Emko sine, šta ova slika predstavlja? Jesi ti ovo slikao, gdje si slikao, daj malo više informacija, ne valja da ovo ovako bezveze visi bez objašnjenja.emko1234 wrote:![]()
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mr.Fundamental
#4026 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
-
Throttle
#4027 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nasao sliku na netu 
-
sekerbay
#4028 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Druže, ne znam ti ja šta su svjecice a kamoli koliko koštaju.Bakir1 wrote:Evo ti jos jedna ideja, 24 svjecice sa zamjenom 400 eura ovdje od cega su svjecice 350 eura
- Bakir1
#4029 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Cuj to pa kako bolan? Zundkerzen? A znas li izracunati koliko je to cilindara? 
-
sekerbay
#4030 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma nemam blage, moj ti. Šta god mi treba, to masno platim.Bakir1 wrote:Cuj to pa kako bolan? Zundkerzen? A znas li izracunati koliko je to cilindara?
Samo da ne lažem, mislim da mi je nekad davno moj majstor pokazivao te svjećice. Ono, metal, izgledaju ko debele duge igle. Pocrne i budu čađave pa ih mora mijenjat.
Što se mene tiče, znam onako fino vozit, dosut ulje i vodu za brisače. Tu se završava moje znanje o autima.
- Bakir1
-
sekerbay
#4032 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Bogami. Evo, jednom me zamolila radnica da joj promijenim gumu. Uzmem onu dizalicu, vrtio, vrtio, neće da podigne auto. Podigne malo. Donosio cigle, poturo.Bakir1 wrote:Ejs
Kasnije skonto da sam naopako postavio dizalicu.
-
Seawolf
#4033 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
M 275. Ima svječica skoro kao ventila.Bakir1 wrote:Cuj to pa kako bolan? Zundkerzen? A znas li izracunati koliko je to cilindara?
-
emko1234
#4034 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovdje ljudi kad nemaju argumente za rasprave ili pocnu s vrijedjanjem ili idu nebuloze.tempuser wrote:Ajd sto filozofiras napamet, al sto ne mozes upratiti ko sta pise je drugi padez...emko1234 wrote:Izvini Gorane al sereš.
Krenuo si s pričom o osiguranju, drugačijim uslovima, polisama i kasku. Pa si se onda prešalto na odnos osiguravajuće kuće i osiguranika, posebnoj namjeni auta, pa si sad počeo vaziti o tome kako će neko zbog štete od 10-15 hiljada eura otpisati i poslati pod presu auto od 120 000 eura.
Dobro je, ti si pametan. Mi smo budale, ti si procjenio da je ovo totalna i da će auto pod presu jer bi to moglo uticati na potenacijalne kupce bmwa, ukoliko se budu voziili u autu koje je udareno. Jah eto, napisat će ljudi iz bmwea unutra kako je auto u kanal u Sarajevu smotala šči jednog SDA biznismena.
Pa da svi znaju u čemu se voze.
Previše nebuloza, a teško vrijeme. Selam od mene.
Procitaj svoje postove na zadnje dvije strane. Toliko je nepovezano da djeluje ko da ti je neko sihire bacio.
@mr.fundamenta
Duduk, to je slika bmw x5 koji ne dodje u folijama. Jer je to urbani mit za mahalase koji nikad nisu sjeli u novo auto. Ali ti to svakako ne meres znati, u tramvajima nema haman sjedista a kamoli folije.
-
Mr.Fundamental
#4035 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Čuj? jel ovo nov X5 na isporuku? Gdje je ovakav isporučen? Tomić?emko1234 wrote:Ovdje ljudi kad nemaju argumente za rasprave ili pocnu s vrijedjanjem ili idu nebuloze.tempuser wrote:Ajd sto filozofiras napamet, al sto ne mozes upratiti ko sta pise je drugi padez...emko1234 wrote:Izvini Gorane al sereš.
Krenuo si s pričom o osiguranju, drugačijim uslovima, polisama i kasku. Pa si se onda prešalto na odnos osiguravajuće kuće i osiguranika, posebnoj namjeni auta, pa si sad počeo vaziti o tome kako će neko zbog štete od 10-15 hiljada eura otpisati i poslati pod presu auto od 120 000 eura.
