Logosoft
Moderator: Benq
-
eeddiinn
#4026 Re: Logosoft ALL ABOUT
Svašta u predhodnom mom postu nešto se poj..... i citiralo skroz pogrešan post.
-
zilog
#4027 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije problem da ponovo zamolim. Vjerovatno sam te pomjesao sa nekim drugim, a i ti si ovdje uglavnom nervozan, pa mi se uklapalo. Nisam bas letio da raju saljem pred mitraljesko gnjezdo.KPNCTNJAH wrote:@zilog mislim da si me zamijenio s nekim... kad god su kod mene dolazili, oni bi rekli da je sve kako treba ili ako nije onda bi popravili... ali ovako to izgleda popravljeno i to je problem
- novi.dan.nova.nafaka
#4028 Re: Logosoft ALL ABOUT
S tim da je ovih boldiranih 3-5% maksimalno. Al' su prilično glasni, mora se priznati...eeddiinn wrote:Mislim da je bitno naći neki balans i da Logosoft to itekako dobro radi. Nikada svi korisnici neće biti zadovoljni u potpunosti. Nekima je bitan TV i izbor kanala, drugima cijena poziva, dok trećima očigledno gaming i ping tako da ne mogu svi biti 100% zadovoljni. Bitno je da sve usluge budu stabilne i da za sviju ima po nešto.
- KPNCTNJAH
#4030 Re: Logosoft ALL ABOUT
Normalno da sam nervozan kad je moj problem prisutan jos od 2009. kad sam uveo xdsl
samo sto sam se vremenom navikao na to... ovdje se forumasi javljaju uglavnom da ih hvale, pa da se oni ne opuste i da ne pomisle da je sve savrseno, ja se javim da ih podsjetim da to nije tako, u nadi da ce se nekad okrenuti i tom problemu (kad ubace sve moguce kanale koje traze korisnici)
rekao sam da su uposlenici ljubazni, dodju ljudi na vrijeme kad god moraju, ali problem koji ja imam nema veze s njima, nego s onim koji se pitaju za ove stvari...
ako ja dobijam polovicnu uslugu, onda bi mogao s vremena na vrijeme platiti pola racuna... desetog decembra je obecano povecanje brzine, ali to jos nisam osjetio...
rekao sam da su uposlenici ljubazni, dodju ljudi na vrijeme kad god moraju, ali problem koji ja imam nema veze s njima, nego s onim koji se pitaju za ove stvari...
ako ja dobijam polovicnu uslugu, onda bi mogao s vremena na vrijeme platiti pola racuna... desetog decembra je obecano povecanje brzine, ali to jos nisam osjetio...
- Qler
#4031 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sam zadovoljan svime. Brzina neta super, kanala ko' u prici ( mozda cartoon network, ali dobro je, za sada mi baby tv zivot spasava
) StarCraft2 ide bez ikakvih problema online, nisam nikada osjetio neko kašnjenj. U glavnom, meni u zadnjih pola godine, mogu samo poboljsavati i onako super ponudu....
-
eeddiinn
#4032 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zašto je polovična usluga? Je li ti neko nekim ugovorom zagarantovao da ćeš imati ping lupam 20 prema frankfurtu?KPNCTNJAH wrote:Normalno da sam nervozan kad je moj problem prisutan jos od 2009. kad sam uveo xdslsamo sto sam se vremenom navikao na to... ovdje se forumasi javljaju uglavnom da ih hvale, pa da se oni ne opuste i da ne pomisle da je sve savrseno, ja se javim da ih podsjetim da to nije tako, u nadi da ce se nekad okrenuti i tom problemu (kad ubace sve moguce kanale koje traze korisnici)
-
zilog
#4033 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne funkcionise to tako kako mislis, ali nejse...KPNCTNJAH wrote:Normalno da sam nervozan kad je moj problem prisutan jos od 2009. kad sam uveo xdslsamo sto sam se vremenom navikao na to... ovdje se forumasi javljaju uglavnom da ih hvale, pa da se oni ne opuste i da ne pomisle da je sve savrseno, ja se javim da ih podsjetim da to nije tako, u nadi da ce se nekad okrenuti i tom problemu (kad ubace sve moguce kanale koje traze korisnici)
Igrao sam i ja nekada i bio sam opterecen detaljima, pogotovo kada sam dobijao po nosu (kada te tip skine snajperom prije nego sto i pomaknes mis). Poslije sam skontao da nije sve do tehnike, nego do moje vjestine i nekada do cheatera kojih ima u svim igrama. Vecina danasnjih igara ima izvrstan "lag compensation" i 20 ms razlike nebi trebalo predstavljati problem. Naravno da izbor servera smanjuje/povecava mogucnost da budes "donji" po pitanju pinga.
