"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#4026 Re: "Majstori" parkiranja
sta je sa situacijom kad dodje neko sa strane pa parkira
recimo u blizini trznih centara i tako to jedino cekati da taj neko dodje
recimo u blizini trznih centara i tako to jedino cekati da taj neko dodje
- Cyrax
#4027 Re: "Majstori" parkiranja
Kod mene je ovaj problem tako rijesen. Zajedno ocistili cestu, individualno otkopali svoja vozila, nakon koristenja vratili ih na isto mjesto i to je to. Malo dogovora, malo ljudskosti i nigdje problema. Ponavljam da je najlakse biti hrdja i kucka ljudska.žulijan asanž wrote:
pa o tome se radi. svi koji koriste automobil, kad bi ocistili JEDNO parking mjesto, ne bi bilo problema. ali jok! ono hoce da ne ocisti NIJEDNO mjesto, a da parkira....zato i dolazi do problema
-
goran16v
#4028 Re: "Majstori" parkiranja
Lopat'o od 9 do pola 2 na parkingu od cca 40 auta da izvucem svoj auto koji je vec bio ociscen. Po ociscenoj "zajednickoj" povrsini parkinga i kolicini snijega ubjedljivi rekorder zgrade. Svaku lopatu istresao na zelenu povrsinu tj. sklonio snijeg s parkinga i ulice, usput zatjer'o u 3 pm nekolicinu komsija "prevrtaca snijega" koji su su svoja auta cistili tako sto su snijeg samo nabacivali pred tudja auta i koji su se nesto vrtili, a kako su vidjeli da ja svaku lopatu nosim 10m da je istresem nisu se bas puno bunili na spominjnje trpnih glagola. Jedan, ciji je auto na parkingu zapravo nepropisno parkiran, se nesto kofrcio pa mu je snijeg koji je od "ocistio" tj nabacaio ispred ostala 3 auta prompno vracen oko auta. Izvezao sam auto, vratio se na parking i parkirao na prvo slobodno parking mjesto koje sam ugledao kao sto i obicno radim. Nisam ni pogledao da li je neko na mom mjestu i puca mi *urac ko je cistio ovo na kojem sam se parkirao i samo cekam da se neko usudi za potrubi ili pozvoni!
- HaHaHa2
#4029 Re: "Majstori" parkiranja
auuuuu gorane sta napisagoran16v wrote:Lopat'o od 9 do pola 2 na parkingu od cca 40 auta da izvucem svoj auto koji je vec bio ociscen. Po ociscenoj "zajednickoj" povrsini parkinga i kolicini snijega ubjedljivi rekorder zgrade. Svaku lopatu istresao na zelenu povrsinu tj. sklonio snijeg s parkinga i ulice, usput zatjer'o u 3 pm nekolicinu komsija "prevrtaca snijega" koji su su svoja auta cistili tako sto su snijeg samo nabacivali pred tudja auta i koji su se nesto vrtili, a kako su vidjeli da ja svaku lopatu nosim 10m da je istresem nisu se bas puno bunili na spominjnje trpnih glagola. Jedan, ciji je auto na parkingu zapravo nepropisno parkiran, se nesto kofrcio pa mu je snijeg koji je od "ocistio" tj nabacaio ispred ostala 3 auta prompno vracen oko auta. Izvezao sam auto, vratio se na parking i parkirao na prvo slobodno parking mjesto koje sam ugledao kao sto i obicno radim. Nisam ni pogledao da li je neko na mom mjestu i puca mi *urac ko je cistio ovo na kojem sam se parkirao i samo cekam da se neko usudi za potrubi ili pozvoni!
- quasar
#4030 Re: "Majstori" parkiranja
De ba, to se moze provoditi samo kad se svi u ulici dogovore da se postuje mjesto. A ja cim sam izasao, komsija se preparkirao da nije pod prozorm da mu ne bacaju smece (sta ces, komsiluk ko iz bajke), i dok sam ja odsustvovao 2 sata, nigdje mjesta. A sve auti iz komsiluka, pa ti nadji padobranca...