Dobro je, ti si pametan. Mi smo budale, ti si procjenio da je ovo totalna i da će auto pod presu jer bi to moglo uticati na potenacijalne kupce bmwa, ukoliko se budu voziili u autu koje je udareno. Jah eto, napisat će ljudi iz bmwea unutra kako je auto u kanal u Sarajevu smotala šči jednog SDA biznismena.
Pa da svi znaju u čemu se voze.
Previše nebuloza, a teško vrijeme. Selam od mene.
Procitaj svoje postove na zadnje dvije strane. Toliko je nepovezano da djeluje ko da ti je neko sihire bacio.
@mr.fundamenta
Duduk, to je slika bmw x5 koji ne dodje u folijama. Jer je to urbani mit za mahalase koji nikad nisu sjeli u novo auto. Ali ti to svakako ne meres znati, u tramvajima nema haman sjedista a kamoli folije.
- Bakir1
#4036 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
jos jedna nepoznataSeawolf wrote: M 275. Ima svječica skoro kao ventila.
-
emko1234
#4037 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Opet laž, amortizacija po starosti se obračunava čim auto izađe iz salona. Tako je po katalogu nakon godinu dana starosti amortizacija već 20%. Što opet znači da nikako nije mogao dobiti istu lovu za koju je kupio vozilo.citroen xm wrote:Lično znam za slučaj našeg čovjeka koji je u Velikoj Britaniji kasko osigurao novo auto i imao udes nakon par mjeseci gdje je bila oštećena jedna bočna strana cijelom dužinom. Isplaćena totalna šteta u vrijednosti novog auta jer isti nije bio star ni godinu, osiguranje je uzelo sebi oštećeno auto i takvog ga prodavalo.
Tek na ovim sranjima vidiš koliko smo mi jedna karina nacija koja najviše vjeruje u "rekla-kazala" priče.
Pa ja vjerujem da ovdje ima ljudi koji si mogu priuštiti kasko polisu za nov auto. Majka mu stara, pročita li iko ugovor o osiguranju, pročita li uslove, pita li agenta, informiše li se i na koji način osim na jebenom forumu, avazu, klixu i fejsbuku dok sjedi na šolji?
Glupi Bošnjo, samo hljeba i igara.
-
condy
#4038 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Bio sam postavio link od triglav osiguranja. Sve pise, sto naglabat rekla kazala, procitas i sve jasno. Nema tu nikakvih nedoumica.
-
Mr.Fundamental
#4039 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Emko zašto izbjegavaš da odgovoriš na jedno vrlo jednostavno pitanje?emko1234 wrote:![]()
- sheilak
#4040 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Meni majstor nakon svakog servisa skida najlone sa sjedista
(r)
-
Throttle
#4041 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Cuj ti se vozio na njegovom

-
adis204
#4042 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ima esejista za večeri proze ili kruga99.
Normalno da je dobar deal uzeti auto od 100.000 ako je lani nov koštao 125.000. Može kupiti I garažu za to auto. Što veća nominalna cijena auta, logičnije sačekati godinu dvije.
I on se protego iznad svojih mogućnosti ko svaki normalni bošnjo, samo što šalta veću lovu. Procenat nazovi uštede isti, samo kod njega više kaemova u pitanju. Kako nije dobar deal.
Ostane mu 25k za turizma, a na parkingu svi misle da je novog uzeo.
Normalno da je dobar deal uzeti auto od 100.000 ako je lani nov koštao 125.000. Može kupiti I garažu za to auto. Što veća nominalna cijena auta, logičnije sačekati godinu dvije.
I on se protego iznad svojih mogućnosti ko svaki normalni bošnjo, samo što šalta veću lovu. Procenat nazovi uštede isti, samo kod njega više kaemova u pitanju. Kako nije dobar deal.
Ostane mu 25k za turizma, a na parkingu svi misle da je novog uzeo.
