Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

noiserr

#40251 Re: RE: Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote: Nije on placen da se nalazi u sansama
Placen je da igra fudbal.
Non. Placen je da daje golove.
U cemu je onda problem?
MOSALJOZE

#40252 Re: Edin Džeko

Post by MOSALJOZE »

Odjebi ba inzomija,sjaši sa kurca,idi meći slike da barem neke koristi od tebe bude.
insomnia78

#40253 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

Pa ko kaze da je problem
jeza u ledja

#40254 Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

noiserr wrote:
jeza u ledja wrote:
noiserr wrote: Engleski komentatori pojma nemaju o fudbalu.
Jarane razmisli ba malo prije nego kliknes Submit. :roll:
Nemam sta razmisljati, znam. Vecinu Edinovih utakmica barem na NBC-u su prenosili Arlo White and Lee Dixon.. ova dvojica pojma nemaju. Pogotovo Lee Dixon.

U Engleskoj ko zna o fudbalu na televiziji je Alan Hansen, Gary Neville i Thierry Henry (mada ga engleski hebe). Ali oni nikad ne prenose Dzekine utakmice. Na BeIn sportu onako i nije nesto.

Ja fakat vec godinu i pol namjerno gledam Ruske (da se razumijem, nepricam Ruski) streamove zato sto se iznerviram zbog njihovog neznanja.

Inace razumljevanje u fudbal u Engleskoj je na jedno vrlo niskom nivou. Publika u Njemackoj i u Italiji su puno bolje upucena. Pogledaj samo kako recimo u Italiji po sat i pol pricaju sa trenerima i po 3 cetri igraca poslije utakmice. I to su prava pitanja u vezi sa taktikom, a ne ona glupa pitanja koja se pitaju na Engleskim konferencijama za stampu samo radi senzacionalizma.
Cekaj sad cu ti potraziti gdje sam gledao...ja ne gledam preko TV nego online. Italiju cesto prenose ona dvojica juznjaka, jedan Latinos drugi Italijan. Obojica imaju naglasak, onaj jedan uvijek svrsava na Mandzukica. Neki dan sam pak gledao...isto su potraziti...snimak Juve-Milan, odusevio se kako dobro prenose, pogotovo u vezi uticaja dijelova formacije jedne na drugu. Neki dan Lester-ManU takodje, to je bio NBC. Imena ne upratim, samo glasove prepoznajem :D.

Ne znam tacno sta ti pratis ali kolicina info koju dobijem tokom tekme, ne znam fakat sta ti pratis? Nekad bude po 4 komentatora haman. Italijane i ostale ne gledam jer ne razumijem. Ti mozda razumijes pa mozes usporediti.
jeza u ledja

#40255 Re: RE: Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote: Non. Placen je da daje golove.
Placen je da igra fudbal, kao i svaki drugi fudbaler.
jeza u ledja

#40256 Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Evo nadjoh. Bila je tekma Udine - Roma, prenosio BT Sports, komentatori Alistair Mann i Chris Perry.
noiserr

#40257 Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

jeza u ledja wrote:Evo nadjoh. Bila je tekma Udine - Roma, prenosio BT Sports, komentatori Alistair Mann i Chris Perry.
Slusao sam ih, ali bas ih se nesjecam toliko. Samo znam da Lee Dixon, Michael Owen, Jamie Redknapp su katastrofanlo losi . Steve McManaman nije los, ali on uglavnom radi za Americku televiziju, internacionalne utakmice.

Imaju dvojica frajera koji prenose na Engleskom na BeIn Sportu, ali imaju juzno americke akcente i koji su odlicni, fakat razumiju igru. Ima jos jedan frajer koji prenosi utakmice Bosne (za ESPN uglavnom) koji nije los, onako ima malo visi glas. BeIn sport ima jednog frajera koji je amerikanac, frajer totalno veze sa vezom nema.. nezna cak ni izgovoriti imena igraca kako treba. Pjanic je Pijanic, a Modric je Madric.

Ali to je to. Inace kao sto sam rekao ja kad god mogu namjerno trazim da gledam utakmicu na jeziku koji ne govorim. Veci mi cejf, i izvuci svoj vlastiti dojam.

