40294 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Matzan »

Kako neće vjerovati kad ih 24/7 od osamdesetih pa naovamo filuju ugroženošću srpskog naroda i mržnjom prema svim drugim. Zatvori normalna čovjeka u ludnicu pa će kroz neko vrijeme početi da se nenormalno ponaša. Malo je jakih ljudi koji mogu ostati izvan tog ludila.
animals

#40295 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by animals »

CSKA wrote:Jeste li gledali Barbaru koja se javljala uzivo sa protesta za Studio B :

Jebe lud zbunjenog..
Tesko je biti fin u ludilu..
ova cura je prodala dostojanstvo sto jednog covjeka cini covjekom..
Maraschino

#40296 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

animals wrote: Jebe lud zbunjenog..
Najace medijske kuce u Srbiji se utrkuju ko ce dublje uci u Vucicev anal i to svakodnevno.
Strasno ih gledati.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#40297 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Maraschino wrote:
animals wrote: Jebe lud zbunjenog..
Najace medijske kuce u Srbiji se utrkuju ko ce dublje uci u Vucicev anal i to svakodnevno.
Strasno ih gledati.
:thumbup: :lol:

Sve su one vec tu, sada se utrkuju koja ce pojesti vise od onog sto je
unutra. :lol:
nemoj to

#40298 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nemoj to »

animals wrote:

Jebe lud zbunjenog..
Pos'o je pos'o
doktor78

#40299 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by doktor78 »

Kad je Studio B postao prorezimski orijentisan? Koliko se sjecam, oni su bili jedan od rijetkih nezavisnih medija u Slobino vrijeme...
CPT

#40300 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CPT »

doktor78 wrote:Kad je Studio B postao prorezimski orijentisan? Koliko se sjecam, oni su bili jedan od rijetkih nezavisnih medija u Slobino vrijeme...
14.06.2018.
Vlasnik dnevnog lista Alo kupio TV Studio B

inace je sve to u pet deka :wink: , novinarka govori samo ono sto publika zeli da cuje
Post Reply