- KPNCTNJAH
#4034 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nije to bas tako kako ti mislis, ali nema veze
dovoljno sam iskusan da znam u cemu je problem, a u sokeru nema snajpera i misa, ali mozes imati takav lag da ti covjek prolazi kroz odbranu kao da ne postoje... ako igram s haverima tesko da ce oni upaliti cheat da bi mene zajebali
@edin pise da su brzine do 20Mbs, a ja imam 17 max... sad ce se neko javiti i reci da oni garantuju DO 20, dakle moze manje od toga, ali onda i da mi je 6Mbs ne bih imao pravo da se zalim jer je i to do 20Mbs...
@qler jucer sam napisao kakve se igre mogu igrati s ovim pingom, a strategije su jedne od njih...
ali nebitno, necu se ja vise javljati... uzivajte u silnim kanalima i nadam se da ce vam jos 100 boljih ubaciti
dovoljno sam iskusan da znam u cemu je problem, a u sokeru nema snajpera i misa, ali mozes imati takav lag da ti covjek prolazi kroz odbranu kao da ne postoje... ako igram s haverima tesko da ce oni upaliti cheat da bi mene zajebali
@edin pise da su brzine do 20Mbs, a ja imam 17 max... sad ce se neko javiti i reci da oni garantuju DO 20, dakle moze manje od toga, ali onda i da mi je 6Mbs ne bih imao pravo da se zalim jer je i to do 20Mbs...
@qler jucer sam napisao kakve se igre mogu igrati s ovim pingom, a strategije su jedne od njih...
ali nebitno, necu se ja vise javljati... uzivajte u silnim kanalima i nadam se da ce vam jos 100 boljih ubaciti
-
eeddiinn
#4035 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja nisam pričao o brzini već o pingu koji nije ničim zagarantovan ali nema veze. Ako se vratiš par stranica nazad vidjet ćeš moj post vezan za brzinu. Ja sam ih jučer kontaktirao i što se tiče brzine to je njihova greška jer su postavili brzine koje su važile prije 10. Obećali su da će to što prije ispraviti. Naravno da nije uredu da bude 17 ako plaćaš 20 ili 30Mbs.
- afannedim
#4036 Re: Logosoft ALL ABOUT
A i kod mene je trenutno 9 a treba 12Mbs, a kad skidam sa toorrenta ide na maksimalu tako da ni speedtest nije garant tačnosti
- Praetorious
#4037 Re: Logosoft ALL ABOUT
Svaka čast na novim TV programima, svaka pozitivna promjena je za pohvalu
Mogu li zamoliti da se na EuroSport 1 vrati (i) Engleski audio-stream, postoje sadržaji na kojima je veći merak gledati sa engleskim komentatorima.
Mogu li zamoliti da se na EuroSport 1 vrati (i) Engleski audio-stream, postoje sadržaji na kojima je veći merak gledati sa engleskim komentatorima.
- afannedim
#4038 Re: Logosoft ALL ABOUT
EUROSPORTHD i gledaj sa engleskim
- KPNCTNJAH
#4039 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne donosim zakljucke na osnovu podataka speedtesta, ni za brzinu, a ni za ping... ako skidam nesto s torrenta brzinom 1.8MB/s, onda to definitivno nije 20Mb/s, a ni onih 18Mb/s koliko je trebala biti brzina prije 10. 12.afannedim wrote:A i kod mene je trenutno 9 a treba 12Mbs, a kad skidam sa toorrenta ide na maksimalu tako da ni speedtest nije garant tačnosti
- bankok
#4040 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moze cartoon network al nek onda izbace baby tvQler wrote:Ja sam zadovoljan svime. Brzina neta super, kanala ko' u prici ( mozda cartoon network, ali dobro je, za sada mi baby tv zivot spasava) StarCraft2 ide bez ikakvih problema online, nisam nikada osjetio neko kašnjenj. U glavnom, meni u zadnjih pola godine, mogu samo poboljsavati i onako super ponudu....
pa covjece nismo u diznilendy , ja prvi svom dijetetu nebi dao da gleda one retardirane americke crtane sa nekakvim retardiranim likovima na cartoon networku, zbog toga im i jesu djecica ko na androidima,licno imam prijatelje u Americi cija se djeca ne skidaju sa tog Networka , ne znaju se igrati kao normalna djeca sa nasom nego samo nesto vriste i skacu,placu za svaku sitnicu, imitiraju one retardirane likove iz crtica sa Networka .
