Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4026 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

_Alcatraz_ wrote:OVJERENE KANDIDATSKE LISTE ZA UČEŠĆE NA LOKALNIM IZBORIMA KOJI SE ODRŽAVAJU 07.OKTOBRA 2012. GODINE

http://www.izbori.ba/Documents/Izbori20 ... te-bos.pdf

Ove liste nisu normalne. Pola ilidze je na listi. Svi bi na mjesto 11.

[/img]
Kakva je ono vizionarska stranka :roll:

husina stranka :roll: :run:
FOČANSKI PROPISI

#4027 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Hoće li Sena(h)id Memić zadržati radno mjesto u općini?
Ako hoće,mi ćemo ga rasporediti u sektor histioriski spomenici i znamenja.
Radno mjesto će mu biti ispod onog drveta na kružnom toku.
Služit' će k'o živi spomenik.
Kad turisti obiđu voćnjak,obavezno će svratiti da vide genijalnog autora .Ako još uz put kupe kakav suvenir on će pisati posvetu (ima iskustvo u tom).
LeonardoAC

#4028 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

FOČANSKI PROPISI wrote:Hoće li Sena(h)id Memić zadržati radno mjesto u općini?
Kad turisti obiđu voćnjak,obavezno će svratiti da vide genijalnog autora .Ako još uz put kupe kakav suvenir on će pisati posvetu (ima iskustvo u tom).
hajd što si naporan... al' si fkt neumoran :D
Šta je tebi Memic toliko skrivio pa evo 500 postova si posvetio njemu. Džaba se bolan trudiš, BNS je minorna stranka bez šanse da osvoji i 2% glasova, i tako ce i dalje da bude. Pljujes po ljudima uglavnom bez ikakvog osnova i ikakvih argumenata. Jeste li izložili negdje svoj program za Ilidžu, ili će vam se kampanja sastojati od blaćenja drugih.. fuj
FOČANSKI PROPISI

#4029 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

LeonardoAC wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Hoće li Sena(h)id Memić zadržati radno mjesto u općini?
hajd što si naporan... al' si fkt neumoran :D
Šta je tebi Memic toliko skrivio pa evo 500 postova si posvetio njemu. Džaba se bolan trudiš, BNS je minorna stranka bez šanse da osvoji i 2% glasova, i tako ce i dalje da bude. Pljujes po ljudima uglavnom bez ikakvog osnova i ikakvih argumenata. Jeste li izložili negdje svoj program za Ilidžu, ili će vam se kampanja sastojati od blaćenja drugih.. fuj
Treba mi još toliko da bi dočarao genijalnost načelnika u nas.
( a ti, veliki gospodine, argumentovano obori, bar, jednu, iznesenu, trvdnju)
FOČANSKI PROPISI

#4030 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Saznao sam i gdje su voćke kupljene:
Ima jedna zadruga u kojoj je žena u njega dio vlasti.
Tamo.
SBB BIH ILIDZA

#4031 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by SBB BIH ILIDZA »

Na malonogometnom turniru u Hrasnici ekipa SBB BiH Ilidža pobjedila ekipu Lasica rezultatom 4 : 1. U subotu u 18 sati će se odigrati utakmica izmedju SBB BiH Ilidža i Asocijacija mladih SDA Ilidža :)) bit će zanimljivo :))
starii

#4032 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by starii »

SBB BIH ILIDZA wrote:Na malonogometnom turniru u Hrasnici ekipa SBB BiH Ilidža pobjedila ekipu Lasica rezultatom 4 : 1. U subotu u 18 sati će se odigrati utakmica izmedju SBB BiH Ilidža i Asocijacija mladih SDA Ilidža :)) bit će zanimljivo :))
koliko vam placa fahro da se reklamirate po sa-x :)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4033 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

FOČANSKI PROPISI wrote:Saznao sam i gdje su voćke kupljene:
Tamo.
a sta je gaja dobio za onu zemlju? :roll:

aa vidi turnir, koliko me sjecanje sluzi zadnji je baš održan pred prošle izbore, jel imaju sve stranke ekipe :roll:
SBB BIH ILIDZA