Misljenje jednog trenera kao sto je Spaletti, sigurno vise cijenim, od svih gore navedenih.

edit: nasao sam tog amerikanca.. nemoguce gledati utakmicu sa tonom kad on prenosi: https://twitter.com/gusjohnson
jeza u ledja

#40258 Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

noiserr wrote:
jeza u ledja wrote:Evo nadjoh. Bila je tekma Udine - Roma, prenosio BT Sports, komentatori Alistair Mann i Chris Perry.
Slusao sam ih, ali bas ih se nesjecam toliko. Samo znam da Lee Dixon, Michael Owen, Jamie Redknapp su katastrofanlo losi . Steve McManaman nije los, ali on uglavnom radi za Americku televiziju, internacionalne utakmice.

Imaju dvojica frajera koji prenose na Engleskom na BeIn Sportu, ali imaju juzno americke akcente i koji su odlicni, fakat razumiju igru. Ima jos jedan frajer koji prenosi utakmice Bosne koji nije los, onako ima malo visi glas. BeIn sport ima jednog frajera koji je amerikanac, frajer totalno veze sa vezom nema.. nezna cak ni izgovoriti imena igraca kako treba. Pjanic je Pijanic, a Modric je Madric.

Ali to je to. Inace kao sto sam rekao ja kad god mogu namjerno trazim da gledam utakmicu na jeziku koji ne govorim. Veci mi cejf, i izvuci svoj vlastiti dojam.

Misljenje jednog trenera kao sto je Spaletti, sigurno vise cijenim, od svih gore navedenih.

edit: naso sam tog amerikanca.. nemoguce gledati utakmicu sa tonom kad on prenosi: https://twitter.com/gusjohnson
E ta dvojica su Andres Cordero i Matteo Bonetti. Za ovog drugog sam skonto da je Italijan zbog nacina na koji izgovara talijanska prezimena i klubove. Spaletti bi otegao ono 't' i tako dalje. :D Taj Bonetti svrsava na Mandzukica.

Prije jedno 3-4 godine , ne sjecam se vise, bio je jedan lik isto sa italijanskim naglaskom koji je znao sve zivo o italijanskoj ligi, ali je prenosio i utakmice EL i reprezentacija, na ESPN3 kad je bilo, ako se sjecas.

A taj Maaddric znam tacno koji je. I ja odmah ugasim kad njega cujem.

Kod Britanaca, ima njih par koji uvijek nesto cinicno seru, obicno onaj dodatni komentator i obicno bivsi fudbaler. Mrzim kad se uhvate jednog igraca i ne popusta da sere po njemu.

Mekmanaman i onaj celo, Ian Darke su meni sasvim ok. Ali eto Juve-Milan bas cu potraziti od kuce koji komentatori, bas su dobri bili.

A Spaletti, on je trener Dzeke, po definiciji ne moze biti subjektivan da ga jebes.
noiserr

#40259 Re: RE: Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

jeza u ledja wrote:
noiserr wrote:

Imaju dvojica frajera koji prenose na Engleskom na BeIn Sportu, ali imaju juzno americke akcente i koji su odlicni, fakat razumiju igru. Ima jos jedan frajer koji prenosi utakmice Bosne koji nije los, onako ima malo visi glas. BeIn sport ima jednog frajera koji je amerikanac, frajer totalno veze sa vezom nema.. nezna cak ni izgovoriti imena igraca kako treba. Pjanic je Pijanic, a Modric je Madric.

edit: naso sam tog amerikanca.. nemoguce gledati utakmicu sa tonom kad on prenosi: https://twitter.com/gusjohnson
E ta dvojica su Andres Cordero i Matteo Bonetti. Za ovog drugog sam skonto da je Italijan zbog nacina na koji izgovara talijanska prezimena i klubove. Spaletti bi otegao ono 't' i tako dalje. :D Taj Bonetti svrsava na Mandzukica.

Prije jedno 3-4 godine , ne sjecam se vise, bio je jedan lik isto sa italijanskim naglaskom koji je znao sve zivo o italijanskoj ligi, ali je prenosio i utakmice EL i reprezentacija, na ESPN3 kad je bilo, ako se sjecas.

