Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
moonca

#4026 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
:-)

ako popijes senu caj - 2.5 gk garantovano gubis , zavisi od tvoje tezine, jednim odlaskom u wc

:-D
Ludzak

#4027 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ludzak »

Visok 182 cm, 98 kg.
Kada sam vidio jutros brojku od 98 kg htio sam se onesvjestiit. Do prije dvije godine imao sam 85 kg kojih sam dobro držao. :zoka:

Sad sam u fazi mršanja, već ima sedmica. Hljeb sam u potpunosti izbacio, osim za doručak ali u smanjenim količinama i to crni. Što se tiče slatkiša, ni prije ih nisam jeo u velikim količinama. Eventualno dvaput sedmično prezalogajim nekolike kocke čokolade uz kaficu. Jutros sam na poslu, za doručak, samo narandžu pojeo. Ljudi me smatrali nenormalni, al' šta ću im ja. :lol:
Što se večere tiče, kod mene u mojoj kući je nikada bilo nije. Jedino osim ako se baš ogladni.

Zimi, kao i obično, malo se ugojimo zbog sjedilačkog načina života. Znao sam često čipseve jesti. Ali sada sam skontao ako me želja natjera oko tih griskalica onda kupim kikiriki u ljusci, puno je zdravije.
listopad

#4028 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by listopad »

Ja kada dobijem gripu, za dva dana izgubim pet kila, cak i kada jedem. :lol:
didzej1602

#4029 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by didzej1602 »

Ima li ko kakav zanimljiv prijedlog šta za večeru, sa malo UH naravno :D nemam više inspiracije :-)
Mega Man X

#4030 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mega Man X »

Čitajući postove ostalih, oni uzmu malo voća za večeru i vozdra. :mrgreen:

Ako griješim, slobodno me ispravite.
Grof

#4031 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Grof »

Ludzak wrote:Visok 182 cm, 98 kg.
Kada sam vidio jutros brojku od 98 kg htio sam se onesvjestiit. Do prije dvije godine imao sam 85 kg kojih sam dobro držao. :zoka:

Sad sam u fazi mršanja, već ima sedmica. Hljeb sam u potpunosti izbacio, osim za doručak ali u smanjenim količinama i to crni. Što se tiče slatkiša, ni prije ih nisam jeo u velikim količinama. Eventualno dvaput sedmično prezalogajim nekolike kocke čokolade uz kaficu. Jutros sam na poslu, za doručak, samo narandžu pojeo. Ljudi me smatrali nenormalni, al' šta ću im ja. :lol:
Što se večere tiče, kod mene u mojoj kući je nikada bilo nije. Jedino osim ako se baš ogladni.

Zimi, kao i obično, malo se ugojimo zbog sjedilačkog načina života. Znao sam često čipseve jesti. Ali sada sam skontao ako me želja natjera oko tih griskalica onda kupim kikiriki u ljusci, puno je zdravije.
Hmmmmm...puno je na tvoju kilažu. Visina mi je kao tvoja a imam 91 kg i također sam u fazi reduciranja hrane jer osjećam težinu kilograma. Poslije 18-19 ne jedem ništa (samo voda), slatkiši i grickalice ništa, doručak i ručak regularno, ali manji obroci. Između neka užina. Nadam se za mjesec bar 2 kg manje. :run:
problemnatravunu

#4032 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by problemnatravunu »

Evo, i ja sam poceo da "ignorisem" ugljene hidrate(mada generalno, kruh jedem samo vikendom za doručke, ali volim slatko :D ), jbga, valja se malo srediti za toplije dane, i danas vecera biftek sa puno salate od mladog svjezeg kupusa i zelene salate, uz to, gemišt od graševine! :thumbup:
BJB

#4033 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by BJB »

moonca wrote:
Tax wrote:Pozdrav svima, treba mi da smrsam 5kg brzinski, koji su nacini najbolji?
:-)

ako popijes senu caj - 2.5 gk garantovano gubis , zavisi od tvoje tezine, jednim odlaskom u wc

