Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zemo_online
#4026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
[
to je sushtina,zato sam vikno.
eto nemas odgovor.
da je sdp osvojio 70% bosnjackih glasova ne bi bilo nidje sda.[/quote]
Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?[/quote]
i zasto onda zovu boljitak i hsp u vlast? sdp ima dovoljno hrvata da ih postavi na funkcije.
to je igra sdp-a kako bi pokazali da ne zanemaruju hrvate.
eto nemas odgovor.
da je sdp osvojio 70% bosnjackih glasova ne bi bilo nidje sda.[/quote]
Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?[/quote]
i zasto onda zovu boljitak i hsp u vlast? sdp ima dovoljno hrvata da ih postavi na funkcije.
- nosara
#4027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?[/quote]test01 wrote:[
eto nemas odgovor.
da je sdp osvojio 70% bosnjackih glasova ne bi bilo nidje sda.
to je igra sdp-a kako bi pokazali da ne zanemaruju hrvate.[/quote]
Dobro, i...?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne lupetajtest01 wrote:
eto nemas odgovor.
da je sdp osvojio 70 posto glasova, ne bi bilo nigdje nikoga osim sdp-a
kakvih bolan bosnjackih glasova, jesi li ti dobio hrvatski glasacki listic, izvadili ti krv prije izbora?
sve vrijeme postavljas stvari pogresno
- madner
#4029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to igra, nego bez te dvije stranke ne bi imali dovoljan broj glasova za drugi dom FBiH
Razumijes li da imas dva doma u FBiH?
-
zemo_online
#4030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nosara wrote:Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?test01 wrote:[
eto nemas odgovor.
Dobro, i...?[/quote]
I zasto zovu hsp i boljitak u vlast?
- GandalfSivi
#4031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajde da probamo poooolaaaakooooo. Ima nesto sto se zove Doooom naroooodaaaaa. Da bi mogao uspostaviti vlast, treba ti jeeeeednaaa treeeeecinaaaaa predstavnika svih narooodaaaaa. SDP neeeemaaaaa jednu trecinu hrvaaaaatskiiiiih glasova u Dooooomuuuuu naroooodaaaaa. Zajedno sa HSP i NSRzB to imaaaaajuuuuu.test01 wrote: i zasto onda zovu boljitak i hsp u vlast? sdp ima dovoljno hrvata da ih postavi na funkcije.
Shvatas sada?
- nosara
#4032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro, i...?[/quote]test01 wrote:nosara wrote:Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?test01 wrote:[
eto nemas odgovor.
I zasto zovu hsp i boljitak u vlast?[/quote]
Da bi hadezeu digli tlak... I...?
-
zemo_online
#4033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
madner wrote:Nije to igra, nego bez te dvije stranke ne bi imali dovoljan broj glasova za drugi dom FBiH![]()
hsp nema ni 1 predstavnika u domu naroda.
- madner
#4034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ces morati ponoviti.GandalfSivi wrote:Hajde da probamo poooolaaaakooooo. Ima nesto sto se zove Doooom naroooodaaaaa. Da bi mogao uspostaviti vlast, treba ti jeeeeednaaa treeeeecinaaaaa predstavnika svih narooodaaaaa. SDP neeeemaaaaa jednu trecinu hrvaaaaatskiiiiih glasova u Dooooomuuuuu naroooodaaaaa. Zajedno sa HSP i NSRzB to imaaaaajuuuuu.test01 wrote: i zasto onda zovu boljitak i hsp u vlast? sdp ima dovoljno hrvata da ih postavi na funkcije.
Shvatas sada?
- GandalfSivi
#4035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet pogresno. Trebali bi imati jednog iz kantona 10.test01 wrote:madner wrote:Nije to igra, nego bez te dvije stranke ne bi imali dovoljan broj glasova za drugi dom FBiH![]()
- nosara
#4036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da je uzalud...madner wrote:Mislim da ces morati ponoviti.GandalfSivi wrote:Hajde da probamo poooolaaaakooooo. Ima nesto sto se zove Doooom naroooodaaaaa. Da bi mogao uspostaviti vlast, treba ti jeeeeednaaa treeeeecinaaaaa predstavnika svih narooodaaaaa. SDP neeeemaaaaa jednu trecinu hrvaaaaatskiiiiih glasova u Dooooomuuuuu naroooodaaaaa. Zajedno sa HSP i NSRzB to imaaaaajuuuuu.test01 wrote: i zasto onda zovu boljitak i hsp u vlast? sdp ima dovoljno hrvata da ih postavi na funkcije.
Shvatas sada?
- madner
#4037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisu jos svi kantoni dali poslanike, sabur.test01 wrote:madner wrote:Nije to igra, nego bez te dvije stranke ne bi imali dovoljan broj glasova za drugi dom FBiH![]()
Ko je sazvao danasnju sjednicu, ime covjeka i stranka?
-
detroit-mercy
#4038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?[/quote]test01 wrote:[
eto nemas odgovor.
Slusaj jaro, ovdje se moze do sutra preganjati ko je upravu ili sta je po zakonu a sta nije.
Jesmo li gledali HDZ dvadeset godina na vlasti, jesmo. Je li vrijeme da malo i drugi dodju jeste.
Tebi kao Hrvatu sigurno nece biti nimalo losije, iskreno se nadam da ce svima biti bar malo bolje.
Za dvije godine imas novu provjeru vlasti na lokalinim izborima, ako Hrvati smatraju da ih ova vlast nije dobro reprezentovala, bujrum sve glasove HDZu i onda problem rijesen. Isto tako za 4 godine na novim drzavnim, ako se ne naprave neki pomaci u Federaciji u odnosima dva naroda, bujrum sve glasove HDZu i onda nece bit problema. Oni ce sve probleme rijesiti.
