BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
madesa

#4026 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

lipa odlicna pogoto ovaj limun trava , cista perverzija ali rijetko se ima gdje kupiti :sad:
artime

#4027 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by artime »

Slazem se sa gore postovima. Zato mislim da je super u svakom nasem marketu naznaciti sta je domace a sta ne. To sam vidjela u Amku i odlicna je stvar (mada nisu na svim artiklima postavljali). Treba malo vecim slovima za slabovidne naljepnicama naglasiti sta je domaca proizvodnja a sta ne.
Mislim da se ovdje govorilo i o psihologiji kupca. Po svom iskustvu znam da od pocetka kampanje KUPUJMO DOMACE, 90% stranih proizvodna izbjegavam, sada narocito kada od prve znam da nije nasa.
Dakle samo treba naznaciti ljudimo, da se podigne svijest kupca i ovisno o odluci, kupi ili ne kupi, ali vjerujem da usadjuje neki osjecaj za savjesnu kupovinu. To pozdravljam.
AmADin_gospo

#4028 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by AmADin_gospo »

artime wrote:Mislim da se ovdje govorilo i o psihologiji kupca. Po svom iskustvu znam da od pocetka kampanje KUPUJMO DOMACE, 90% stranih proizvodna izbjegavam, sada narocito kada od prve znam da nije nasa.
Dakle samo treba naznaciti ljudimo, da se podigne svijest kupca i ovisno o odluci, kupi ili ne kupi, ali vjerujem da usadjuje neki osjecaj za savjesnu kupovinu. To pozdravljam.
aaaaahhaaaa

kupujmo domače, kako bi domači lopovi u vlasti krali naše domače pare

kupujmo domače kako bi vlasnici domačih firmi od naših domačih para kupovali STRANE aute, STRANE telefone, STRANE kompjutere, STRANU odječu, ljetovali na STRANIM lokacijama i jeli STRANU hranu...

de baaaa....

kvalitet pa kvantitet

kvalitet pa tek onda kvazipatriotizam.
perfect_guy

#4029 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by perfect_guy »

AmADin_gospo wrote:
kupujmo domače kako bi vlasnici domačih firmi od naših domačih para kupovali STRANE aute, STRANE telefone, STRANE kompjutere, STRANU odječu, ljetovali na STRANIM lokacijama i jeli STRANU hranu...
a ti inače kupuješ domaće telefone, kompjutere...?
artime

#4030 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by artime »

AmADin_gospo wrote: aaaaahhaaaa

kupujmo domače, kako bi domači lopovi u vlasti krali naše domače pare

de baaaa....

kvalitet pa kvantitet

:roll: ma da, ima i toga, ali ne govorim u tom smjeru. Najprije ti preporucujem da odselis odavde pa da se totalno emancipujes od kriminala nasih politicara, jer je to efektno rjesenje problema koji gore navodis.
Ja upadam u smrtnike koji kupuju nase proizvode jer su dobri i kvalitetni, i ako smijem reci ne-sumnjivi. Ili na listi sumnjivih elemenata "svjetskih brandova" ne sadrze broj upitnih supstanci koje nas truju svakodnevno. Krenuti od sebe pa onda sve ostalo.
Plus moram naglasiti da se u domace proizvode ubraja i voce i povrce proizedeno u BiH, a ne po deafultu milke. ;-)
strong69

#4031 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

AmADin_gospo wrote:
Tako je! Ne kupujmo domaČe kako domaČi radnici ne bi jeli nikako! Kupujmo strane proizvode kako bi vlasnici stranih firmi od nasih para kupovali njihove domaČe aute, domaČe telefone i domaČe kompjutere.

Ovu zemlju treba zapaliti odmah, pod hitno.
zubi

#4032 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

strong69 wrote:
AmADin_gospo wrote:
Tako je! Ne kupujmo domaČe kako domaČi radnici ne bi jeli nikako! Kupujmo strane proizvode kako bi vlasnici stranih firmi od nasih para kupovali njihove domaČe aute, domaČe telefone i domaČe kompjutere.

