FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#40276 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Naravno da niko ne bi pristao na prošlogodišnje vucaranje. Ovo je puno bolje. E sad, problem je sto se najbolje izdanje Barcelone pod Guardiolom uzeo kao standard. I tu nastaje problem, razocarenje i sl.
suncica24

#40277 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Vertig0 wrote:Ma neki nisu svjesni da je ona era Pepove Barce prosla i Boga pitaj hoce li se opet ponoviti. Suludo je ocekivati da ce se svaka utakmica dobiti sa 3-4 gola razlike i sa leprsavom igrom. Da moze bolje, sigurno moze, ali dok su jos uvijek u igri za sva tri trofeja mislim da nemamo pravo ovliko prigovarati. I meni je bas drago sa je Barsa pocela davati golove i kontri i prekida, jer su dobili neku novu dimenziju u igri koja moze pomoci u utakmicama kad je igra losa, kao sto je to slucaj sa Celtom bio. Zasto Barsini golovi uvijek moraju biti iz nekih uigranih akcija i cudesnih poteza?
Vidi, jasno je da je ako ne nemoguce, onda pa skoro pa nemoguce da se opet poklopi i trener i cudo od djeteta i bracni par Hernandez - Iniesta i ekipa drugara i da sve to rezultira stilom na koji smo ovako razmazeni navikli.
I licno nemam nista ni protiv kontri i dugih lopti.
Ali jednostavno, mislim da to nije LE zasluga, jer Barca igra kako igra zato sto ne moze drugacije (kvalitetan vezni nadoknadjujemo trojkom). A buduci da mislim da cak i da LE cak dobije slobodne ruke da kupuje i montira tim kakav hoce (sjetimo se odakle Suarez, Mathieu, Raketa) se ne bi desilo... nista, mislim da je bolje da ode.

To sto se mi moramo pomiriti s tim da NECE doci Pep iz 2010 i da NEMA Xavi-Iniesta tandema i da Messiju nije dva'es', to je vec do nas. Svakog ponaosob.
Vertig0

#40278 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Ne znam sta bih ti rekao, malo se previse ponasamo ko da znamo sve u svacionici. Nekako smo uzeli zdravo za gotovo da se LE nista ne pita, mozda i jeste tako, ali mozda i nije. Ne branim LE i ne govorim da je veliki strucnjak, ali isto tako ne mogu da vjerujem da neko moze biti nezadovoljan dosadasnjim dijelom sezone, a do prije samo 2 mjeseca stvari su bile puno losije. Poenta je ovo sto je skednerija napisao, igra i forma iz Pepove ere je uzeta za standard, razmazeni smo, ocekujemo previse. Ne moze se svaka utakmica odigrati vrhunski, ok neko ce reci pa nije svaka, desila se Malaga i Celta kuci npr. i jos par slicnih utakmica, a ja kazem pa sta? I taj strasni Real je imao slicnih i gorih utakmica, na kraju krajeva pogledajmo tabelu i sve ce nam biti jasno.
omar little

#40279 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:Naravno da niko ne bi pristao na prošlogodišnje vucaranje. Ovo je puno bolje. E sad, problem je sto se najbolje izdanje Barcelone pod Guardiolom uzeo kao standard. I tu nastaje problem, razocarenje i sl.
ma, ko to? to mozda dezurni mrgud nas :D <3 prigovara, ali vecina ljudi je svjesna da je prizivanje guardioline singerice mamuzanje mrtvog konja. davna proslost.

ja mozda jesam pretjerala sa terminom nekompetentant, ali mislim da enrike nije za ovaj veliki i muhanast klub u ovakvom turbulentnom periodu. sto uopce ne znaci da prizivam nogiranje ili govorim ruzno o njemu. da nije vas ovdje meni njegov odlazak i transferi na kraju sezone ne bi ni padali na pamet. day at a time. game at a time. ja to tako gledam. obzirom da sam sredinom sezone rekla da nam je 1/4 finale plafon plafona i to uz pomoc srece, nemam se sta zaliti. :D messika nam opet igra na vanzemaljskoj razini (da je samo to i nista vise, ljudi malo li je?? covjek lud sta radi po tekmama) sule se uklapa, razumiju se, neymar je bio okej do nedavno, pike se sabrao, zuco je skroz okej, ima finih akcija, nije istina da nema, ima se sta vidjeti kad se gleda tekma. sta fali?
Vertig0