Minimax,Ultra TV, Mini Ultra TV, Super RTL, Disney XD, Kidsco, KIKA, Baby TV
pa stvarno ne znam koliko teba biti gladan pa traziti jos i Network, pa zar necija djeca samo sjede pred televizorom i gledaju crtane i tv,sto je previse previse je fakat, bez ljutnje.
Evo ja sam jos davno spominjao da bi bilo super da se ubaci i neki kanal sa gaming,informaticko-tehnoloskom tematikom i sl,takvih kanala nema ni pod razno u ponudi a sigurno vecina djece i odraslih koristi gaming,informatiku i ostalo kao zabavu ili za posao a moze se nesto i nauciti korisno,edukovat se itd .
Eto ako LoL slusa zelje korisnika u sto ni ne sumnjam pa nek nesto porade i po tom pitanju,
a ne da samo recikliraju jedne te iste sadrzaje na tv-u, to je nazalost praksa sviju ne samo LoL-a,
LoL je jos i najbolji u ponudi ali crtica,sporta i muzike je stvarno vise dosta,jer se i ovo sto ima ne moze sve gledati .
- novi.dan.nova.nafaka
#4041 Re: Logosoft ALL ABOUT
A na kraju prethodne stranice:KPNCTNJAH wrote:Ne donosim zakljucke na osnovu podataka speedtesta, ni za brzinu, a ni za ping... ako skidam nesto s torrenta brzinom 1.8MB/s, onda to definitivno nije 20Mb/s, a ni onih 18Mb/s koliko je trebala biti brzina prije 10. 12.afannedim wrote:A i kod mene je trenutno 9 a treba 12Mbs, a kad skidam sa toorrenta ide na maksimalu tako da ni speedtest nije garant tačnosti
Druže, nemoj me pogrešno shvatiti, ali mislim da je i za LOL i za tebe najbolje, gledajući ovako sa strane i objektivno koliko je to moguće, da se ti prebaciš na drugog operatera. Pa peglaj njih za novac koji im mjesečno daješ za uslugu brate dragi. Eto, ljudi ne mogu popraviti stvar, koja tebi kao gameru (a kao što pretpostavljam, tvoja populacija je ne više od 3% korisnika LOL usluga) jako mnogo znači - pa jel sad Smak svijeta. Ne mogu vama ljudi pružiti to, ne znaju, neće, nebitno više.KPNCTNJAH wrote:ali nebitno, necu se ja vise javljati... uzivajte u silnim kanalima i nadam se da ce vam jos 100 boljih ubaciti
Ovako, neupućenom znatiželjniku koji dođe čitati postove će promaći činjenice koje navedoh, i ispada da su sad kardinalni propusti u pitanju. A radi se o "jajetu u trunci" za mene i još 95% ili više korisnika. Za tebe, i par korisnika to je kao brdo veliko, no braco moj, potraži sreću drugdje, vidiš da ti se neda ovdje...
- afannedim
#4042 Re: Logosoft ALL ABOUT
sad sam malo pregledao temu telemacha i vidim kod raje ping ozmeđu 40 i 13o jedan sam vidio 35
- KPNCTNJAH
#4043 Re: Logosoft ALL ABOUT
Covjek mi replicira, kao i ti sad, naravno da cu mu odgovoriti... da nije, ne bih se vise javljao... ja mislim da se jos samo kod nas gleda TV i bitan je izbor kanala, kao to je prioritet... ako imas stabilan net, veliku brzinu TV ti i ne treba...
sport me zanima i to gledam preko neta, filmovi, serije, muzika, dokumentarci, bilo sta mozes naci na netu i to bude kvalitetniji snimak nego na ovim nasim jadnim kanalima... a to kome cu ja davati novac nije tvoja stvar, ja kao korisnik imam pravo napisati svoje misljenje, a logosoft se toliko trudi da saslusa svoje korisnike da cak nemaju ni svoj forum, koji moze napraviti i odrzavati dijete od 10 godina, nego ovdje objavljuju informacije...
sport me zanima i to gledam preko neta, filmovi, serije, muzika, dokumentarci, bilo sta mozes naci na netu i to bude kvalitetniji snimak nego na ovim nasim jadnim kanalima... a to kome cu ja davati novac nije tvoja stvar, ja kao korisnik imam pravo napisati svoje misljenje, a logosoft se toliko trudi da saslusa svoje korisnike da cak nemaju ni svoj forum, koji moze napraviti i odrzavati dijete od 10 godina, nego ovdje objavljuju informacije...
- covjekizsjene
#4044 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma dao Bog da vam ping bude 200 ,a ne 20.Samo se zaglupljuju djeca sa tim igricama.