Ovu zemlju treba zapaliti odmah, pod hitno.
ma jok.... zemlja je dobra, ljudi su govna :razz:
kox

#4033 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Nova Vita Energy energetski napitak u prahu, nije loš za one koji inače vole energetska pića. Proizvodi Pak Centar.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4034 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Domaci izdajnik »

AmADin_gospo wrote:kvalitet pa kvantitet

Ovo je nešto sa čim bi se složio :-? Kolega uzeo kremu za sunčanje od Pharmameda iz Travnika, SPF 50, i on i žena mu i mali izgorili ko rakovi kao da se nisu ni mazali....sa Niveom ili Garnierom ili DM Sundance nema problema nijednom nisu izgorili, ali eto kupujmo domaće pa se mazali jogurtom (nebitno jel domaći :zoka: )
suntek

#4035 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suntek »

Uvijek u mom frizideru, pogotovo sad kad sam se ispalio u daleke zemlje. Da vide dushmani sta je dobro objedovanje :D

Image
Image (Sprindovi somuni, zamrznuti)
Image
Image
SSP

#4036 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SSP »

parappa wrote: tako rade u adidasu u njemackoj... ako dodjes u puminim patikama na posao prvo pitaju da li znas za koga radis. ako se to ponovi noga :run:
Suplja. nisam vecu glupost procitao na forumu odavno.
SSP

#4037 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SSP »

suntek wrote:Uvijek u mom frizideru, pogotovo sad kad sam se ispalio u daleke zemlje. Da vide dushmani sta je dobro objedovanje :D

Image
Brajlovic je austrijska kompanija sa proizvodnjom u Austriji. Imaju veze s Bosnom ko i Nutella.
So What!

#4038 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by So What! »

Pozdrav iz Londona, i evo nekoliko slika iz supermarketa Magaza koja prodaje hranu, pića i neka sanitarna sredstva iz zemalja bivše Jugoslavij. Vlasnik je bosanac, porijeklom iz Maglaja pa tako dominiraju bosanski prozivodi, tuzlanska So, Sarajevski kiseljak, Sensation, Jami, Klas, Vispak, Master, Brajlović i dosta drugih...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#4039 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by parappa »

SSP wrote:
parappa wrote: tako rade u adidasu u njemackoj... ako dodjes u puminim patikama na posao prvo pitaju da li znas za koga radis. ako se to ponovi noga :run:
mada nije tema ali...
nije suplja. znam par cura sto tamo rade (u centrali u njemackoj). i ovoj jednoj se desilo (prvih par dana) da u puminim tenama dodje na posao. jednom su je upozorili i rekli da se to kod njih ne oprasta. drugi put nije ni probala...
mislim dobijaju toliko robe ili dzabe ili sa 50 i vise posto popusta i neko da im dodje u nike ili puma stvarima.

no nazad na temu:
klasove proizvode ima i u svici u migrosu... uvozi firma "kreis suisse s.a.". oni su i zastupnik vitaminke iz banja luke.
SSP

#4040 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SSP »

parappa wrote: mada nije tema ali...
nije suplja. znam par cura sto tamo rade (u centrali u njemackoj). i ovoj jednoj se desilo (prvih par dana) da u puminim tenama dodje na posao. jednom su je upozorili i rekli da se to kod njih ne oprasta. drugi put nije ni probala...
mislim dobijaju toliko robe ili dzabe ili sa 50 i vise posto popusta i neko da im dodje u nike ili puma stvarima.

no nazad na temu:
klasove proizvode ima i u svici u migrosu... uvozi firma "kreis suisse s.a.". oni su i zastupnik vitaminke iz banja luke.
Mozda ako radi u trgovini, ili kao model. Inace je suplja. Pogledaj parking pred tvornicama Volkswagen kao primjer.
StupskaBitanga

#4041 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

parappa wrote:
SSP wrote:
mada nije tema ali...

no nazad na temu:
a i vlasnik te iste Vitaminke
Nisrin

#4042 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

Kupovat cu samo ono sto je kvalitetno...dobre su meggle pavlake, milkosove, ZZZ, smajiceve NISU, stoje 2 dana u frizideru i pokvare se...

Uzasna usluga u BESTU u shoppingu na grbavici, sve jhe cisto, cijene su dobre, ali su radnice drske i PREEEESPORE...mislim na pocetku nove su dok se ne nauce, e nisu ni sad...ponasanje prema kupcu nula bodova, stojim 10 min ispred i cekam da usluzi, ona slaze robu, a ako pridjem sama da uzmem pecivo napada me sto prilazim tu...ma bjezi!

Sinoc u Bingu kod JYSKa na PoHValicima radnica preljubazna, posto mi je nevjerovatno bilo koliko je ljubazna, a sjetim se kako radi za 400KM...
kox

#4043 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Nisrin wrote:Kupovat cu samo ono sto je kvalitetno...dobre su meggle pavlake, milkosove, ZZZ, smajiceve NISU, stoje 2 dana u frizideru i pokvare se...