#40280 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Vezni red fali, najslabiji dio tima. To je svima valjda jasno :D
omar little

#40281 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

pa fali, al jebiga prezivljava se okej bez njega. ne puca se po savovima. jos. :D znaci, more se, polako pa dokle stignemo. :D
skenderija04

#40282 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote:Naravno da niko ne bi pristao na prošlogodišnje vucaranje. Ovo je puno bolje. E sad, problem je sto se najbolje izdanje Barcelone pod Guardiolom uzeo kao standard. I tu nastaje problem, razocarenje i sl.
ma, ko to? to mozda dezurni mrgud nas :D <3 prigovara, ali vecina ljudi je svjesna da je prizivanje guardioline singerice mamuzanje mrtvog konja. davna proslost.

ja mozda jesam pretjerala sa terminom nekompetentant, ali mislim da enrike nije za ovaj veliki i muhanast klub u ovakvom turbulentnom periodu. sto uopce ne znaci da prizivam nogiranje ili govorim ruzno o njemu. da nije vas ovdje meni njegov odlazak i transferi na kraju sezone ne bi ni padali na pamet. day at a time. game at a time. ja to tako gledam. obzirom da sam sredinom sezone rekla da nam je 1/4 finale plafon plafona i to uz pomoc srece, nemam se sta zaliti. :D messika nam opet igra na vanzemaljskoj razini (da je samo to i nista vise, ljudi malo li je?? covjek lud sta radi po tekmama) sule se uklapa, razumiju se, neymar je bio okej do nedavno, pike se sabrao, zuco je skroz okej, ima finih akcija, nije istina da nema, ima se sta vidjeti kad se gleda tekma. sta fali?
Nemoj mi dirati mrguda. Odlican je, ima svoj stav koji se ne mjenja u skladu sa rezultatima. Kad ga citam, isto kao kad slusas nekoga sa Ramble u Barceloni koji ti kaze "sve je ovo super, pobjedjujemo, igraci se trude.. Ali fali magija"
I istina je, fali ono malo nečega sto te natjera da ustanes sa kauca.. Kada znas da gledas nesto jedinsteno. I ja ove sezone ne uzivam u igri vec u rezultatima. Ali sta je tu je, bilo pa proslo. Mislim da je L. E bio neophodan, neko ko ce uci u klub kao slon u staklariju, prodrmati malo ucmalost i melanholiju koja se instalirala u klub. Okrenuo je sve naglavacke i napravio je sam sebi dosta neprijatelja i protivnika. Gurao je svoj fol i dokazao je da se moze uz rad, borbu i snagu takodje boriti za titule. Mislim da je cak i dosta igraca sada ubjedjeno da i to pravi put kojim se moze stici do cilja. Pique sigurno vise voli da cita kako se vratio u formu i da je opet top stoper, nego kako se svadja sa drotovima i kako kocka. Messi isto, i Ney i svi. Dosta zasluga pripada i Luisu. Do kraja sezone ce sve biti OK. Nakon toga, Luis vjerovatno odlazi. Nece ga niko otjerati, on ce otici. Naci ce negdje svij mir i mjesto gdje ce moc provesti svoje ideje. Doci ce neko drugi. Neko ko ima izgradjeno ime, ko gaji kvalitetan fudbal i ko nije vezan za Barcelonu da bi bio rob klisea. I naravno, neko ko ce znati sa igracima. I moci ce sprovesti svoj projekat od prvog dana između ostalog i zato sto je Luis Enrique bio ovu godinu u klubu i koji je vratio ono najvaznije, kulturu rada i odricanja.

