Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
galamdzinica

#4026 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by galamdzinica »

Znam da sad svi imaju ovako, ali meni baš dosadila duga kosa, a ovo mi fino :D

Image
Ime Korisničko

#4027 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ime Korisničko »

Imam ovu frizuru neko vrijeme. Ako ti je kvalitetna kosa ravna i da se odrzavat - samo naprijed! Jer super izgleda, moderna je, jednostavna, istice i lice i ramena vrat.. super sve. Ali ako ti je kosa komplikovana (kao moja) onda te ceka peglanje svaki put. Treba mi 5 min da je osusim, 15 da je isfeniram, i 15 da je ispeglam :| ako je los dan onda i duze. Pa eto.. ako ti se da... :)
ema_

#4028 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ema_ »

Jel ko skidao kanu s kose? Cula sam da ima nesto s limunom, al iskustva mi trebaju :D .
manekenka u penziji

#4029 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Nisam skidala ništa :) ali sam pokušala da posvjetlim kosu limunom. Fakat je uspjelo. Imala sam fine pramencice koji su ubrzo tako ružno ispucali da mi je na tretiranim mjestima kosa došla kao slama.
manekenka u penziji

#4030 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

Ime Korisničko wrote:Imam ovu frizuru neko vrijeme. Ako ti je kvalitetna kosa ravna i da se odrzavat - samo naprijed! Jer super izgleda, moderna je, jednostavna, istice i lice i ramena vrat.. super sve. Ali ako ti je kosa komplikovana (kao moja) onda te ceka peglanje svaki put. Treba mi 5 min da je osusim, 15 da je isfeniram, i 15 da je ispeglam :| ako je los dan onda i duze. Pa eto.. ako ti se da... :)
Potpis.
Jedva čekam da preraste ovu glupu dužinu pa da je makar tezina same kose natjera da ide ka dole, a ne na sve moguće strane.

Još samo 5 cm i bit cu rahat
manekenka u penziji

#4031 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Ma ništa posebno, iscjedis sok od limuna, uzmes neki deblji kistic, premazes pramenove i izađeš na sunce.
(Ja sam vozila biciklo sat vremena poslje svakog mazanja, jedno 7 dana).

Edit: zaboravih napisati da je bila par nijansi svjetlija na premazanim mjestima.
Cherry-Cherry

#4032 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cherry-Cherry »

Detardžent za suđe dobro skida farbu. Likvi je super. Kabaš je dobar, ali s hidrogenom, ne skida sam.
manekenka u penziji

#4033 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Ja nisam ispirala. Mozda mi je zato brzo i ispucala o.O
Nisrin

#4034 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Probala sam SUNKISS JELLY od Loreala, nanijela sam 4-5x na suhu, cistu kosu, efekat je - bacanje para!!!
Ne vidim da mi je ista posvjetljena kosa, a ne vide ni drugi, a cijena od 18 KM je ipak previsoka!!!
Mozda jer je kod nas belgijski gel, a ne originalni francuski...ovo je veca glupost od od onog Ombre Loreal-ovog...
Cholina_Lokica

#4035 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cholina_Lokica »

Ja sam koristila balein sampon, regenerator i sprej za to posjetljivanje, i ok mi je, e sad ja sam plava svakako pa sa tim dobijem kao malo svjetlije pramenove. Ne znam kako djeluje na tamnijoj kosi
JanuaryJones

#4036 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by JanuaryJones »

Dajte mi savjet za frizerski salon gdje koriste kvalitetne farbe a da farbanje nije 150 KM. Trebala bih iz prirodne smedje sa nekim preljevom bio estethique da posvijetlim kosu prema zlatno medastim tonovima.

Ovako nešto (zanemariti modela):

Image

Sent from my iPad using Tapatalk
suncica24

#4037 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncica24 »

Je li se vama dogadjalo da ne mozete da se ofarbate? :-?

Nekad od srednje sam se farbala skoro pa stalno. Od boje do boje. I onda godinama nesto izmedju svijetlo smjedje i boje meda.
Dok prije godinu-dvije nisam pustila da izraste moja boja (tamno susmurasto smedja)
I sad kad sam pozelila opet se malo igrati 0 poena.
Dva pokusaja bojenja u boju koju sam nosila godinama... ni trunku pigmenta, ni malo svjetljija kosa, cak naprotiv cini se jos i tamnija.
Doduse, malo je sjajnija...

U cemu bi mogla biti caka?
JanuaryJones

#4038 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by JanuaryJones »

JanuaryJones wrote:Dajte mi savjet za frizerski salon gdje koriste kvalitetne farbe a da farbanje nije 150 KM. Trebala bih iz prirodne smedje sa nekim preljevom bio estethique da posvijetlim kosu prema zlatno medastim tonovima.