I sta sam uradio? Bio buldozer na cosku cistio snijeg. Hajd buraz majke ti ovo samo odavde jednu kasiku zgrabi a ja cu ostalo. Tako i bilo. Prazno parking mjesto bilo i zatrpano snijegom, ovaj skinuo 70% u sekundi, ja lopatom ostalo i parkirao. Sutradan, uredno neki reno tu. Ja lijepo dalje i pred ulazom nadjem prazno i parkiram. Jel mi ko dosao? Bolje sto nije.
I sta sam uradio? Bio buldozer na cosku cistio snijeg. Hajd buraz majke ti ovo samo odavde jednu kasiku zgrabi a ja cu ostalo. Tako i bilo. Prazno parking mjesto bilo i zatrpano snijegom, ovaj skinuo 70% u sekundi, ja lopatom ostalo i parkirao. Sutradan, uredno neki reno tu. Ja lijepo dalje i pred ulazom nadjem prazno i parkiram. Jel mi ko dosao? Bolje sto nije.
- Miki123
#4031 Re: "Majstori" parkiranja
Danas lopato 2 sata da sebe otkopam, prošlo već sedam dana otkad me "zatrpalo". i sad, otiđem ja u drugo naselje, normalno parkiram na slobodno mjesto, ko da i nije snijeg, koje je neko otkopo. jesam seljak? dođem kući, neko parkiro na moje? šta trebam mu razbit šoferšajbu pa zube? de ba ljudi, izvanredno stanje nije razlog da se ponašamo ko seljaci. da si do sabaha lopato, sebi si lopato, a mami o nešta okači znak za rezervisano ili gajbu od pive ili banana.žulijan asanž wrote:dakle, treba ići mimo zakona da bi bio dobar čovjek? e jebena ti logika.
pa svi znaju da postoji pravo i da postoji pravda. često se ne podudaraju. ovo je jedan od tih slučajeva gdje se pravo i pravda ne podudaraju.
pravno gledano, on se može parkirati na mjesto koje je neko drugi očistio....
ali da li je to pravedno? nije ni u kom slučaju.
- madnessa
#4032 Re: "Majstori" parkiranja
Jedino podržavam ove što govore da je nefer parkirati na mjesto koje su oni otkopali sve dok oni otkopavaju sami sebi prostor u ulici u koju su krenuli. Ukoliko i oni koriste priliku da se nekom u nekoj drugoj ulici uvale u očišćen prostor mogu sami skontati koliki su licemjeri. 
-
gilbert
#4033 Re: "Majstori" parkiranja
A to je kao nesto novo ? Kada sam ja bio dijete komsije su se krvile oko parking mjesta . Ima mjesta za sve u komsiluku i pride goste u onom vaktu nije bas svako imao auto al eto vazda bilo onih sto su se navikli parkirati na jedno te isto mjesto i smatrali su to "Svojim Mjestom" 
-
goran16v
#4034 Re: "Majstori" parkiranja
Zamisli da se svi tako dogovaraju i dodjes kod jarana, roditelja ili gdje vec, i kod njih sva parking mjesta "rezervisana", djes s autom? Nema od te ljubavi nista... Za ove borce za ljudska i parking prava retoricko pitanje i poruka:quasar wrote:De ba, to se moze provoditi samo kad se svi u ulici dogovore da se postuje mjesto. A ja cim sam izasao, komsija se preparkirao da nije pod prozorm da mu ne bacaju smece (sta ces, komsiluk ko iz bajke), i dok sam ja odsustvovao 2 sata, nigdje mjesta. A sve auti iz komsiluka, pa ti nadji padobranca...
Kad se isparkiraju sa svom ekskluzivnog parking mjesta i odu negdje, sta rade s autom, gdje ga parkiraju?
