Naravno adekvatna kazna je smrt... Ne jebe ti se za Brigu. Cijeli tvoj post smrdi na opravdavanje ubice.Decerto wrote:sta sad,ovi sarali grafit na zgradi,pisali 4 s,neka je i iz zezancije,ali koje normalno dijete sara grafite pogotovo takve prirode.Iskreno receno,jebe mi se i za brigu,a i za tog sto je upucan.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- snaga_znanja
#4026 Re: Zeničani
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#4027 Re: Zeničani
vidim ja sto jutros nisam mogao kakit,sigurno od silne brige prema brizi (you get it ? ).snaga_znanja wrote:Naravno adekvatna kazna je smrt... Ne jebe ti se za Brigu. Cijeli tvoj post smrdi na opravdavanje ubice.Decerto wrote:sta sad,ovi sarali grafit na zgradi,pisali 4 s,neka je i iz zezancije,ali koje normalno dijete sara grafite pogotovo takve prirode.Iskreno receno,jebe mi se i za brigu,a i za tog sto je upucan.
-
channel10
#4028 Re: Zeničani
Jok nego ga cisto zaboli neka stvar za tim sto se desilo. Mene isto.snaga_znanja wrote:Naravno adekvatna kazna je smrt... Ne jebe ti se za Brigu. Cijeli tvoj post smrdi na opravdavanje ubice.Decerto wrote:sta sad,ovi sarali grafit na zgradi,pisali 4 s,neka je i iz zezancije,ali koje normalno dijete sara grafite pogotovo takve prirode.Iskreno receno,jebe mi se i za brigu,a i za tog sto je upucan.
A sto se tice cjelokupne situacije, nije ovo samo zbog saranja grafita. Ima tu jos nesto sigurno i saznat ce se. Ne kazu dzabe da su ga ovi provocirali unazad par dana (ubijeni i njegovo drustvo) i vjerovatno covjeku pukao film i zaplatio onaj na kojeg je prvog naletio. Jbg zato treba dobro paziti u zivotu prije nego sto uradis nesto nekome. Dobro se zapitati na koga udaras i zasto to uopste radis, jer se vrlo lako moze ovako zavrsiti.
-
Mustang1
#4029 Re: Zeničani
Nije bilo prepirke samo prijetnji od ubice bratu ubijenog .. Ako je problematican momak koji je svaki dan ispred zgrade i pokusava da nadje sta posla da bi pomogao porodici jer niko ne radi onda je bio problematican ! Odoh na dzenazu a vi naglabajte
-
Kralj Tvrtko I.
#4030 Re: Zeničani
Ako nemate pametnijeg posla nemojte siriti lazi i gluposti po ovom forumu...
Mustang je upravu...pametnije je ako vec mozete da odete na dzenazu/sahranu (mozda cujete i pravu pricu)
A detalje znaju oni koji su bili tu, zive tu...a vase naglabanje i rekla/kazala ne moze nista pametno donijeti...
Ine je ispravan sto se tice ovog slucaja i nije se smjelo desiti da kreten donese pistolj na vrata i ubije momka, ma kakav razlog za to imao.
Mustang je upravu...pametnije je ako vec mozete da odete na dzenazu/sahranu (mozda cujete i pravu pricu)
A detalje znaju oni koji su bili tu, zive tu...a vase naglabanje i rekla/kazala ne moze nista pametno donijeti...
Ine je ispravan sto se tice ovog slucaja i nije se smjelo desiti da kreten donese pistolj na vrata i ubije momka, ma kakav razlog za to imao.
-
channel10
#4031 Re: Zeničani
Slazem se s tobom u vezi prvog bolda, a sto se tice drugog, nije sigurno ni on dzabe dosao sa pistoljem na vrata. Citav zivot normalan bio i odjednom mu jel doslo da ubije nekog? Da je cvaka bio, bio bi poznat policiji, narodu tu okolo i vec bi se culo da je bio ovakav i onakav. Od koga god sam cuo o ubici, svi govore da je bio miran momak. Ali hajde sad, tako je kako je.Kralj Tvrtko I. wrote:Ako nemate pametnijeg posla nemojte siriti lazi i gluposti po ovom forumu...