P. D. Mrgud je LSD :mrgreen:
BHF_Manijak

#40283 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Mrgud je tito! Gdje ce ko ba s LSD-om! :mrgreen: :mrgreen:
dinty2

#40284 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

jel to sad 100 posto da ce enrike biti bivsi na kraju sezone?
Lakat Jebić

#40285 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

BHF_Manijak wrote:Mrgud je tito! Gdje ce ko ba s LSD-om! :mrgreen: :mrgreen:
ma znam i vecih
omar little

#40286 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

molim da se ne razumije pogresno mrgud je meni term of endearment. :D cak sam i <3 stavila bila. nema negativne konotacije.
skenderija04

#40287 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:molim da se ne razumije pogresno mrgud je meni term of endearment. :D cak sam i <3 stavila bila. nema negativne konotacije.
Sve jasno. Svi mi gotivimo mrguda bas zato sto je takav. :thumbup:
LSD

#40288 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ma nisam mrgud, vec samo kažem da Barci treba bolji trener, zapravo bolja uprava sa svježim idejama koja ce konacno krenuti u novi projekat.
Da ne bude kako sam stalo protiv LE, treba reci da radi neki svoj posao kako zna i umije i da je uspješniji od Tate Martina :thumbup: eto respekt za to....ali realno, nije to to ;-) to je prosjecan trener koji nije kalibar da vodi jednu Barcu.
Pusti sad titulu....titula se uzme i šta onda do godine i ona naredne iza nje :? pušiona na svim frontovima...ne gleda se hoce li tim biti konkurentan u narednih 5-6 godina (a vidimo da nece ako se ovako nastavi), ne pravi se nikakva baza i osnova za naredni period....Xavi i Inesta pred penzijom, a oni su bili kičma tima 10 godina...kad odu uskoro, zna se da se slijedi veliki pad, a ništa se ne poduzima....vide li oni da im svi igraci nosioci igre stare i ulaze u godine :? La Masija zapuštena, ništa da izbaci i ponudi....svi se zabavili oko izbora i šta ce ljeto donijeti, ostavili Enriqea samog - pa normalno da ce covjek sam napustiti....svjestan je i on da ce postati nepoželjan i niciji covjek, ako ova garnitura izgubi na izborima.
Samo zamislite šta bi bilo da Messiju pukne film i kaže "Gospodo odjebaus više, ja odoh" - a i to se može desiti.
To bi bila havarija neviđena :!: jer toliko je Barca sad spala na njega, da je to nehumano - na jednog covjeka :facepalm: nekad je prijetila sa svih mogucih strana i pozicija, svi igrali, svi napadali, svi se branili....i šta se onda Lucho nešto velica sa svojom taktikom :? mogao bi on q svirati da mu nema Messija.
dinty2

#40289 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

ima i toga @lsd samo eto hajmo sacekati kraj. ja bi marcela bielsu za trenera :thumbup:
LSD

#40290 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

dinty2 wrote:ima i toga @lsd samo eto hajmo sacekati kraj. ja bi marcela bielsu za trenera :thumbup:
:thumbup: on bi bio ubjedljivo najbolja moguca opcija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#40291 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Ovo sto pisu na klixu, potpresjednik tvrdi da nema zavjere protiv Barce, ''izdajnik je medju nama''.
OK, znam da je bilo price da ima krtica iznutra, ali i da su vanjski udari itekako intenzivni, ali ako je vjerovati klixu (valjda su prepisali od nekog clanak), sta ovaj prica, da li prikuplja kakve poene ili covjek govori istinu?
sumirprimus

#40292 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

u pravu si, i meni je lenrike drama lso trener za barsu,imo je na pocetku akrobacija vise od prosjecnog aero mitinga..al eto bi onaj rez,sto ga svi negiraju,podvuce se refa,dodje niz pobjeda,real pade, i sve ode u zaborav.
prvi ponovni pad,eto sranja na povrsinu opet.nije ovo prvi put...daj scenarij identican.a ni posljednji.
suncica24

#40293 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
omar little wrote:

