Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
ako popijes senu caj - 2.5 gk garantovano gubis , zavisi od tvoje tezine, jednim odlaskom u wc
Moderator: anex
Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
Hmmmmm...puno je na tvoju kilažu. Visina mi je kao tvoja a imam 91 kg i također sam u fazi reduciranja hrane jer osjećam težinu kilograma. Poslije 18-19 ne jedem ništa (samo voda), slatkiši i grickalice ništa, doručak i ručak regularno, ali manji obroci. Između neka užina. Nadam se za mjesec bar 2 kg manje.Ludzak wrote:Visok 182 cm, 98 kg.
Kada sam vidio jutros brojku od 98 kg htio sam se onesvjestiit. Do prije dvije godine imao sam 85 kg kojih sam dobro držao.![]()
Sad sam u fazi mršanja, već ima sedmica. Hljeb sam u potpunosti izbacio, osim za doručak ali u smanjenim količinama i to crni. Što se tiče slatkiša, ni prije ih nisam jeo u velikim količinama. Eventualno dvaput sedmično prezalogajim nekolike kocke čokolade uz kaficu. Jutros sam na poslu, za doručak, samo narandžu pojeo. Ljudi me smatrali nenormalni, al' šta ću im ja.![]()
Što se večere tiče, kod mene u mojoj kući je nikada bilo nije. Jedino osim ako se baš ogladni.
Zimi, kao i obično, malo se ugojimo zbog sjedilačkog načina života. Znao sam često čipseve jesti. Ali sada sam skontao ako me želja natjera oko tih griskalica onda kupim kikiriki u ljusci, puno je zdravije.
Atkinsova ti je za brzo mrsanje, ali se vrate..moonca wrote:Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?![]()
ako popijes senu caj - 2.5 gk garantovano gubis , zavisi od tvoje tezine, jednim odlaskom u wc
Ne moraš me napominjati da je puno za moju visinu. Zato sam i smanjio zalogaje.Grof wrote:vLudzak wrote:Visok 182 cm, 98 kg.
Kada sam vidio jutros brojku od 98 kg htio sam se onesvjestiit. Do prije dvije godine imao sam 85 kg kojih sam dobro držao.![]()
Sad sam u fazi mršanja, već ima sedmica. Hljeb sam u potpunosti izbacio, osim za doručak ali u smanjenim količinama i to crni. Što se tiče slatkiša, ni prije ih nisam jeo u velikim količinama. Eventualno dvaput sedmično prezalogajim nekolike kocke čokolade uz kaficu. Jutros sam na poslu, za doručak, samo narandžu pojeo. Ljudi me smatrali nenormalni, al' šta ću im ja.![]()
Što se večere tiče, kod mene u mojoj kući je nikada bilo nije. Jedino osim ako se baš ogladni.
Zimi, kao i obično, malo se ugojimo zbog sjedilačkog načina života. Znao sam često čipseve jesti. Ali sada sam skontao ako me želja natjera oko tih griskalica onda kupim kikiriki u ljusci, puno je zdravije.
Hmmmmm...puno je na tvoju kilažu. Visina mi je kao tvoja a imam 91 kg i također sam u fazi reduciranja hrane jer osjećam težinu kilograma. Poslije 18-19 ne jedem ništa (samo voda), slatkiši i grickalice ništa, doručak i ručak regularno, ali manji obroci. Između neka užina. Nadam se za mjesec bar 2 kg manje.
Velkoski wrote:kako se vrate kile, baš me zanima?