Ko hoce da mu je parking mjesto koje je ocistio uvijek slobodno, nek ne mrda auto i rijesen problem, nema tu ni ljudskosti, ni papanluka, ni postenja ni obraza! To sto neko nece da se parkira u tudju rupu je pozitivna vrlina koja se praktikuje iskljucivo ispred svoje zgrade. Ne vidjoh nikog ko je dosao negdje na 15 min, sat - dva i za to jos 2 sata kopao sebi parking rupu jer nije htio da se parkira u tudju.
- 2AK-47
#4035 Re: "Majstori" parkiranja
goran16v wrote:Zamisli da se svi tako dogovaraju i dodjes kod jarana, roditelja ili gdje vec, i kod njih sva parking mjesta "rezervisana", djes s autom? Nema od te ljubavi nista... Za ove borce za ljudska i parking prava retoricko pitanje i poruka:quasar wrote:De ba, to se moze provoditi samo kad se svi u ulici dogovore da se postuje mjesto. A ja cim sam izasao, komsija se preparkirao da nije pod prozorm da mu ne bacaju smece (sta ces, komsiluk ko iz bajke), i dok sam ja odsustvovao 2 sata, nigdje mjesta. A sve auti iz komsiluka, pa ti nadji padobranca...
Kad se isparkiraju sa svom ekskluzivnog parking mjesta i odu negdje, sta rade s autom, gdje ga parkiraju?
Ko hoce da mu je parking mjesto koje je ocistio uvijek slobodno, nek ne mrda auto i rijesen problem, nema tu ni ljudskosti, ni papanluka, ni postenja ni obraza! To sto neko nece da se parkira u tudju rupu je pozitivna vrlina koja se praktikuje iskljucivo ispred svoje zgrade. Ne vidjoh nikog ko je dosao negdje na 15 min, sat - dva i za to jos 2 sata kopao sebi parking rupu jer nije htio da se parkira u tudju.
- madnessa
#4036 Re: "Majstori" parkiranja
goran16v wrote:Zamisli da se svi tako dogovaraju i dodjes kod jarana, roditelja ili gdje vec, i kod njih sva parking mjesta "rezervisana", djes s autom? Nema od te ljubavi nista... Za ove borce za ljudska i parking prava retoricko pitanje i poruka:
Upravo to i ja rekoh. Podržavam samo one koji na krajnjoj destinaciji i sami uzmu lopatu i otkopaju sebi rupu.
- quasar
#4037 Re: "Majstori" parkiranja
Evo vec treci dan parkiram u istu rupu.
A mjesto skroz dobro, ispred ociscen snijeg, dovoljno siroko do susjednih auta koji se ne voze.
I sad kad malo pogledam, vidim da su svi na istim mjestima.
Izgleda da u komsiluku sad vazi da svak ganja svoje mjesto.
A to sto kazes sta ces kad neko dodje. Pa nek dodje, ako si baksuz da utrefi na tvoje, ostavi negdje drugo pa poslije preparkiraj. Mislim glupo je oko toga praviti neku frku jer nemas pravo, a lijepo je sto komsiluk postuje mjesto.
Zapravo to nije mjesto koje sam ja iskopao. Na mom je mjestu jos uvijek onaj komsija koji se preparkirao i ne mrda danima. Ono drugo sto sam iskopao mi je daleko, a uvijek neko parkiran. Ovdje gdje sam sad, bio je zatrpan neciji gost u prosli petak. On se iskopao i otisao.
Uglavnom, nema niko pravo praviti frku oko parkinga, ali lijepo je kad ti komsija postuje mjesto. Ako se ko sa strane uvali, uvalio se, pa otici ce nekad.
A mjesto skroz dobro, ispred ociscen snijeg, dovoljno siroko do susjednih auta koji se ne voze.
A to sto kazes sta ces kad neko dodje. Pa nek dodje, ako si baksuz da utrefi na tvoje, ostavi negdje drugo pa poslije preparkiraj. Mislim glupo je oko toga praviti neku frku jer nemas pravo, a lijepo je sto komsiluk postuje mjesto.
