BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- madesa
#4026 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
lipa odlicna pogoto ovaj limun trava , cista perverzija ali rijetko se ima gdje kupiti 
-
artime
#4027 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Slazem se sa gore postovima. Zato mislim da je super u svakom nasem marketu naznaciti sta je domace a sta ne. To sam vidjela u Amku i odlicna je stvar (mada nisu na svim artiklima postavljali). Treba malo vecim slovima za slabovidne naljepnicama naglasiti sta je domaca proizvodnja a sta ne.
Mislim da se ovdje govorilo i o psihologiji kupca. Po svom iskustvu znam da od pocetka kampanje KUPUJMO DOMACE, 90% stranih proizvodna izbjegavam, sada narocito kada od prve znam da nije nasa.
Dakle samo treba naznaciti ljudimo, da se podigne svijest kupca i ovisno o odluci, kupi ili ne kupi, ali vjerujem da usadjuje neki osjecaj za savjesnu kupovinu. To pozdravljam.
Mislim da se ovdje govorilo i o psihologiji kupca. Po svom iskustvu znam da od pocetka kampanje KUPUJMO DOMACE, 90% stranih proizvodna izbjegavam, sada narocito kada od prve znam da nije nasa.
Dakle samo treba naznaciti ljudimo, da se podigne svijest kupca i ovisno o odluci, kupi ili ne kupi, ali vjerujem da usadjuje neki osjecaj za savjesnu kupovinu. To pozdravljam.
- AmADin_gospo
#4028 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
aaaaahhaaaaartime wrote:Mislim da se ovdje govorilo i o psihologiji kupca. Po svom iskustvu znam da od pocetka kampanje KUPUJMO DOMACE, 90% stranih proizvodna izbjegavam, sada narocito kada od prve znam da nije nasa.
kupujmo domače, kako bi domači lopovi u vlasti krali naše domače pare
kupujmo domače kako bi vlasnici domačih firmi od naših domačih para kupovali STRANE aute, STRANE telefone, STRANE kompjutere, STRANU odječu, ljetovali na STRANIM lokacijama i jeli STRANU hranu...
de baaaa....
kvalitet pa kvantitet
kvalitet pa tek onda kvazipatriotizam.
- perfect_guy
#4029 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
a ti inače kupuješ domaće telefone, kompjutere...?AmADin_gospo wrote:
kupujmo domače kako bi vlasnici domačih firmi od naših domačih para kupovali STRANE aute, STRANE telefone, STRANE kompjutere, STRANU odječu, ljetovali na STRANIM lokacijama i jeli STRANU hranu...
-
artime
#4030 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
AmADin_gospo wrote: aaaaahhaaaa
kupujmo domače, kako bi domači lopovi u vlasti krali naše domače pare
de baaaa....
kvalitet pa kvantitet
Ja upadam u smrtnike koji kupuju nase proizvode jer su dobri i kvalitetni, i ako smijem reci ne-sumnjivi. Ili na listi sumnjivih elemenata "svjetskih brandova" ne sadrze broj upitnih supstanci koje nas truju svakodnevno. Krenuti od sebe pa onda sve ostalo.
Plus moram naglasiti da se u domace proizvode ubraja i voce i povrce proizedeno u BiH, a ne po deafultu milke.
- strong69
#4031 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tako je! Ne kupujmo domaČe kako domaČi radnici ne bi jeli nikako! Kupujmo strane proizvode kako bi vlasnici stranih firmi od nasih para kupovali njihove domaČe aute, domaČe telefone i domaČe kompjutere.AmADin_gospo wrote:
Ovu zemlju treba zapaliti odmah, pod hitno.
- zubi
#4032 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ma jok.... zemlja je dobra, ljudi su govnastrong69 wrote:Tako je! Ne kupujmo domaČe kako domaČi radnici ne bi jeli nikako! Kupujmo strane proizvode kako bi vlasnici stranih firmi od nasih para kupovali njihove domaČe aute, domaČe telefone i domaČe kompjutere.AmADin_gospo wrote:
Ovu zemlju treba zapaliti odmah, pod hitno.