jbt, vi bi svi da mršate, a da se ne odričete hljebova, milki, krofni, makarona, špageta i svega sličnog![]()
deficit kalorija, nizak unos UH, kardio svaki dan i to je put. kada smršate, ne vraćate se hamburgerima, nego održavate kalorije na nivou koji vas ne vodi u suficit
sve je jednostavno uz malo odricanja
piletina, riba, meso, jaja u normalnim količinama i to je to, najjednostavniji način
Tegla od 200 grama.omar little wrote:100 grama gljiva, pa to u oko more stat, ogladnis za 20 minuta nakon toga
Kad smo već kod ribe, svježe srdele su po sarajevskim ribarnicama samo 5 KM kilogram, a u principu to je najzdravija vrsta ribe, uz to kuhana blitva ili raštika , pa začinjena maslinovim uljem i bijelim lukom, definitivno jedno od najzdravijih jelamilann1971 wrote:malo sam iscitao postove i zakljucak se namece, puno, ali punooo odricanja od "dobre hrane" ako se misli mrsati...nema hljeba, nema slatkog, nema alkohola...to sto kazu ne jesti iza 18 cas je bedastoca, ne lijezemo svi u isto vrijeme, ko lijeze u ponoc ili iza taj moze jesti i u 21 cas slobodno, zakljucak je 3 sata pre sna ne najedati se...ja jedem sjemenke bundeve, ne goje, a jako zdrave za prostatu..to mozete grickati kad je kriza..za ribu i losos bas nema svako para..sustina je jesti sve, ali umjereno i ne prejedati se, i da nam tempo zivota dozvoli jesti 6x na dan, ali to je za vecinu neizvodiljivo...imam odlicnu dijetu sa jabukama, nije preteska, koga zanima nek pise na pp, jako je laka i garant se smrsa ( ovisno o visku kg ) 10/17 kg za 2 mjeseca...i nema JO JO efekta...nastavi se mrsat i nakon dijete![]()
![]()
da je najzdravija ne bi kostala 5km po kili,ne zavaravaj se, ali ok, i to je jedan dan...ostale dane ??? ili da jedem sardelu svaki dan dok mi ne izadje na nos ??? sustina je jesti sve ali umjereno, stati kad je najljepse , prije obroka popiti casu vode, poceti jutro sa medom i cimetom da se pokrene metabolizam, ili sok limuna u mlaku vodu...kad citam postove ljudi koji se kao zdravo hrane i pripremaju svasta nesto zapitam se kako stizu to, imaju li djecu, posao , obaveze ??? ili su samo sebi posveceni ??? s nasim tempom zivota tesko se sve moze postici, ali nije opravdanje za gojaznost...problemnatravunu wrote:Kad smo već kod ribe, svježe srdele su po sarajevskim ribarnicama samo 5 KM kilogram, a u principu to je najzdravija vrsta ribe, uz to kuhana blitva ili raštika , pa začinjena maslinovim uljem i bijelim lukom, definitivno jedno od najzdravijih jelamilann1971 wrote:malo sam iscitao postove i zakljucak se namece, puno, ali punooo odricanja od "dobre hrane" ako se misli mrsati...nema hljeba, nema slatkog, nema alkohola...to sto kazu ne jesti iza 18 cas je bedastoca, ne lijezemo svi u isto vrijeme, ko lijeze u ponoc ili iza taj moze jesti i u 21 cas slobodno, zakljucak je 3 sata pre sna ne najedati se...ja jedem sjemenke bundeve, ne goje, a jako zdrave za prostatu..to mozete grickati kad je kriza..za ribu i losos bas nema svako para..sustina je jesti sve, ali umjereno i ne prejedati se, i da nam tempo zivota dozvoli jesti 6x na dan, ali to je za vecinu neizvodiljivo...imam odlicnu dijetu sa jabukama, nije preteska, koga zanima nek pise na pp, jako je laka i garant se smrsa ( ovisno o visku kg ) 10/17 kg za 2 mjeseca...i nema JO JO efekta...nastavi se mrsat i nakon dijete![]()
![]()
problemnatravunu wrote:Naravno da ne mislim da jedes srdele svaki dan, to je prvo, a kao drugo, de malo proguglaj o morskoj ribi, pa ćeš vidjeti koja je najzdravija, i kako je srdela totalno podcijenjena, a najzdravija.
Drugi par rukava je sto je svako ne voli, nego vise voli bijele skupe vrste ribe...
Mi u nasoj porodici, ribu jedemo 2 puta heftično, od toga barem jednom srdele
nema mrsanja bez djelimicnog gubljenja misica. nakon mrsanja ides na blago vracanje tezine ali kroz misice a zasto je opet potrebna vježba.Ludzak wrote:Sa 98 kg, prije tri sedmice, spao sam na 93 kg. To je previše za tako kratko vrijeme. Definitivno ne radim nešto OK. Mislim da umjesto stomaka gubim mišićno tkivo jer stomak mi je gotovo isti.
Yebo mršanje, nije to za mene. Bolje hapati sve i svašta i umrijeti zadovoljan, nego se patiti sa hranom i brojanjima kalorija.