-
Kralj Tvrtko I.
#4032 Re: Zeničani
Problem nije bio, komsija mi je i jedan i drugi...al nijedan nije bio problematican.
Jasmin je uvijek sutio, sklanjao se u kraj, ja sam mu komsija 30 godina al ga nikad nisam cuo da prica nit bi znao prepoznati njegov glas...toliko o tome koliko je "drustven" bio...prekipi to jarane u covjeku, njega je nesto mucilo u zivotu i ovo je na nesrecu porodice Osmancevic, njegov ispusnu ventil...
Jasmin je uvijek sutio, sklanjao se u kraj, ja sam mu komsija 30 godina al ga nikad nisam cuo da prica nit bi znao prepoznati njegov glas...toliko o tome koliko je "drustven" bio...prekipi to jarane u covjeku, njega je nesto mucilo u zivotu i ovo je na nesrecu porodice Osmancevic, njegov ispusnu ventil...
-
channel10
#4033 Re: Zeničani
Moguce, ali je isto tako moguce da mu je prekipilo zbog nekog provociranja itd...Kralj Tvrtko I. wrote:Problem nije bio, komsija mi je i jedan i drugi...al nijedan nije bio problematican.
- N.N.
#4034 Re: Zeničani
Sto su crtali 4 s po zgradi ?
- CoCoLoCo
#4035 Re: Zeničani
kralju ti ko da nikad djete nisi bio, kukaste krstove crto cisto iz sprdancije il nesta slicno, koji kurac i sa tim 4s, ja sam pjevo cetnicke pjesme uzinat mundzosu kad se doselio u ulaz pa sta, trebo me debil zaklat il sta?N.N. wrote:Sto su crtali 4 s po zgradi ?
-
channel10
#4036 Re: Zeničani
Kazes da si pjevao cetnicke pjesme. E hajd se malo ti preispitaj i vidi sam sa sobom jel to bilo fino od tebe? Jesu li te tako roditelji naucili? Ako si Bosnjak, da li je to uredu sto si radio, da li je to uredu prema svim cetnickim zrtvama i njihovim porodicama? Ako si Srbin, da li si razmisljao da li je to pametno ciniti, s obzirom da zivis u Zenici, a ne Bijeljini itd?CoCoLoCo wrote:kralju ti ko da nikad djete nisi bio, kukaste krstove crto cisto iz sprdancije il nesta slicno, koji kurac i sa tim 4s, ja sam pjevo cetnicke pjesme uzinat mundzosu kad se doselio u ulaz pa sta, trebo me debil zaklat il sta?N.N. wrote:Sto su crtali 4 s po zgradi ?
Treba da znas da kad nekog provociras, da nikad i ama bas nikad ne znas kako ce provocirani reagovati. Ne znas hoce li te smao prebiti ili ce izvuci noz, pistolj i ubiti te. Na kraju kad sve svedes na nulu, prvo sto covjek treba sebe da zapita jeste: zasto ja njega uopste provociram, zasto mi to treba? Zasto diram covjeka bez razloga?
E kad se to shvati, manje ce biti ovakvih stvari u nasem okruzenju.
