BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Pitarrr82
#4026 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ja sam zvao podrsku pa mi dali broj BHT-a u mojoj opcini i onda su mi donijeli kuci modem, trebam jos da vratim stari sutra...
-
zaritisinebrute
#4027 Re: MojaTV BHtelecom
jedno pitanje ... bio sam telecomov pretplatnik adsl-a pa sam sebi prikljucio moja tv net paket ... e sada hocu da odjavim mojutv ali da zadrzim adsl tj. da se prebacim na jedan od onih net flat paketa ...
pa me zanima sta mi od dokumentacije treba kada odem u onaj njihov centar ...
-
kemalba
#4028 Re: MojaTV BHtelecom
Brzo pitanje. Jeli http://www.mojatv.ba/lista_programa.html to što ima programa, ili ima programa koji nisu na listi? Konkretno me interesuje SportKlub, tj. utakmice City-ja.
-
Muflon
#4029 Re: MojaTV BHtelecom
Konkretno ga nema, a kako stvari stoje konkretno ga nikad neće ubacit i to mi konkretno ide na živce jer su konkretno bezobrazni!kemalba wrote:Brzo pitanje. Jeli http://www.mojatv.ba/lista_programa.html to što ima programa, ili ima programa koji nisu na listi? Konkretno me interesuje SportKlub, tj. utakmice City-ja.
-
german_sa
#4030 Re: MojaTV BHtelecom
Samo lična karta. A ako hoćeš na firmu moraš memorandum ponijeti i pečat. Toliko koliko ja znam?zaritisinebrute wrote:jedno pitanje ... bio sam telecomov pretplatnik adsl-a pa sam sebi prikljucio moja tv net paket ... e sada hocu da odjavim mojutv ali da zadrzim adsl tj. da se prebacim na jedan od onih net flat paketa ...
-
adnan_hz
#4031 Re: MojaTV BHtelecom
Raja jel vama spora konekcija danas??

Reko da nije do mene posto sam danas dobio novi ruter onaj crni pa da do njega nije.

Reko da nije do mene posto sam danas dobio novi ruter onaj crni pa da do njega nije.
-
kemalba
#4032 Re: MojaTV BHtelecom
Auh! Baš sam se ponadao. Definitivno se mislim "kutarisati" HS-HKB-a, a Logosoftovu SuperTV nažalost ne mogu uvesti.Muflon wrote:Konkretno ga nema, a kako stvari stoje konkretno ga nikad neće ubacit i to mi konkretno ide na živce jer su konkretno bezobrazni!kemalba wrote:Brzo pitanje. Jeli http://www.mojatv.ba/lista_programa.html to što ima programa, ili ima programa koji nisu na listi? Konkretno me interesuje SportKlub, tj. utakmice City-ja.
-
zaritisinebrute
#4033 Re: MojaTV BHtelecom
e hvala ... bio danas .. samo licna je trebala ... ja im ponio i onaj resiver i sve ali kaze lik doci ce neko do vas ...german_sa wrote:Samo lična karta. A ako hoćeš na firmu moraš memorandum ponijeti i pečat. Toliko koliko ja znam?zaritisinebrute wrote:jedno pitanje ... bio sam telecomov pretplatnik adsl-a pa sam sebi prikljucio moja tv net paket ... e sada hocu da odjavim mojutv ali da zadrzim adsl tj. da se prebacim na jedan od onih net flat paketa ...
-
sarajevomd
#4034 Re: MojaTV BHtelecom
ehhh moze mala pomoc
restartovao sam modem, podesio po postavkama http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upl ... l_novo.pdf
Internet radi, sve ok ali nece tv, tj moja tv..pise spajanje i onda pise nema konfiguracije za server tacnog vremena
Sta da radim ?
EDIT: nastimao, nisam bio aktivirao port
restartovao sam modem, podesio po postavkama http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upl ... l_novo.pdf
Internet radi, sve ok ali nece tv, tj moja tv..pise spajanje i onda pise nema konfiguracije za server tacnog vremena
Sta da radim ?