Zapravo to nije mjesto koje sam ja iskopao. Na mom je mjestu jos uvijek onaj komsija koji se preparkirao i ne mrda danima. Ono drugo sto sam iskopao mi je daleko, a uvijek neko parkiran. Ovdje gdje sam sad, bio je zatrpan neciji gost u prosli petak. On se iskopao i otisao.
Uglavnom, nema niko pravo praviti frku oko parkinga, ali lijepo je kad ti komsija postuje mjesto. Ako se ko sa strane uvali, uvalio se, pa otici ce nekad.
-
goran16v
#4038 Re: "Majstori" parkiranja
Ja ne znam, nit me interesuje koji auto auto vozi komsija preko puta, a kamoli da vodim evidenciju ciji je koji auto i gdje je parkiran. Ja sam otkopao jedno parking mjesto i veliki dio parkinga i tu se prica zavrsava, ne interesuje me ko se na to mjesto parkira, parkiram gdje vidim propisno parking mjesto i boli me briga, a oni sto preparkiravaju aute po 3 x su mi tek presmjesni!quasar wrote:Evo vec treci dan parkiram u istu rupu.![]()
Zapravo to nije mjesto koje sam ja iskopao. Na mom je mjestu jos uvijek onaj komsija koji se preparkirao i ne mrda danima. Ono drugo sto sam iskopao mi je daleko, a uvijek neko parkiran. Ovdje gdje sam sad, bio je zatrpan neciji gost u prosli petak. On se iskopao i otisao.![]()
Pitanje iz struke, kad si vec to lijepo smislio i razradio: Gdje je to negdje drugo dok cekas na "svoje" mjesto da mogu taj fol koristiti kad nemam gdje da parkiram? Cekati XY sati u autu na parkingu dok padobranac ne ode? Parkirati se na "komsijno" mesto dok indijanac ne ode i drezdat na prozoru? Sta ako komsija na cijem si mjestu dodje u medjuvremenu? Gdje parkiras kad auto nije ispred zgrade? Garant nosa lopatu sa sobom i gdje god dodjes "ispostujes" komsiluk pa sebi kopas rupu! Sto ne gumo ovih dopola teorija...
- quasar
#4039 Re: "Majstori" parkiranja
E hajd se skuliraj malo, lakse ces skontati sta je pisac htio reci. Ja to navodim kao kuriozitet, a ne tvrdim da iko ima pravo da rezervise ili nesto slicno. Ti ako dodjes u moju ulicu, dosao si. Ako si bas utrefio na moje mjesto, moj je peh. Ostavicu negdje drugo gdje ima mjesta pa poslije preparkirati, malo dalje od kuce gdje ne bih inace parkirao. Pa ako bas volis da ti je auto na oku, a ja volim, onda poslije preparkiras. Ja sam iskopao dva mjesta na parkingu i ne polazem pravo ni na jedno. Samo kazem da me vec tri dana ceka stalno jedno te isto, i da je to vjerovatno dogovor ili precutni sporazum koji svak ili vecina postuje jer vidim da su svi na istim mjestima, koliko me sjecanje sluzi. I posto stanujem ovdje vec 40 godina, znam odlicno svakog komsiju u glavu i djecu im i roditelje, pa i aute koje voze. Pogotovo sto smo ulicu zajedno rasciscavali, jedni drugima pomagali da izvuku auta pa sam i zapamtio gdje je koje bilo.goran16v wrote:Ja ne znam, nit me interesuje koji auto auto vozi komsija preko puta, a kamoli da vodim evidenciju ciji je koji auto i gdje je parkiran. Ja sam otkopao jedno parking mjesto i veliki dio parkinga i tu se prica zavrsava, ne interesuje me ko se na to mjesto parkira, parkiram gdje vidim propisno parking mjesto i boli me briga, a oni sto preparkiravaju aute po 3 x su mi tek presmjesni!quasar wrote:Evo vec treci dan parkiram u istu rupu.![]()
Zapravo to nije mjesto koje sam ja iskopao. Na mom je mjestu jos uvijek onaj komsija koji se preparkirao i ne mrda danima. Ono drugo sto sam iskopao mi je daleko, a uvijek neko parkiran. Ovdje gdje sam sad, bio je zatrpan neciji gost u prosli petak. On se iskopao i otisao.![]()
Pitanje iz struke, kad si vec to lijepo smislio i razradio: Gdje je to negdje drugo dok cekas na "svoje" mjesto da mogu taj fol koristiti kad nemam gdje da parkiram? Cekati XY sati u autu na parkingu dok padobranac ne ode? Parkirati se na "komsijno" mesto dok indijanac ne ode i drezdat na prozoru? Sta ako komsija na cijem si mjestu dodje u medjuvremenu? Gdje parkiras kad auto nije ispred zgrade? Garant nosa lopatu sa sobom i gdje god dodjes "ispostujes" komsiluk pa sebi kopas rupu! Sto ne gumo ovih dopola teorija...