#4034 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by SBB BIH ILIDZA »

starii wrote:
SBB BIH ILIDZA wrote:Na malonogometnom turniru u Hrasnici ekipa SBB BiH Ilidža pobjedila ekipu Lasica rezultatom 4 : 1. U subotu u 18 sati će se odigrati utakmica izmedju SBB BiH Ilidža i Asocijacija mladih SDA Ilidža :)) bit će zanimljivo :))
koliko vam placa fahro da se reklamirate po sa-x :)
Neke stvari nemaju cijenu :)
desperate housewife

#4035 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by desperate housewife »

_Alcatraz_ wrote:
desperate housewife wrote: Polupao si lončiće :D HA HA HA
mislilo se na Radončića
Opet offtopic na ovoj temi. Od 4 komentara imas 104 offtopica.
Ja bih svakome ko doprinese zaposljavanju ljudi i uredjenju BiH (zakonski, arhitektonski, privredno...), pa makar te pare stekao na neki nelegalan nacin dao doktorat, jer nasa drzava je puna postratnih strucnjaka koji ne znaju nista osim da budzetare i unistavaju i ono sto je stvoreno teskom mukom.
Samo objasni zasto ti smeta taj Radoncic? Zaposljava hiljade ljudi, gradi zgrade, eto osnovao je i stranku za sve neradnike, uhljebe i budzetare u BiH... Za svakoga po nesto.
On pare jest stekao na nelegalan nacin, ali je ulozio u BiH. Sta je sa Harisom, Bakirom, i njihovom rajom? Svi su oni multimilioneri, a jos uvijek peru novac i nastoje da kradu od drzave.

Da se ne bismo ti i ja prepucavali do ujutru imaju teme koje su vezane za radoncica i sl. pa cemo tamo voditi diskusiju, a ovdje je tema Ilidza (ako treba i sliku cu ti poslati radi objasnjenja pojma Ilidža) pa bih te molio da ne trolujes temu osim ako nemas nesto pametno da pises vezano za nasu (nekada) najljepsu Ilidžu.
Ovo je tek lobotomija i raspad sistema.

Ovo su stavovi koji ce i Ilidzu i BiH sasvim upropastiti.

Još su stari Grci, Rimljani, perzijsko, arapsko, tursko itd.. carstva, dok su bili u samom vrhuncu razvoja ISKLUČIVO zabranjivali svim trgovcima robljem, hranom isl. da se bave politikom!

Ljudi koji to ne shvataju, razmišljaju emocijama (jer ne posjeduju znanje), i onda izjave postaju dokazi i argumenti. To je znak totalne nazadnosti i lobotomija u društvu.

Ljudi koji "padaju" na izjave "mi smo najbolji, mi imamo rješenje za sve, mi ćemo to sve popraviti..." + još kažu recimo: "ja ću svojim ličnim helikopterom nadgledati izgradnju auto puta..."

To su po svim historijskim iskustvima najveći lažovi. Ljudi, samo čitaj te historiju, naći ćete more primjera ljudi koji su na taj način upropaštavali društva kojim su vladali.

jeste offtopic al' upravo se odnosi na ovo prepucavanje "SBB i predstojeći izbori".
Last edited by desperate housewife on 22/08/2012 22:33, edited 1 time in total.
SBB BIH ILIDZA

#4036 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by SBB BIH ILIDZA »

Admir_1984 wrote:
Tamo.

aa vidi turnir, koliko me sjecanje sluzi zadnji je baš održan pred prošle izbore, jel imaju sve stranke ekipe :roll:

Koliko je meni poznato samo SBB BiH, S BiH i SDA su prijavili svoje ekipe.

SBB BiH podržava sve sportske aktivnosti na prostoru Općine Ilidža bez obzira da li se one održavaju u predizborno vrijeme ili ne.

http://www.sbbbh.ba/index.php?option=co ... Itemid=117

DELEGACIJA

#4037 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

SBB BIH ILIDZA wrote:
Admir_1984 wrote:
Tamo.

Koliko je meni poznato samo SBB BiH, S BiH i SDA su prijavili svoje ekipe.

SBB BiH podržava sve sportske aktivnosti na prostoru Općine Ilidža bez obzira da li se one održavaju u predizborno vrijeme ili ne.