-
german_sa
#4035 Re: MojaTV BHtelecom
Np burazzaritisinebrute wrote:e hvala ... bio danas .. samo licna je trebala ... ja im ponio i onaj resiver i sve ali kaze lik doci ce neko do vas ...german_sa wrote:Samo lična karta. A ako hoćeš na firmu moraš memorandum ponijeti i pečat. Toliko koliko ja znam?zaritisinebrute wrote:jedno pitanje ... bio sam telecomov pretplatnik adsl-a pa sam sebi prikljucio moja tv net paket ... e sada hocu da odjavim mojutv ali da zadrzim adsl tj. da se prebacim na jedan od onih net flat paketa ...
Brao legendooo!sarajevomd wrote:ehhh moze mala pomoc
Sta da radim ?
-
udrch
#4036 Re: MojaTV BHtelecom
Skoro sam odlučio da uključim Moju TV..
Trenutno imam HS kablovsku i internet..nisam nezadovoljan, jer nikad nisam imao problema za ovo jada što imam i što plaćam..i tako godinama..
Ono što sam odlučio uraditi je da ostavim HS kablovsku zbog stabilnosti i zbog toga jer želim to imati na tri TV-a..
Uzeo bih Full paket, najviše mi se žuri zbog telefona, jer me ubiše međukantonalni pozivi, u prosjeku oko 70,80 KM..
Kontam da mi ne može nikako doći manje od toga..
Pročitao sam desetinu stranica i nisam našao neke odgovore, pa bih postavio par pitanja:
1. Da li mogu zadržati ovaj fiksni broj sa novim predznakom?
2. Ima li kakvih najava za bolji internet, trenutno me to najviše koči?
3. Da li postoji mogućnost da se izbjegne resiver, s obzirom da je ovo digitalna TV (kod HS-a to postoji ako je TV sa DVB-T-om)?
4. Ima li korisnika iz Buća potoka, rejon kod Zraka, ako ima, da li ima ovih spominjanih problema kod nekoga, oko štopanja slike, pucanja interneta, šumova u telefonu?
Toliko ako vam nije mrsko..hvala unaprijed..
Trenutno imam HS kablovsku i internet..nisam nezadovoljan, jer nikad nisam imao problema za ovo jada što imam i što plaćam..i tako godinama..
Ono što sam odlučio uraditi je da ostavim HS kablovsku zbog stabilnosti i zbog toga jer želim to imati na tri TV-a..
Uzeo bih Full paket, najviše mi se žuri zbog telefona, jer me ubiše međukantonalni pozivi, u prosjeku oko 70,80 KM..
Pročitao sam desetinu stranica i nisam našao neke odgovore, pa bih postavio par pitanja:
3. Da li postoji mogućnost da se izbjegne resiver, s obzirom da je ovo digitalna TV (kod HS-a to postoji ako je TV sa DVB-T-om)?
4. Ima li korisnika iz Buća potoka, rejon kod Zraka, ako ima, da li ima ovih spominjanih problema kod nekoga, oko štopanja slike, pucanja interneta, šumova u telefonu?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4037 Re: MojaTV BHtelecom
1. Ne možeš. Dobićeš novi broj s novim predznakom. Možeš "zalediti" tvoj stari broj na određeni period i oni ga neće dodjeliti nekom drugom. Preusmjeravanje nije bilo moguće kad su tek uveli MojuTV, ali mislim da sad i to radi.udrch wrote: 1. Da li mogu zadržati ovaj fiksni broj sa novim predznakom?
2. Nema nikakvih najava za bolji internet. Ja bih volio da uvedu neke pakete, pa za veće brzine da više plaćamo, ali ništa od toga.
3. Ne vjerujem, ali nisam siguran.
4. Nisam iz Buća potoka, pa ne znam.
-
sarajevomd
#4038 Re: MojaTV BHtelecom
1) KOliko znam, ovo prvo je moguce samo ako imas dobru stelu1. Da li mogu zadržati ovaj fiksni broj sa novim predznakom?