Iskreno, ja kod velikog broja Hrvatskih politicara i ne vidim neku posebnu volju da se bave sustinskim stvarima, sve se u principu svodi na klepanje i osiguravanje ostupnice u vidu nekretnina u Hrvatskoj.
A ako mislis da ce izbiti sada neka revolucija zbog svega ovoga, vjerju da nece. Cova ce malo pjeniti, pa poslije zaleci na vlast u opcinama/kantonima koje ima. Nije ni on budala kakvim ga ti smatras.
-
zemo_online
-
zemo_online
#4040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
detroit-mercy wrote:Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?test01 wrote:[
eto nemas odgovor.
Slusaj jaro, ovdje se moze do sutra preganjati ko je upravu ili sta je po zakonu a sta nije.
Jesmo li gledali HDZ dvadeset godina na vlasti, jesmo. Je li vrijeme da malo i drugi dodju jeste.
Tebi kao Hrvatu sigurno nece biti nimalo losije, iskreno se nadam da ce svima biti bar malo bolje.
Za dvije godine imas novu provjeru vlasti na lokalinim izborima, ako Hrvati smatraju da ih ova vlast nije dobro reprezentovala, bujrum sve glasove HDZu i onda problem rijesen. Isto tako za 4 godine na novim drzavnim, ako se ne naprave neki pomaci u Federaciji u odnosima dva naroda, bujrum sve glasove HDZu i onda nece bit problema. Oni ce sve probleme rijesiti.
Iskreno, ja kod velikog broja Hrvatskih politicara i ne vidim neku posebnu volju da se bave sustinskim stvarima, sve se u principu svodi na klepanje i osiguravanje ostupnice u vidu nekretnina u Hrvatskoj.
A ako mislis da ce izbiti sada neka revolucija zbog svega ovoga, vjerju da nece. Cova ce malo pjeniti, pa poslije zaleci na vlast u opcinama/kantonima koje ima. Nije ni on budala kakvim ga ti smatras.[/quote]
dobro,slazem se za hdz,ali sta je sdp u svom mandatu napravio?
- madner
#4041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kako onda kazes da nema fajde od HSP-atest01 wrote:kresic hsp.
-
zemo_online
#4042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
madner wrote:Pa kako onda kazes da nema fajde od HSP-atest01 wrote:kresic hsp.
kaze covic.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
test01 wrote:madner wrote:Pa kako onda kazes da nema fajde od HSP-atest01 wrote:kresic hsp.
kaze covic.
- Komrad
#4044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije nistatest01 wrote:
dobro,slazem se za hdz,ali sta je sdp u svom mandatu napravio?
zato je i izgubio izbore i bio konstruktivna oopozicija 2 mandata po 4 godine
- GandalfSivi
#4045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uveo nas u Vijece Evrope, uveo redovne penzije, ukinuo Herceg Bosnu, pokusao uraditi jos mnogo stvari koje nije uspio zbog razno raznih interesa drugih clanova Alijanse, i sve to za nekih 20 mjeseci (sada uporedi to sa 20 godina). I da, mozes nastaviti ignorisati moje odgovore, ali cu ti opet svaki put odgovoriti...test01 wrote: dobro,slazem se za hdz,ali sta je sdp u svom mandatu napravio?
-
zemo_online
#4046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
GandalfSivi wrote:Uveo nas u Vijece Evrope, uveo redovne penzije, ukinuo Herceg Bosnu, pokusao uraditi jos mnogo stvari koje nije uspio zbog razno raznih interesa drugih clanova Alijanse, i sve to za nekih 20 mjeseci (sada uporedi to sa 20 godina). I da, mozes nastaviti ignorisati moje odgovore, ali cu ti opet svaki put odgovoriti...test01 wrote: dobro,slazem se za hdz,ali sta je sdp u svom mandatu napravio?
ne ignorisem samo pitam. ovde sam da vodimo konstruktivan dijalog.
- GandalfSivi
#4047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitaj, nije sramota...
-
detroit-mercy
#4048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slusaj jaro, ovdje se moze do sutra preganjati ko je upravu ili sta je po zakonu a sta nije.test01 wrote:detroit-mercy wrote:Pa sta...? Sa toliko glasova ne bi bilo nigdje nikog, osim SDP-a... I...?test01 wrote:[
eto nemas odgovor.
A ako mislis da ce izbiti sada neka revolucija zbog svega ovoga, vjerju da nece. Cova ce malo pjeniti, pa poslije zaleci na vlast u opcinama/kantonima koje ima. Nije ni on budala kakvim ga ti smatras.[/quote]
dobro,slazem se za hdz,ali sta je sdp u svom mandatu napravio?[/quote]
Nije nista ali nije ni imao mandat na federalnom ili drzavnom nivou. Evo, dace im se prilika pa ako nista ne budu napravili, noga u dupe. I za cetiri godine cemo opet imati stranke bratimice (SDA/HDZ) na vlasti. Bem ga, pa nije sada smak svijeta ako HDZ ne udje u vlast
Moja licna nada je da ce ovo malo promijeniti neke stvari izmedju dva naroda i da ce SDP pokusati da pokaze Hrvatima da nije babaroga koje treba da se plase nego stranka i Hrvata koji dijele isti svjetonazor.
Sada, ako ti kao Hrvat osjetis za ovih par godina da neke stvari idu nabolje u odnosima dva naroda ili da kaze tri naroda, hoces li onda za cetiri godine svoj glas dati nekim od stranaka platforme ili ces se drzati HDZ paradigme.
-
zemo_online
#4049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
koliko dobra je sda napravila u 20 godina?
- O'zone
- Globalni moderator
#4050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko i HDZtest01 wrote:koliko dobra je sda napravila u 20 godina?