FOČANSKI PROPISI

#4038 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Pozivam nekog pravog člana BNS-a da kaže HVALA što sam tako malu stranku izdigao do planetarnih visina.
U protivnom ,vraćam se Elvisu Vreti,svakako sam njihov član.
FOČANSKI PROPISI

#4039 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

zeljo1984

#4040 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by zeljo1984 »

Kako idu ovi izbori gledam iz dana u dan ove kandidate na listama. Npr, Bajram namaz, raspoređeni među narodom u odjelima naravno mnogo kvalitetnijim u odnosu na standardna kupljena na snizenjima. Umjetni je osmjeh tu, lete da se ljube i koga znaju i koga ne znaju, da se pozdrave. Na facebook svakodnevno stizu kontakti i poruke tipa Hoces li glasati za mene... Mogu li racunati na tvoj glas i to od istih onih mladih ljudi koji se u proteklom periodu ni udostoje da pozdrave se na ulici i sl.
Naravno treba posebno istaknuti mlade dame, koje su na listama, aktivne poznavaoce str jezika, obrazovane na drustvenim smjerovima koje moze zavrsiti svaki prosjecno inteligentan covjek koji nema pametnijeg posla osim da ide na predavanja.
Svi se bore kako bi ujagmili vječnićki paušal u iznosu od cc 400-650 KM, naravno najveći adut im je 1. Srediti se da izgledas uredno i lijepo jer kod nas je 95% slika a 5% ton. 2. Potrudi se da ocrniš one sa suprotne strane, a koja god se uradi korisna stvar da je ne spomenes i preskocis. 3. Svi nastupaju kao da kada oni dođu u priliku da upravljaju sve ce biti bolje, radit ce se projekti koji su kako treba, nece biti budalastih ideja... sve to nazalost ne osvrcuci se na finansijku stranu 4. Niko do sada nije napravio tabelarni prikaz budzeta iz godine u godinu sa jasnim namjerama kako se misli raditi u naredne 4 godine, procjenom prihoda i glavnim stavkama kako ce se raspoređivati prihodi odnosno finansiranja makar na nekom grubom planu. 5. Vecina mladih iako sam i sam u dobi ispod 30 godina a koji su se kandiditali na izborima zaista ne posjeduju moralne kvalitete vec su to karijeristi kojima je u prvom planu privući pažnju na sebe, riješiti svoje probleme a vidjet će se kome će i kafu neko od njih da plati nakon izbora. Pogotovo ako ne prođe. Ta dvoličnost me ubija. 6. Najveći od svih problema je razjedinjavanje naroda. Sa ovoliko mnogo stranaka i kandidata, Narod je razjedinjen i to je osnovni razlog male izlaznosti na izbore. Pogledajte primjer RS gdje su na sceni 3 opcije snsd,sds,pdp i kako se to odrazava na funkcionalnost.
Kada sam vidio jucer na portalima sliku A.Izetbegovića sa onim dječakom, film mi se vratio i zaista mi smo onakog čovjeka bili u stanju da popljujemo, i to odmah nakon rata. Nastupila je neka koalicija Alijansa instalirana od strane Inostranih vlada, sada na sceni imamo političke opcije koje su zaista 99% slika bez tona... Instuirane od snaga koje zele da uniste Bosnu i Hercegovinu a pogotovo da razjedine Bosnjacki narod..ovo govorim jer je na ilidzi 80% Bosnjaka. SBB je politicka stranka ciji vlasnik svoj novac drzi u offshore firmama,reklamira deltu na webu, a njegova domovina je crna gora.
Svaka cast svakome. Bilo kritika ili ne...Moje misljenje ne moze niko promjeniti...Nastavit cu putem kakav je trasirao nas rahmetli Alija... To nije put radoncica, nije put lagumdžije...Naravno SDA nije onakva kakva bi trebala da bude...Ali temelji su čvrsti.
Zato necu podrzati osobe na listama vec cu podrzati politicku opciju.
To svako treba da razjasni sa sobom. Ili sam crven ili sam zelen.
Sredine nema...A gospoda neka pokusa u crnoj gori nesto da uradi... nama pomoć ne treba. Nemojte nam djeliti džemat slabiti nas...Imamo mi ko nama radi o glavi.