2) Nista, usutili su se od pustanja flat-a
3) Opet, koliko znam nema mogucnosti gledanja preko kartica jer to ne podrzaju...za sada.
4) nisam iz tog podrucja...
-
laptop123
-
Mustafapasa
#4040 Re: MojaTV BHtelecom
E Boga ti sto si cackaosarajevomd wrote:ehhh moze mala pomoc
Sta da radim ?
Sta si zelio postici cackanjem?
1. Jesi li uradio backup prije cackanja - to je osnova, da se bekapira postojeca funkcionalna konfiguracija? ako jesi onda ga vrati...ako nisi, pozovi i ponudi se ljudima da ima odneses modem da ti ponovo konfigurisu jer je tvoja krvica, a pitat ce te i vidjet ce da si cackao...Dakle,pozoves, i pitas mozes li donijeti da ti konfigurisu, reci da si cackao i uradit ce odmah...ako presutis ovo cackanje, a oni vide-a vidjet ce
-
Mustafapasa
#4041 Re: MojaTV BHtelecom
ako mislis na 070broj koji dobijes uz moju tv, to ne, stari da, postavi se govorina poruka na stari broj i ko god te nazove na njega,obavjesti ga o novom broju tako da ne moras zvati raju i reci kako si broj promjenio...tako sam ja uradio...
2. Ima li kakvih najava za bolji internet, trenutno me to najviše koči? ne znam...
3. Da li postoji mogućnost da se izbjegne resiver, s obzirom da je ovo digitalna TV (kod HS-a to postoji ako je TV sa DVB-T-om)? Ne, STB je obavezam i ovo je sasvim drugi koncept usluge u odnosu na kablovsku...
4. Ima li korisnika iz Buća potoka, rejon kod Zraka, ako ima, da li ima ovih spominjanih problema kod nekoga, oko štopanja slike, pucanja interneta, šumova u telefonu? sve su to sitnice s pocekta koje se rijese postavljanjem najboljeg profila, dakle prijavis problem, ljudi otklone, dio po dio a za to treba funkcionisanje od par sedmica...tako kod mene bilo...
ako mislis na 070broj koji dobijes uz moju tv, to ne, stari da, postavi se govorina poruka na stari broj i ko god te nazove na njega,obavjesti ga o novom broju tako da ne moras zvati raju i reci kako si broj promjenio...tako sam ja uradio...
2. Ima li kakvih najava za bolji internet, trenutno me to najviše koči? ne znam...
3. Da li postoji mogućnost da se izbjegne resiver, s obzirom da je ovo digitalna TV (kod HS-a to postoji ako je TV sa DVB-T-om)? Ne, STB je obavezam i ovo je sasvim drugi koncept usluge u odnosu na kablovsku...
4. Ima li korisnika iz Buća potoka, rejon kod Zraka, ako ima, da li ima ovih spominjanih problema kod nekoga, oko štopanja slike, pucanja interneta, šumova u telefonu? sve su to sitnice s pocekta koje se rijese postavljanjem najboljeg profila, dakle prijavis problem, ljudi otklone, dio po dio a za to treba funkcionisanje od par sedmica...tako kod mene bilo...
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#4042 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nema ako si na optici onda je u bobu tocan ako si na bakru u ovisnosti koliko si udaljen od centrale uvijek je manji nikad nije tocan
-
lelooo
#4043 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A ko je to kod nas kuci na optici zivotatiibogati ?!
-
sabanss
#4044 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nije isto kad je optika ispred kuce pa imas 30 metara bakra u odnosu na 1 km bakra do centrale.lelooo wrote:A ko je to kod nas kuci na optici zivotatiibogati ?!
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#4045 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Na primjer ja i vecina stanara koji imaju Moju TV a koji su se prikljucili testnoj fazi fiber to the home BH telecomalelooo wrote:A ko je to kod nas kuci na optici zivotatiibogati ?!