Ovako nešto (zanemariti modela):

Image

Iko?

mini2

#4039 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

Post by mini2 »

neki sprej ili nešto tako koji ide na suhu kosu, koji bi je, onako, malo "slijepio" jer je poprilično gusta?. :mrgreen:
Mannequin

#4040 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mannequin »

Ima li iko savjet sta koristiti za ekstremno masnu kosu koja se mora prati svaki dan? :(
Pixie

#4041 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Pixie »

Meni pomaze sampon za suho pranje kose :)
suncica24

#4042 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncica24 »

Mannequin wrote:Ima li iko savjet sta koristiti za ekstremno masnu kosu koja se mora prati svaki dan? :(
Sampon bez SLS
galamdzinica

#4043 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by galamdzinica »

Pixie wrote:Meni pomaze sampon za suho pranje kose :)
Potpisujem i preporučujem, ako ti se da naručivati, COlab na feelunique. Uzeh malo pakovanje da probam i nisam mogla da vjerujem šta uradi mojoj kosi treći dan od pranja, kao da sam upravo sa feniranja došla.
Mannequin

#4044 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mannequin »

galamdzinica wrote:
pixie wrote:Meni pomaze sampon za suho pranje kose :)
Potpisujem i preporučujem, ako ti se da naručivati, COlab na feelunique. Uzeh malo pakovanje da probam i nisam mogla da vjerujem šta uradi mojoj kosi treći dan od pranja, kao da sam upravo sa feniranja došla.
Rado bih izbjegla narucivanje, najvise zbog cekanja. :-)
Kosa mi je grozna i postaje sve gora i gora. Moram je svaki dan prati jer je uzasno masna, a tek da vam je vidjeti sto opada zadnjih pola godine :shock:
U svakom slucaju hvala vam djevojke!

suncica24 wrote:
Mannequin wrote:Ima li iko savjet sta koristiti za ekstremno masnu kosu koja se mora prati svaki dan? :(
Sampon bez SLS
Imas li prijedlog za neki konkretan sampon ili da se zadam citati ambalaze? :)
suncica24

#4045 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncica24 »

suncica24 wrote:
Sampon bez SLS
Imas li prijedlog za neki konkretan sampon ili da se zadam citati ambalaze? :)
Ahm, za onaj koji ja koristim (New Foods - Herbal Revival Shampoo) ne bi moglo bez narucivanja (preko iHerb-a).

Tako da, najbolje provjeriti u apotekama.

I da, inace meni Afroditin sampon od koprive (ono porodicno pakovanje od litar) isto godi, pa mozda vidi i to.
galamdzinica

#4046 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by galamdzinica »

@maneqin, imas od vichyja bez sls-a, ali mislim da su u BiH jako skupi. Ja bih ti stvarno preporucila da odes na feelunique, za 5-10 radnih dana dodje narudzba, i narucis colab i vichy jer je trenutno snizen. Cini mi se da i loreal ima jednu vrstu bez sls-a, ali nisam sigurna koja.
Mannequin

#4047 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mannequin »

galamdzinica wrote:@maneqin, imas od vichyja bez sls-a, ali mislim da su u BiH jako skupi. Ja bih ti stvarno preporucila da odes na feelunique, za 5-10 radnih dana dodje narudzba, i narucis colab i vichy jer je trenutno snizen. Cini mi se da i loreal ima jednu vrstu bez sls-a, ali nisam sigurna koja.

Inace budem u De, tako da vjerovatno ima bolji izbog nego u BiH (nazalost). Od vichy-a sam koristila neke preparate za lice i bili su mi dobri, znaci bacam se u potragu za samponom. Hvala sto si me podsjetila :thumbup:

A za afroditin od koprive sam od par zena cula da je predobar, ali ja od njega kosu nikako ne mogu ukrotiti niti pocesljati. :oops:
brown.sugar

#4048 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by brown.sugar »

Moram pohvaliti Royal Line sampone. Probala sam koprivu i brezu i odlicni su, bolji od Afroditinih. :thumbup: Trenutno je 1 L = 1.90 KM na akciji u Konzumu, inace kosta 2.15-2.30 KM.

Image Image
Partizzanka

#4049 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

i ja glasam za afroditu i koprivu jer zaista je toliko blag sampon a pomaze protiv opadanja (hvalim ga svima i po forumu vec godinama, ocekujem afroditu na vratima sa poklon paketom makar)

ja koristim batiste suhi sampon i to onaj obojeni, za tamnu kosu (imas i za svijetlu i za plavu) i meni je super
najbolji je realno onaj XXL volume jer zaista daje volumen i ucvrsti kosu fino i sve ALI je bijel tako da ... moras biti oprezna sa njima

vidjela sam da aussie ima isto dry shampoo ali nisam probala
pin-up

#4050 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

Post by pin-up »

mini2 wrote:neki sprej ili nešto tako koji ide na suhu kosu, koji bi je, onako, malo "slijepio" jer je poprilično gusta?. :mrgreen:
Kerastase Nutritive Oleo Relax serum je idealan meni, samo ne znam kakav je za valovitu ili uvijenu kosu.
Ako ne možeš naručiti, dobra je i Afroditina Ti & Ti krema i ima je u skoro svim drogerijama + jeftina je, jedino što meni ne odgovara miris, pa predlažem da mirisneš :-D i ti prije kupovine. A probaj i Nivea Cream/Creme Gel.
Post Reply