Ja sam svoje rekao i imam stav koji ne mjenjam.. A vi bujrum pa pljujte sada kolko hocete i udrite ispod pojasa.
THINK PINK

#4041 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

zeljo1984 wrote:Kako idu ovi izbori gledam iz dana u dan ove kandidate na listama. Npr, Bajram namaz, raspoređeni među narodom u odjelima naravno mnogo kvalitetnijim u odnosu na standardna kupljena na snizenjima. Umjetni je osmjeh tu, lete da se ljube i koga znaju i koga ne znaju, da se pozdrave. Na facebook svakodnevno stizu kontakti i poruke tipa Hoces li glasati za mene... Mogu li racunati na tvoj glas i to od istih onih mladih ljudi koji se u proteklom periodu ni udostoje da pozdrave se na ulici i sl.
Naravno treba posebno istaknuti mlade dame, koje su na listama, aktivne poznavaoce str jezika, obrazovane na drustvenim smjerovima koje moze zavrsiti svaki prosjecno inteligentan covjek koji nema pametnijeg posla osim da ide na predavanja.
Svi se bore kako bi ujagmili vječnićki paušal u iznosu od cc 400-650 KM, naravno najveći adut im je 1. Srediti se da izgledas uredno i lijepo jer kod nas je 95% slika a 5% ton. 2. Potrudi se da ocrniš one sa suprotne strane, a koja god se uradi korisna stvar da je ne spomenes i preskocis. 3. Svi nastupaju kao da kada oni dođu u priliku da upravljaju sve ce biti bolje, radit ce se projekti koji su kako treba, nece biti budalastih ideja... sve to nazalost ne osvrcuci se na finansijku stranu 4. Niko do sada nije napravio tabelarni prikaz budzeta iz godine u godinu sa jasnim namjerama kako se misli raditi u naredne 4 godine, procjenom prihoda i glavnim stavkama kako ce se raspoređivati prihodi odnosno finansiranja makar na nekom grubom planu. 5. Vecina mladih iako sam i sam u dobi ispod 30 godina a koji su se kandiditali na izborima zaista ne posjeduju moralne kvalitete vec su to karijeristi kojima je u prvom planu privući pažnju na sebe, riješiti svoje probleme a vidjet će se kome će i kafu neko od njih da plati nakon izbora. Pogotovo ako ne prođe. Ta dvoličnost me ubija. 6. Najveći od svih problema je razjedinjavanje naroda. Sa ovoliko mnogo stranaka i kandidata, Narod je razjedinjen i to je osnovni razlog male izlaznosti na izbore. Pogledajte primjer RS gdje su na sceni 3 opcije snsd,sds,pdp i kako se to odrazava na funkcionalnost.
Kada sam vidio jucer na portalima sliku A.Izetbegovića sa onim dječakom, film mi se vratio i zaista mi smo onakog čovjeka bili u stanju da popljujemo, i to odmah nakon rata. Nastupila je neka koalicija Alijansa instalirana od strane Inostranih vlada, sada na sceni imamo političke opcije koje su zaista 99% slika bez tona... Instuirane od snaga koje zele da uniste Bosnu i Hercegovinu a pogotovo da razjedine Bosnjacki narod..ovo govorim jer je na ilidzi 80% Bosnjaka. SBB je politicka stranka ciji vlasnik svoj novac drzi u offshore firmama,reklamira deltu na webu, a njegova domovina je crna gora.
Svaka cast svakome. Bilo kritika ili ne...Moje misljenje ne moze niko promjeniti...Nastavit cu putem kakav je trasirao nas rahmetli Alija... To nije put radoncica, nije put lagumdžije...Naravno SDA nije onakva kakva bi trebala da bude...Ali temelji su čvrsti.
Zato necu podrzati osobe na listama vec cu podrzati politicku opciju.
To svako treba da razjasni sa sobom. Ili sam crven ili sam zelen.
Sredine nema...A gospoda neka pokusa u crnoj gori nesto da uradi... nama pomoć ne treba. Nemojte nam djeliti džemat slabiti nas...Imamo mi ko nama radi o glavi.