Eto jel ti sad struka zadovoljna?
-
goran16v
#4040 Re: "Majstori" parkiranja
Nisi odgovorio na pitanje, gdje je to negdje drugo? Po logici stvari to moze biti samo komsijno mjesto, a ti ces ga ispostovati i neces parkirati tu ili ces biti padobranac koji se uvalio na necije mjesto izpred neke drug zgrade? Opciju da lopatas ispred tudje zgrade da bi ga kasnije preparkirao ne pominjes.quasar wrote: E hajd se skuliraj malo, lakse ces skontati sta je pisac htio reci. Ja to navodim kao kuriozitet, a ne tvrdim da iko ima pravo da rezervise ili nesto slicno. Ti ako dodjes u moju ulicu, dosao si. Ako si bas utrefio na moje mjesto, moj je peh. Ostavicu negdje drugo gdje ima mjesta pa poslije preparkirati, malo dalje od kuce gdje ne bih inace parkirao. Pa ako bas volis da ti je auto na oku, a ja volim, onda poslije preparkiras. Ja sam iskopao dva mjesta na parkingu i ne polazem pravo ni na jedno. Samo kazem da me vec tri dana ceka stalno jedno te isto, i da je to vjerovatno dogovor ili precutni sporazum koji svak ili vecina postuje jer vidim da su svi na istim mjestima, koliko me sjecanje sluzi. I posto stanujem ovdje vec 40 godina, znam odlicno svakog komsiju u glavu i djecu im i roditelje, pa i aute koje voze. Pogotovo sto smo ulicu zajedno rasciscavali, jedni drugima pomagali da izvuku auta pa sam i zapamtio gdje je koje bilo.
Ne mogu da skontam kako je necija slika o parking problemu u ovakvim uslovima ogranicena samo parking mjestom izpred zgrade, a odo gdje parkiraju kad nisu izpred zgrade, da li se ovi nekom uvaljuju - ne postoji!
- quasar
#4041 Re: "Majstori" parkiranja
To drugo je u mom slucaju ulica gdje ti moze osvanuti cestitka na brisacu ili odvaljen retrovizor jer se neko provlacio ili zamoliti gazdu granapa, ili praonice da ostavis malo auto tu dok se mjesto ne oslobodi, i ostavis mu broj mobitela ako zapne nesto. Malo se i sa ljudima pazis, pozdravljas pa ti se nekad i vrati. Iskopavati novo mjesto nije opcija jer ih vise nema u blizini.goran16v wrote:Nisi odgovorio na pitanje, gdje je to negdje drugo? Po logici stvari to moze biti samo komsijno mjesto, a ti ces ga ispostovati i neces parkirati tu ili ces biti padobranac koji se uvalio na necije mjesto izpred neke drug zgrade? Opciju da lopatas ispred tudje zgrade da bi ga kasnije preparkirao ne pominjes.quasar wrote: E hajd se skuliraj malo, lakse ces skontati sta je pisac htio reci. Ja to navodim kao kuriozitet, a ne tvrdim da iko ima pravo da rezervise ili nesto slicno. Ti ako dodjes u moju ulicu, dosao si. Ako si bas utrefio na moje mjesto, moj je peh. Ostavicu negdje drugo gdje ima mjesta pa poslije preparkirati, malo dalje od kuce gdje ne bih inace parkirao. Pa ako bas volis da ti je auto na oku, a ja volim, onda poslije preparkiras. Ja sam iskopao dva mjesta na parkingu i ne polazem pravo ni na jedno. Samo kazem da me vec tri dana ceka stalno jedno te isto, i da je to vjerovatno dogovor ili precutni sporazum koji svak ili vecina postuje jer vidim da su svi na istim mjestima, koliko me sjecanje sluzi. I posto stanujem ovdje vec 40 godina, znam odlicno svakog komsiju u glavu i djecu im i roditelje, pa i aute koje voze. Pogotovo sto smo ulicu zajedno rasciscavali, jedni drugima pomagali da izvuku auta pa sam i zapamtio gdje je koje bilo.