:-D
Atkinsova ti je za brzo mrsanje, ali se vrate..
Izbacis ugljikohidrate u potpunosti, sve slatko, jedes meso, povrce, ribu, smijes piti nezasladjen caj/kafu/limunadu. Ne smijes voce.
Koliko se sjecam ne smijes ni sir jesti..Kile lete, ali se i vrate...Ma uostalom, progooglaj..
Moja 5:3 diet dobro napreduje..
moonca

#4034 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

dokle je stiga Tax?
Ludzak

#4035 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ludzak »

Grof wrote:
Ludzak wrote:Visok 182 cm, 98 kg.

v

Hmmmmm...puno je na tvoju kilažu. Visina mi je kao tvoja a imam 91 kg i također sam u fazi reduciranja hrane jer osjećam težinu kilograma. Poslije 18-19 ne jedem ništa (samo voda), slatkiši i grickalice ništa, doručak i ručak regularno, ali manji obroci. Između neka užina. Nadam se za mjesec bar 2 kg manje. :run:
Ne moraš me napominjati da je puno za moju visinu. Zato sam i smanjio zalogaje.

Evo za tri sedmice spao sam na 95. Dok ne dođem do 85 kg ne odustajem.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4036 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Velkoski »

kako se vrate kile, baš me zanima? :D

jbt, vi bi svi da mršate, a da se ne odričete hljebova, milki, krofni, makarona, špageta i svega sličnog :roll:

deficit kalorija, nizak unos UH, kardio svaki dan i to je put. kada smršate, ne vraćate se hamburgerima, nego održavate kalorije na nivou koji vas ne vodi u suficit :D

sve je jednostavno uz malo odricanja

piletina, riba, meso, jaja u normalnim količinama i to je to, najjednostavniji način
Snake Eyes

#4037 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Snake Eyes »

Velkoski wrote:kako se vrate kile, baš me zanima? :D

jbt, vi bi svi da mršate, a da se ne odričete hljebova, milki, krofni, makarona, špageta i svega sličnog :roll:

deficit kalorija, nizak unos UH, kardio svaki dan i to je put. kada smršate, ne vraćate se hamburgerima, nego održavate kalorije na nivou koji vas ne vodi u suficit :D

sve je jednostavno uz malo odricanja

piletina, riba, meso, jaja u normalnim količinama i to je to, najjednostavniji način
:thumbup: to ti je tzv. kelj dijeta, jedu sve osim kelja :D
pirmin

#4038 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

100g sampinjona obradjenih, 19 kcal...ubilo se za priloga + ima i proteina.
Neka to bude utorkom recimo. :D
omar little

#4039 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by omar little »

100 grama gljiva, pa to u oko more stat, ogladnis za 20 minuta nakon toga :D
omar little

#4040 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by omar little »

povrce, povrce, povrce. krompir nije povrce. :D i voce. zdravije zitarice, mesa lakseg, balansirana isharana, svega pomalo da covjek nije zeljan nicega i isfrustriran da se prejeda onda, guzicu s kauca u kretanje, dzoging, teretana, sport, okopavanje baste, stagod pase, samo nek se krece. i da vidis miline. :D
pirmin

#4041 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

omar little wrote:100 grama gljiva, pa to u oko more stat, ogladnis za 20 minuta nakon toga :D
Tegla od 200 grama.
Taman. Ogladnis za nekih sat i po. Eksponencijalno. :D

Al kao sto rekoh, to je samo prilog. :D
didzej1602

#4042 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by didzej1602 »