Uzasna usluga u BESTU u shoppingu na grbavici, sve jhe cisto, cijene su dobre, ali su radnice drske i PREEEESPORE...mislim na pocetku nove su dok se ne nauce, e nisu ni sad...ponasanje prema kupcu nula bodova, stojim 10 min ispred i cekam da usluzi, ona slaze robu, a ako pridjem sama da uzmem pecivo napada me sto prilazim tu...ma bjezi!

Sinoc u Bingu kod JYSKa na PoHValicima radnica preljubazna, posto mi je nevjerovatno bilo koliko je ljubazna, a sjetim se kako radi za 400KM...
Za Milkosove pavlake znam da nemaju aditiva ni konzervansa što je i razlog bržeg kvarenja. Za mene je to plus, al' zavisi kome šta odgovara.
Nisrin

#4044 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

kox wrote: Za Milkosove pavlake znam da nemaju aditiva ni konzervansa što je i razlog bržeg kvarenja. Za mene je to plus, al' zavisi kome šta odgovara.

A jogurt vodenast, nikakvog okusa...
Ma jeste to plus, ali s druge srane ne mogu pojesti pavlaku za dva dana nikako
JanuaryJones

#4045 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by JanuaryJones »

Nisrin wrote:
kox wrote: Za Milkosove pavlake znam da nemaju aditiva ni konzervansa što je i razlog bržeg kvarenja. Za mene je to plus, al' zavisi kome šta odgovara.

A jogurt vodenast, nikakvog okusa...
Ma jeste to plus, ali s druge srane ne mogu pojesti pavlaku za dva dana nikako
Jogurt im se baš pokvario. Najbolji mi je Domaće blago, trenutno.
Bloo
Globalna šefica

#4046 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bloo »

Domaće blago :thumbup:
kox

#4047 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Do prije par godina sam najčešće pio Mig (sada je to Domaće blago), ali se pokvario kada ih je preuzeo Dukat. Prije par dana sam ga opet probao i baš se popravio.
BIONA

#4048 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Nisrin wrote:Kupovat cu samo ono sto je kvalitetno...dobre su meggle pavlake, milkosove, ZZZ, smajiceve NISU, stoje 2 dana u frizideru i pokvare se...

Ja ima skroz drugacije iskustvo, tamo cesto kupujem, i bas mami govorim kako su im radnice ljubazne, kulturne itd. Cak mi je nedavno jedan proizvod kostao 2, 10 pf, ja joj dala 3 KM, a ona meni vraca 1KM, kaze nema veze za ovih 10 pf, mozete mi drugi put donijeti :) Tako da sam ja prezadovoljna uslugom ...
Nisrin

#4049 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

Odem u fasungu u Bingo na POfalicima- jos veci krkljanac sa odjecom, obucom, kinesim stvarima...hajd+ prodjem to...sve su zivo ispomjerali, pola proizvoda nemaju, neuredno je sve, neslozeno, pola cijena nedostaje, radnici nezainteresovani i arogantni, osim radnica na kasi koje su stvarno OK! Cijene su digli u prosjeku 10-20pf u odnosu na prosli i pretprosli mjesec...

Jaja na akciji- POKVARENA,.poskupilo je sve, od ulja, kocke, secera...

Ja ne znam gdje vise da idem, fali mi INTEREX, bilo je sve nekako slozeno i znao se red koliko-toliko...osjecala sam se ruzno i nekako jadno i cemerno, sjetila sam se gdje zivim, prosle sedmice u Lidlu divota, jeftiniji proizvodi nego kod nas, sve slozeno, uredno, lagana muzika, radnici nasmijani ali oni sigurno ne rade za 380KM :(
detroit-mercy

#4050 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by detroit-mercy »

So What! wrote:Pozdrav iz Londona, i evo nekoliko slika iz supermarketa Magaza koja prodaje hranu, pića i neka sanitarna sredstva iz zemalja bivše Jugoslavij. Vlasnik je bosanac, porijeklom iz Maglaja pa tako dominiraju bosanski prozivodi, tuzlanska So, Sarajevski kiseljak, Sensation, Jami, Klas, Vispak, Master, Brajlović i dosta drugih...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Baska sve, al lola sa pljugom u prodavnici :mrgreen: .
Post Reply