Ne mogu da skontam kako je necija slika o parking problemu u ovakvim uslovima ogranicena samo parking mjestom izpred zgrade, a odo gdje parkiraju kad nisu izpred zgrade, da li se ovi nekom uvaljuju - ne postoji!
Da dopunim. U ovakvoj situaciji ne idem u posjete sa autom, da ne bih pravio sebi i drugima probleme sa parkingom. Nije mi mrsko prosetati. Na posao putujem 15 km i imam obezbjedjen i ociscen parking. Kao sto si mogao vidjeti u ranijim postovima, platio sam i kaznu neki dan jer sam ostavio pred bankom pored znaka zabranjenog parkiranja.
Mada nisam bio smetnja nikom, ne bunim se zbog kazne. Zasluzio sam je. Nadao sam se da ce u banci posao biti zavrsen brzo, ali se oteglo, u medjuvremenu naisao policajac. Da sam mogao bez auta tada, otisao bih. Da sam znao da cu platiti kaznu, uzeo bih taksi. Ne znam sta u svemu ovome sto ja pisem tebe konkretno zulja? Tj koji ti dio nije jasan, odnosno sta ti treba nacrtati? Odnosno, koji je tvoj stav? I u cemu se sukobljava sa mojim?
-
goran16v
#4042 Re: "Majstori" parkiranja
Interesuje me sta u mom slucaju, buduci da svi ovdje predlazu neka generalna rjesenja?quasar wrote:
To drugo je u mom slucaju...
Ne znam sta u svemu ovome sto ja pisem tebe konkretno zulja? Tj koji ti dio nije jasan, odnosno sta ti treba nacrtati? Odnosno, koji je tvoj stav? I u cemu se sukobljava sa mojim?
Generalno, ne podrzavam stav moje "moje" mjesto "tvoje" mjesto ispred zgrade u kojoj stanujes. Pises "lijepo je kad ti komsija postuje mjesto" - po cemu je to tvoje, moje? Ako sam u ovom gradu ocistio ijedno parking mjesto i komad ijednog parkinga, ne interesuju me nikakvi komsijski dogovori i postovanja ali problem je kad se neko tvog stava i mog stava sastave na istom parkingu, odnosno kad se parkiram na "tvoje" jer mi je prvo po redu i pri tome ne pogledam na "svoje", a pogotovo mi ne pada napamet da ga premjestam.
- quasar
#4043 Re: "Majstori" parkiranja
Dobro, da ti objasnim jos jednom:goran16v wrote:Interesuje me sta u mom slucaju, buduci da svi ovdje predlazu neka generalna rjesenja?quasar wrote:
To drugo je u mom slucaju...
Ne znam sta u svemu ovome sto ja pisem tebe konkretno zulja? Tj koji ti dio nije jasan, odnosno sta ti treba nacrtati? Odnosno, koji je tvoj stav? I u cemu se sukobljava sa mojim?