Nemoj mi dirati mrguda. Odlican je, ima svoj stav koji se ne mjenja u skladu sa rezultatima. Kad ga citam, isto kao kad slusas nekoga sa Ramble u Barceloni koji ti kaze "sve je ovo super, pobjedjujemo, igraci se trude.. Ali fali magija"
I istina je, fali ono malo nečega sto te natjera da ustanes sa kauca.. Kada znas da gledas nesto jedinsteno. I ja ove sezone ne uzivam u igri vec u rezultatima. Ali sta je tu je, bilo pa proslo. Mislim da je L. E bio neophodan, neko ko ce uci u klub kao slon u staklariju, prodrmati malo ucmalost i melanholiju koja se instalirala u klub. Okrenuo je sve naglavacke i napravio je sam sebi dosta neprijatelja i protivnika. Gurao je svoj fol i dokazao je da se moze uz rad, borbu i snagu takodje boriti za titule. Mislim da je cak i dosta igraca sada ubjedjeno da i to pravi put kojim se moze stici do cilja. Pique sigurno vise voli da cita kako se vratio u formu i da je opet top stoper, nego kako se svadja sa drotovima i kako kocka. Messi isto, i Ney i svi. Dosta zasluga pripada i Luisu. Do kraja sezone ce sve biti OK. Nakon toga, Luis vjerovatno odlazi. Nece ga niko otjerati, on ce otici. Naci ce negdje svij mir i mjesto gdje ce moc provesti svoje ideje. Doci ce neko drugi. Neko ko ima izgradjeno ime, ko gaji kvalitetan fudbal i ko nije vezan za Barcelonu da bi bio rob klisea. I naravno, neko ko ce znati sa igracima. I moci ce sprovesti svoj projekat od prvog dana između ostalog i zato sto je Luis Enrique bio ovu godinu u klubu i koji je vratio ono najvaznije, kulturu rada i odricanja.

P. D. Mrgud je LSD :mrgreen:
Daj ime da zavrsimo pos'o :D
skenderija04

#40294 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

suncica24 wrote:
skenderija04 wrote: ............... Doci ce neko drugi. Neko ko ima izgradjeno ime, ko gaji kvalitetan fudbal i ko nije vezan za Barcelonu da bi bio rob klisea. I naravno, neko ko ce znati sa igracima. I moci ce sprovesti svoj projekat od prvog dana i.............
Ono koje bi ja volio ili ono koje ima 90 % sansi :D :D :D
omar little

#40295 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Tomahawk11 wrote:Ovo sto pisu na klixu, potpresjednik tvrdi da nema zavjere protiv Barce, ''izdajnik je medju nama''.
OK, znam da je bilo price da ima krtica iznutra, ali i da su vanjski udari itekako intenzivni, ali ako je vjerovati klixu (valjda su prepisali od nekog clanak), sta ovaj prica, da li prikuplja kakve poene ili covjek govori istinu?

sklepano izgleda kliksov clanak, kao uostalom i vecina, pa ne znam o cemu pricaju, koga citiraju, gdje su im izvori i slicne, jel, osnovne novinarske stvari. elem, cijela afera neymar je pocela tako sto je jordi cases (jelno mu ovako prezime bi?), clan barcelone, podnio tuzbu protiv rosella jer je smatrao da je bilo nelegalnosti u neymarovom transferu. na njega mozda misli kada kaze iz katalonije i iznutra. tuziteljstvo i masinerija su se onda na njega i njegovu tuzbu nakacili da napusu sta njima treba i sta su zeljeli.
suncica24

#40296 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
suncica24 wrote:
skenderija04 wrote: ............... Doci ce neko drugi. Neko ko ima izgradjeno ime, ko gaji kvalitetan fudbal i ko nije vezan za Barcelonu da bi bio rob klisea. I naravno, neko ko ce znati sa igracima. I moci ce sprovesti svoj projekat od prvog dana i.............
Osoba A je MB, a ko je osoba B?
skenderija04

#40297 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Ovo sto pisu na klixu, potpresjednik tvrdi da nema zavjere protiv Barce, ''izdajnik je medju nama''.
Ovo je bas komplikovana tema :D :D :D

Ovaj cova je jeben igrac, i zeli da do izbora ostane po strani. Kada kaze da se klub podriva iznutra misli na dvije stvari. Jedna je clan Jordi Cases koji je podnio tuzbu na cudan nacin, i koja je prouzrokovala slucaj Neymar, a druga je sto su neki clanovi uprave predvodjeni Toni Freixom rade protiv ove uprave iako su zvanicno u njoj. Ovaj se pazi da ga ne svrstaju u jednu od grupacija
omar little

#40298 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:
suncica24 wrote:
kriptografija, alo, daj ime. :D ne glumi tu. :D
skenderija04

#40299 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Imate tri pokusaja....Nije tesko :D :D :D :D
suncica24

#40300 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:Imate tri pokusaja....Nije tesko :D :D :D :D
Mou? :D