- CoCoLoCo
#4037 Re: Zeničani
Zovem se Kenan, citav rat sam bio tu i kao stanovnik Zenice imam pravo pjevat sta mi kurcu cejf, kontas decko, kome smeta, ima brate izbora siroko im polje, i meni smeta sin od tog mudzahedina kad se ispisa na sred haustora, pa ne izlazim i ne mashem machetom. Sve to ima svoje, nisam sigurno pjevao jer volim te popjevke al eto u toj situaciji je posluzilo svrsi isuvise dobro, tolko dobro da je sad manji od makovog zrna 
- CoCoLoCo
#4038 Re: Zeničani
Na kraju krajeva ako cemo iskreno, ja sam vise straha od tih takozvanih nasih prozivio i gladi, nego od ikakvog cetnika, ko je ovde bio zna vrlo dobro sto je Zenica bila gladna, cija vojska i ciji tajkuni nisu dali narodu da ide u nabavku osnovnih potrepstina za zivot potrebnih, samo da bi oni mogli snosit u grad to sve i zacjenit onako kako su zacjenjivali. Po meni bogme kod studentskog na kupalistu ne zapuca cetnik, nego vasha braca arapi i mudzahedini, i po meni i po krdu ostale djece na kupalistu. Prema tome taj patriotizam i te suplje ostavi nekom drugom ko je citav rat bio negdje vani, meni o tome ne mozes kenjat 
-
channel10
#4039 Re: Zeničani
Pa sreca tvoja da je ispalo tako kako je ispalo (i posluzilo svrsi), a sta bi bilo da je taj mundzos izvadio machetu i otkinuo ti glavu?!CoCoLoCo wrote:Zovem se Kenan, citav rat sam bio tu i kao stanovnik Zenice imam pravo pjevat sta mi kurcu cejf, kontas decko, kome smeta, ima brate izbora siroko im polje, i meni smeta sin od tog mudzahedina kad se ispisa na sred haustora, pa ne izlazim i ne mashem machetom. Sve to ima svoje, nisam sigurno pjevao jer volim te popjevke al eto u toj situaciji je posluzilo svrsi isuvise dobro, tolko dobro da je sad manji od makovog zrna
Bilo bi po novinama taj i taj ubio tog i tog. Ti bi bio na Prasnicama, on u zatvoru. Zbog cega? Zbog pisanja u haustoru koje se moglo rijesiti policijom ili obicnim saketanjem, znaci bez pjevanja takvih pjesama kojima brukas i sebe i familiju i narod svoj i plus rizikujes zivot sebi. Znaci sve se moze na normalniji nacin rijesiti bez ikakvog provociranja.
- CoCoLoCo
#4040 Re: Zeničani
Ne moze, tvoj stav je takav, moj je ovakav, meni ta pjesmica znaci kurac od ovce, i meni i mojoj familiji, cuj brukam porodicu ahahahah
Nego ocemol jednu, Od topole do topole
ojha 
-
channel10
#4041 Re: Zeničani
Ma nema bolan smisla. Ja je ne bih zapjevao taman kad bi mi zivot o tome ovisio. To samo ima kod Bosnjaka da tako nesto zapjeva i da mu je to normalno. Zato nas i hebu gdje god stignu. Nema bolan smisla, ali neka, shvatit ces nekad. Mlad si jos i ima vremena.CoCoLoCo wrote:Ne moze, tvoj stav je takav, moj je ovakav, meni ta pjesmica znaci kurac od ovce, i meni i mojoj familiji, cuj brukam porodicu ahahahahNego ocemol jednu, Od topole do topole
ojha
- CoCoLoCo
#4042 Re: Zeničani
Jest kralju al kad dozivis nepravdu toliku od svojih, toliku da ni cetnika ne mrzis vise od domaceg dusmana, onda mozes tako pricat, nije mene srpski drot jarane pokupio na sred ulice greskom, na jako krkanski nacin, mislec da sam iz neke druge ekipe pjandura koje su ih prcale u mozak.