Ja sam svoje rekao i imam stav koji ne mjenjam.. A vi bujrum pa pljujte sada kolko hocete i udrite ispod pojasa.

Upravu si , svaka cast , i mene je ona slika bas nesto rastuzila , svaki covjek ima mana , ali treba se truditi i raditi stvari na pravi nacin , i mene rastuzuje sto su ljudi oportunisti i sto postajemo jadni gledajuci samo prilike za licnu satisfakciju međutim uvjeren sam da ima i osoba koje su iznad toga i da pozitivnim djelovanjem moze se puno toga ucinit...

By the way : Aj em grin ! i naravno glasat ču za SDA isključivo !
FOČANSKI PROPISI

#4043 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Hvala ti što si mi osvježio sjećanje,na neko davno prošlo vrijeme.
(vratite ovu himnu u zvaničan protokol,izbacite Sena(h)ida Memića i eto me kod vas)
THINK PINK

#4044 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Hvala ti što si mi osvježio sjećanje,na neko davno prošlo vrijeme.
(vratite ovu himnu u zvaničan protokol,izbacite Senahida Godinjaka i eto me kod vas)
To je himna SDA

Pa izbačen je , sad je u SBIH , taj oportunista nam nije trebao, politicko iskustvo sazeto kroz 3 stranke , zar nisi citao u oslobodzenju ? Kad je trebao dobiti posao u ZOI učlanio se u SDP , htio da hinjski uleti u SDA, i sad prešao u SDP ....

Šta reči ? ... to kao one osobe sa stupa ..... ispod mosta i na petlji što se eksponiraju... hahaha
FOČANSKI PROPISI

#4045 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

zeljo1984 wrote: Svaka cast svakome. Bilo kritika ili ne...Moje misljenje ne moze niko promjeniti...Nastavit cu putem kakav je trasirao nas rahmetli Alija... To nije put radoncica, nije put lagumdžije...i.
To je put Edhema Bičakčića,znači BNS je tvoja opcija,a ne SDA Sulje Tihića i Sena(h)ida Memića.
jon_jovi

#4046 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kako nešto što ima 87.000 stanovnika uopće može biti jedinica lokalne samouprave? Pa ne može nikako.
Primjera radi: Monako ima 32.000 stanovnika. Linjenštajn ima 32.000, San Marino 4.700 a Andora 67.000 stanovnika. To su suverene države a ne općine, a naša općina ima više od svih ovih pobrojanih država. Komunistički megalomanski megalopolis. Koji će nam to đavo?
_Reds_

#4047 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Mislim da je do federalnih zakona koji su imanoevali samo par gradova, a ostalo su sve opcine.

U Federaciji su gradovi samo Mostar i Sarajevo, za Tuzlu i Zenicu nisam siguran.
FOČANSKI PROPISI

#4048 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:Kako nešto što ima 87.000 stanovnika uopće može biti jedinica lokalne samouprave? Pa ne može nikako.
Primjera radi: Monako ima 32.000 stanovnika. Linjenštajn ima 32.000, San Marino 4.700 a Andora 67.000 stanovnika. To su suverene države a ne općine, a naša općina ima više od svih ovih pobrojanih država. Komunistički megalomanski megalopolis. Koji će nam to đavo?
Ja imam jarana u Kanadi,provincija Qvibek.Pobjegao '92.Međutim ,i tamo su srbi većina,i hoće da se odcijepe od Kanade.
Kad mogu oni može i Rakovica.
Odcijepite se i izaberite nekog od Sinanovića za načelnika.
jon_jovi

#4049 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jon_jovi wrote:Kako nešto što ima 87.000 stanovnika uopće može biti jedinica lokalne samouprave? Pa ne može nikako.
Ja imam jarana u Kanadi,provincija Qvibek.Pobjegao '92.Međutim ,i tamo su srbi većina,i hoće da se odcijepe od Kanade.
Šta ti odmah trzaš na Rakovicu i Sinanoviće
FOČANSKI PROPISI

#4050 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Šta ti odmah trzaš na Rakovicu i Sinanoviće
Zar nije sjedište UDBE u Rakovici?
Locked