-
sarajevomd
#4046 Re: MojaTV BHtelecom
Naravno da nisam..a sto nisam uradio backup !? Jer mi gospoda nije htjela da ti SIFRU da pristupim modemu, eto sto. Ja sam samo htio aktivirati bezicni internet i to je to ali ne, kaze meni teta de ti kupi sebi jos jednu kutiju (modem), e poserem se i na nju i na kutiju, kao da mi nije previse kutija (modema) po stanu. Zvao sam par puta ali mi nisu dali sifru...1. Jesi li uradio backup prije cackanja - to je osnova, da se bekapira postojeca funkcionalna konfiguracija? ako jesi onda ga vrati...ako nisi, pozovi i ponudi se ljudima da ima odneses modem da ti ponovo konfigurisu jer je tvoja krvica, a pitat ce te i vidjet ce da si cackao...Dakle,pozoves, i pitas mozes li donijeti da ti konfigurisu, reci da si cackao i uradit ce odmah...ako presutis ovo cackanje, a oni vide-a vidjet cemozda ces cekati...
Eto hvala Bogu, uz postavke i upustva na netu sve radi kao i prije, ALI SADA IMAM I BEZICNI NET ooo yes Babe.
Kako ces ih sada odbraniti pasha ?
- O-Z -M -V
#4047 Re: MojaTV BHtelecom
Ima li neko da je bas upucen oko ove "moje Tv"...da se javi privatnom porukom, samo da mi objasni nesto kratko ?
-
zaritisinebrute
#4048 Re: MojaTV BHtelecom
e ovako ... ja cu malo iz iskustva da ti prenesem neke dojmove povodom prebacivanja na mojutv ...udrch wrote:Skoro sam odlučio da uključim Moju TV..
i ja sam kao i ti pretplatnik hs ... i interneta i tv pa cak i digitalne ... to mi je sprovedeno u stanu ... ali kako sam prije toga imao bh telecomov racun za interent imao sam i njihov adsl ...
onda sam odlucio da taj adsl prebacim na mojatv+net ... i evo sada sam isto to i odjavio ... samo ponuda kanala mojetv je nikakava u odnosu na ponudu kanal hs-a posebno digitalnog paketa hs-a (opet tu je stvar preferenci mojatv nema zakljucane arene hs ima tj moras doplatiti) ... internet veza ce ti biti sporija nego npr. da ostanes na hs-u i i zaberes neki njihov paket ...
kako ne bi neki mislili da pljujem telecom ... samo cu reci da sam i dalje otao pretplatnik samo adsla-a jer je mojatv kao projekat za sada cisti promasaj ... opet kazem ... to je moje misljenje
ja bih ti rekao da ti se ne isplati prebacivati samo radi telefona ...
jer za sada nema najave da ce se brzina interent veze kod moje tv poboljsavati, risiver dobijas (odredjeni kanali su ocajni i sa hdmi kablom na 80cm lcd tv-u ... dok su npr. digitalni kanali hs-a mnogo cistiji) ... ja ne zivim u Buca potoku ali meni je u centru Sarajeva slika se znala kociti jer je sama internet veza nekada znala zezati ...
- Ajatolah_
#4049 Re: MojaTV BHtelecom
Čekam na MojuTV od marta... U okolini ih imaju da čekaju i od januara. Ovi koji imaju štelu dobili istu sedmicu. Što je najgore, nas dugoročne čekače sve redom nazvali i rekli kako će sto posto postaviti u petak ili četvrtak (prošle sedmice). Jašta su došli. Jebem im, jedva čekam dan kad će otići u privatne ruke!
-
clarion_
#4050 Re: MojaTV BHtelecom
nista ne propustas, moj komsija cekao pola godine i docekao. i eno sada ne moze u miru gledati BHT ni sat vremena od stopanja, a isto tako i telefonska veza mu se prekine usred razgovora..EdoI wrote:Čekam na MojuTV od marta... U okolini ih imaju da čekaju i od januara. Ovi koji imaju štelu dobili istu sedmicu. Što je najgore, nas dugoročne čekače sve redom nazvali i rekli kako će sto posto postaviti u petak ili četvrtak (prošle sedmice). Jašta su došli. Jebem im, jedva čekam dan kad će otići u privatne ruke!