- basicm
#4043 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A znas ko ima monoblock felge i koliko kostaju, jos se kunes?sekerbay wrote:Druže, ne znam ti ja šta su svjecice a kamoli koliko koštaju.Bakir1 wrote:Evo ti jos jedna ideja, 24 svjecice sa zamjenom 400 eura ovdje od cega su svjecice 350 eura
- Haris.ba
#4044 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ima gdje kupit onakve plave "kadice" za ispod papučica? Dobro za zime.
Ne šalim se.
Ne šalim se.
-
citroen xm
#4045 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A da malo skratiš jezik? Sa kojim pravom nekoga nazivaš lažovom?emko1234 wrote: Opet laž, amortizacija po starosti se obračunava čim auto izađe iz salona. Tako je po katalogu nakon godinu dana starosti amortizacija već 20%. Što opet znači da nikako nije mogao dobiti istu lovu za koju je kupio vozilo.
Tek na ovim sranjima vidiš koliko smo mi jedna karina nacija koja najviše vjeruje u "rekla-kazala" priče.
Pa ja vjerujem da ovdje ima ljudi koji si mogu priuštiti kasko polisu za nov auto. Majka mu stara, pročita li iko ugovor o osiguranju, pročita li uslove, pita li agenta, informiše li se i na koji način osim na jebenom forumu, avazu, klixu i fejsbuku dok sjedi na šolji?
Glupi Bošnjo, samo hljeba i igara.
Posle ću slikati dijelove čovjekove teme gdje je kupio novo auto, slupao ga posle mjesec dana i pošto nije kriv osiguranje je priznalo puni iznos i dobio je identično novo auto. Osiguranje uzelo njegovo i takvo oštećeno oglasilo za prodaju. Naravno osiguranje je pokušalo ponuditi pola iznosa
-
emko1234
#4046 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Odgovorio sam ti, samo je potrebno da pročitaš. Prvo par puta u sebi, onda možeš poluglasno. Na kraju imaš pomoć prijatelja ako ti je nešto opet nejasno.Mr.Fundamental wrote:Emko zašto izbjegavaš da odgovoriš na jedno vrlo jednostavno pitanje?emko1234 wrote:![]()
Normalno pitanje sam postavio, jer me zanima šta ova slika predstavlja, najlon na sjedištima može biti iz milion razloga znaš...stvarno ne kontam, jer ovo je tema po tvom u ukusu: zajebana auta, spektakularne ceremonije uz direktore, tebi isporučen, drugaru isporučen, ti ga vozio, ti se vozio na njegovom...sa ovakvim pričama daviš bez prestanka, kontam sad ćeš napisat 20 redova, a ono maca pojela jezik
U krajnjem slučaju ćeš izvući svoj neki zaključak koji je retardiran kao i većina stavova koje si iznio što na ovoj što na ostalim temama.
Zato mi je malo mrsko da se upuštam u neke rasprave s tobom, jer je to poenta tvog pitanja. Nadmudrivanje.
A pošto si nesposoban za normalnu raspravu bilo koje vrste uz komentare "ti se vozio na njegovom", nema potrebe da ti se odgovara.
Provozao bih te ja na svom, ali me to ne loži. Sori. Poyyy
-
adis204
#4047 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Isplata po kasku u vrijednosti identičnog novog auta bez obračuna amortizacije je moguća jedino u flotnim osiguranjima 200 auta jedne kompanije, pa ga neki jaran uživa i nama prepriča da je novog dobio. To je osiguranju kap u premiji koju dobija. Inače nema šanse po maloj polici fizičkog lica.
-
citroen xm
#4048 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Posle ću vam dati dokaz.
- golfiista
#4049 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
kako bi ja vas volio sastaviti na kafi pa da fino ko muškarci raspravimo oko tog ko je na čijem i ko je na čijoj. p ajbt. ima li iko na pameti da nismo svi isti i da je ok da neko misli drugacije. nema potrebe za vrijeđanjem. dajte ba konstruktivno pišite, iksustva i saznanja. ja teme i go.ana.
- Travnički Noćni Šetač
#4050 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moram reći da je ista riječ i meni zasmetala... jedno je kad se ne slažemo oko neke teme, ali drugo je na koji način to radimo... neki nivo bi bilo lijepo i poželjno zadržati...citroen xm wrote:Sa kojim pravom nekoga nazivaš lažovom?