I ja gljivice danas, citava porodica jede sa sosom samo ja cijedim :lol:

dorucak skoro uvijek zobene sa kefirom, malo chia, sjemenki, komadic banane ili susene brusnice da me slatko mine, sad kako ljeto ide bice vise izbora vocki srecom, pogotovo bobicasto voce :-D
rucak meso ili riba sa povrcem i salata, vecera nekad jaje, nekad salata sa dimlj lososom ili pastrmkom, nekad samo mrkva ili krastavac uz rukolu grickam.
uzina manje vise zdrave sjemenke, max 5 komada. od 1.3. furam ovako manje vise, ugl bez hljeba, tjestenina, rize i krompira, bilo sta pohovano, i bez secera, po koja susena vockica je sve sto uzmem, maloprije -2kg :D ali ne radim to toliko zbog mrsanja koliko zelim da naviknem organizam na zdravu ishranu, jer imam hashimoto pa otprilike jedem sta savjetuju da stitna voli :lol:
milann1971

#4043 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by milann1971 »

malo sam iscitao postove i zakljucak se namece, puno, ali punooo odricanja od "dobre hrane" ako se misli mrsati...nema hljeba, nema slatkog, nema alkohola...to sto kazu ne jesti iza 18 cas je bedastoca, ne lijezemo svi u isto vrijeme, ko lijeze u ponoc ili iza taj moze jesti i u 21 cas slobodno, zakljucak je 3 sata pre sna ne najedati se...ja jedem sjemenke bundeve, ne goje, a jako zdrave za prostatu..to mozete grickati kad je kriza..za ribu i losos bas nema svako para..sustina je jesti sve, ali umjereno i ne prejedati se, i da nam tempo zivota dozvoli jesti 6x na dan, ali to je za vecinu neizvodiljivo...imam odlicnu dijetu sa jabukama, nije preteska, koga zanima nek pise na pp, jako je laka i garant se smrsa ( ovisno o visku kg ) 10/17 kg za 2 mjeseca...i nema JO JO efekta...nastavi se mrsat i nakon dijete :izet: :izet: :izet:
problemnatravunu

#4044 Re: Mrsanje - nacini ?

milann1971 wrote:malo sam iscitao postove i zakljucak se namece, puno, ali punooo odricanja od "dobre hrane" ako se misli mrsati...nema hljeba, nema slatkog, nema alkohola...to sto kazu ne jesti iza 18 cas je bedastoca, ne lijezemo svi u isto vrijeme, ko lijeze u ponoc ili iza taj moze jesti i u 21 cas slobodno, zakljucak je 3 sata pre sna ne najedati se...ja jedem sjemenke bundeve, ne goje, a jako zdrave za prostatu..to mozete grickati kad je kriza..za ribu i losos bas nema svako para..sustina je jesti sve, ali umjereno i ne prejedati se, i da nam tempo zivota dozvoli jesti 6x na dan, ali to je za vecinu neizvodiljivo...imam odlicnu dijetu sa jabukama, nije preteska, koga zanima nek pise na pp, jako je laka i garant se smrsa ( ovisno o visku kg ) 10/17 kg za 2 mjeseca...i nema JO JO efekta...nastavi se mrsat i nakon dijete :izet: :izet: :izet:
Kad smo već kod ribe, svježe srdele su po sarajevskim ribarnicama samo 5 KM kilogram, a u principu to je najzdravija vrsta ribe, uz to kuhana blitva ili raštika , pa začinjena maslinovim uljem i bijelim lukom, definitivno jedno od najzdravijih jela :thumbup:
milann1971

#4045 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by milann1971 »