A taj Maaddric znam tacno koji je. I ja odmah ugasim kad njega cujem.

Kod Britanaca, ima njih par koji uvijek nesto cinicno seru, obicno onaj dodatni komentator i obicno bivsi fudbaler. Mrzim kad se uhvate jednog igraca i ne popusta da sere po njemu.

Mekmanaman i onaj celo, Ian Darke su meni sasvim ok. Ali eto Juve-Milan bas cu potraziti od kuce koji komentatori, bas su dobri bili.

A Spaletti, on je trener Dzeke, po definiciji ne moze biti subjektivan da ga jebes.
Da to su oni.. odlicni su komentatori, i kad je Dzeko u pitanju znali su ga pohvaliti i to na stvarima koje laik onako teze primjeti. Isto tako za Mandzukica. Frajer nezabija golove, ali igra odlicno.

Spaletti jeste Dzekin trener, ali treba slusati sta kaze u ispravnom kontekstu, i treba slusati obrazlozenje. Ipak on Dzekine kvalitete i mane najbolje moze i prepoznati a nemoze sad gluposti lupati kad su u pitanju komplimenti, kad se na to u Italiji obraca paznja. Nije samo to, postoji tu i ljubomora u timu itd..
Last edited by noiserr on 09/02/2017 03:50, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#40260 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Sad sam se sjetio taj sa malo visim glasom sto je Bosnu prenosio, on je prenosio utakmice Liga Evrope, ne znam vise ni koji program. Brkam ga sa ovim sa ESPN. E on je stvarno dobar, nesto bi spomenuo sto nema veze sa Ligama Petice, tacno vidis da prati fudbal od malena i to da bas voli ono ostatak Evrope, a ne velike lige.

Znam da sam jedno vrijeme pratio EL na Fox Soccer, moguce da je od tamo.
Fudo387

#40261 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Prije par kola engleski komentatori se sprdaju sa njim na osnovu toga (ona tekma gdje je sve fulao ne sjecam se s kim). Evo sad provjerio i fakat. :(

Broj suteva na gol.

I to nevjerovatno veci broj nego ostali.

1. Edin Dzeko 120
2. Zlatan Ibrahimovic 95
3. Ciro Immobile 89
4. Christian Eriksen 88
5. Alexis Sanchez 85
6. Lionel Messi 85
7. Cristiano Ronaldo 84
8. Dries Mertens 84
9. Lorenzo Isnigne 81
10. Mauro Icardi 81

Kad se to prevede u prosjek po utakmici bar medju ovim vodecim strijelcima on je najgori poslije Nepokretnog.
Pusti ti to,
Davno je Braco gumena glava rekao, igrac koji puca na gol zabice gol, igrac koji ne puca na gol nece zabiti gol.
Samo ti Edine sutaj, ne pika se koliko puta.
:D
leškarenje

#40262 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Najjaca Bracina :D
U gradu se priča kako je jednom otac doveo sina da trenira u Vrbanjušu, pa počeo nabrajati Braci njegove kvalitete: Brz, dobar u duelu i skoku, igra dobro s obje noge, pokriva više pozicija i tako u nedogled. Legendarni Braco je na to samo odgovorio: “Pa što si ga meni doveo? Vodi ga u Manchester”.
MOSALJOZE

#40263 Re: Edin Džeko

Post by MOSALJOZE »

Bitku na Bedru smo dobili :bih: (poslije Grčke)
Jednom pred Grbavicom,Husref Braco i Dino Pekić
Cirkus :-)
Fudo387

#40264 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

leškarenje wrote:Najjaca Bracina :D
U gradu se priča kako je jednom otac doveo sina da trenira u Vrbanjušu, pa počeo nabrajati Braci njegove kvalitete: Brz, dobar u duelu i skoku, igra dobro s obje noge, pokriva više pozicija i tako u nedogled. Legendarni Braco je na to samo odgovorio: “Pa što si ga meni doveo? Vodi ga u Manchester”.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Point.