-
kox
#4033 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nova Vita Energy energetski napitak u prahu, nije loš za one koji inače vole energetska pića. Proizvodi Pak Centar.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4034 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ovo je nešto sa čim bi se složioAmADin_gospo wrote:kvalitet pa kvantitet
-
suntek
#4035 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Uvijek u mom frizideru, pogotovo sad kad sam se ispalio u daleke zemlje. Da vide dushmani sta je dobro objedovanje

(Sprindovi somuni, zamrznuti)

(Sprindovi somuni, zamrznuti)

-
SSP
#4036 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Suplja. nisam vecu glupost procitao na forumu odavno.parappa wrote: tako rade u adidasu u njemackoj... ako dodjes u puminim patikama na posao prvo pitaju da li znas za koga radis. ako se to ponovi noga
-
SSP
#4037 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Brajlovic je austrijska kompanija sa proizvodnjom u Austriji. Imaju veze s Bosnom ko i Nutella.suntek wrote:Uvijek u mom frizideru, pogotovo sad kad sam se ispalio u daleke zemlje. Da vide dushmani sta je dobro objedovanje![]()
![]()
- So What!
#4038 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pozdrav iz Londona, i evo nekoliko slika iz supermarketa Magaza koja prodaje hranu, pića i neka sanitarna sredstva iz zemalja bivše Jugoslavij. Vlasnik je bosanac, porijeklom iz Maglaja pa tako dominiraju bosanski prozivodi, tuzlanska So, Sarajevski kiseljak, Sensation, Jami, Klas, Vispak, Master, Brajlović i dosta drugih...

- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#4039 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
mada nije tema ali...SSP wrote:Suplja. nisam vecu glupost procitao na forumu odavno.parappa wrote: tako rade u adidasu u njemackoj... ako dodjes u puminim patikama na posao prvo pitaju da li znas za koga radis. ako se to ponovi noga
nije suplja. znam par cura sto tamo rade (u centrali u njemackoj). i ovoj jednoj se desilo (prvih par dana) da u puminim tenama dodje na posao. jednom su je upozorili i rekli da se to kod njih ne oprasta. drugi put nije ni probala...
mislim dobijaju toliko robe ili dzabe ili sa 50 i vise posto popusta i neko da im dodje u nike ili puma stvarima.
no nazad na temu:
klasove proizvode ima i u svici u migrosu... uvozi firma "kreis suisse s.a.". oni su i zastupnik vitaminke iz banja luke.
-
SSP
#4040 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mozda ako radi u trgovini, ili kao model. Inace je suplja. Pogledaj parking pred tvornicama Volkswagen kao primjer.parappa wrote: mada nije tema ali...
nije suplja. znam par cura sto tamo rade (u centrali u njemackoj). i ovoj jednoj se desilo (prvih par dana) da u puminim tenama dodje na posao. jednom su je upozorili i rekli da se to kod njih ne oprasta. drugi put nije ni probala...
mislim dobijaju toliko robe ili dzabe ili sa 50 i vise posto popusta i neko da im dodje u nike ili puma stvarima.
no nazad na temu:
klasove proizvode ima i u svici u migrosu... uvozi firma "kreis suisse s.a.". oni su i zastupnik vitaminke iz banja luke.
-
StupskaBitanga
#4041 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
a i vlasnik te iste Vitaminkeparappa wrote:mada nije tema ali...SSP wrote:Suplja. nisam vecu glupost procitao na forumu odavno.parappa wrote: tako rade u adidasu u njemackoj... ako dodjes u puminim patikama na posao prvo pitaju da li znas za koga radis. ako se to ponovi noga
no nazad na temu:
- Nisrin
#4042 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kupovat cu samo ono sto je kvalitetno...dobre su meggle pavlake, milkosove, ZZZ, smajiceve NISU, stoje 2 dana u frizideru i pokvare se...
Uzasna usluga u BESTU u shoppingu na grbavici, sve jhe cisto, cijene su dobre, ali su radnice drske i PREEEESPORE...mislim na pocetku nove su dok se ne nauce, e nisu ni sad...ponasanje prema kupcu nula bodova, stojim 10 min ispred i cekam da usluzi, ona slaze robu, a ako pridjem sama da uzmem pecivo napada me sto prilazim tu...ma bjezi!
Sinoc u Bingu kod JYSKa na PoHValicima radnica preljubazna, posto mi je nevjerovatno bilo koliko je ljubazna, a sjetim se kako radi za 400KM...
Uzasna usluga u BESTU u shoppingu na grbavici, sve jhe cisto, cijene su dobre, ali su radnice drske i PREEEESPORE...mislim na pocetku nove su dok se ne nauce, e nisu ni sad...ponasanje prema kupcu nula bodova, stojim 10 min ispred i cekam da usluzi, ona slaze robu, a ako pridjem sama da uzmem pecivo napada me sto prilazim tu...ma bjezi!