- bankok
#4045 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja stvarno ne znam jeli to od slucaja do slucaja sa tim pingom i u cemu je problem
kod mene dijeca igraju stalno online a i ja igram sa njima cesto i nikad nije bilo vecih problema,
sasvim normalno igramo a znam jos par korisnika koji su na online igranju i bez ikakvih problema i sve sljaka vec
godinama,u zdnje vrijeme zbog pucanja konekcije zna izbaciti ali to je druga prica i nije toliko strasno,
uglavnom je podosljivo i ne smeta ugodjaju.
kod mene dijeca igraju stalno online a i ja igram sa njima cesto i nikad nije bilo vecih problema,
sasvim normalno igramo a znam jos par korisnika koji su na online igranju i bez ikakvih problema i sve sljaka vec
godinama,u zdnje vrijeme zbog pucanja konekcije zna izbaciti ali to je druga prica i nije toliko strasno,
uglavnom je podosljivo i ne smeta ugodjaju.
- Praetorious
#4046 Re: Logosoft ALL ABOUT
TrioLight, nemam HD. Obzirom da je Engleski stream bio do prije par dana, mislim da nije problem ponovo ga pustiti.afannedim wrote:EUROSPORTHD i gledaj sa engleskim
- bankok
#4047 Re: Logosoft ALL ABOUT
To je pogresno misljenje sasvim,covjekizsjene wrote:Ma dao Bog da vam ping bude 200 ,a ne 20.Samo se zaglupljuju djeca sa tim igricama.
ja licno igram vec godinama i nisam se zatupio ni secunde cak sto vise,odvikao sam se mnogih gorih i glupljih stvari
zbog toga,tipa kockarnice,kafane,trosenje love po kojekavim cumezima i kafanama,alkohola i svega ostalog,
svalerancije itd.
Sve je stvar koliko dijeci dopustis da to koriste i u kojoj mijeri,kod nas su misljenja obrnuta u svemu,
normalno je da dijeca nose mobitele,koriste fejs,lutaju po internetu,gledaju svakojake sadrzaje,
dopisuju se sa bog zna kim,gledaju crtice u nedogled itd,i sve to kao ne zatupljuje djecu a da ne kazem koliko je i opasno,al eto te "igrice" zatupljuju ma daj molim te u kojem vijeku zivimo mi
Mi smo eto uvijek pametniji od ostatka svijeta pa su oni tu gdje jesu a mi smo zbog naseg razmisljanja nazalost
tu gdje jesmo i nasa se djecica bodu nozevima na svakom koraku a sigurno njih 90% to nije naucilo putem tih "zatupljenih" igrica,nego na ulici.
Last edited by bankok on 09/01/2013 16:17, edited 1 time in total.
-
zilog
#4048 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sada si zaista pretjerao.KPNCTNJAH wrote:...
a logosoft se toliko trudi da saslusa svoje korisnike da cak nemaju ni svoj forum, koji moze napraviti i odrzavati dijete od 10 godina, nego ovdje objavljuju informacije...
Vjerovatno su ukinuli forum zbog trolova koji su se istresali po forumu, pa kukali da im se brisu postovi. Evo sada nezavisnog foruma, pa probaj psovati i trolati, kao sto se tamo psovalo i trolalo.
Logosoft ti vjerovatno ne moze popraviti losu instalaciju u zgradi. Zasto ne predjes na Bata paket, koji je jeftiniji, ili na Sigma, koji je 10 KM skuplji od onoga sto si do decembra placao?
- drugtito2011
#4049 Re: Logosoft ALL ABOUT
Samo za tebe da se malo razhavizas, mozda ti se popravi pingKPNCTNJAH wrote:Covjek mi replicira, kao i ti sad, naravno da cu mu odgovoriti... da nije, ne bih se vise javljao... ja mislim da se jos samo kod nas gleda TV i bitan je izbor kanala, kao to je prioritet... ako imas stabilan net, veliku brzinu TV ti i ne treba...
- bankok
#4050 Re: Logosoft ALL ABOUT
drugtito2011 wrote:Samo za tebe da se malo razhavizas, mozda ti se popravi pingKPNCTNJAH wrote:Covjek mi replicira, kao i ti sad, naravno da cu mu odgovoriti... da nije, ne bih se vise javljao... ja mislim da se jos samo kod nas gleda TV i bitan je izbor kanala, kao to je prioritet... ako imas stabilan net, veliku brzinu TV ti i ne treba...
Ovo bi trebali pogledati i oni koji kukaju zbog prekida petominutne konekcije,
pa odmah postavljaju ovdje raznorazne speedtestove