Pa se na nama pokusase izivit u Crkvickom supu, pa bi kao i udarali dok im Keno ne podje pjevat srpske pjesme i kezit se u lice ko psihopata, da vidis kako stadose odma, haman se prepadose kontaju evo ga srpche, zalice se kasnije kurcima palcima. Tako isto i mundzos kad se doselio podze svoje kao provodit, galamit sto se bogara dok mu Keno ne izadze na haustor i ne opjeva od topole do topole, pa da sad vidis mundzosa kako je kulturan, ne cujes ga a bome i djete naucio da ne zapisava haustor
Pa se na nama pokusase izivit u Crkvickom supu, pa bi kao i udarali dok im Keno ne podje pjevat srpske pjesme i kezit se u lice ko psihopata, da vidis kako stadose odma, haman se prepadose kontaju evo ga srpche, zalice se kasnije kurcima palcima. Tako isto i mundzos kad se doselio podze svoje kao provodit, galamit sto se bogara dok mu Keno ne izadze na haustor i ne opjeva od topole do topole, pa da sad vidis mundzosa kako je kulturan, ne cujes ga a bome i djete naucio da ne zapisava haustor
-
channel10
#4043 Re: Zeničani
Dobro sve, to je tvoj nacin da rijesis takve probleme, ali znas vrlo dobro sta bi bilo da je i taj mundzos bio kakva cvaka i potegao pistolj. Gore u onom postu ti sve pise. Sad ne bi imao ko pisati tvoje postove. Znaci nije bit svega da li je neko mangup ili ckapi, nego da li te ima ili te nema. Bas kao u ovom zadnjem dogadjaju u Babinoj rijeci.
-
channel10
#4044 Re: Zeničani
Sta vi mislite jesu li sigurni ovi nasi mostovi nakon ovih padavina? Jos uvijek pada i padat ce kazu jos 2 dana. Sutra cak vise nego danas, a valja preci preko mostova
?
-
Kralj Tvrtko I.
#4045 Re: Zeničani
mostovi su OK a sta mislis kako cu ja 1000 metara pod zemlju?
-
channel10
#4046 Re: Zeničani
Ne znam brate, neka ti je Bog na pomoci ako moras. Zar se ne moze nesto uraditi u firmi povodom toga jer svi vide kakvo je stanje?!Kralj Tvrtko I. wrote:mostovi su OK a sta mislis kako cu ja 1000 metara pod zemlju?
-
Kralj Tvrtko I.
#4047 Re: Zeničani
tesko da ista moze...sefove zanima samo proizvodnja...
-
kakavdanakneiskustvu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4049 Re: Zeničani
E u kakvom kurcu od drzave mi zivimo!! Jbt onaj koji je imao muda propjevati o mutnim radnjama u Birou dobi otkaz! A onih 30 zaposlenih preko stele ostadose. Pa jbt. ja sam dozivio da u cetvrtak zavrsavam pripravnicki i sutradan u petak idem da se javim na biro, kad tamo imam sta i vidjet-zenska koja je radila do juce pripravnicki sa mnom- sjedi za salterom i udara mi pecat u karton javljanja.
Tako i ovi ostali sto je on pobrojao. Samo se preko noci pojave tu. E svasta!
P.S. Ne znam ko je ovaj covjek, prvi put ga u zivotu vidim. Ne znam da li ima mutnih radnji, ali ono sto je rekao je sve istina! Zaposljavani su kadrovi Boljitkove stranke i to masovno!
Tako i ovi ostali sto je on pobrojao. Samo se preko noci pojave tu. E svasta!
P.S. Ne znam ko je ovaj covjek, prvi put ga u zivotu vidim. Ne znam da li ima mutnih radnji, ali ono sto je rekao je sve istina! Zaposljavani su kadrovi Boljitkove stranke i to masovno!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4050 Re: Zeničani
Slazem se kralju moj. Evo i ja bih tom logikom mogao na*ebati radi avataraCoCoLoCo wrote:Jest kralju al kad dozivis nepravdu toliku od svojih, toliku da ni cetnika ne mrzis vise od domaceg dusmana, onda mozes tako pricat, nije mene srpski drot jarane pokupio na sred ulice greskom, na jako krkanski nacin, mislec da sam iz neke druge ekipe pjandura koje su ih prcale u mozak.
A da sam mu kojim slucajem to pjevao, pa me on ubio radi toga, onda bi se nalazilo hiljadu motiva i naglabalo bi se do u besvijest, a mrtva glava pala, bas kao i sad.