problemnatravunu wrote:
milann1971 wrote:malo sam iscitao postove i zakljucak se namece, puno, ali punooo odricanja od "dobre hrane" ako se misli mrsati...nema hljeba, nema slatkog, nema alkohola...to sto kazu ne jesti iza 18 cas je bedastoca, ne lijezemo svi u isto vrijeme, ko lijeze u ponoc ili iza taj moze jesti i u 21 cas slobodno, zakljucak je 3 sata pre sna ne najedati se...ja jedem sjemenke bundeve, ne goje, a jako zdrave za prostatu..to mozete grickati kad je kriza..za ribu i losos bas nema svako para..sustina je jesti sve, ali umjereno i ne prejedati se, i da nam tempo zivota dozvoli jesti 6x na dan, ali to je za vecinu neizvodiljivo...imam odlicnu dijetu sa jabukama, nije preteska, koga zanima nek pise na pp, jako je laka i garant se smrsa ( ovisno o visku kg ) 10/17 kg za 2 mjeseca...i nema JO JO efekta...nastavi se mrsat i nakon dijete :izet: :izet: :izet:
Kad smo već kod ribe, svježe srdele su po sarajevskim ribarnicama samo 5 KM kilogram, a u principu to je najzdravija vrsta ribe, uz to kuhana blitva ili raštika , pa začinjena maslinovim uljem i bijelim lukom, definitivno jedno od najzdravijih jela :thumbup:
da je najzdravija ne bi kostala 5km po kili,ne zavaravaj se, ali ok, i to je jedan dan...ostale dane ??? ili da jedem sardelu svaki dan dok mi ne izadje na nos ??? sustina je jesti sve ali umjereno, stati kad je najljepse , prije obroka popiti casu vode, poceti jutro sa medom i cimetom da se pokrene metabolizam, ili sok limuna u mlaku vodu...kad citam postove ljudi koji se kao zdravo hrane i pripremaju svasta nesto zapitam se kako stizu to, imaju li djecu, posao , obaveze ??? ili su samo sebi posveceni ??? s nasim tempom zivota tesko se sve moze postici, ali nije opravdanje za gojaznost...
problemnatravunu

#4046 Re: Mrsanje - nacini ?

Naravno da ne mislim da jedes srdele svaki dan, to je prvo, a kao drugo, de malo proguglaj o morskoj ribi, pa ćeš vidjeti koja je najzdravija, i kako je srdela totalno podcijenjena, a najzdravija.
Drugi par rukava je sto je svako ne voli, nego vise voli bijele skupe vrste ribe...
Mi u nasoj porodici, ribu jedemo 2 puta heftično, od toga barem jednom srdele
mayab

#4047 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

Bluemore

#4048 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bluemore »

problemnatravunu wrote:Naravno da ne mislim da jedes srdele svaki dan, to je prvo, a kao drugo, de malo proguglaj o morskoj ribi, pa ćeš vidjeti koja je najzdravija, i kako je srdela totalno podcijenjena, a najzdravija.
Drugi par rukava je sto je svako ne voli, nego vise voli bijele skupe vrste ribe...
Mi u nasoj porodici, ribu jedemo 2 puta heftično, od toga barem jednom srdele
:thumbup:
Ludzak

#4049 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ludzak »

Sa 98 kg, prije tri sedmice, spao sam na 93 kg. To je previše za tako kratko vrijeme. Definitivno ne radim nešto OK. Mislim da umjesto stomaka gubim mišićno tkivo jer stomak mi je gotovo isti.
Yebo mršanje, nije to za mene. Bolje hapati sve i svašta i umrijeti zadovoljan, nego se patiti sa hranom i brojanjima kalorija. :-x
Snake Eyes

#4050 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Snake Eyes »

Ludzak wrote:Sa 98 kg, prije tri sedmice, spao sam na 93 kg. To je previše za tako kratko vrijeme. Definitivno ne radim nešto OK. Mislim da umjesto stomaka gubim mišićno tkivo jer stomak mi je gotovo isti.
Yebo mršanje, nije to za mene. Bolje hapati sve i svašta i umrijeti zadovoljan, nego se patiti sa hranom i brojanjima kalorija. :-x
nema mrsanja bez djelimicnog gubljenja misica. nakon mrsanja ides na blago vracanje tezine ali kroz misice a zasto je opet potrebna vježba.
ne kažu dzaba bolje sat ofiraze na plazi nego godina znojenja u teretani. :D
Post Reply