Generalno, ne podrzavam stav moje "moje" mjesto "tvoje" mjesto ispred zgrade u kojoj stanujes. Pises "lijepo je kad ti komsija postuje mjesto" - po cemu je to tvoje, moje? Ako sam u ovom gradu ocistio ijedno parking mjesto i komad ijednog parkinga, ne interesuju me nikakvi komsijski dogovori i postovanja ali problem je kad se neko tvog stava i mog stava sastave na istom parkingu, odnosno kad se parkiram na "tvoje" jer mi je prvo po redu i pri tome ne pogledam na "svoje", a pogotovo mi ne pada napamet da ga premjestam.
moje, tvoje bi trebalo pisati pod navodnicima, ali sam mislio da je jasno i bez toga jer je kontekst price takav da ja tvrdim da niko nema pravo uzurpirati javnu povrsinu i prisvajati je, ali je lijepo kad komsije priznaju tvoj trud i ne parkiraju se u rupu u kojoj si bio. Ako ko drugi dodje, boze moj, nije nikakav problem. Da si iz moje ulice, ja bih se onda parkirao na "tvoje" mjesto ti na "moje" i mirna Bosna. Kad mi se uvali neko za koga ocjenim da je u posjeti, onda se pokusam uparkirati negdje gdje necu nikom smetati, pa ako mi bude bas suhveli to mjesto, pebacicu se poslije na "svoje".
Ti da nisi tako nad*kan veceras i da nemas potrebu da kontriras na sve, shvatio bi da ti i ja nikakvih problema na istom parkingu ne bi imali.
-
goran16v
#4044 Re: "Majstori" parkiranja
Fol je u samom pocetku, a to sto ja ne bih znao koje si ti mjesto otkopao nit me interesuje, a to bi za rezultat imalo da bih se parkirao na prvo mjesto koje vidim i ne bi padalo na pamet da ne parkiram na neko slobodno mjesto zato da bih nekom cijenio trud, a kamoli da ga nesto naknadno pomjeram. Ja vejrujem da si ti jedan od onih kojima se to ne uklapa u sliku, ali zbog mirne koegzistencije ne bi reagovao, ali mali milion onih koji vise po balkonima bi, da ne spominjem one sto ostavljaju gajbe, stolice i kutije od banana i njihove zene sto krize sa balkona da ne parkiras. Razlog vrlo jednostavan, i ja sam otkopao jedno parking mjesto i komad parkinga i dao sam svoj doprinos jer mi je trebao auto, niko me nije tjerao i zato ne trazim nikakvo priznavanje truda niti ikakve provilegiju za njega. Da sam htio mjesto 24/7, otkopao bih auto, ne bih ga mrdao i zovio sretan u spoznaji da je auto parkiran na mjestu koje sam ja ocistio.
- quasar
#4045 Re: "Majstori" parkiranja
Pa ja, dobro sam rekao. Ti da nisi nadrndan i da nemas potrebu da kontriras, shvatio bi da ja i ti ne bi imali nikakvih problema.goran16v wrote:Fol je u samom pocetku, a to sto ja ne bih znao koje si ti mjesto otkopao nit me interesuje, a to bi za rezultat imalo da bih se parkirao na prvo mjesto koje vidim i ne bi padalo na pamet da ne parkiram na neko slobodno mjesto zato da bih nekom cijenio trud, a kamoli da ga nesto naknadno pomjeram. Ja vejrujem da si ti jedan od onih kojima se to ne uklapa u sliku, ali zbog mirne koegzistencije ne bi reagovao, ali mali milion onih koji vise po balkonima bi, da ne spominjem one sto ostavljaju gajbe, stolice i kutije od banana i njihove zene sto krize sa balkona da ne parkiras. Razlog vrlo jednostavan, i ja sam otkopao jedno parking mjesto i komad parkinga i dao sam svoj doprinos jer mi je trebao auto, niko me nije tjerao i zato ne trazim nikakvo priznavanje truda niti ikakve provilegiju za njega. Da sam htio mjesto 24/7, otkopao bih auto, ne bih ga mrdao i zovio sretan u spoznaji da je auto parkiran na mjestu koje sam ja ocistio.