#40265 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Edin vodeci na listi strijelaca u Serie A a ljudi se boce ovdje nekim brojkama o sutevima i kao mogao je bolje. Daj popustite, imam osjecaj kad bi zabio i 112 golova bilo bi sto nije 137. Koga ba zaboli kurac koliko je suteva imao, bitni su golovi.
jeza u ledja

#40266 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Edin vodeci na listi strijelaca u Serie A a ljudi se boce ovdje nekim brojkama o sutevima i kao mogao je bolje. Daj popustite, imam osjecaj kad bi zabio i 112 golova bilo bi sto nije 137. Koga ba zaboli kurac koliko je suteva imao, bitni su golovi.

A uz to je i rasista. :D

Ah, kome je bitno. Pa napisah ranije dvojici komentatora na BT Sports. Milioni ljudi su vjerovatno to gledali/slusali. Sta sad trebamo vako :lala: ? Nama ovdje se Dzeko ne treba dokazivati.

Ha ja.
bingov buraz

#40267 Re: Edin Džeko

Post by bingov buraz »

Ibrahimson je isto mogao sutati toliko puta al nece,doda loptu odbrani,"nije fazon" kaze.
Logovan

#40268 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Point. wrote:Edin vodeci na listi strijelaca u Serie A a ljudi se boce ovdje nekim brojkama o sutevima i kao mogao je bolje. Daj popustite, imam osjecaj kad bi zabio i 112 golova bilo bi sto nije 137. Koga ba zaboli kurac koliko je suteva imao, bitni su golovi.
Uvijek može bolje. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#40269 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Samo se vi zajebajite dok moke trosi pare od Dzeke :izet: :D
A vi se kupajte.... :skoljka:
Point.

#40270 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:

A uz to je i rasista. :D

Ah, kome je bitno. Pa napisah ranije dvojici komentatora na BT Sports. Milioni ljudi su vjerovatno to gledali/slusali. Sta sad trebamo vako :lala: ? Nama ovdje se Dzeko ne treba dokazivati.

Ha ja.
Ko ih jebe, sta sad treba umanjiti Dzekin ucinak ovom, sasvim nezanimljivom statistikom? Mislim da je Edin dosao do tog levela da se ne treba nikome vise dokazivati. Zabijao je u tri lige koje, uz spansku, vaze za najbolje na svijetu.
jeza u ledja

#40271 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Pa frajer mi se neki dan sere da izvines u ceif. Glupi Englez, ide prica da je Dzeko slon i to je to. Njega slusaju, ne slusaju mene i tebe.
Point.

#40272 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Paul Mason i jos jedan bivsi igrac Liverpoola islijase ovog novog trenera Hulla, kao sta on zna lik bio u Olimpijakosu tamo bi i ja osvojio trofej. To je taj nivo, pa glupane alkoholizirani sto ti ne vodis Olimpijakos onda. Pusti engleze, oni se i dan danas kunu u Roy Hodgsona i Big Sama.
Jack Be Nimble

#40273 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

Statistike iz prosle sezone

Image

Image

Image

Definitivno je imao vise sansi nego vecina drugi igraci, ali nije mogao te sanse pretovoriti u golove. Procent drugi igraca zajedno je 17% a on sam 7.4%. Pogotovo kada se uporedi sa Icardom prosle sezone onda se vidi koliko je los bio.

Satistike ove sezone, ali je ovo sve do Novembra.

Znamo da je mnogo bolji ove godine, pogotovo sa sutevima pred golom/unutar sesnasterca

Image

Ocekivanja za moguce golove u 90min

Image

Reda radi, EPL i Bundesliga

Image

Image

Takodjer citav tim se mnogo popravio pred golom. Prosle sezone imali su 13.8 suteva a sada 19.8. Pored Dzeke, Salah je mnogo bolji sada nego prosle sezone. Nema pravog dokaza zasto, ali moguce je novi pristup kontra napadima Rome.
Point.

#40274 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Joj brate vi u Americi ste bas zaludjeni statistikom i procentima. :)
noiserr

#40275 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Meni se iskreno Engleska zgadila kroz onog ManCity-a. Tek oni sada shvataju kakvog su igraca imali. I tek se sad pitaju sto su ga prodali. Hebo ih Bony.

Rimljani su to odmah skontali:

https://youtu.be/TSME8ED1z68?t=57

I to jos Dzeko igra dok Totti svetinja sjedi na klupi, nije to lako.
Post Reply