Sinoc u Bingu kod JYSKa na PoHValicima radnica preljubazna, posto mi je nevjerovatno bilo koliko je ljubazna, a sjetim se kako radi za 400KM...
-
kox
#4043 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Za Milkosove pavlake znam da nemaju aditiva ni konzervansa što je i razlog bržeg kvarenja. Za mene je to plus, al' zavisi kome šta odgovara.Nisrin wrote:Kupovat cu samo ono sto je kvalitetno...dobre su meggle pavlake, milkosove, ZZZ, smajiceve NISU, stoje 2 dana u frizideru i pokvare se...
- Nisrin
#4044 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kox wrote: Za Milkosove pavlake znam da nemaju aditiva ni konzervansa što je i razlog bržeg kvarenja. Za mene je to plus, al' zavisi kome šta odgovara.
A jogurt vodenast, nikakvog okusa...
Ma jeste to plus, ali s druge srane ne mogu pojesti pavlaku za dva dana nikako
- JanuaryJones
#4045 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jogurt im se baš pokvario. Najbolji mi je Domaće blago, trenutno.Nisrin wrote:kox wrote: Za Milkosove pavlake znam da nemaju aditiva ni konzervansa što je i razlog bržeg kvarenja. Za mene je to plus, al' zavisi kome šta odgovara.
A jogurt vodenast, nikakvog okusa...
Ma jeste to plus, ali s druge srane ne mogu pojesti pavlaku za dva dana nikako
- Bloo
- Globalna šefica
#4046 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Domaće blago 
-
kox
#4047 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Do prije par godina sam najčešće pio Mig (sada je to Domaće blago), ali se pokvario kada ih je preuzeo Dukat. Prije par dana sam ga opet probao i baš se popravio.
-
BIONA
#4048 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja ima skroz drugacije iskustvo, tamo cesto kupujem, i bas mami govorim kako su im radnice ljubazne, kulturne itd. Cak mi je nedavno jedan proizvod kostao 2, 10 pf, ja joj dala 3 KM, a ona meni vraca 1KM, kaze nema veze za ovih 10 pf, mozete mi drugi put donijetiNisrin wrote:Kupovat cu samo ono sto je kvalitetno...dobre su meggle pavlake, milkosove, ZZZ, smajiceve NISU, stoje 2 dana u frizideru i pokvare se...
- Nisrin
#4049 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Odem u fasungu u Bingo na POfalicima- jos veci krkljanac sa odjecom, obucom, kinesim stvarima...hajd+ prodjem to...sve su zivo ispomjerali, pola proizvoda nemaju, neuredno je sve, neslozeno, pola cijena nedostaje, radnici nezainteresovani i arogantni, osim radnica na kasi koje su stvarno OK! Cijene su digli u prosjeku 10-20pf u odnosu na prosli i pretprosli mjesec...
Jaja na akciji- POKVARENA,.poskupilo je sve, od ulja, kocke, secera...
Ja ne znam gdje vise da idem, fali mi INTEREX, bilo je sve nekako slozeno i znao se red koliko-toliko...osjecala sam se ruzno i nekako jadno i cemerno, sjetila sam se gdje zivim, prosle sedmice u Lidlu divota, jeftiniji proizvodi nego kod nas, sve slozeno, uredno, lagana muzika, radnici nasmijani ali oni sigurno ne rade za 380KM
Jaja na akciji- POKVARENA,.poskupilo je sve, od ulja, kocke, secera...
Ja ne znam gdje vise da idem, fali mi INTEREX, bilo je sve nekako slozeno i znao se red koliko-toliko...osjecala sam se ruzno i nekako jadno i cemerno, sjetila sam se gdje zivim, prosle sedmice u Lidlu divota, jeftiniji proizvodi nego kod nas, sve slozeno, uredno, lagana muzika, radnici nasmijani ali oni sigurno ne rade za 380KM
-
detroit-mercy
#4050 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Baska sve, al lola sa pljugom u prodavniciSo What! wrote:Pozdrav iz Londona, i evo nekoliko slika iz supermarketa Magaza koja prodaje hranu, pića i neka sanitarna sredstva iz zemalja bivše Jugoslavij. Vlasnik je bosanac, porijeklom iz Maglaja pa tako dominiraju bosanski prozivodi, tuzlanska So, Sarajevski kiseljak, Sensation, Jami, Klas, Vispak, Master, Brajlović i dosta drugih...