Ja parkiram na isto mjesto jer vidim da je prazno, a mjesto jako dobro. Lako uci, lako izaci i fino ocisceno ispred.
Naravno da to izgleda cudno, pa sam skontao da ljudi parkiraju na ista mjesta. Da sad ja ne bih krsio i kvario taj dogovor (ne znam da li uopste postoji ili je precutno) ponasam se kao i svi Rimljani. Da se oni ponasaju drugacije i ja bih i tu je kraj price. Ne pada mi na pamet da pravim frku zbog parking mjesta.
-
goran16v
#4046 Re: "Majstori" parkiranja
Sve to izgleda, i mozda kod vas i jeste, divno - krasno, ali nema jos uvijek rjesenja sta ako je tvoje mjesto zauzeto.Sto se mene tice, da zbog nekog nepisanog dogovora i nazovi priznavanja truda (pisem sa stanovista nekog ko se itekako nalopat'o) pored slobodnog parking mjesta koje nisam ocistio, gledam gdje cu sa autom, da vodim racuna hoce li komsija doci ako se parkiram tu, ili ga cuskati negdje sastrane pa ga pomjerati kasnije - hocu malo morgen!quasar wrote:
Pa ja, dobro sam rekao. Ti da nisi nadrndan i da nemas potrebu da kontriras, shvatio bi da ja i ti ne bi imali nikakvih problema.
Ja parkiram na isto mjesto jer vidim da je prazno, a mjesto jako dobro. Lako uci, lako izaci i fino ocisceno ispred.
Naravno da to izgleda cudno, pa sam skontao da ljudi parkiraju na ista mjesta. Da sad ja ne bih krsio i kvario taj dogovor (ne znam da li uopste postoji ili je precutno) ponasam se kao i svi Rimljani. Da se oni ponasaju drugacije i ja bih i tu je kraj price. Ne pada mi na pamet da pravim frku zbog parking mjesta.
Cak ne mogu da nadjem ni valjan argument protiv onih koji su cekali da se ocisti parking, da puhnu snijeg samo sa auta i voze. Mene niko nije tjerao da cistim, platio sam cijenu privilegije da vozim dok oni idu pjeske, placaju prevoz ili kako vec. Zasto bi npr. moji roditelji, ili komsije penzioneri i sl , oni koji auto zimi koriste mozda jednom mjesecno, bili supci sto ce nekad za mjesec dana samo sjeti u auto i otici bez da su prevrnuli lopatu snijega?
- takač
- bpsang
#4048 Re: "Majstori" parkiranja
Zbog ovih majstora parkiranja svaki dan dolazi do kolapsa,da je u pitanju jednosmjerna pa hajd nego dvosmjerna ulica.

i ovo je dvosmjerna ulica, od pocetka padavina niko se nije sjetio niti da je prosiri niti da ukloni vozila iz desne trake,sto po nekoj logici su svi parkirani u zabrani...

i ovo je dvosmjerna ulica, od pocetka padavina niko se nije sjetio niti da je prosiri niti da ukloni vozila iz desne trake,sto po nekoj logici su svi parkirani u zabrani...
-
--usnee--
#4049 Re: "Majstori" parkiranja
a kakvi ste vi ljubomorni ..... nema mjesta po parkinzima nema se gdje sa snijegom dok se ne otopi auta ce biti tu parkirana drugog nacina nema, nek mi neko pokaze slike ove iste kad se otopi pa da vidimo imal auta parkiranih na ovom mjestu kad nije ova jb. nepogoda, a gradski prevoz ovakav kakav je stavlja pod obavezno ko je u mogucnosti da ga izbjegava svim silama pa makar bio osudjen i na ovakvo parkiranje
-
vnm
#4050 Re: "Majstori" parkiranja
hajde priznaj koji je tvoj, ne moras da se stidis